Rodič (1975) [TV film]

Rodič
60 %
 
 
    Žánr: komedie
    Země: Československo
    Délka: 28 min.
„O řidiči městského autobusu, který se těší, že se po mnoha letech stane konečně otcem...“
Řidič autobusu pražské MHD Láďa Hašek (Vladimír Menšík) si umí v autobuse sjednat pořádek, ale i také poradí, vždyť také za bezpečnost cestujících sám zodpovídá. S kamarádem Karlem (Petr Haničinec), se kterým tráví bezpočet jízd, umí probrat různá témata, jak se má mládež chovat, a jak se někteří lidé hrozně chovají k ostatním lidem, vždyť jsou všichni z jednoho města.

Denní zkušenosti z cestovního provozu si umí v hlavě představit. Představuje si, že má syna a deéru a jaká konverzace by se asi mezi nimi vedla. Doma vysněný syn Pavel Rímský) nechce býti po svém otci, ale chce být svůj, a vysněné dceři (Jana Boušková) zakazuje její nevhodné chování a oblečení. Do všech jeho vymyšlených zákazů mu vstupuje tolerantní manželka (Karolína Slunéčková), která mladým rozumí a všechny neshody v rodině žehlí.

Pro šoféra Haška je den, jako druhý a až jednoho dne, kdy se zřejmě špatně vyspal, nebo vykročil jinou nohou, na jedné zastávce odmítne nastoupit dalším cestujícím do autobusu, protože je přeplněný, a hned na konečné se dozvídá, že jeho paní Jitka krvácí a byla převezena do porodnice. Projet křižovatkou na červenou není žádný problém, po cestě do nemocnice jsou oba rádi, že se nikomu nic nestalo a když se pan Hašek dozvídá, že má syna, stává se nejšťastnějším člověkem z celé Prahy....  Autor: jarda53

režie:
Pavel Háša
 
 
hraje:
Vladimír Menšík (řidič městského autobusu Láďa Hašek), Petr Haničinec (Karel), Karolina Slunéčková (Jitka Hašková), Pavel Rímský (domnělý syn Jirka), Jana Boušková (domnělá dcera), Otto Budín (lékař v porodnici), Dana Syslová (zdravotní sestra), Eva Foustková (babička), Roman Hemala (role neurčena), Eva Trunečková (role neurčena), Oldřich Vlach (cestující autobusu), Jan Hrušínský (nastávající mladý otec), Karel Augusta (řidič sanitky)
 
 
scénář:
František Vlček
 
 
kamera:
Juraj Šajmovič
 
 
hudba:
Jiří Šust
 
 
výprava-architekt:
Vladimír Labský
 
 
kostýmy:
Irena Greifová, Eva Langmilerová
 
 
střih:
Ludvík Pavlíček
 
 
zvuk:
Lumír Turek
 
 
masky:
Jiří Hurych
 
 
dramaturgie:
Jindřich Švehla
 
 
zástupce vedoucího výroby:
Monika Sternová
 
 
pomocná režie:
Václav Junek
 
 
výprava:
Karel Kracík
 
 
vedoucí výroby:
Karel Dvořák (vedoucí výrobního štábu)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.