Revue za šest korun (1985) [TV film]

Revue za šest korun
56.5 %
 
 
    Žánr: komedie / hudební
    Země: Československo
    Délka: 58 min.
„Oldřich Kaiser v dvojroli ztřeštěné hudební komedie.“
Revue za šest korun
...neboli komedie o tom, jak se jeden známý italský hudebník s komplikacemi dostává na pražský festival populární hudby a při svém putování potká docela neznámého českého autostopaře s hodně vyvinutým smyslem pro legraci... Tak ji v roce 1990 charakterizoval sám autor Gustav Oplustil.

Jejím hlavním protagonistou je Oldřich Kaiser, který zde nejen bohatě uplatňuje šíři svého komediálního talentu, smysl pro recesi, ale představí se i jako zpěvák. Jiné - zase taneční překvapení pro nás připravila herečka Libuše Šafránková. Protože jde o revuálně groteskní komedii, jak přesně zní pracovní podtitul, nechybí v pořadu ani písničky. Texty k nim napsal Pavel Žák a žánrově velice rozmanitou hudbu složil František Polák. Choreografickou stránku vymyslel a se svým baletním souborem vytvořil Pavel Šmok. Režisérkou pořadu z roku 1985 byla Jitka Němcová.

režie:
Jitka Němcová
 
 
hraje:
Oldřich Kaiser (Paolini, mladý hudebník), Libuše Šafránková (fotomodelka Marta), Vladimír Dlouhý (pořadatel festivalu Vojtíšek), Jana Paulová (letuška Vojtíšková), Jiří Lábus (pořadatel festivalu), Petr Čepek (průvodčí), Vlastimil Bedrna (ředitel festivalu), Pavel Zedníček (fotograf), Viktor Blaho, Zuzana Burianová, František Desset, Květa Fialová, Ladislav Gerendáš, Petr Kotvald, Ludmila Molínová-Zábršová, Bronislav Poloczek, Michal Slivka, Václav Štekl
 
 
scénář:
Gustav Oplustil, Jitka Němcová
 
 
kamera:
Ervín Sanders
 
 
hudba:
František Polák
 
 
výprava-architekt:
Boris Moravec, Štefan Theisz
 
 
kostýmy:
Dagmar Březinová
 
 
střih:
Alois Fišárek
 
 
zvuk:
Lumír Turek
 
 
text písně:
Pavel Žák
 
 
dramaturgie:
Pavel Lukeš
 
 
vedoucí výroby:
Zdeněk Polák
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.