Duben
ohodnotit

Rocky

Rok:
1976
Délka:
115 minut
„Sylvester Stallone ve své nejslavnější roli!“

Komentáře k filmu Rocky

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 59
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 3.7.2012
Víš, jak to myslím
- kolikrát tohle ve filmu   zazní? Nepočítal jsem to,   ale dostkrát. Až se divím,   že studio film nepředělalo,   aby Rocky vyhrál - země   nekonečkých možností.   Rozjezd zbytečně dlouhý,   každý druhý dialog nebo   scéna zrovna tak.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.7.2012
ROCKY-Italský Hřebec
Po delší době jsem si   první díl této série   přopomněl a pořád po   letech je to velmi dobrý   film,který nemá moc   boxerských zápasů,ale i tak   je dobře vidět jak se Rocky   připravuje,trénuje,jak se   seznamuje se svoji láskou a   další.U mě stále i   potakové době férových 80%
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.10.2013
Dnes již legendární   snímek, který není jen o   boxu, jak si každý myslí.   Je i o životním poslání a   jeho těžkostech. A Sylvester   Stallone to zde vyjádřil   nadmíru dobře. Ukazuje, že   člověk bojuje za svoje   postavení, za svoji lásku,   za svůj osud vždy a všude a   nemusí být zrovna v ringu.   Ano, ten kdo dává ty   největší rány je život   sám. A tak Rocky bojuje   neustále. Pere se za svůj   sen každým dnem a přitom   nezapomíná na svoje   kamarády, na svoji Adrien, na   všechny lidi kolem i když se   k němu mnozí otočili zády.   A rány dostává pořádné,   ale nevzdává se a jde   neustále dál. Dostal   nabídku zápasit se   šampionem. Šel do toho a na   body prohrál. Ale životní   vítězství je daleko   důležitější. Téměř   artový snímek o člověku,   který se nevzdává a snaží   si splnit svůj americký sen,   je vskutku to nejlepší, co   ve své době vzniklo. I dnes   má co říci. Jeho poslání   je nezpochybnitelné.
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.9.2009
Sylvester Stallone ve sve   nejslavnejsi roli.
Co k   tomu dodat,dyt to skoro kazdy   zna.
Jak se z nuly   stane boxerska legenda.
Kdo by rekl,ze se s tak   docela jednoducheho pribehu   stane takovy obrovsky   fenomen.


Musim priznat,ze jsem   stale zamilovany do serie   filmu o Rockym.
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.9.2011
Vstát a zas jít když člověk upad
Nejlepší film se Stalonem.   Film o touze vítězit i o   tom, že když člověk   upadne, zase vstane a jde   dál. Nesmrtelná je hudební,   ústřední melodie. Je o   touze, o touze jít za svým   cílem.

Filmy   ve kterých je hrubost a   násilí nemam rád, ale v   tomhle filmu je boxerská   tvrdost na místě, proto mi   nevadí.
Duri86
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.12.2009
Rocky vs. Apollo
Stallone napsal scenar na   bedne od pomerancu ve skladu   kde pracoval,film byl   nizkorozpoctovy nemeli ani na   dalsiho krocana ktereho paulie   vyhazuje ze dveri na dvur! :-)   museli to natocit na poprve!   dnes je to boxerska i filmova   legenda ktera se v roce 1976   stala nejlepsim filmem na   oscarech. pro me je to top   film,na ktery se kouknu vzdy   zas a znova! Klubový   průměrný boxer dostane   šanci na zápas proti mistru   světa v těžké váze,   který bere celou záležitost   na lehkou váhu a nevěnuje   přípravě dostatek usilí   ,ztratil už štávu a   "pohled tigra" . Za   to zarputilec Rocky ucítí   svou životní šanci a pustí   se do přípravy s vervou.   Zatímco šampion vykřikuje   že soka složí po třech   kolech, vyzyvatel ho hned v   prvním kole pošle k zemi a   šampion je počítán. pak se   strhne souboj "jaký   svět boxu ještě   neviděl" Rocky splní   ukol který si dal a to   vydržet celý zápas a nebýt   knockoutován . Sportovní   drama jak má být!!
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.5.2009
Rocky je dnes pojem, který   hodně mladých lidí   motivoval k základům boxu a   díky skvělému filmu se Sly   dostal mezi filmové hvězdy.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.9.2017
Vždy ešte môže prísť zápas života
Dosť mi je záhadou, prečo   sa z toho stal taký kult. Nie   je tam dosť akcie, boxu ani   krvi. Je to práveže taký   komorný film o jednom   chlapíkovi, ktorý dostal   šancu a podarilo sa. Zrejme   osud imponuje mnohým, že   vždy je šanca sa ešte   chytiť. Neboli tu nejaké   filozofické duchaplné   dialógy, životné   posolstvá, dokonca chýbal   taký totálny happy end. Mne   sa to práveže páčilo, že   je tu vykreslený jeho   obyčajný život, ako chodí   do predajne zvierat, ide s   kamoškou sa korčuľovať,   krmí korytnačky. To jeho   balenie tej susedy bolo tiež   peckové "vieš ako to   myslím". Páčil sa mi   záver, kašlem na výsledok a   chcem pri sebe Adrianu.   Normálne to bol dobrý film
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.2.2013
Začínající série   legendárního boxera v   podání S.Stalloneho.Na tu   dobu dobrý snímek plný   dobrého humoru a boxu.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.7.2009
skvělí film dobré téma   je až podivné že film   původně určen jen pro   půjčovny zaznamenal takový   úspěch
Kuvik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.12.2009
Aj napriek faktu, že sa   jedná o nízkorozpočtový   film, nič mu to neubralo na   hodnote, film je dnes už   klasikou v oblasti boxerských   filmov. Skvelý scénar s   pútavým dejom, aj keď   miestami vyznieva trošku   nudne, o dobrú zábavku sa   staral Burt Young v roli   Paulieho, ktorý tu zahral   skvele svoju rolu.
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.7.2012
Sice chvilku trvá, než se   děj totálně rozjede, ale   potom to je zajímavá   podívaná, která sleduje   boxéra jménem Rocky Balboa v   podání Sylvestera Stallonea,   který je sám o sobě   výborný herec. Dobrý film.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Klasika boxerksých filmů,   kterou jsem sice viděl   poprvé teprve nedávno ale   rozhodně neztratila nic ze   svého kouzla. A Stallone tu   hraje nejlépe za celou svojí   kariéru.
Karius
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.7.2012
Boxérská klasika,kterou   prozatím nic nepřekonalo a   nejspíš už ani nepřekoná.   Příběh primitiva z   Philadephie,který jde na   první rande v děravým   tílku,živí se vymáháním   dluhů,občas si někde   zaboxuje nebo se jen poflakuje   popř.chodí do zvěrimexu   vyprávět vtipy ,kterýmu se   poštěstí a díky   přezdívce, si ho vybere   mistr světa v těžké   váze,aby se s nim utkal v   přímém souboji o titul. Asi   nebude nikdo,kdo by tenhle   americkej příběh neznal. Do   té doby neznámý Stallone se   svý šance chopil   náramně,výborný   představiel Mickeyho i Apolla   Creeda,super scénář a   hudba...jako jediné mínus,   bych považoval dost   odfláknutou choreografii   závěrečnýho souboje,kterou   považuju za jednu z   nejhorších v historii   filmu...to má s boxem opravdu   málo společnýho,Balboa jen   stojí a nechá se mlátit do   hlavy, přitom základem v   boxu, je hlavně dobrá   obrana, právě z důvodu,že   v tomhle sportu může každá   dobře mířená rána na   bradu, skončit   knock-outem...Balboa se   takřka nekryje,jen   inkasuje,představitel Apolla   pro změnu furt to   samý...levá,pravá,levá   pravá a taky žádný   krytí...myslim,že to mohli   natočit trošku reálněji a   choreograficky si trošku   pohrát...i dva týpci ,co si   někde na diskotéce vjedou do   vlasů,se aspoň trošku   krejou,ale to je asi jedinej   mínus,kterej bych filmu dal a   víc k tomu asi psát netřeba   ----> 90%
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.8.2018
║Rozpočet   $1,1milióna║Tržby USA   $117,235,147║Tržby   Celosvetovo $225,000,000▐   Tržby za predaj edície   Rocky: The Undisputed   Collection Blu-ray v USA   $22,562,669║ Tržby za   predaj DVD v USA ║ /80%/
karlosphonic
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.4.2009
Je dobře,že filmové studio   vyhovělo Stallonovi aby si   zahrál hlavní roli,když jim   dal scénář   Rockyho.Zasloužený Oscar za   nejlepší film.Vše bylo   popsáno v jiných   komentářích.Mě ale na   Rockym fascinuje jedna   věc.Film je starý   33(!)let.Kolik filmů o boxu   bylo   natočeno?Nepočítaně.Přest   o tento film se nevytratí z   paměti a zaujme další a   další diváky.To o něčem   svědčí...
Cash89
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.1.2008
Co bychom si dnes počali   kdyby před 30 lety nevznikl   kultovni film o jednom boxeru   ktery mel stesti ze ho vyzval   mistr světa...pokaždé když   to dávají v telce musim se   koukat a už znám každou   hlášku...sem jako nemocný   ale nemůžu si   pomoct...Rockyho legenda bude   žít navěky...stejně jako   hudba.
JVSoolen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.11.2007
Boxersky film, kde box neni to   nejdulezitejsi (jen ve scenach   na zacatku a konci), film, kde   je nejdulezitejsi sam Rocky,   ani moc chytry ani sikovny,   ale s pevnou vuli a snahou   dostat se na vrchol. Absolutni   klasika.
Rocky4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.12.2007
Rocky to je klasika a   životní role Sylvestera.   Skvělá jednička která   povídá o outsiderovi z ringu   a o jeho cestě na vrchol.   Stačí chtít a člověk   dosáhne všeho na světě.   Bill Conti složil působivý   soundtrack. Film má děj   který vás chytne. Pasáž   tréninku je naprosto   dokonalá. A samotný zápas   je taktéž jedinečně   natočen. Po delší úvaze   upravuji své hodnocení a dne   19.7.2008 zvyšuju na 10.
johnny-rk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.8.2008
Rocky Balboa... jeden z   nejznamejsich filmovych   boxeru... Jeho dravost a sila   ohromi kazdeho. V kazdem   pribehu se ale take musi   objevit zena, ktera pri svem   hrdinovi stoji.
nash
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.2.2005
Už docela klasický film,   jeden z nejlepších   sportovních vůbec. Popisuje   typický americký sen,   přeměna outsidera ve hvězdu   první velikosti. Zajímavá   paralela: stejný americký   sen jako Rocky Balboa si   tímto filmem prožil   představitel hlavní role   Sylvester Stallone, který si   v tady nastavil laťku tak   vysoko, že už ji nikdy nebyl   schopen překonat.
smíšek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.4.2007
Rocky 1
Boxerské a vůbec sportovní   dramata nemám moc v lásce,   ale tento film zaujal svou   syrovostí a opravdovostí   příběhu mladého chudého   boxera. Mladý Sly Stallone je   tu ve skvělé formě a film   si po zásluze také odnesl   několik ocenění včetně   Oscarů a mnoho nominací.
Obivan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.7.2008
Výborné drama z prostředí   profesionálního boxu.   Určitě je to výjimečný   film, ve kterém Stallone   předvádí, že umí hrát.   Rozhodně nejlepší z celé   série. Díl, který ukazuje   boj outsidera proti hvězdě a   vše ostatní je vedlejší.
Koimisto
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.10.2006
První díl z veleúspěšné   série a ještě nasadil   laťku táááhle mooooc   vysoko!!!Nikdo nemůže nic   vytknout.Šampion APOLLO se   rozhodl dát šanci   neznámému boxeru z   Philadelphie.Oním vybraným   je ROCKY BALBOA, takový   nemastný neslaný ňouma,   pracující v masokombinátu a   trénující na vysících   půlkách poražených krav,   ovšem co šampion podcenil je   levý hák, velmi tvrdá hlava   a rvavost tohoto mladíka.Ten   se do své šance zakousne a   pustí až na samotném   konci.Přitom se mu zadaří   oslovit dívku svých snů ...   děj filmu je fascinující a   vždy čučím s otevřenou   hubou ... :@) Další peckou   je soundtrack, který je   motivující každému, kdo   jen alespoň trochu rozumí   sportu a sport ho baví ...   !!!
AlCapone
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Sylvester Stallone (Rocky) je   100%.Né nadarmo film v roce   1976 dostal Oscara za   nejlepší film :)Super   podívaná...
AshT
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.9.2009
Nejlepší díl Rockyho   příběh napětí šance   využití neuspěch atd film   oceněný 1 oscarem.Moc dobré   dívání.
Rendys
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.6.2008
výjimečný film, v kterém   Stallone předvádí, že umí   hrát. Rozhodně nejlepší z   celé série. Díl, který   ukazuje boj outsidera proti   hvězdě a vše ostatní je   vedlejší. Rocky dokáže   potěšit
leva2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.1.2008
ROcky je proste klasika kterou   snad videl kazdy a pokud ne   tak ji musi   shlednout.Vinikajici film o   chudem boxerovy ktery se   dostal mezi Elitu   boxu.Vynikající výkon   S.Stalloneho
Didinka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Včera tento film zase   opakovali v televizi a zase   jsem se nedokázala   nepodívat. Mimo to, že jde o   skvělý sportovní film, což   už tu bylo řečeno, se mi   taky líbí, jak jsou ostatní   postavy věrohodně a   nečernobíle propracované -   opilý brácha, starý   trenér... Vedle nich je Rocky   prudce vtipný, charakterní a   dobrý člověk, přestože je   to děsný trouba. Radši   hodného troubu, než   nějakého vychcaného hajzla.   Adriana se taky vyvine ze   zakřiknuté na sebevědomou   dobře odpozorovaným   způsobem ze skutečnosti.   Takže podle mě je to taky   působivý romantický film o   lásce a hodně komedie.
martas_v
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.11.2009
Když se dneska budeme bavit o   boxu, tak si každý vzpomene   na Rockyho. Film, který   můžete vidět několikrát.   Film, který byl natočen za   jeden měsíc. Film, který   byl nejlepším filmem toho   roku a získal zaslouženě   Oskara. Film, kde je   nádherná hudba Billa   Contiho.
JanaOss
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.1.2009
U nás doma se traduje, že   dvě S josu zárukou kvality.   S.Segal a S. Stelone- to jsou   dobré akční a nejen akční   podívané. Ačkoli nejsem   zastánce   "akčáků" na filmy   s těmito dvěma se vždy   ráda podívám. Nechybí zde   ani humor, ani lidskost. Rocky   je trochu přihlouplý   nevzdělaný mladík, který   se stane nakonec opravdu   borcem, ovšem chytrost mu   nikdo do hlavy nenalil, ale   nechybí mi srdce a vůle.   ¨Je to trochu vybočení z   tradičních rolí Steloneho,   ale dobrá. Když si odmyslím   ošklivé scény z ringu,   ráda se na fim a další   díly znovu podívám
qerulant
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.8.2007
Kdo by to byl býval řekl,   Sylvester Stallone umí   (uměl?) hrát! :-) Rocky se   stal bezpochyby nesmrtelným   filmem a jedním z   nejlepších počinů se   sportovní tématikou vůbec.   Poutavý příběh o   totálním outsiderovi, který   chytí svojí jedinou   příležitost za pačesy a   navrch má sakra tvrdou hlavu   (a nejhorší kryt v   dějinách boxu :-D). A co   víc...Sly nakonec   nezvítězil, což je takřka   neuvěřitelné a ku   prospěchu...
callaghan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.3.2008
Tady se snad nemá cenu ani   rozepisovat, protože   příběh odepsaného boxera   zná snad každý. O to víc   se nestačím divit hodnocení   ostatních. Dát téhle   legendě a filmu, který   Stalloneho proslavil míň jak   8 bodů považuju za   barbarství a může to   udělat jen nějaký   inteligent, který filmům asi   moc nerozumí.
Pauleta
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.11.2007
To boxerské utkání na konci   nevypadá zrovna realisticky,   po pár takových ranách by   asi normální člověk   skončil na hodně dlouho   (navždy?) na kriplkáře:-)   Ale je jasné, že o tohle   tady nejde...
mirda27
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.10.2016
kultovka
Tento první díl je ze všech   nejlepší. Zachycuje život   prostého boxera,a   pouličního vymahače,který   se svou pýlý dostane   postupně až na vrchol. A   jsem rád,že zápas   nevyhrál,protože to dává   filmu větší reálnost.   Dávám deset
arciking
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.2.2011
Tři hlavní důvody, proč je   tohle jeden z nejlepších   kinematografickejch   záseků:

1)Stallone je Rocky a   Rocky je Stallone. Ani nevím,   kterej z nich je skutečná   postava, a kdo je smyšlenej.  
V žádný scéně   Stallone vlastně   nehraje:-)

2)Film má hodně   tzv."zásadních   scén" =scéna, která i   při vytržení z filmu   nabízí sama o sobě   plnohodnotný zážitek

3)V každým z   nás je kus Rockyho:-)

Krom toho má film   všechno: napětí, akce,   romantika, vtip, art a navíc   skvělej soundtrack.
notime
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.7.2006
Jeden z mála filmů, kde nám   Stalone ukázal, že je   opravdu skvělým hercem.
Kecka1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.2.2005
Na svojí dobu dobrej filmek,   který po práva dostal   Oscara. Ovšem fakt, že by   každý člověk po ranách,   které dostanou oba boxeři,   byl mrtvej, je věc druhá.   Autenticita tady trpí na   úkor atraktivnosti.
L4cost3
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.2.2009
Stallone mi prostě přirostl   k srdci.Rockyho znám   nazpaměť.I když vím co se   stane pořád mě to   baví.Přijde mi, že Stallone   hraje Rockyho   přitozeně.Mnozí na   Stalloneho nadávají, ale   jsou i tací, kteří ho mají   rádi, jako já.I když se   tento film nevyrovná   Shawshanku nebo   Gumpovi.Dávám přesto 10 z   10.
Rollage
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.12.2010
Slyův plnohodnotný debut = vrchol
Pokud si odmyslíme opravdu   krajně levnou porno roli a   několik epizodních roliček   ve více či méně   kvalitních počinech, tak   takovým prvním významným   zásekem Sylvestra je Rocky.   Paradoxně problémem tohohle   filmu je skutečnost, že je   opravdu výborný. Scénář   (také od Sylvestra) je sice   přespříliš jednoduchý,   ale ty dialogy (často i   monology) jsou bravurně   napsané a vůbec nic tu nemá   ani náznak patosu. Další   podstatnou skutečností je   fakt, že Stallone opravdu   hraje. V jeho filmografii   absolutně dominují role, kde   si vystačí s drsným   výrazem a (většinou) s   kulometem v ruce a nějaké   herectví je (minimálně)   druhořadé, ale zde si   nominaci na Oscara určitě   zasloužil... Co dodat, Rocky   "jednička" je   opravdový klenot.
wlki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.3.2010
...
moje srdcovka, nema smysl   rozepisovat se o deji nebo   charakteru jednotlivych   postav. Tento film si na nic   nehraje a Sly dokazal z   jednoducheho nametu a v   podstate i scenare vytezit   maximum. Klobouk dolu!
Jarda6
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.10.2009
Nádherně zpracovný,   ztrhující film s parádním   scénářem, skvěle   zahranými postavami a i   český dabing je opravdu   parádní.Nemusíte být   znalci boxu abyjste tento film   pochopily-jde především o   velký příběh muže, který   dokázal sobě i všem okolo   sebe že "na to   má"!
Dexterman
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.1.2014
Mě vždy vadil v Rockym   začátek těšil jsem se na   boj který je až ke konci ale   u tohoto filmu nikoliv celý   mě bavil ale i tak   závěrečný boj byl stejně   nej.
dave86
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.2.2007
Tomuhle tomu filmu se nadá   nic vytknout. Je to drama o   člověku, který si splní   svůj americký sen. Je to   velmi inspirativní a takové   filmy by měli být. Sly to   vlastně nehraje, je to film o   něm samotném. Místo boxera   je herec, a to je jediný   rozdíl. Důkaz toho, že   člověk dokáže všechno,   když má vůli. A soundtrack   je jeden z nejlepších v   historii filmů.
Ba.tista
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.3.2008
Film o boxerovi, který je   chudý a vydělává jako   vymahač dluhů, ale pak   dostane šanci, kterou si   nenechá ujít a využije až   do konce.
halounak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.11.2008
U tohoto dílu mělo zůstat.   Sly jako rváč v ringu i mimo   něj si vede dobře. Tahle a   role vietnamského veterána,   jsou jeho nejznámější a   taky nejlepší...
marecek.7
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.7.2009
tento film se již dávno stal   nesmrtelnou klasikou o   houževnatém boxerovi který   náhodou dostal šanci bojovat   proti šampionovi těžké   váhy.skvělý děj a na tu   dobu špičkové efekty během   boxu.viděl jsem to asi   třikrát a vždy se rád   podívám znovu protože na   tomhle filmu je na co se   dívat.
afer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.10.2014
začátek dobrej
V podstatě se jedná o   klasický sportovní film   80tých led. Příběh jak z   pohádky i s celkem rozumnýma   rozhovorama. A ne zas tak   klasickým koncem. A právě   za ten konec si ze všech   serií zaslouží ocenit.
vjaburek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.1.2008
Jednička a dvojka jsou   jediné díly, které jsou   kvalitními zástupci   amerických filmů   70.let(narozdíl od čtyřky,   která se vymyká čemukoli,   co jsme kdy viděli), má   rozhodně co nabídnout a   jelikož tehdy Stallone nebyl   nikdo, musel mít tento film   něco, co ostatní(Maratonec a   další) nemohli nabídnout.
kakariki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.3.2009
Rocky
Je to jeden z mých   nejoblíbenějších   filmů,mám už všechny díly   od 1-6.Nejvíc se mi líbí   Rocky 4......
ULTRAMIX
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.4.2007
Bezkonkurenčně nejlepší   film Sylvestera Stalloneho :o)
Mufka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.2.2009
Jak se zmála dá udělat   velmi mnoho. Nenápadný, zdá   se že až trochu kýčovitý   scénař, z něhož se stal   kultovní film, kterému jde   jen málo co vytknout...Sly si   napsal roli přímo pro sebe a   proto byla tak dobře   zahrána. Lze koukat stále   dokola a vždycky je na co!   Zasloužený oskar. Milionový   film, ještě že vznikl.
TonyLee
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.5.2007
První díl z veleúspěšné   série a ještě nasadil   laťku táááhle mooooc   vysoko!!!Nikdo nemůže nic   vytknout.Šampion APOLLO se   rozhodl dát šanci   neznámému boxeru z   Philadelphie.Oním vybraným   je ROCKY BALBOA, takový   nemastný neslaný ňouma,   pracující v masokombinátu a   trénující na vysících   půlkách poražených krav,   ovšem co šampion podcenil je   levý hák, velmi tvrdá hlava   a rvavost tohoto mladíka.Ten   se do své šance zakousne a   pustí až na samotném   konci.Přitom se mu zadaří   oslovit dívku svých snů ...   děj filmu je fascinující a   vždy čučím s otevřenou   hubou ... :@) Další peckou   je soundtrack, který je   motivující každému, kdo   jen alespoň trochu rozumí   sportu a sport ho baví ...   !!!
biskis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.12.2007
best fim
Tento film prostě miluju a je   pro mě nejlepší.Emotivní   film o prostoduchém   outsiderovi, který nic   nedokázal a ani pes po něm   neštěkl.Příběh o lidském   duchu prosadit se a nebýt   jenom nulou.
  První díl Rockyho mám   nejraději pro jeho   autentičnost, protože   dálší díly jsou pouze   "Americky   přibarvené".Dále osud   Rockyho ve filmu je vlastně   jakousi parafrází ke   Stallonovi, jelikož i   Stallone v reálu byl vlastně   také ničím...Proto tento   snímek je plný naděje,   odvahy a schopnosti zvítězit   sám nad sebou.jo a ještě   sem zapoměl na skvělé   herecké výkony, kameru a na   ostatní capiny, ale to je   jedno, protože Rocky je   prostě The Best :)
G_I_S_M_O
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.2.2008
Pro mě velice emotivní film,   který si pouštím stále   dokola a stejně tak to platí   i pro (podle ostatních)   horší následující   díly.

Neznámý prostoduchý   člověk, který neumí nic   víc než boxovat díky svému   odhodlání a pevnému   odhodlanému srdci se zapíše   do dějin nejen boxu, ale i   lidí kolem něj. Byl a stále   je hrdinou boxu, filmu, i nás   diváků.
taker2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.9.2012
taker2
woow naprostá pecka. když si   pustím tento film je pro mě   vždy naprosto jedinečný   filmový zážitek. sylvestr   tuhle roli zahrál naprosto   skvěle.
Rocky
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.4.2006
Silvester natočil velkou   spoustu perfektních   filmů,ale tento je ten   nejlepší.Ve své době   obrovský trhák,který   zaslouženě získal i dva   oskary.A zajímavé je i   to,že po 30letech je stále   uznávaný a oproti jiným   filmům,které přijdou   zazáří a zhasnou,Rocky   dále zůstáva.
Hoolio
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.4.2006
Nejlepší film Stalloneho a   zároveň asi nejlepší   sportovní snímek. Jak už   bylo řečeno, Sylvester si   prvním Rockym nasadil laťku   příliš vysoko a nebyl   schopen ji překonat. Dalo by   se říct, že hrál sám   sebe, neboť i on to neměl v   životě zpočátku   jednoduché, a možná právě   proto tak velice   přesvědčivě dokázal v   roli neúspěšného boxera   zaujmout. Líbilo se mi, že   Rocky zápas se světovým   šampionem nevyhrál a na jeho   konci se sotva držel na   nohou. Působí to mnohem   realističtěji než v   dalších dílech.
Linc
Hodnocení:
Přidáno: 13.11.2007
rulez
No Rocky je prostě klasika   mezi filmy myslim že 1 a 4   jsou nejlepší teda alespoň   pro mě ale snesu všechny   díly jen 5 se moc   nepovedla.Celou dobu jsem se   těšil až zase budou dávat   Rocky v tv konečně jsem se   dočkal ale všimnul jsem si   nového dabingu než na jaký   jsem byl zvyklý a celý film   mi to docela otrávilo nevim   proč se to znova dabuje!!!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih5222minih5222Kobra (1986) 
Cobra n
minih21977minih21977Ve službách Jejího Veličenstva (1969) 
On Her Majesty's Secret Service n
minih6443minih6443Divoký koník Ryn (1981) 
Divoký koník Ryn n
minih7547minih7547Fantom (1996) 
The Phantom n
minih181720minih181720Láska a příšery (2020) 
Love and Monsters n
minih45969minih45969Pistolník (1950) 
The Gunfighter n
minih147951minih147951Officer Downe (2016) 
Officer Downe n
minih42157minih42157Talvisota (1989) 
Talvisota n
minih42762minih42762Eliška a její rod (1966) [TV seriál] 
n
minih42039minih42039Krok za krokem (1991) [TV seriál] 
Step by Step n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Creed (2015)

 Creed (2015)
Creed n
 
Žánr: drama / sportovní
Země: Spojené státy americké
Režie: Ryan Coogler

(pokračování)

Rocky Balboa (2006)

 Rocky Balboa (2006)
Rocky Balboa n
Rocky Balboa / Rocky VI
Žánr: drama / sportovní / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Sylvester Stallone

(---)

Rocky 5 (1990)

 Rocky 5 (1990)
Rocky 5 n
Rocky V
Žánr: akční / drama / sportovní
Země: Spojené státy americké
Režie: John G. Avildsen

(---)

Rocky 4 (1985)

 Rocky 4 (1985)
Rocky 4 n
Rocky IV
Žánr: akční / drama / sportovní
Země: Spojené státy americké
Režie: Sylvester Stallone

(---)

Rocky 3 (1982)

 Rocky 3 (1982)
Rocky 3 n
Rocky III
Žánr: akční / drama / sportovní
Země: Spojené státy americké
Režie: Sylvester Stallone

(---)

Rocky 2 (1979)

 Rocky 2 (1979)
Rocky 2 n
Rocky II
Žánr: akční / drama / sportovní
Země: Spojené státy americké
Režie: Sylvester Stallone

(---)

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

56 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

ČT2 - Středomoří - soužití člověka a...

13:25 - 14:20

1 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:20 - 13:35

66 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:30

1 minut již uběhlo
64 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani