Duben
ohodnotit

Rána z milosti [TV film]

Žánr:
Rok:
2005
Délka:
70 minut
„Úspěšnému okresnímu policejnímu řediteli je právě padesát. Mohl by spokojeně bilancovat – nebýt jedné nanicovaté nehody kdesi na lesní křižovatce…“

Komentáře k filmu Rána z milosti

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 7
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.3.2020
Já si myslim že tohle je   film presně v duchu práce   pana Svobody které soukromně   říkám "česká drsná   škola". Reálná   zápletka naší doby napěti   i slušné tempo. K tomu velmi   slušné obsazeni a pár   opravdu dobrých hereckých   výkonů zejména Mirek   Dlouhý byl víc než dobrý.   V televiznim formátu se asi o   mnoho vic dosáhnout nedalo.   Jen Alice Bendová vypadala   mezi Kňažkem Dlouhým   Vašutem Vančurovou a   dalšimi jako špatná   ochotnice nebo girl   vypůjčená z porno filmu.   Celkově bych to v našich   poměrech hodnotil jako lehce   nadprůměrnou záležitost   která se dá doporučit.
topipig
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.3.2020
Televizní film Jiřího   Svobody se nijak nevymyká   jeho standardním   režisérským postupům,   které jsou po roce 2000   téměř všechny identické.   Podobné zběsilé střihy,   laciná kamera, amatérské   vyznění, špatné   postsynchrony, nedotažený   scénář a příběh   věrohodně moc nepůsobící.   Herecké výkony také   žádný zázrak. Je to   škoda, vzhledem k tomu, jaká   špička ve svém oboru   Svoboda byl v osmdesátých   létech. Stále hledám   zručnost, kterou pan Svoboda   dříve oplýval, bohužel   již nadobro vytracenou. Rána   z milosti přece jen patří k   jeho světlejším   filmařským počinům a v   určitých pasážích je   napínavá a tlačí na pilu.   Chtělo by to lepší   zpracování,   profesionálnější přístup   a věřím, že by to mohlo   být o level lepší.
petrusmev
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.8.2016
Slušné morální drama   policisty, který z osobních   důvodů už nemůže dál   krýt lumpárny místního   bosse. Zpracování mohlo být   trochu lepší, scény   působí často dojmem rychlé   a levné práce.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 11.10.2013
Zase spousty zbytečné   omáčky kolem hlavního   jídla. Spád tím pádem   skoro žádný, dějově to   bylo také poslabší. A za   ten totálně zblbý závěr   si tvůrci nezaslouží   lepší hodnocení.   201309296900/7010
Borek06
Hodnocení:
Přidáno: 30.9.2013
muj názor k filmu
Škoda. že byl tento fil   natočen pouze pro televizi. V   kině by určitě zabavil   mnoho lidí. Jinak svělá   zápletka, skvělý Kńažko,   ktetý mimochodem vždy   působí dost temně a oproti   tomuz Vladimír Dlouhý také   jako skvělý padouch. Jinak   Milan Kňažko je takový   slovenský antony hopkins. :-)
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.5.2013
A pak že u nás v poslední   době nevznikají kvalitní   filmy. Myslím, že v tomhle   případě je docela škoda,   že něco takhle kvalitního   bylo natáčeno rovnou pro   televizi, protože v kině by   to vůbec neudělalo ostudu.   Narozdíl od mnoha   současných (nejen) českých   snímků. Je ovšem fakt, že   tohle osobní drama založené   na kvalitním scénáři   Josefa Klímy, by se tam   zkrátka tak nevyjimalo, jako   x-tá komedie (bez humoru) od   tvůrčího dua Jarchovský -   Hřebejk (jímž se v   poslední době, s výjimkou   slušné Kawasakiho růže   úspěšně vyhýbám, takže   nemohu být objektivní, ale   rýpnout jsem si musel:-).
Vzhledem k tomu, že je   to v první řadě   konverzačka, hodně záleží   na výběru herců. A zde   tvůrci obstáli na sto   procent a je úplně jedno,   zda je na platně Milan   Kňažko nebo Vladimír   Dlouhý. Oba své party   zvládli naprosto s přehledem   a i když si film kradou pro   sebe, neztrácí se příliš   ani Vašut nebo Bendová   (kterou jsem snad dosud   neviděl v jiném typu role a   navíc se vždy jednalo o   krimi ale což, kouká se na   ní dobře). Za nic se nemusí   stydět ani další, třeba   méně známí herci.
Jak už jsem predesilal v   úvodu, žádné pořádné   drama se nemůže obejít bez   kvalitního scénáře a tady   patří můj velký dík   Klímovi. Přitom příběh   působí vcelku obyčejně,   místy až předvídatelně,   přesto to všechno do kupy   funguje. Nejen že dokáže   zaujmout téměř od prvních   sekund, kdy se vlastně nic   neděje, navíc se zde   objevuje celkem slušně   množství dialogů, které   stojí za zapamatování a   slova hlavního hrdiny (?)   dávají dokonalý smysl, až   v posledních sekundách, o to   silněji však působí.
Mimochodem, těch sekund   mnoho není, přesněji jenom   zhruba 4050, přesto si s tím   film nádherné vystačí -   řečeno je vše podstatné,   někdy i několikrát,   nechybí vcelku časté   náhledy do soukromí,   včetně obligátního   "zlidšťování"   záporných charakterů, tedy   v tomhle případě Radka   Mášy, skrze rodinu. I když   je samozřejmě možno   polemizovat o kolik   "lepší" je pan   okresní policejní prezident.  
Konec mě dost   překvapil, přestože mi bylo   od začátku jasné kdo tady   onu titulní ránu z milosti   vlastně dostane...Příběh   je navíc (bohužel) bez   problémů uvěřitelný   (možná až na jednu osudovou   náhodu, ale ta jenom   potvrzuje nevyzpytatelnost   života), taky co čekat od   investigativce Klímy, že?   Snímek dokonale ilustruje ono   tak známé (a moudré)   přísloví o tom, že   "Kdo chce s vlky býti,   musí s nimi výti."
jarda53
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.10.2012
Že režisér Svoboda umí   natočit dobrý kriminální   thriller již dokázal filmem   Řetěz. V tomto příběhu,   kdy herci Kňažko a Vladimír   Dlouhý exibitují v   parádním psychologickém   dramatu. Jak to vše může v   příběhu dopadnout, když   policejní ředitel se   kamarádí s člověkem,   který žije ze zločinů   vybíráním výpalného a   jeho další prohřešky   policista kryje.Vše lze   tolerovat do doby když   zločinec, přizabije   řidičku a ujede. Zraněná,   je přítelkyní syna   policejního ředitele a   myslet si, že to spraví   nějaká slibná částka, u   nás jde do tuhého, kdy jeden   musí zaplatit a o žití,   nebo nežití rozhodne   pistole. Střelec potom na   nějaký čas odejde na   státní útraty do   vězení...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih82882minih82882Prokletí rodu Kennedyů (2010) 
Il n'y a pas de Kennedy heureux n
minih12313minih12313Městem chodí Mikuláš (1992) 
Městem chodí Mikuláš n
minih5630minih5630Čintamani a podvodník (1964) 
Čintamani a podvodník n
minih28751minih28751Zbojník Jurko (1976) 
Zbojník Jurko n
minih162059minih162059Já, knedlíček (2018) 
Dumplin’ n
minih61148minih61148300: Vzestup říše (2014) [2k digital] 
300: Rise of An Empire n
minih41565minih41565Jak to bylo v Únoru (1972) [TV inscenace] 
Jak to bylo v Únoru n
minih49768minih49768Nebe a Vincek (2008) [TV film] 
Nebe a Vincek n
minih83465minih83465Nový rok (1989) 
New Year's Day n
minih8641minih8641Hra o královnu (1980) 
Hra o královnu n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190546
Osobností: 697837
Fotografií: 763966
Plakátů: 376539
Obsahů a biografií: 178275

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10