Řezníkova žena (1991)

Řezníkova žena (Butcher's Wife)
63.2 %
 
 

Butcher's Wife

    Žánr: komedie
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 103 min.
„Magicky romantický příběh o krásné řeznici, zamilovaném psychiatrovi a lásce, které lemovaly cestu jasnovidné sny“
Jasnovidka Demi Moore si myslí, že konečně našla svého budoucího manžela o kterém už od dětství snila. Až časem pochopila, že se osudově mýlila...
Majitel newyorského řeznictví Leo Lemke si ze své cesty na jeden z ostrovů Severní Karolíny přivezl krásnou a výřečnou manželku Marinu, kterou poznal za poněkud neobvyklých okolností. Marina se totiž za Lea provdala, protože ho viděla ve svých snech, když čekala na znamení osudu, které by ji přivedlo k věrné lásce na celý život. Je výjimečná nejen svou krásou, milým úsměvem a laskavostí, ale také nadpřirozenými schopnostmi. Čte lidem z očí jejich přání a kromě masa vždy, když je potřeba, poskytne bezplatně i radu či proroctví, které pomůže vyřešit jejich potíže nebo v nejednom případě dokonce změní jejich život. Ať už je to do sebe uzavřený chlapec Eugene, frustrovaná zpěvačka Stella nebo nešťastně zamilovaná herečka Robyn nebo lesbička Grace. Místní psychiatr Alex Tremor nechápe, jak mu mohla řezníkova žena odloudit tolik pacientů během tak krátké doby a nedůvěřivě ji sleduje. To má však zcela nečekané následky, protože přitom podlehne jejímu kouzlu a zamiluje se do ní. Není však jediný, kdo se zamiluje. Jak se tak Marina pokouší pomoci všem okolo sebe, vůbec si nevšimne, že se její manžel Leo zamiloval do Stelly.

režie:
Terry Hughes
 
 
hraje:
Demi Moore (Marina Lemkeová), George Dzundza (Leo Lemke), Jeff Daniels (Dr. Alex Tremor), Mary Steenburgen (Stella Keefoverová), Frances McDormand (Grace), Margaret Colin (Robyn Gravesová ), Max Perlich (Eugene), Miriam Margolyes (Gina), Helen Hanft (Molly), Christopher Durang (pan Liddle), Luis Avalos (Luis), Elizabeth Lawrence (Grammy D'Arbová ), Barry Neikrug (cyklista), Cameron Milzer (zákaznice), Diane Salinger (Trendoid), Thomas Mikal Ford (transvestita), Scott Thompson Baker (požárník), Ken Fritz (metař), Ed Kenney (strýc Chauncy)
 
 
scénář:
Ezra Litwak
 
 
kamera:
Frank Tidy
 
 
hudba:
Michael Gore, Steven Jae Johnson
 
 
střih:
Donn Cambern
 
 
výtvarník:
John Alvin
 
 
koordinátor kaskadérů:
Gregory J. Barnett
 
 
výprava:
Charles Rosen
 
 
výkonný producent:
Arne Schmidt
 
 
producent:
Lauren Lloyd, Wallis Nicita
 
 
kaskadér:
Shane Dixon
 
 
režie slovenského znění:
Jozef Holec
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.