Rumový bulvár (1971)

Rumový bulvár (Boulevard du Rhum)
71 %
 
 

Boulevard du Rhum

Další název: The Rum Route

    Žánr: dobrodružný
    Země: Francie
    Délka: 120 min.
„Lino Ventura a Brigitte Bardotová, mořský vlk a filmová diva na vlnách prohibice.“
Jsme v době americké "prohibice", alkohol se do USA dováží ilegálně na lodích z Evropy a na jedné takové lodi pluje i Cornelius, dobrodruh a mořeplavec, který s touto lodí ztroskotá, přežije a ukryje se v Mexiku, kde si s nasazením vlastního života vydělá na novou loď. Osudovým se mu stane setkání skrze filmové plátno s krásnou herečkou Lindou Larue, okamžitě se do ní zamiluje a neváhá za ní putovat dlouhé míle oceánem. Náhoda tomu chtěla, že se setkávají na osamělé pláži a vzájemné vzplanutí mořského vlka a Venuše vystupující z filmového plátna je spalující.
Ve filmu francouzského režiséra Roberta Enrica Rumový bulvár se sešly dvě herecké hvězdy Lino Ventura a Brigitte Bardotová.Venturovi bylo tehdy dvaapadesát a slavnému idolu BB sedmatřicet.

režie:
Robert Enrico
 
 
hraje:
Lino Ventura (Cornelius von Zeelinga), Brigitte Bardot (Linda Larueová), Bill Travers (Sanderson), Clive Revill (Lord Hammond), La Polaca (Catharina), Jess Hahn (Piet, "Big Dutch"), Antonio Casas (Wilkinson), Andreas Voutsinas (Alvarez), Cathy Rosier (Diana), Guy Marchand (Ronald / herec), Jack Betts (Renner), Roger Jacquet (Loisel), Vicente Roca (Eusebio), Robert Lombard (Remus), Henry Czarniak (Cantacas), José María Caffarel (notář), Albert Simono (Evans), Marc Eyraud (lékař), Sylvain Lévignac, Florencio Amarilla (muž), Manuel de Blas
 
 
scénář:
Robert Enrico
 
 
kamera:
Jean Boffety
 
 
hudba:
François de Roubaix
 
 
kostýmy:
Jacques Fonteray
 
 
střih:
Michel Lewin
 
 
masky:
Yvonne Fortuna
 
 
asistent režie:
Ricardo Huertas
 
 
výprava:
Max Douy
 
 
producent:
Alain Poiré
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.