Duben
ohodnotit

Resident Evil: Apokalypsa

Resident Evil: Apocalypse

Další název:
Resident Evil 2 , Resident Evil: Nemesis, Biohazard 2: Apocalypse
Žánr:
Rok:
2004
Délka:
94 minut, 98 min (extended version)
Premiéra v ČR:
6.1.2005
„Noční můra neskončila… Milla Jovovich obdařená novými schopnostmi a silou v pokračování populární podívané Resident Evil.“
Popis / Obsah / Info k filmu Resident Evil: Apokalypsa
POZOR, SPOILER
Alice vypráví, co se stalo, jak a proč se ocitla v nemocnici v Raccoon City.

Vracíme se kousek do minulosti. Dveře do úlu v podzemí výše jmenovaného města jsou otevřeny. Je zde několik lidí ve skafandrech a měřič ukazuje zamoření. Kolona aut jede do města. Zde seberou nějakou ženu a hned po ní doktora Charlese Ashforda. Ten vede odbor genetiky a virového výzkumu. Posbíraných lidí je více a tím, že jsou odvezeni, evakuace nejvyšší priority končí. Ještě sebrali Ashordovu dceru Angelu, ale do auta, ve kterém jede, někdo tvrdě nabourá.

O třináct hodin později.
Policistka Jill Valentinová přichází na policejní stanici a střílí lidi do hlavy. Jen ty nakažené, pochopitelně. A burcuje ostatní, aby opustili město. Což se již částečně stalo. Do toho opouští Alice nemocnici. Město je zcela uzavřeno a otevřený je jen jediný most. Lidí je zde obrovská spousta. Muži s vrtulníkem se přes zákaz pokusí osvobodit obklíčenou ženu ze střechy výškové budovy. Skoro se to povede, ale žena již byla kousnuta a ví, co to znamená. Proto skáče dobrovolně dolů.

Nákaza je již i u mostu, proto je dán rozkaz o uzavření brány. Lidé mají opustit prostor. Jinak se do nich začne střílet. Ashford bez dcery nechce odejít. Jenže neví, kde je, proto spustí vyhledávání přeživších přes počítač. Mimo dcery pak objeví Alici - a pak i Valentinovou s kolegou seržantem Peytonem Wellsem a novinářkou Teri Moralesovou, ta se k nim přidala u mostu. Všichni se ukryli v kostele, kde již jeden muž je. I zde dochází k bojům a ti dva policajti již nemají střelivo. Když na ně zaútočí obludy z úlu, mají namále. Ale v poslední chvíli sem vrazí Alice na motorce. Obludy zlikviduje a chce zlikvidovat i Pentna, který je kousnutý. To zas nechce Valentinová, prý až bude třeba, ukončí to sama. Když opouští ti čtyři kostel a ocitnou se na hřbitově, zjistí, že ožívají už i staré mrtvoly. T-virus tím dosáhl svého vrcholu, proto je spuštěn program Genesis. Ten spočívá v nasazení monster. A už jsou zde a pěkně řádí.

Ashford sleduje ty čtyři na útěku a volá na venkovní telefonní přístroj. Alice to zvedne a on jí nabízí cestu z města, chce za to ale svou dceru. Nabídka je přijata. Po cestě ke škole jde Alice bojovat s monstrem a ostatní jdou pro Angelu. Seržant Peyton Wells je zastřelen Valentinovou, protože na ni zaútočil. Jeho místo zaujme černoch Lloyd Jefferson Wade, který viděl, jak monstrum postřílelo celou speciální jednotku. Ve škole se setká Wade s jedním z přeživších vojáků speciální jednotky Carlosem Oliverou . Hned poté zde končí životní dráha redaktorky. Jill nalézá Angii a do partičky přibývá voják speciální jednotky Nikolaj. Ale ne na dlouho, protože je udolán psy bez kůže. Situaci musí zachránit opět Alice. Když se pak setká s Angelou, ihned pozná, že je nakažená. Angela to na Alici pozná také. Pak objeví, že Angela má protilék. Dostala jej od otce. Vypráví, že její otec je na vozíku a jí hrozilo později totéž. Před lety sama chodila pouze o berlích. Otec chtěl, aby mohla chodit normálně a vyvinul lék. To byl začátek T-viru. Ten oživuje mrtvé buňky. Lék mu byl odebrán právě lidmi z Umbrely. Ke skupině přivádí Wade Karlose, ovšem ten je také pokousán. Přesto jej berou s sebou. Však Angie má lék.

Profesor Ashford nyní sděluje, kde bude evakuační vrtulník. Není pro ně, ale bude mít jen slabou ochranu. Tak tam tedy jedou. Mezitím Alice cestou nahrává svůj příběh s Umbrelou. U vrtulníku dochází k velké bitvě, kterou Alice s ostatními vyhrává, dostanou se dovnitř. Ale ukáže se, že jsou zde očekáváni. Alice je přinucena bojovat se samotným monstrem Nemesis. Když jej porazí, pozná, že je to Matt, který jediný s ní přežil a unikl z úlu. A proto jej odmítne dorazit. Monstrum se pak přidává k ní a začíná nový boj. To už nad městem letí střela s atomovou náloží a oni ještě nejsou ve vrtulníku. Podaří se jim odletět na poslední chvíli, ale Alice je v něm zasažena uvolněným nářadím. Následně vrtulník havaruje. U něj je nalezeno její mrtvé tělo. Ostatní zmizeli. Alice se probouzí v jakési kapalině, do jejího těla je zavedena spousta hadiček. Je vydán příkaz k purifikaci. To znamená, že je Alice z tekutiny vytažena. Ona si po chvíli vzpomene na minulost, začne se prát a uniká. Venku ji čeká snad dvacet mužů a míří na ni zbraněmi. To se tu však objevuje auto s jejími přáteli. Ti mají falešné papíry a odjíždějí s ní. U závory však strážný slyší telefon. Nadřízený mu poroučí, aby je pustil. Když odjedou, spouští program nazvaný Alice.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Resident Evil: Apokalypsa
Alice (Milla Jovovich) byla jedním ze dvou lidí, kteří vyvázli z katastrofy, jež proměnila podzemní laboratoře mamutí biochemické korporace Umbrella Corporation ve smrtící past. Druhým byl Matt Addison - muž, který chtěl původně odhalit nekalé machinace mocné firmy. Spolu s Alicí unikl z tajného centra Umbrelly zamořeného hladovými Zombiemi a bleskurychlými mutanty. Sám se však stačil nakazit nebezpečným T-virem a vědci z Umbrelly se rozhodli zneužít ho k dalším experimentům.
Nyní se Alice znovu ocitá na prahu zlého snu. Zpustošené Racoon City se změnilo vinou T-viru v město oživlých mrtvých. Bývalí zaměstnavatelé mladou ženu i tentokrát vhánějí do souboje, v němž musí bojovat a zabíjet, nebo bude sama zabita. Jejím hlavním protivníkem je tentokrát monstrum Nemesis. A není to nikdo jiný než hrůzně proměněný Matt… Boj na život a na smrt ve městě mrtvých – to je úkol zkušené a novými schopnostmi obdařené Alice, odvážné Jill Valentine (Sienna Guillory) i jejich společníků – Carlose Olivery (Oded Fehr), Nicholaie (Zack Ward) a L.J. (Mike Epps).


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Resident Evil: Apokalypsa
Akční sci-fi horor Resident Evil: Apokalypsa navazuje nejen na komerčně úspěšnou adaptaci známé videohry Resident Evil (FP 8/2002), ale také na další řady těchto počítačových her (zejména Biohazard 2 a Biohazard 3: Last Escape). V ději, postaveném na klasickém principu videoher (bojuj a znič) a filmů o nemrtvých, ostatně využívá i záběrů z prvního dílu. – Mladá žena jménem Alice, jež přežila katastrofu, způsobenou biochemickou zbraní T-virus, je vyslána šéfem firmy Umbrella do ulic Raccoon City, zasaženého novou nákazou. Setkává se tu se skupinou lidí, bojujících o přežití, a vydatně jim pomáhá. Musí se však střetnout s dalším „produktem“ Umbrelly, děsivým netvorem Nemesis. Jen několik vyvolených přežije katastrofu i zničení města atomovou bombou. Alicin trpký úděl však zřejmě nekončí… - Specialista na temné horory a na přepisy počítačových her Paul W.S. Anderson se tentokrát spokojil s funkcí scenáristy a spoluproducenta, neboť se věnoval projektu Vetřelec vs. Predátor (FP 12/2004). Režie se tak ujal debutující Alexander Witt, jinak dlouholetý II. režisér a kameraman akčních snímků, spolupracující často s Ridleym Scottem. Nepředvedl však nic, co bychom neznali z desítek obdobných titulů. Film je primitivní, přímočarý a brutální. Titulek na konci hlásá: „Toto je výrobek korporace Umbrella. Náplní našeho podnikání je život sám. Vedlejší účinky nevyloučeny.“
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2005/1


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Resident Evil: Poslední kapitola (2016)

 Resident Evil: Poslední kapitola (2016)
Resident Evil: Poslední kapitola n
Resident Evil: The Final Chapter
Žánr: akční / horor / sci-fi
Země: Spolková republika Německo / Kanada / Austrálie / Francie
Režie: Paul W. S. Anderson

(pokračování)

Resident Evil: Odveta (2012)

 Resident Evil: Odveta (2012)
Resident Evil: Odveta n
Resident Evil: Retribution
Žánr: akční / horor / sci-fi
Země: Spolková republika Německo / Kanada
Režie: Paul W. S. Anderson

(pokračování)

Resident Evil: Afterlife (2010)

 Resident Evil: Afterlife (2010)
Resident Evil: Afterlife n
 
Žánr: akční / sci-fi / thriller / horor
Země: Velká Británie / Spolková republika Německo / Francie / Kanada
Režie: Paul W. S. Anderson

(pokračování)

Resident Evil: Rozklad (2008)

 Resident Evil: Rozklad (2008)
Resident Evil: Rozklad n
Baiohazâdo: Dijenerêshon
Žánr: animovaný / horor / sci-fi
Země: Japonsko
Režie: Makoto Kamiya

(spin-off)

Resident Evil: Zánik (2007)

 Resident Evil: Zánik (2007)
Resident Evil: Zánik n
Resident Evil: Extinction
Žánr: akční / sci-fi / horor / thriller
Země: Kanada / Velká Británie / Spolková republika Německo / Francie
Režie: Russell Mulcahy

(pokračování)

Resident Evil (2002)

 Resident Evil (2002)
Resident Evil n
 
Žánr: akční / horor / sci-fi / thriller
Země: Spolková republika Německo / Francie / Velká Británie
Režie: Paul W. S. Anderson

(pokračování)

TV Program

ČT1 - V kondici (2007) [TV pořad]

01:55 - 02:15

12 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

ČT2 - Na moll

01:50 - 02:30

17 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

NOVA - Specialisté (2017) [TV seriál]

01:50 - 03:05

17 minut již uběhlo
58 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

01:45 - 02:45

22 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10