Duben
ohodnotit

Requiem za sen

Requiem for a Dream

Další název:
Rekviem za sen
Rok:
2000
Délka:
102 minut

Komentáře k filmu Requiem za sen

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 67
sokeres777
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.7.2019
Výlet za hranice drogové závislosti
Pochmurné psychologické   drama o tom, kam až může   drogová závislost dospět.   Na filmu je skvělé to, že   má 2 hlavní dějové linie   na stejné bázi, a obě dvě   působí skvěle. Úžasnou   atmosféru dodává i   dramatický hudební doprovod.   Na snímku jsem si všiml, že   ze začátku jsou scény o   něco světlejší a postupem   času se film jakýmsi   způsobem ztmavuje, což   ještě víc přidává na už   tak dost temné atmosféře.   Krásně vystihnuté   absťáky, které jsou   postupem filmu těžší a   těžší, mi při prvním   shlédnutí naháněly husí   kůži. Film neuvěřitelně   graduje v něco, co nikde   jinde neuvidíte. Velmi silné   dílo.
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.8.2018
PROCESOR!
Hudba je famózní a i když   to bude znít možná divně,   táhne celej film. Také   kamera a střih se mi líbili.   Závislost je rakovina vůle a   je k ní cesta mnohem   kratší, než by si kdokoli   myslel. Nemyslím ale, že by   doktor předepisoval staré   paní další prášky na   hubnutí, kdyby viděl v   jakém je stavu. To by snad   ani v USA nebylo možný.   Její syn jeho partnerka a   černý kamarád, ty v tom   lítaj pěkně a pro ně   slitování nemám. Stará   paní, chtěla jenom zhubnout,   aby se vešla do pěkných   šatů až bude v televizi.   Kdežto mládež se   sjížděla absolutně bez   rozmyslu. Že euforie není   zadarmo, ale padnou až na   samý dno. Je jasný. Mladý   zdravý co se jen nuděj a   zahoděj svůj život. Pro ně   žádnej soucit nemám.   Oslovil mě styl, jakým to je   natočený, prostě tady to   máte a dělejte si s tím co   chcete.
collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.11.2017
Requiem za sen patří k   filmům, na které se   podívám jednou a dost.Je   syrový, surový, drsný,   krutý...mám   pokračovat?Nevím, jestli   bych na něj vzala   dospívající děti a jestli   ano, tak jenom proto, že by   jim poslední polovina tohoto   snímku zůstala před očima   hodně dlouho.
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.1.2017
Requiem za sen
Co si budeme povídat - nemám   feťáky rád. Zde tvůrci   naznačují, kam můžou   různé formy závislosti   vést, ikdyž si myslím, že   je to ve skutečnosti ještě   o něco horší. První půlka   je hodně poklidná, až jsem   si říkal, co na tomhle filmu   všichni vidí, nicméně   příběh postupně graduje   až do velkolepého finále. V   závěru už je to absolutní   psychóza plná beznaděje a   depresivních scén, které   mě svou atmosférou   podpořenou kvalitním   hudebním doprovodem a   výbornými prostřihy na   zpustošené hrdiny naprosto   odrovnaly. No, fuj!
volam.sa.pistik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.5.2016
Coney Island Now
Hudba 1000000/10, réžia   0/10, čo chcel film povedať,   povedzme 5/10. Ale asi začnem   pekne poporiadku a postupne.   Hudba - neuveriteľne   geniálna, minimalistická a   uhrančivo hypnotická. Na   celom filme je soundtrack to   najlepšie a musím zistiť,   ako dosiahol Clint Mansell   takú zvukomaľbu. Réžia -   Aronofsky je už pojmom, ale   ja si na jeho prácu nemôžem   zvyknúť. Ako sa mi jeho   štýl nepáčil v Čiernej   labuti, tak sa mi nepáči ani   tu. Vyzerá to síce   originálne, ale tá kamera,   strih a celkové vyznenie na   mňa nepôsobí dobre. Je mi   jasné, že jeho cieľom je   depresia a bezútešnosť pre   diváka, mnou to nejako extra   nepohlo. Uvidím najbližšie   pri jeho ďalšom filme Noe.   Čo chcel film povedať - v   skratke asi, že pozor na   závislosti všetkého druhu a   skutočne môžu byť   akékoľvek. Na drogách,   chudnutí, televízii,   manipulácia na nás číha   všade. A nakoniec sa   dostávam k filmu samotnému.   Neviem, je to divné, ale   nemám nijakú skúsenosť s   tvrdými drogami, takže   neviem sa stotožniť s   pocitami našich hlavných   "hrdinov", takže   ťažko sa do toho nejako   vžiť. Ale tá manipulácia   televíziou, ovplyvnenie   predsudkami a do toho zásah   samoty a okolia, to tu bolo   celkom pekne dokumentované.   Na konci filmu som mal ale   pocit, že vlastne pre našich   hlavných hrdinov dopadol aj   dobre, jeden sa zbavil bolesti   (i keď dosť kruto), druhý   závislosti (i keď si to tak   asi nepredstavoval), jedna   získala to, na čom jej   záleží najviac (i keď ten   fet donekonečna nebude) a   druhá skončila uprostred   vysielania všadeprítomenj   televízie (tu nastáva   otázka vnímania), takže   také diskutabilné win   situácie, alebo pyrrhovo   víťazstvo nad osudom. A čo   si z filmu odnášam? Hlavne   ten uhrančivý prekrásny   hudobný motív "Lux   Aeterna", to je   dokonalosť, potom   rozporuplný pocit z   Aronofského réžie a   konštatovanie, že Jennifer   Connelly je fakt krásna žena
enejčel
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 31.1.2015
To, že Darren Aronofsky není   dobrý režisér jsem se   přesvědčil už mnohokrát.   KAždý film co natočí tento   neumětel je naprostá   hovadina a nemyslím, že to   někdy bude jiný. Tento   snímek je hrozně debilně   natočený. Děj je divně   sestřihaný, postavy vám   jsou ukradený a celkově film   nabírá dojmu, že je   béčkový. Opravdu hrozná   hloupost u které se   upřímně divíám, jak   může mít dobré   hodnocení.
Aronovskému bych   doporučil shlédnout film My   děti ze stanice ZOO, protože   takhle nějak si představuji   drogovou závislot, ne jako v   týhle blbosti.
leonardos
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.12.2014
film aneb drogy jsou špatné
tento film je skvělý,   emotivní, hudba taky   bravurní, tento snímek   poukazuje na to, že do drog   se lze dostat snadno, ale ven   z nich to už je jiný   oříšek. taky ukazuje na to,   že lze se do nich dostat   může každý jak paní na   prášcích nebo jako pouhý   feťák, opravdu doporučuji   tento snímek!
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.12.2014
Requiem za sen
Tu noc jsem strávil v bouřce   v horách. Když na druhý den   dorážím do malé vísky,   místní dobrotinec mi   nabízí nocleh a místo k   usušení. A že prý ať   počkám že až přijde z   práce něco mi uvaří.   Přišel opravdu unavený a mi   tak místo večeře sledovali   film. Requiem za sen.
Po tak dramatické noci   přišel ještě   dramatičtější film, film o   drogách a o závislotech jako   takových. Natočen jedním z   nejlepších režisérů   současnosti, Darrenem   Aronofskym, s jednou z   nejkrásnějších hereček   současnosti, s Jennifer   Connelly.
Hudba a   nepřeberné množství   střihů, které Requiem for a   Dream provází, je něco tak   úžasného, že jeden   nemůže odtrhnout zrak ani na   chvíli. O drogách toho bylo   už něco natočeno,   například vynikající   "Děti ze stanice   ZOO", jenž navíc   vychází ze skutečného   příběhu, Aronofsky však   pojal vše jinak, přesto   nezapomenutelně. Každý po   shlédnutí pak řekne drogám   NE, a pokud je bude chtít   stále vyzkoušet, nejspíš   byl při promítání zbaven   smyslů. Poselství?   Nepropadejme závislotem, ať   už jsou jakékoliv...
wolvie95
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.6.2014
Requiem za Sen je film, ktorý   by mal byť odstrašujúcim   príkladom pre tých, čo   zvažujú, že začnú s   drogami. Avšak v tomto filme   nejde len o závislosť od   drog, ale je tu veľmi   pôsobivo a odstrašujúco   zobrazená závislosť od   fenoménu terajšej doby-   chudnutia a chorobnej   závislosti sa podobať   svojím vzhľadom na vešiak v   skrini . Kombinácia   pôsobivého strihu a   depresívnej hudby dodáva   filmu spolu so skvelými   hereckými výkonmi na temnej   a depresívnej atmosfére,   ktorá sa stupňuje od   začiatku od úplnej nuly až   po záver, ktorý patrí k   jedným k najhnusnejších,   najbrutálnejších, najviac   emočne zdrcujúcich a   najodstrašujúcich záverov,   ktoré som kedy videl. Tento   film nie je pre každého,   najmä ho neodporúčam, keď   ste v horšom psychickom   rozpoložení alebo zlej   nálade. Pretože po   dopozeraní tohoto filmu, aj   keď som mal na jeho začiatku   dobrú náladu, som sa cítil   ako keby zo mňa vysali   všetok život. Jeden z   najpôsobivejších a   najstrašnejších príkladov,   prečo nezačať s tým   svinstvom. Videl raz ale na   najbližších pár rokov   nemám potrebu si ho pozrieť   znovu. 95% Neuveriteľný   výkon Ellen Burstyn, ktorý   je až tak strašidelne   uveriteľný...
Naki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.1.2013
Ve škole to byla parádní   dvouhodinovka. Film, z   kterého se mi zvedal kufr.   Musím se přiznat, že mě   nervoval. Vše to doprovázela   skvělá hudba a skvěle   sestříhané efekty. Nemůžu   tedy říct, že by se mi   filmek nelíbil. Jen nemám   moc rád filmy o drogách a   ještě v takovém to   reálném podání blééé.   Ještě že jsem slušně   vychovaný. ;))
jirina.legatova
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.11.2012
reguiem
FILM je určitě zpracovaný   bez chybně a velmi   přesvědčivě. Bude patřit   k filmům, které si ale už   nikdy nepustím. Nerozumím   tomu jak může být hodnocen   mezi nejoblíbenější filmy.   Herecké výkony jsou zde   perfektní, přesvědčivé a   zoufalství a deprese jde   celým filmem až na diváka.   Téma filmu je velice vážné   a bohužel pravdivé chování   a pojetí dnešní   společnosti = obraz ukazuje   nám všem že aspoň kousek   jste už někde viděli,   slyšeli ve své blízkosti.   Film jde až na dno propasti a   mě jako divákovi z toho   není vůbec dobře. Hodnotím   6
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.9.2012
Zajímavý snímek, který na   dobré náladě zrovna   nepřidá. Aranofsky je   šikovný režisér a dostat   se k jeho druhému   celovečeráku mi zabralo   docela dost času, poněvadž   dramatický žánr příliš   nevyhledávám, ale někdy   zatoužím po změně.   Psychedelická hudba skvěle   podtrhuje zážitek a   společně s hlavní hereckou   čtveřicí postupně   sledujeme jejich cestu až na   samotné dno. Těch několik   závěrečných minut se   rozehraje skutečně   zneklidňující podívaná,   která v divákovi musí   prostě něco zanechat a ty   pocity prostě jen tak   nevyprchají.
NakasiPes
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 10.10.2011
Odpad
Tento snímek má velmi   vysoká hodnocení a téměř   každý kdo jej viděl o něm   bezmezně vypráví jak   šokující tento film je!   Upřímně? Je to blbost!!   Nesrovnatelné ze snímky jako   Candy, Děti ze stanice ZOO,   Snup atp... Neustále se   opakující primitivní hudba   dělající z filmu něco co   vůbec není. Rádoby psycho   scény jsou nudné a k   smíchu. Nebýt onoho   zhnisaného vpichu ani bych   nevnímal že je film o   drogách. Pro lehké   srovnání česká perníková   věž je nepopsatelně lepší   film! Kdyby tento snímek   natočili začátkem 90 let   dal bych mu možná 6/10 za   kreativnost vzhledem k tomu   že je to o 10 let starší   není zde nic co bych ocenil.   Nevidět ho? Vůbec nic by se   nestalo!
vojtam
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.8.2011
Drogy vládnou!
Tak jsem se na to kouknul s   odstupem deseti let, a stále   jen koukam s otevřenou pusou.   Ve své době ojedinělý a   celkem šokující přiběh o   závislostech. Skvělej film,   skvělé výkony herců a   hlavně hudba na kterou   nezapomenete. Nedivim se, že   je film na 62 mistě, ve   světovém žebříčku, 250   nejlepších filmů   světa.Jednoduše WOW. Dávám   10:)
flawi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.4.2011
Darren Aronofsky mě svým   "Requiem za sen"   rozložil jak lego.   Nejdepresivnější filmový   závěr, jaký jsem dosud   viděla a pochybuji, že   ještě uvidím. Aronofskému   se podařilo natočit čistou   depresi, která je navíc   stokrát znásobená hudbou   Clinta Mansella, kterou   považuji za vrchol filmové   hudby. Synonymum pro   emocionálně silný zážitek   je pro mě "Requiem za   sen" Darrena   Aronofského.
ergotoxin
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.2.2011
Film na námět Huberta   Selbyho celkem realisticky   zobrazuje průběh   heroinové i amfetaminové   závislosti, ale dotýká se   i závislostí dalších -   závislosti na jídle,   sociální závislosti,...   Partička sympatických   mladých lidí si občas do   nálady šňupne trochu   háčka. Jenže se na heroin   zvyká rychle a dealerů   ubývá... Mezitím se jedna   starší dáma snaží pro   splnění svého snu   zhubnout a tak užívá   léky na hubnutí - i na ty si   ale lze poměrně rychle   navyknout a zanedlouho už   stará paní trpí toxickou   psychózou...

Film má děsivou gradaci   a konec nechá chladného   jen málokoho. Herecké   výkony jsou dobré a hudba   je přímo perfektní.   Vidět tento film je opravdu   silný emoční zážitek.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 11.2.2011
MĚLI BY JSTE SI PUSTIT FILM "CANDY" A "SPUN"
no jako žalostná nuda oproti   snímku "Spun   (Šňup)"! vleklo se to,   1OO x jedny a ty samé   záběry na přípravu denní   dávky heroinu, na přípravu   denní dávky černé kávy...   špatní herci, špatná   kamera, špatné   prostředí... poměr drog   tvrdých a závisloti na   nezdravém jídle, absťáky,   pokušení, touha, pot,   nuda...
UplneZlo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.1.2011
perfektne zobrazené   stupňovanie pádu   spôsobeného závislosťou,   až na samé dno zúfalstva a   beznádeje...
pri   každom ročnom období som   mala pocit, že to už ďalej   nemá kam isť a každé   ďalšie ma presvedčilo, že   môže... úplny brutal :)
a paralela medzi smerom   života hlavneho hrdinu a jeho   matky, ktorá to všetko ešte   umocňovala aspoň na druhu :)   uplne waaa :) odporúčam   každému :)
Rumenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.1.2011
Už jste někdy měli chuť se   po závěrečných titulcích   odebrat do psychiatrické   léčebny a požádat o   hospitalizaci? Já po Requiemu   za sen ano.
Nikotyna
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.12.2010
tenhle snímek bych dala   povinně do škol, protože si   myslím, že ne jednoho   mladého člověka by drogy   odradili. Strhující   příběh, s nejlepší hudbou   100%
Yontalcar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.12.2010
Očekával jsem od tohoto   filmu hodně a nakonec se mi   dostalo ještě většího   zážitku než jsem si   původně myslel. Nemá cenu   to nějak zvlášť   rozvádět. V předchozích   komentářích bylo již vše   řečeno. Film je o lidech,   kteří jsou závislý,   snaží se nevidět realitu   jen aby dosáhli svých snů,   které se s postupem času   vytrácí, stávají se více   a více nedosažitelnými až   skoro tragicky směšnými   vzhledem k jejich bídné   situaci. Celkové pojetí je   excelentní a jedinečné.   Nijak neuhlazený naturalismus   prostupuje dílem skrz naskrz,   aby se nám dostalo podívané   na kterou jen tak   nezapomeneme. Krom toho   začínám víc a víc mít v   oblibě filmy právě od   Darrena Aronofskyho. Co   snímek, to mistrovský   kousek!
AshT
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.12.2010
Film byl hodně drsný   zaměřný na divákovu   Psch... stránku většinou   všechny filmy o drogách   končí špatně i tady,ale   doufal sem,že aspon Harryho   matka skonci dobře,ale ne   jinak byl to poměrně dobrej   film za drsnou stránku a   špatný konec všech 4 osob   strhávám 1 bod.
aspect777
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.7.2010
Requiem za sen
Mrazivá ukázka reality s   kterou bojují lidé se   závislostí.
Film   sledujte pouze jako výstrahu   a nesnažte se vžívat do   role postav.
Zmar   ,beznaděj a úpadek hodnot   spolu s depresivní hudbou   Vás po shlédnutí snímku   vysaje a vyplivne.
How_Up
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.7.2010
Diamant mezi filmy. Sedíte,   mlčíte, přemýšlíte.   Možná se tak špatně   nemáte, možná se můžete   mít hůř, možná můžete   beznadějně propadnout,   beznadějně doufat, spadnout   na dno a nevyškrábat se z   něho. Drama s velkým D.
andiiisek1994
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2010
Moc povedený film o tom jak   je snadné propadnout drogám.   Reguiem za sen je dobře   natočený i herecky obsazený   film. Líbil se mi v hl. roli   Jared Leto, jako Harry.   Trošku mě ale mrzel konec   paní Goldfarbové.
Markemis
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.5.2010
Jeden z lepších filmů.   Skvělá kamera. Skvělý   depresivní příběh o tom   jak je snadné se stát   drogově závislým... ať už   vědomě nebo jen z touhy   zhubnout a ukazuje to   následky, jaké to na vás   může zanechat.
karlosphonic
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.4.2010
Neředěná závislost
Ještě jsem neviděl   depresivnější film,než   Requiem za sen.Autor nikoho   nesoudí,neobhajuje,nepoučuje   , ale ani nic nezlehčuje.Jen   vypovídá.A to snímku   nejvíce prospívá.Líbí se   mi i vyobrazení starších   lidí závislých na   lécích.Requiem za sen není   jen o drogách,ale i o   tápání v   osamění,čekání na   naději(která žalostně   nepřichází) a hledání   smyslu života napříč   generacemi.Myslím,že pro   mnoho lidí je tento film   geniální a pro jiné zase   nepochopitelný,protože je   prostě "jiný".
Crymaker
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 22.3.2010
hovadina
Tak tenhle film se mi fakt   vůbec nelíbil. Hrozná   hovadina a lituju každý   vteřiny, kterou jsem u něj   strávil. Je to ale muj názor   a né každý ho musí   sdílet. Nedokážu vysvětli   proč mě nudil, ale prostě   je to tak a nechápu co se na   tom ostatním líbí. Že je   hodně psychologický? Mě   spíš přišel slaboduchý. A   cítit soucit ani smutnej   kvůli feťákům nebudu.   Bullshit
Pjotra108
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.3.2010
Vyděračskej film. Já   nevím, proč to všichni tak   žerou. Viděla jsem lepší   filmy o drogách. Jediný,   koho mi bylo upřímně líto,   byla Sarah Goldfarbová, jinak   ti ostatní si svou cestu   vybrali sami.
cragel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.2.2010
Requiem za sen
Excelentní drama které   přesně ukazuje život   feťáka.Díky silnému   důrazu na psychyku se tento   film dostal do mého   žebříčku oblíbených   filmů. Troufám si říct   ,že Jared Leto zde ukázal   zatím svůj nejlepší   výkon. Darren Aronofsky   skvěle vystihl život   závisláka a když se k tomu   přidá skvělá kamera,   která dokáže vystihnout   současný stav feťáka   vzniká kvalitní film.
karelhamsa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.1.2010
Naprosto strhující filmová   podívaná- velice drastická   a ponurá, ale pravdivá. Z   filmu vyplývá nejen že   drogy sou hnus ( to víme   všichni) ale že člověka   může naprosto zblbnout   taková věc jako je TV   pořad. :´( opravdu velice   smutný film ale VELMI   realistický.
Doporučuji promítat   nezletilcům jako jsem já.
hellercz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.12.2009
První moment byl "jejda   co to je za nesmysl" ..   ale s každou minutou se   stupňoval můj zájem   vydržet u monitoru a koukat.   Poklidný začátek filmu   postupně přechází v   nejistotu, zmatek, sex a   beznaděj. Líbil se mi   stylový soundtrack, kamera a   přesní herci taktéž.   Závěr byl dosti krutý, ale   je to tak !
demon.cz
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.10.2009
9/10
Velmi těžké psycho,po   shlédnutí jsem tupě ještě   nějakou dobu čuměl do   zhaslé obrazovky a   vstřebával jsem tento   snímek.
Zpočátku   jsem si myslel že se dívám   zase na nějakou krávovinu a   měl několikrát nutkání   toto dílo vypnout.Ale každý   kdo to viděl tak mi říkal   ať vydržím do konce že je   to pecka.
Vydržel jsem   do konce a nelituju toho.Tento   film má narozdíl od jiných   zcela jasné poselství.Že   závislost na čemkoli je   detruktivní.
Tak si   říkám,že jsem rád že   ničím podobným netrpím a   že jsem v mládí do něčeho   podobného nespadl.
Tento film by měli   promítat dnešní mládeži   již v páté třídě   základní školy jako   povinnou část výuky.
Suma sumárum,výtečný   film,který ale už nikdy   nechci vidět.
Pokud   váháte jako jsem váhal   já,tak neváhejte a pokud   budete mít nutkání vypnout   film po 15-30 minutách,tak to   nedělejte a jeďte   dál,budete velmi   překvapeni.
Každopádně film   nepřeskakujte kvůli   konci,protože jinak vám to   vůbec nic neřekne.
callaghan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.10.2009
Velmi poučný film pro   všechny, kdo si chtějí   něco začít s drogama a pro   ty, kdo všechen svůj volný   čas promarní u bedny. A   přitom se nedá říct, že   by to první bylo o tolik   horší. Rozhodně kvalitní   film, ale nevím, asi se na   něj zase jen tak nepodívám.   Větší psycho jsem už   dlouho neviděl.
orlro
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.9.2009
Celkem příjemně se   rozjíždějící film diváka   po čase rozhodí, aby jej na   konci totálně rozdrtil   zběsilou koláží záběrů   a muziky. O tomhle je točení   filmů...
Šťastné   konce nečekejte.
sylwikk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.9.2009
Naprosto dokonalej film, po   jehož shlédnutí sem měla   chuť se oběsit. Kromě   skvělých herců, super hudby   a dost dobrý kamery to má   předevšim úžasnej děj.   Poklidnej začátek může   působit až tak, že brát   drogy je fajn. Během filmu   vás ale okamžitě přejde   chuť něco začít brát.   Nemluvim jen o typickejch   drogách, protože zničit   vás můžou i   "obyčejný"   prášky na hubnutí, jak zde   předvede jedna z hlavních   postav filmu. Příběh o tom,   jak rychle drogy dokážou   člověka pohltit. O tom, jak   si to neuvědomujete. Pokud   už si to náhodou   uvědomíte, bejvá na návrat   do normálního života už   pozdě... Neuvěřitelně   reálnej film s dokonale   krutym koncem by měl vidět   každej, kdo má chuť něco   zkusit. Aby viděl, jak taky   může dopadnout... Prostě   úžasnej film, kterýmu   nemám o vytknout.   Depresivní, reálný,   dokonalý!
Steawi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.7.2009
Když ze začátku táhli tu   televizi,s povzdychem jsem   věděl že mě to nebude   bavit..A teď stojím při   názoru,že tenhle film dlouho   nedostanu z hlavy..Dívat se   na to,jak se z obyčejného   člověka stane taková   troska,jako z   Goldfarbový..Přesto to byl   nejkouzelnější film,který   jsem kdy viděl..Herecké   výkony úžasné..Doporučuju   všem..
dominno
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.4.2009
Pár měsíců před   schlédnutím snímku mi o   něm vyprávěl kamarád, a   mimo jiné řekl "V   životě jsem brečel jen u   dvou filmů, když mi bylo osm   u Lassie se vrací, když mi   bylo osmnáct u Requiem za   sen." Tenkrát jsem se   tomu smál, pak jsem film   uviděl také a smích mě   přešel, velmi rychle.Tenhle   biják je prostě čistá,   krystalická deprese. Mít   špatnou náladu už před   filmem tak si po jeho   skončení snad jdu uvázat   smyčku na kabelu od dvd   přehrávače.Z výborných   herců mě dostala hlavně   Ellen Burstyn,něco podobného   se ve filmu vídá jen   párkrát za život. Ale i   jennifer Connely podává   zatím svůj životní   výkon.Ze scén ve kterých se   prodává za svou další   dávku opravdu mrazí.Velmi   příjemně mě překvapil i   Marion Wayans kterého jsem   znal zatím jen ze Scary   Mouvie komedií.Hudba která   podbarvuje neuvěřitelně   střižené obrazy je už jen   ta pomyslná třešínka na   tomto depresivním dortíku.
Amthauer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.2.2009
Kdyby Aronofsky točil   dokumenty o hierarchii   mravenců nebo válcování   plechu, dokázal by z toho   udělat zajímavou podívanou,   což se nicméně nestane,   neboť není jen mistrem   režie, ale také dobrých   scénářů. Gradující   zoufalství, zrychlující   narace a stupňující se   šílenství vytvářejí   vskutku působivý obraz   odlidštění díky   drogám.

Když   jsem kdysi říkal, že jsem   neviděl zatím ve filmu nic   depresivnějšího, než   závěr filmu Control, bylo mi   doporučeno se podívat na   Rekviem za sen. Po podívání   svůj verdikt stále   neměním, nicméně tento   film celkem aspiruje na druhé   místo.
kolufid
Hodnocení:
Přidáno: 24.2.2009
Děti, neberte drogy!
Film je o tom, že kdo bere   špatně skončí. Měl by se   povinně promítat na   středních školách. Jinak   je to podbízivé, sugestivní   a řemeslnně dokonalé nic!
Jakub_M
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.2.2009
Fakt síla
Pokud by se dal film pospat   prostorově, tak jsem měl   dojem, že všichni hrdinové   spadli do víru, který je   nemilosrdně táhnul ke svému   středu. Nebylo úniku, nebylo   naděje. Opravdu síla...
Neben
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2009
Jedinečný film, který by   měl vidět skutečně   každý. Není důležité,   zda vás problematika drog a   filmy z toho prostředí   zajímají nebo ne, tahle   bomba na vás prostě musí   dopadnout chtě nechtě.   Dokonalé, jeden z mých   nejoblíbenějších filmů   vůbec.
pupulatko
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2009
Ze začátku jsem si myslela,   že to bude další veselá   "komedie" ve stylu   Trainspoting..ani přeně   nevím, v které části filmu   mě to přešlo, ale vím že   jsem se na konci brečela a   sledovala závěrečný   titulky až do konce...
Jestli jste po   Trainspotingu a My děti ze   stanmice zoo měli chut se   našlehnout po zhlédnutí   tohoto filmu Vás to určitě   přejde.
Vlastně   asi nebudete mít chut vůbec   na nic....
Mary.Elwood
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.1.2009
Asi nejlepší snímek z   prostředí drog, a to hlavně   díky režii Darrena   Aronofského, výborné kamery   (smršť rychlého střihu u   požívání drog) a   bezchybného scénaře. Ze   začátku působí tak nějak   nemastně, neslaně, a   postupně vtáhne do děje a   při úplném závěru   člověku rozhodně zrychlí   tep a zatlačí na hrudní   kost. Film bych pouštěla   dětem jako prevenci, místo   trapných dokumentárních   filmů. Dávám 80% jen proto,   že mě tak vyděsil.
filmouš
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.1.2009
Velice neotřelý způsob   ztvárnění drogového světa   přispěno skvělou kamerou a   hudbou, ale občas mi vadilo   mírné zrychlování   události.
BlackElvis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.12.2008
Náladu, jaká mi přišla po   tomhle filmu, jsem snad nikdy   neměl. Výtečně volená a   vybraná hudba. Perfektní   výkony všech   představitelů. Zkrátka   10/10.
Wish
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.8.2008
právě jsem se na Requiem   dodívala.....ještě   štěstí, že jsem si ten   film pustila v době, kdy jsem   na něj měla náladu, jinak   by mě totálně zdeptal.   takže teď "pouze"   sedím, čumím doblba a jsem   úplně   konsternovaná....myslím,že   mi bude chvíli trvat než se   z toho vzpamatuju a přestanu   na to myslet....i když   vlastně nevím proč,   protože by se tomu dala   vytknout zásadní věc, a to,   že to nebylo dějově nijak   obsáhlý - přesto to však   na mě hodně zapůsobilo,   takže rejpání do slabin   filmu vynechám. musím   říct, že hudba a kamera   byly dokonalý....Ellen   Burstyn hraje opravdu   ukázkovou přeměnu v   pomatenou feťačku a i když   normálně Jareda Leta nemám   v lásce, tak musím uznat,   že v tomhle filmu mě   totálně dostal...ráda si   to za čas pustím znovu.
Issabellkaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.7.2008
Tento film ve mě mnohé   zanechal. Byl opravdu drsný,   ale takto to má být. Vždyť   život je drsný. Velice tento   film doporučuju, jelikož   čas strávený nad tímhle   filmem stojí za to obětovat.   Ti co viděli chápou ti co   ne, pochopí.
Kawis
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.3.2008
Srhující drama o drogové   závislosti... Úžasný film,   i když celkem hnusný.   Vynikající výkony a hlavně   hudba.
Na tenhle film   se --!--NIKDY--!-- nekukejte   jindy než večer, budete se z   toho muset nejmíň pořádně   vyspat. Tohle by se mělo   pouštět dětem místo těch   oblbujících dokumentů...
Doporučuji!
Rene1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.3.2008
Velmi půvabný film o   úskalích drogové   závislosti. Je to snímeček   velice milý a půvabný s   ojediněle nádhernými   hereckými výkony. Jen   upozorňuji slabší povahy,   jako jsem třeba já, že ve   filmu jsou dva hodně drsné   momenty: První, když se   dívka hlavního hrdiny musí   kvůli penězům na drogy   fyzicky oddat muži, kterého   nemiluje a který je jí   odporný. To divák úplně   cítí její hluboký odpor a   šílený hnus, to   neskutečné zoufalství,   kterého je přeplněna.To je   opravdu otřesné.Druhý   drsný moment je ten, který   ukazuje rozuzlení, hlavnímu   hrdinovi se na ruce objeví   hodně nechutný absces. A on   vezme injekční stříkačku   a zanoří ji přímo do díry   v tom abscesu. To je fakt   humus. Závěrečná amputace   překvapením není, od scény   v autě s tím abscesem je to   víceméně jasné.
mraaz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Snímek, který ve mně   uřčitě zanechá nějaké   pocity, a to hlavne díky   skvěle zahraným výkonům a   ději.Ale na druhou stranu   jsem se na něj celou dobu   díval s otevřenou pusou a   můj tep byl asi 2x vyšší   než normálně.
Chrustyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Totálně depresivní snímek,   který nebudete chtít vidět   vícekrát a který budete   ještě pár minut po jeho   shlédnutí těžce   rozdýchavat. Herecké výkony   jsou skvělé a hlavně   depresivní (hlavně Ellen   Burstyn tu předvádí něco   neuvěřitelného), perfektní   depresivní kamera a totálně   depresivní hudba. Prostě je   to depresivní film. Ale filmy   o drogách by takové měly   být protože drogy   nepřinašejí nic jiného   než depresi.
sissi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.10.2007
Málokterej film mě dostane   do takový deprese, jako   tenhle. Proto ubírám ty 2   body:-). Skvěle hraje   samozřejmě Jared Leto a   Jennifer Connelly, ale i   dalším obsazením se tvůrci   trefili. Na tenhle film ale   musí být nálada...
PogoJoe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Opravdu hodně drsný film,   který má tu vlastnost, že   mě dokázal zcela přikovat k   obrazovce, a donutil na ni   ochromeně zírat s ústy   dokořán a pocitem   rozčarování na samém   konci. Geniální, přímo   šestihvězdičková režie   zde rozehrává obrazy,   které... ještě teď mě   mrazí, když si na film   vzpomenu. Strhující,   šokující, brutálně   poučné, realisticky   pravdivé a odpudivé.   "Takovou hnusárnu jsem   ještě neviděl," pravil   v určité fázi filmu jeden z   hrdinů v podání Marlona   Wayanse, a zcela tak vystihuje   vrcholné pasáže snímku.   Proměna Ellen Burstynové   (matky) je až děsivě   fascinující a tomu, čeho   všeho je hrdinka v podání   J. Connellyové schopna v   touze po dávce, se člověku   ani nechce věřit, ale   zároveň ví, že to zkrátka   jinak ani dopadnout nemohlo.   Děti: nezahrávejte si s   drogami a vy, dospělí:   závislost na televizi a   posedlost hubnutím se může   zvrtnout, ani netušíte jak.
Niky.Souky
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Requiem za sen jsem už   viděla myslím 3x a pořád   se na něj dokážu dívat.   Tento film mě uchvátil tím,   jak dokáže bez nějaké   přetvářky zobrazovat   závislost i   "běžných" lidí,   kteří si ji ani   neuvědomují. Kamera   bombastická, obrazy k sobě   sedí a některé obrazy jsem   viděla i ve studentském   filmu Šňup.
Tom_Hardy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.4.2007
Nikoli dokonalé, ale velmi   silné. Expozice je   pomalejší a celkově děj   není nijak zvlášť   výjimečný. Nicméně práce   s emocemi prostřednictvím   obrazových hrátek je   podmanivá a osudy postav   zdrcující. Je to film,   který začíná pozvolna, aby   postupně nabíral na síle a   na svém konci udeřil silou   všech karet, které si   postupem hry uložil pod ruku.   Na konci jsem nebyl schopen   slova, nedýchal jsem...
psichi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Film o závislostech v   různých věkových   skupinách občas na mě   působil dost jako psycho,   hlavně u sfetované maminky,   která si představovala že   je v televizi. Film měl ale i   velkou citovou a morální   hloubku o tom co všechno jsou   lidi závislí na drogách   schopni kvůli abstinenčním   příznakům dělat. Na konci   mi bylo všech 4 hrdinu filmu   doopravdy líto.
ondey
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.4.2007
!!!!
Musíte vidět, jeden z   nejlepších filmů všech   dob! Mistrovská kamera a   zvuk, stejně tak i hudba.   Životní osudy několika   lidí, který totálně   zničí Závislost. Fuj,   ještě teď, když si na to   všechno vzpomenu, je mi   úzko. A nestydím se   přiznat, od půlky jsem   brečel vtaženej do   bezmocnosti. Příběh je v   několika chvílích dost   zlomenej, tak jak to v   životě bývá. Připravte se   na to, že Requiem for a Dream   vám hodně zkazí náladu.   Dokonalost sama...
nash
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.2.2007
Ano!!Ano!!Ano!! Daren   Aronofsky tímhle   majstrštykem tvrdě   zaútočil na pozici   nejobdivovanějšího mladého   nezávislého tvůrce   současnosti. Film tepe od   začátku do konce jako   zběsilý a spěje k   neodvratnému a bolestnému   finále. Celý příběh je   podtržen naprosto dokonalou a   originální filmařinou, od   režie,přes kameru a střih,   hudbu až k úžasným   hercům, kterým vévodí   Jared Leto a Jennifer Connely.   Film už sem viděl třikrát   a pořád mám chuť vidět ho   znova a znova. Teda ne když   mám zrovna depku, protože   tohle je taková síla, že to   v duši méně psychicky   odolného člověka může   nadělat docela paseku.
huron
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.2.2007
Panebože, to byla síla. Od   Trainspotingu nejlepší   drogový film, jaký jsem   viděl. Skvělá kamera, hudba   a Jared Leto. A   neuvěřitelně našlapané   finále. Nic jiného než   maximum nejde dát.
maruto
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.12.2006
tvrdá realita
Tento film je ten nejlepší   kousek co jsem kdy   viděl.Naprosto kvalitně   stvárněný film.Mohl bych se   na něj dívat pořád.Viděl   jsem ho jednou ale ush se   těším ash ho znovu   uvidím!Určitě ho   zkoukněte!!!
Karabekian
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.7.2006
Skvělý film. Něco tak   působivého, dechberoucího a   po zádech mrazícího jsem   už dlouho neviděla. Krásná   práce kamery a střihu,   nádherná hudba... A co z   toho plyne? Nekoukejte na   televizi, cpěte se   čokoládou, jezte, co hrdlo   ráčí a otáčejte se zády   ke všemu nekalému... Taková   směska trosek se jen tak   nevidí. Úplně se mi obracel   žaludek z té syrové   realističnosti.
aluKa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.6.2006
Snímků s tématem drog je   nespočetně a Requiem for a   dream je mezi nimi rozhodně   na špičce. Herecké výkony,   podařený scénář a   fenomenální kamera, a plně   souhlasím s Pardalem - hudba   filmu přesně na míru.   Kousek jedním slovem   zdrcující.
T.H.U.G.girl
Hodnocení:
Přidáno: 31.5.2006
zvláštní svět -realita nebo film?
Když jsem se dívala na tento   film,pochopila jsem hodně   věcí...myslím si, že   každý, kdo tento film   viděl, určitě ví, co mám   na mysli...nejen skvěle   natočený snímek, se   skvělým hereckým   obsazením, ale sám příběh   je natolik poutavý, že když   se na film díváte,   nemůžete odtrhnout oči od   obrazovky.Ten svět, ve   kterém filmoví herci žijí   je zvláštní...dost dobře   to znám...drogy,   závislost...měla jsem   nejlepšího kámoše, který   zemřel kvůli drogám, a   díky němu a tomuto filmu   vím, že drogy nejsou   řešení ani na ty   největší problémy...fakt   ten film obdivuju..
Pardal
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.3.2006
Vyděl jsem tento snímeček   už potřetí, a pořád si ho   skvěle užívám...   Báječná práce střihu a   kamery se skvěle mísí s   dvojítým příběhem   mladých fetáčků a smutné   staré dámy, které my bylo   hrozně líto, protože film   ukazuje jak se dá využít   naivních starých lidí...
Nesmím opomenout ani   skvělou hudbu, která je   naprosto trefná a skvěle   podtrhuje atmostféru danných   scén z nichž některé jsou   opravdu nezapomenutelné.
Je vidět, že autoří si   dali záležet na každičkém   detailu, díky čemuž se   jedná opravdu o precizní   dílko!
Rosomak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.12.2005
Jednička mezo nezávislou   tvorbou... ten Aronofsky je   fakt Režisér s velkym   "R". Skláním se   hluboko až k podlaze.
Pěkně napsaný scénář   je převeden do filmové   podoby tak, že si prostě   každej záběr   vychutnáte.
Film   graduje a ve finále je z   něho vyždímáno maximum.   Nechalo to vě mě spoustu   pocitů, mam zas o čem   přemejšlet...
prostě   jednička mezi filmama o   dorgách a závislostech,   tenhle film má krásný   kouzlo, prorostě si vás   podmaní a vy mu   propadnete...:)
Italiano
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.8.2005
Darren Aronofsky se vyznamenal   vynikajícím filmem o tvrdém   životě.Tenhle film mě   zaujal na tolik, že bych se   na něj mohl dívat stále   dokola.Dík Darrene za   skvělý kousek:o)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih154408minih154408Stopy spravedlnosti (2017) 
The Foreigner n
minih43638minih43638Odstřelovač (2007) 
Shooter n
minih140508minih140508Série Divergence: Aliance (2016) 
The Divergent Series: Allegiant n
minih55495minih55495Samec (2009) 
Spread n
minih34033minih34033Muž, který plakal (2000) 
The Man Who Cried n
minih13633minih13633Návrat do budoucnosti 2 (1989) 
Back to the Future Part II n
minih17698minih17698Rambo (1982) 
First Blood n
minih184674minih184674Bartkowiak (2021) 
n
minih148565minih148565Contratiempo (2016) 
Contratiempo n
minih122388minih122388Za hranici (2014) 
Frontera n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Hrabě Monte Christo (1980) [TV...

15:05 - 16:30

49 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

ČT2 - Alžběta I. a Alžběta II., zlat...

15:40 - 16:30

14 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

24 minut již uběhlo
63 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

19 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani