Rocky (1976)

Rocky
83.8 %
 
 
    Žánr: akční / drama / sportovní
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 115 min.
„Sylvester Stallone ve své nejslavnější roli!“
Rocky Balboa, třicetiletý druhořadý boxer, který boxuje v klubu Philadelphia, chodí trénovat do tělocvičny ke starému trenérovi Mickovi Goldmillovi, bydlí ve velmi skromném bytě sám bez ženy či přítelkyně. Volný čas tráví ve společnosti kamaráda Paulieho, nesměle se snaží dvořit ještě nesmělejší mladé prodavačce ze zverimexu, Adrian, která je Paulieho sestra.
Mistr světa v těžké váze, Apollo Creed, se chce utkat o další titul mistra světa, ale jeho soupeř se zranil. Narychlo tak hledá náhradu, zaujme ho právě Rocky a jeho přezdívka „Italský hřebec“. Rockymu se tak otevírá velká šance, dostat se dál. Rocky a Adriana pracují na svém vztahu, Mickey má na starosti přípravu Rockyho na velký zápas.
Apollo Creed bere zápas jen jako exhibici, chce pobavit diváky a maximálně po třech kolech jít domů s titulem v kapse. Ale poté, co jde po první Rockyho ráně k zemi, mu dochází že to nebude jednoduchý zápas.
Inspirující příběh pro každého, kdo chce něco dokázat, motivující, dynamická hudba Billa Contiho. Scénář si napsal Sylvester sám, a s chutí si zahrál i hlavní postavu, která se stala jeho osudovou i životní rolí.  Autor: Rocky4

režie:
John G. Avildsen
 
 
hraje:
Sylvester Stallone (Rocky Balboa), Talia Shire (Adriana), Burt Young (Paulie), Carl Weathers (Apollo Creed), Burgess Meredith (Mickey), Frank Stallone (Singer), Thayer David (Jergens), Joe Spinell (Gazzo), Tony Burton (Apollův trenér), Michael Dorn (Apollův Bodyguard), Joe Frazier (sám sebe), George Memmoli, Stan Shaw, Lloyd Kaufman, Joe Sorbello (Buddy, Gazzov ochrankár), Pedro Lovell (Pavouk Rico), Jane Marla Robbins
 
 
scénář:
Sylvester Stallone
 
 
kamera:
James Crabe
 
 
hudba:
Bill Conti, Frank Stallone
 
 
střih:
Scott Conrad, Richard Halsey
 
 
dabing:
Pavel Rímský (Rocky Balboa), Zlata Adamovská (Adriana), Jan Schánilec (Paulie), Jaroslav Kaňkovský (Apollo Creed), Jiří Prager (Mickey), Kristina Svarinská (Marie (SK))
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.