Duben
ohodnotit

RRRrrrr!!!

Žánr:
Země:
Rok:
2003
Délka:
98 minut
Premiéra v ČR:
23.9.2004
„Prrrehistorická komedie od režiséra filmu Asterix a Obelix.“
Popis / Obsah / Info k filmu RRRrrrr!!!
POZOR SPOILER!!

9.5.1969 jde americká 101. divize na kótu 937. Jsou zde samí nováčci. Vietkong tuto kótu brání devět dnů. Je pro ně nesmírně důležitá. Tento film však o nich vůbec nevypráví. Ten začíná o trošku dříve, totiž asi třicet pět tisíc let před Kristem.

Každé ráno nastupuje kmen k prezentaci. Ta je velmi jednoduchá, protože se všichni jmenují Kámen. Jen Kámen a Kámen na prezentaci nejsou, protože se flákají. Dny plynou v poklidu, až do doby kdy jsou napadeni„špinavovlasci“. Oni sami jsou „čistovlasci“, protože znají tajemství výroby šamponu. Nepřátelský kmen o šampon velmi stojí. Útok nemá pro kmen nijak fatální následky. A pak se stane strašná věc. Jedna členka tlupy je hanebně zavražděna. Je to hlídačka dětí. Je nutno vypátrat vraha. Na místě činu je nalezen zkrvavený kyj. Hned jsou vysláni dva lovci, Kámen a Kámen do prodejny kyjů, aby vypátrali, kdo si kyj koupil. Kudrnatý Kámen se setkává s dívkou, ta má také, stejně jako on, kudrnaté vlasy. Padnou si do oka a dívka se představí jako Gi. A večer, když ponocný oznámí, že začíná noc (hodinky tehdy neexistovaly) dojde k další vraždě. Tentokrát je zabit Kámen, kmenový archeolog. Dva kmenoví pátrači, Kámen a Kámen různými postupy přijdou na to, že zabíjela žena, která šije kytary. A je z toho spousta slávy, náčelník zve všechny Kameny na hrochmutaj a i zde všichni vražedkyni velebí, že už je vyšetřování skončeno. Jenže když je oslova v nejlepším, telefonuje z jedné skály na druhou pravý vrah a slibuje, že bude znovu zabíjet. Nahráváním hovoru lovci lokalizují místo odkud je voláno a proběhnou přípravy, aby byl polapen. Nevyjde to, vrah pak volá, že šel pozdě spát a bude vraždit jindy. A tak se i stane, ale při pokusu o vraždu spadne do lapací jámy. A tak končí první detektivní případ v dějinách planety. Při velké oslavě se oba kmeny spřátelí a Kámen si možná vezme Gi. A šampón? Vzal to mamut, budou jej mít společně.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu RRRrrrr!!!
Je doba kamenná, třicet pět tisíc let před naším letopočtem. Lidé už nechodí po čtyřech, rozkoukávají se po světě, začínají více používat mozek a pracují na své budoucnosti. A právě o nich vypráví „prehistorická komedie“ Alaina Chabata RRRrrrr!!! - V divoké krajině vedle sebe žijí kmen Čistých vlasů a kmen Špinavých vlasů. Ti druzí by rádi měli vlasy čisté, ale mají smůlu; výrobní tajemství šamponu si Čisté vlasy chrání jako oko v hlavě. Již osm set let se Špinavé vlasy marně snaží šampon uloupit; jediným výsledkem je ztenčující se počet členů kmene. Čisté vlasy jsou na tom tedy lépe, ale právě v jejich jeskyních se odehraje první zločin. Následuje další vražda a po ní první vyšetřování, pitva, svědectví, odposlechy... I když se pravěcí lidé ve filmu bojí tmy, smysl pro nadhled a vtipné, z prehistorického hlediska moderní a nadčasové komentáře jim rozhodně nechybí. – Pod scénářem této důsledné parodie nejen na dobu kamennou jsou podepsáni členové populárního komediálního seskupení Les Robins des Bois spolu s komediografem Alainem Chabatem. Ve filmu je sice poměrně dost originálních a vtipných nápadů, ale jejich zúročení se divák většinou nedočká. Například slibně začínající scéna, kdy se náčelníkovi zdá, že se prochází v prodejně s automatickými pračkami, vyšumí bez pointy do ztracena. I když měl být základním motivem boj dvou kmenů o šampon, vražda, dosud nepředstavitelný čin v prvobytně pospolné společnosti, jej odsune stranou. Spousta slovních hříček zůstane českému divákovi utajena včetně dvojího významu slova pierre (kámen) a křestního jména Pierre – tak se totiž jmenují všichni muži i ženy z kmene Čistých vlasů.
-kat-, Filmový přehled 2004/9


Popis / Obsah / Info k filmu RRRrrrr!!!
Před 35 000 lety, v časech, kdy boj o oheň už byl skončen, přišel na řadu šampon!
Šampon, kvůli kterému byl spáchán první zločin v dějinách lidstva. Dva pravěké kmeny, Špinavovlasatí a Čistovlasatí žijí v harmonii a míru až do chvíle, když si Špinavovlasatí uvědomí, že jsou od sousedního kmene značně odlišní…, a to čistotou vlasů. Čistovlasatí se však o tajnou pěnivou recepturu nehodlají dělit... Čistovlasatí až doposud žili klidný, šťastný a čistý život. Nikoho z nich nenapadlo, že by jim mohl někdo závidět krásné čisté vlasy. Dokonce ani špinavý a smradlavý sousední kmen Špinavovlasatých. Ale jednou v noci se to stalo. Poprvé v historii lidstva byl spáchán zločin. Člověk zabil člověka… Co bylo motivem? Kdo vyřeší tuto záhadu? Co když je tato vražda pouze začátkem hrůzostrašné série? Všechny tyto otázky začínají řešit prehistoričtí vyšetřovatelé. Začíná pravěká špionáž a s ní přichází i první vyšetřovaný zločin v dějinách lidstva. Zažijete první výslechy, sledování a podezřívání.

V bláznivé komedii režiséra Chabata vstoupíte do prehistorické doby, kdy byla placená starostlivost o děti nutností, profesionální volejbal zábavou a sledování nástěnných maleb samozřejmostí jako je nyní sledování TV. Nelekněte se hrůzostrašných zvuků vycházejících z jeskyní. Podmínky základních lidských potřeb byly před 35 000 lety nedokonalé.
DVD Express


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann