Duben
ohodnotit

Rebelka

Brave

Další název:
Odvážná Merida; Neskrotná (SK); The Bear and the Bow; Rebelka 3D; Merida - Legende der Highlands
Rok:
2012
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
16.8.2012
„Příběh princezny Meridy z mýtického Skotska.“

Komentáře k filmu Rebelka

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 19
georginaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.4.2013
Nádherná propracovaná   pohádka, jak si najít k   sobě cestu - matka s dcerou.   Nerozumí si, každá chce   něco jiného a nedokáží se   poslouchat navzájem. Až zlé   kouzlo bylo k něčemu dobré,   pochopení jedna druhé...a na   konec vše skončí jak má   být.
nikol-a
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.10.2012
Byla jsem na tom v kině se   svou nej kámoškou a moc se   nám to líbylo.
  Hrozně hezký film.
DOPORUČUJU
Lord_Rayden
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.10.2013
Pěkná a vtipná pohádka,   Která rozhodně stojí za   shlédnutí. Musím ocenit   také kvalitní český dabing   a hudbu.
vojtam
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.11.2012
Zrzavá Merida....
Další animák co si mě   získal,hlavně zrzka Merida   byla výborná a její tři   mrňaví bratříčci(všichni   krásně rezatí)to prostě   nemělo chybu.Nesmím   zapomenout na jejich taťku   velkého,neohrabaného,srdečn   ého krále a starostlivou   maminku,které propůjčila   hlas výborná Emma   Thompson.Bylo tam i několik   dobrých hlášek,které děti   asi moc nepoberou.
V   pixaru umí zázraky,animace   je prostě   dokonalá,voda,lesy,vše   vypadalo jak opravdové.Měl   jsem možnost vidět snímek v   původním znění a byla to   velká parádá.Už se   těším na další animák od   Pixaru jako malej.Za mě 9:)
vycpi
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.8.2012
Na filmu jsem byl s   dvanáctiletou dcerou, kromě   nás v kině seděla pouze   rodinka s malými dětmi (3-4   roky) a jejich kamarádka s   dítětem ještě o málo   mladším (tipuji na necelé   tři roky). Zatímco my a   ostatní dospělí se dobře   bavili, mrňousci byli   vyklepaní a brečeli a   brečeli. Film je povedený,   chvílemi dobré hlášky (no   to mi nalaď mokré dudy), ale   vhodný tak pro děti od sedmi   let, pro menší jsou   některé scény příliš   realistické (zlý medvěd,   boje, návštěva u   čarodějnice).
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.12.2012
Vtipná záležitost, která   těží z mnoha kontrastů,   ať už to jsou rozdíly mezi   mužským a ženským světem   (výborná byla královna,   když procházela mezi tlupou   bijících se chlápků) nebo   mezi rozdílným vnímáním   světa u dětí a rodičů   (zvláště, když Merida   nahodila ten pohled skrz   matku). A kdyby nebylo   vtipných scén ještě dost,   obstarají ho Meridini   bratříčci. Zbytek je   standardní filmařina a jsem   jen ráda, že se neobjevil   nějaký zapomenutý princ, do   kterého by se princezna   zamilovala. Udivilo mě, že   písnička byla jenom jedna,   ale zase mě to tak netrápilo   a nechyběla. V každém   případě Rebelku lze   určitě doporučit.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.12.2012
Brave
Na Brave jsem se těšila   opravdu dlouho, jsem   příznivcem animovaných   filmů, dnes už tyhle filmy   nejsou jen pro děti a co jsem   mohla v animáku Brave vidět.   Krásnou hrdinku s rudou   hřívou, nádherné   prostředí, všechno vypadalo   tak skutečně, krásné lesy,   vodopád, všechno jak živé,   tady se animace vskutku   povedla, ne že by v   některých filmech ne,   obzvláště v dnešní době,   ale tohle byla prostě krása.  
Film měl příběh   což je hlavní, nesledujeme   pouze kreslené postavičky,   které by nic neřešily,   prostě klasické ponaučení   tam nechybí. Já jsem viděla   film v originále a nemůžu   si ho vynachválit, skvělá   Emma Thompson jako královna,   Kelly McDonald s hlasem   Meridy, ta byla také   výborná. Co dodat víc, já   jsem se bavila perfektně snad   bych tam jen dala víc té   čarodějnice.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.12.2012
Slušné překvápko
Jakožto milovník podobných   animáků jsem dal na radu   své dcery a jukl jsem na to -   neprohloupil jsem a dcera má   u mě velkou pusu :-).
Byl jsem maximálně   spokojen a doporučuju pro   celou rodinu.
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.1.2013
REBELKA

Rebelka   je nejnovější snímek   animátorského studia Pixar.   Jde o pohádku s dosti   netradiční zápletkou a   netypickým příběhem matky   a dcery. Že by emancipace   konečně pronikla i do   animáků?

Merida představuje   zřejmě první pohádkovou   hrdinku, jejíž životní   spokojenost není vázána na   prince ani jinou mužskou   postavu. V předurčené   úloze poslušné holčičky   nedokáže naplnit svou touhu   po volnosti, vyjadřovanou   divokou jízdou na koni.   Ženské šaty, v nichž musí   mít schované své ohnivé   vlasy a které jí brání v   pohodlné lukostřelbě,   viditelně dusí její pravou   povahu. K jejímu   zmužštění přispívá   nedostatek ženského vzoru,   který by mohla následovat.   Ústřední konflikt, stejně   jako v mnoha jiných   mateřských dramatech,   vyplývá z dceřiny   svéhlavosti a   nerespektování autority   matky ani otce. Dívka se   odmítá podvolit osudu,   který je předurčen jejím   narozením do vládnoucí   rodiny. Až když začne jít   do tuhého, dcera poznává   vážnost situace, kterou - i   když nechtěně – zavinila.   Příznačně teprve poté   dokáže přiznat svou chybu a   ze všech sil se snaží   zvrátit nepříznivý osud   nejenom pro sebe, ale i pro   svou matku. Jenom společnými   silami mohou Merida s matkou   změnit osudy své i osud své   země.

Animace   v tomto díle mi přišly   hodně nevyvážené. Postavy   Meridy, matky a medvědů byly   perfektní, dobře   propracované. Mužské   postavy byly karikaturami.   Jakoby tím, že hlavní   dějovou iniciativu   přejímají ženy a muži   jsou odsunuti na vedlejší   kolej, byly jejich postavy   považovány za vedlejší.   Proto se jim dostalo menší   pozornosti i v preciznosti   animátorské práce.   Upřímně, než si vybrat   jednoho z takových   nápadníků, taky bych   raději utekla a možná bych   si vybrala raději toho   medvěda. Hodně zajímavá   byla i postava   „řezbářky“.

V každém případě jde   o dobře vyprávěný   příběh, vyšperkovaný   množstvím zábavných   nápadů a super fantasy   atmosférou. Možná to   chtělo celkově se s filmem   ještě trošku pohrát, aby   byl závěr o něco více   pompéznější. Zasazení   příběhu do středověkého   hradu, množství pitek a   bitek v hodovní síni mi do   „pohádky“ příliš   nesedělo, ale zase to bylo   alespoň originální. A   nenásilně   "výchovné".

Rebelka je velmi   příjemný, kvalitní animák   o vztahu mezi dcerou a matkou.   Za mne spokojenost a děti   byly přímo nadšené. Jim se   líbila zejména postava   princezny, která nebyla nijak   rozmazlená a přeslazená,   jak většinou princezny   bývají. Její nezkrotnost,   rozhodnost a odvaha jim byla   více než sympatická.   Rozhodně doporučujeme.
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.10.2018
║Rozpočet   $185miliónov║Tržby USA   $237,282,182║Tržby   Celosvetovo $554,606,532▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $61,793,913 //počet   predaných kusov 3,750,793║   Tržby za predaj DVD v USA   $111,838,180 //počet   predaných kusov 6,594,508║   Pixar riadne poľavil, akoby   stratili svoju dokonalú   nápaditosť a už sa len   priklonili k overenej   šablónke, ktorú produkoval   šéf Pixaru John Lasseter,   ide o hit spoločnosti Disney   Na Vlásku(podobnosť kôň,   princezná, "krutá"   matka, či kliatba, troška   bije do očí). Je to škoda   lebo príbeh to nemalo zlý   len akoby sa báli sa s ním   ešte troška pohrať aby   záver bol pompéznejší,   aspoň že je slušná   zábavnosť zachovaná, o   vydarené gagy tam veru nie je   núdza. Animačne ide o   samozrejme prvotriednu prácu,   za čo sa Pixar nemusí   hanbiť ale keď si to tak   zoberiem DreamWorks posledné   roky svojou animovanou   produkciou(Ako si vycvičiť   draka, Megamozog, dokonca aj   Madagaskar 3, Kocúr v   čižmách či Kung Fu Panda   2) rázne prekonáva   konkurenční Pixar. /videl v   kine 2D verziu: 80%/
karlosphonic
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.4.2013
Rebelka je pohádka s humorem   jak pro nejmenší děti,tak i   pro dospělé,což je velké   plus tohoto animáku.Občas se   totiž stane,že děti se   náramně baví a dospělí   náramně nudí a   naopak.Škoda jen pro mě   příliš tmavých a dlouhých   scén ke konci filmu.Ale   větší výhrady k Rebelce   nemám.Příběh,nápady,anima   ce,lokality příběhu,dialogy   to vše na velmi vysoké   úrovni.
Viděno jako   vždy u animáků s českým   dabingem kvůli mojí dceři:)
Naki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Příroda, doprovodná hudba,   animace a nádherný   netradiční příběh nás na   srdíčku zahřeje a v mém   případě i na konci slza   ukápla. Pixar opět nezklamal   a stále prokazuje kvalitu   silného příběhu, kterým   zaujme nejen mladé diváky,   ale i generaci těch   starších. Historické   příběhy spolu s animovaným   vizuálním vzhledem nám ve   většině případů přinese   neodmyslitelnou a velmi   pestrou zábavu, kterou si   budu vychutnávat s radostí   znovu a znovu, jen tak dál.   Rebelka splnila skoro vše.
Pan_Skala
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.11.2012
Hned bylo jedno odpoledne   příjemnější, když   člověk viděl nečekaně   příjemnou podívanou s   dobrým příběhem i   vykreslením postav. Byl jsem   z toho velmi spokojen.
Astarnim
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.4.2013
Tenhle animák jsem za   poslední týden viděl 2x a   klidně si hoi pustil znovu. A   to i přesto, že mě trailer   upoutal více než film. Byl   jsem tedy při jeho prvním   sledování trochu zklamaný,   ale také překvapený.   Animák po ponaučení o   hodnotách, což velice   oceňuji. Ale od příběhu   jsem i přesto čekal trochu   více.
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.5.2016
Přestože celovečerní   animáky nejsou právě mojí   oblíbenou parketou, REBELKU   jsem zkoukla celkem v pohodě.   Slabší dějovou linku mi   plně vynahradila perfektní   animace a vtipné odlehčení   drsné atmosféry   starověkého Skotska.
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.4.2014
Příjemný animák s hromadou   zábavy v prostředí   Stonehenge a ostrovních   kmenů. Skvělé zpracování,   pointa i scénář.
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.3.2013
Co víc než lásku můžu dát
Takový klasický animák;   příběh se snahou dojímat;   animace přírody   propracovanější než lidí,   srst medvěda vypadá moc   celistvě, ne jako srst.   Píseň (titulek) pěkná, ale   dost hraje na city - sám jsem   měl skoro na krajíčku -   chápu, poučení pro děti o   hodnotách, ale nemusí nás   Amíci dojímat skoro v   každém žánru.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.10.2015
Robina
Vyzeralo to na celkom v pohode   rozprávku, decentne vtipné,   zábavné, aj zmysluplný dej   a super škótsko-írska   hudba, ale ako prišiel ten   vzdor a hlavne snaha o zmenu   jej osudu a keď sa to   nakoniec vyplnilo, film sa   stal neznesiteľný, nabralo   to úplne iný, nezmyselný   smer. Zaklínanie,   odklínanie, naháňanie a   nezmyselné rečí o rebélii   a osude. Pokazili to, nič to   však nemení, že zhruba   prvú tretinu to bol super   zábavný filmík
pigal
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 10.4.2020
Ani ryba, ani rak...
Vzhladom na to, ze nie som   cielova skupina hodnotim   nizko.Na to, ze sa jedna o   Pixar som bol sklamany   grafickym spracovanim a   absenciou humoru.Naopak hudbu   hodnotim pozitivne.Deti su   pravou cielovou skupinou, ale   miestami budu mat asi strach,   pretoze niektore sceny su dost   hororove.
Film   nedoporucujem.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih23816minih23816Zítra to roztočíme, drahoušku...! (1976) 
Zítra to roztočíme, drahoušku...! n
minih167000minih167000Temná tvář Brooklynu (2019) 
Motherless Brooklyn n
minih47349minih47349Quantum of Solace (2008) 
Quantum of Solace n
minih169527minih169527Slunečná (2020) [TV seriál] 
Slunečná n
minih43059minih43059Fontána (2006) 
The Fountain n
minih44343minih44343U mě dobrý (2008) 
U mě dobrý n
minih40496minih40496Pusinky (2007) 
n
minih7567minih7567Fany (1995) 
Fany n
minih43193minih43193Rituál (2006) 
The Wicker Man n
minih47955minih47955Dům na špatné adrese (2008) 
Lakeview Terrace n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

9 minut již uběhlo
81 minut zbývá do konce

ČT2 - Hrdinové legend

12:05 - 13:00

34 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:20 - 13:35

19 minut již uběhlo
56 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

12:30 - 13:25

9 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani