Rukojmí (2005)

Rukojmí (Hostage)
73.2 %
 
 

Hostage

Další název: Rukojemník (SK); Hostage - Entführt

    Žánr: thriller / akční
    Země: Spojené státy americké / Spolková republika Německo
    Premiéra v ČR: 7.7.2005        
    Délka: 113 min.
„Bruce Willis jako elitní vyjednavač má jen jednu noc na záchranu rukojmí.“
Zkušený policejní vyjednavač Jeff Talley se zhroutil poté, co během náročné akce nedokázal zabránit smrti ženy s dítětem. Odstěhoval se i s rodinou z Los Angeles do poklidného Bristo Camino, kde pracuje jako velitel policejní stanice. Jenže i tady ho čeká dramatická situace. Bratři Dennis a Kevin přepadnou se starším kamarádem Marsem luxusní vilu a zmocní se majitele Waltera Smithe i jeho dětí, patnáctileté Jennifer a sedmiletého Tommyho, který spustí v poslední chvíli poplašné zařízení. Policistku Lauru, která přijede dům zkontrolovat, Mars chladnokrevně zastřelí. Jeffovi, který dorazí vzápětí, oznámí, že chce helikoptéru, aby mohl s komplici uprchnout i s penězi. Ty však patří mafiánům, stejně jako disk s citlivými daty, které Walter krátce před přepadením zašifroval. Mafiáni chtějí peníze i disk zpátky. Unesou proto Jeffovu ženu a dceru, aby ho přinutili ke spolupráci. Zoufalý policista si uvědomuje, že musí jednat na vlastní pěst a využít všech zkušeností z předchozí profese. Když se s ním pomocí mobilu spojí Tommy, vysvětlí mu, že by potřeboval disk s mafiánskými daty, který leží v otcově pracovně na stole. Situace ve vile se vyostřuje a zfetovaný Mars zabije Dennise i Kevina. Zatímco se chystá dům zapálit, chlapec pomůže uprchnout sestře a společně se ukryjí v klimatizaci, kam je zuřící vrah pronásleduje. V poslední chvíli je zachrání Jeff, vyhráno však nemá. Musí ještě osvobodit svou rodinu.

Zdroj: Nova

režie:
Florent-Emilio Siri
 
 
hraje:
Bruce Willis (Jeff Talley), Jonathan Tucker (Dennis Kelly), Kevin Pollak (Walter Smith), Ben Foster (Mars), Jimmy Bennett (Tommy Smith), Michelle Horn (Jennifer Smithová), Marshall Allman (Kevin Kelly), Serena Scott Thomas (Jane Talleyová), Rumer Willis (Amanda Talleyová), Tina Lifford (Laura Shoemakerová), Kim Coates (hlídač), Robert Knepper (Wil Bechler), Marjean Holden (Carol Floresová), Michael D. Roberts (Ridley), Art LaFleur (Bill Jorgenson), Randy McPherson (Kovak), Hector Luis Bustamante (Ruiz), Glenn Morshower (Leifitz), Jimmy 'Jax' Pinchak (Sean Mack), Chad Smith (Bobby Knox), Mark Elias (člen města), Dario Deak (důstojník SWAT), Johnny Messner (Jones), Peter Weireter (sniper)
 
 
námět:
Robert Crais (stejnojmenný román (2001, česky nakladatelství Metafora, 2004)))
 
 
scénář:
Doug Richardson
 
 
kamera:
Giovanni Fiore Coltellacci
 
 
hudba:
Alexandre Desplat
 
 
kostýmy:
Elisabetta Beraldo
 
 
střih:
Richard Byard, Olivier Gajan
 
 
zvuk:
Stephen Hunter Flick (design), Steven Ticknor (design), Peter J. Devlin, Phillip W. Palmer
 
 
produkce:
Mark Gordon, Bruce Willis, Arnold Rifkin, Bob Yari
 
 
titulky-česká verze:
Petr Šaroch
 
 
výtvarník:
Ron Ashmore
 
 
dabing:
Alexej Pyško (Jeff Talley), Jiří Prager (Walter Smith), Oldřich Hajlich (Tommy Smith), Nikola Votočková (Jennifer Smithová), Pavel Vondra (Mars), Radek Hoppe (Dennis Kelly), Jan Kalous (Kevin Kelly), Ilona Svobodová (Jane Talleyová), Dagmar Čárová (Laura Shoemakerová), Alena Procházková (Louise), Lucie Kožinová (Carol Floresová), Svatopluk Schuller (Wil Bechler), Luděk Čtvrtlík (Ridley), Bohdan Tůma (hídač), Tomáš Racek (Mike Anders), Tomáš Lipský (Sean Mack), Libor Terš, Jiří Hromada, Julie Alexandridisová (Amanda Talleyová)
 
 
zpěv:
Antonia Desplat (Píseň Outta Here)
 
 
zvláštní efekty:
Larz Anderson (koordinátor), Chad Baalbergen, Jeff Miller
 
 
II. kamera:
Robert La Bonge
 
 
II. režie:
Billy Burton
 
 
koproducent:
David Willis, Gerd Koechlin, Manfred D. Heid
 
 
koordinátor kaskadérů:
Billy Burton
 
 
vizuální efekty:
Creo Collective, Wilson Tang
 
 
výprava:
Larry Fulton
 
 
výkonný producent:
Andreas Thiesmeyer, Joseph Lautenschlager, Hawk Koch, David J. Wally
 
 
kaskadér:
Larry Rippenkroeger (double: Bruce Willis)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.