Rebel (1970)

Rebel (No Place to Hide/Rebel)
61.3 %
 
 

No Place to Hide/Rebel

Další název: Není úkrytu

    Žánr: drama / thriller
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 80 min.
„Sylvester Stallone připravuje bombový atentát na kancelářskou budovu v New Yorku... Film inspirovaný skutečnou událostí“
Mananhattan, 1969. Skupina mladých lidí, která ztratila víru v politické smýšlení a plánuje bombový atentát na kancelářskou budovu firmy, která se sice tváři seriózně, ale ve skutečnosti dodává zvířecí klece na týrání lidí do Jižní Ameriky. Městský radikálně orientovaný student - rebel Jerry Savage (Sylvester Stallone), který se musí rozhodnout mezi svojí láskou ke krásnému mladému děvčeti z venkova jménem Laurie (Rebecca Grimes) a svojí oddaností teroristické skupině z podsvětí zaměřené na zničení mrakodrapu na Středním Manhattanu. Tommy Trafler (Anthony Page) je vedoucím členem této skupiny revolucionářů ke kterému patří i tanečnice Estelle Ferguson (Vickie Lancaster), "Černý Panter" Ray Brown (Dennis Tate), bombová expertka Marlena "Black Angel" St. James (Barbara Lee Goven) a Jerry Savage (Sylvester Stallone). Hned ze začátku je jasný neúspěch akce. Agent FBI objevil jejich skrýš. Jen Jerry unikne a nevědomky odnese sebou bombu. Ta vybuchne na nesprávném místě v nesprávných rukách. Jerry zůstane naživu, ale sám.
S minimálními náklady natočený film ukazuje revoluční náladu začátkem 70. let.

režie:
Robert Allen Schnitzer
 
 
hraje:
Sylvester Stallone (Jerry Savage), Tony Page (Tommy Trafler), Rebecca Grimes (Laurie Fisher), Vickie Lancaster (Estelle Ferguson), Dennis Tate (Ray Brown), Barbara Lee Govan (Marlena St. James), Roy White (William Decker), Henry G. Sanders (James Henderson), Jed Mills (Chuck Bradley), David Orange (Richard Scott), Joe Kottler (skladník), Linda Adana (učitelka tance), Laura Giammarco (žákyně tance), Lillian Baley (žákyně tance), Susan Glassman (žákyně tance), Rusty Cole (Lauřina spolubydlící)
 
 
scénář:
Robert Allen Schnitzer, Larry Beinhart, Louis Pastore (dialogy)
 
 
kamera:
Marty Knopf
 
 
hudba:
Joseph Delacorte
 
 
střih:
LaReine Johnston
 
 
zvuk:
Felipe Borrero, Bill Meredith
 
 
produkce:
David Appleton, Robert Allen Schnitzer
 
 
výprava:
David Appleton
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.