Duben
ohodnotit

Rambo: Do pekla a zpět

Rambo

Další název:
John Rambo; Rambo: To Hell and Back; Rambo IV: End of Peace; Rambo IV: Holy War, Rambo IV: In the Serpent's Eye; Rambo IV: Pearl of the Cobr; Rambo IV (SK); Rambo: Do pekla a naspäť (SK)
Rok:
2008
Délka:
93 minut
Premiéra v ČR:
21.2.2008
„Nesmrtelný Rambo opět na scéně!“

Komentáře k filmu Rambo: Do pekla a zpět

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 94
SvoKar
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.9.2010
Podle mě ne nejlepší, ale   jednoznačně nejkrvavější   díl série. Na Stallonem je   vidět, že už není žádný   mladík, ale akci rozjíždí   slušnou. Triky většinou   výborné, jen občas je   evidentní počítačové   "přikrášlení".  
Na konci je   "hustý", jak ten   "pánbíčkář"   vypění a dobije Barmánce.
curil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.3.2010
Čekal jsem od filmu a Johna   Ramba něco víc. Pravda, je   lepší než třetí   pokračování z Afganistánu,   ale přibylo drastických   scén a detailů, o které já   zase tolik nestojím. Jsem   tedy trochu zklamaný, ale   nakonec se to dá vydržet.
clara.bow
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.2.2008
Zkoukla jsem Ramba, a mohu   říct, že je zatím ten   "nejkrvavější" co   jsem viděla. Nicméně, i   když opravdu opominu stále   se opakující schéma, na   vrub S.Staloneho musím   opravdu říci, že i když   už není nejmladší,   dokázal, že mu kondička   nechybí, a už za to jsem ho   musela obdivovat.Děj podle   stejného klišééé :o)) ale   kdo má rád tento druh   filmů, nemusí se bát, že   by se nudil....
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.11.2011
Bez jakýchkoliv dlouhých   keců přímo do akce! A né   ledajaké, hodně slušné a   drsné akční scény a Rambo   i po padesátce našlapanej a   cool, mrknul jsem znovu a   přidal i na hodnocení. Je to   opravdu mazec!
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.9.2009
Zbytecna obava
Tak mel jsem docela obavu z   toho,kdyz jsem slysel,ze se   S.Stallone pousti po tolika   letech do nataceni tohoto   filmu........Zbytecne.
Je to velmi pekne udelane   a je videt,jak pokrocila   filmova technologie efektu a   triku od posledniho dilu.
Jsou tady dost dobre   pouzity,hlavne u tech   scen,kdyz J.Rambo stoji za tim   tezkym kulometem na aute a   kosi sve nepratele.Tam je to   fakt pekne udelane.
Kazdopadne tento film   dobre uzavira pribeh Johna   Ramba.
Ten konec je   krasny.......konecne se vraci   domu.
Prasoid
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.5.2008
Pořádná porce Ramba
Víc krve, víc akce, víc   mrtvol, víc vystřelených   nábojů, více nas****sti v   Rambových očích. Sly se   vrátil v plné parádě,   perfektní kondici a tím, co   v těch béčkovitých   akčních odpadech poslední   doby chybělo: kvalitou a   poctivou filmařskou prací.
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.3.2009
Tento film poukazuje smutnú   realitu, v niektorých   častiach zemegule, vlastne   akým životom sa tam   skutočne žije. Dej je dosť   napínavý a dramatický.   Nakrútenie tohto akčného   filmu sa skutočne vydarilo na   jednotku.
Duri86
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.1.2010
Rambo 4 : Do pekla a zpět
Rambo žije v Thajsku a živí   se jako lovec hadů. Jednoho   dne za ním přijde skupinka   lidí kteří potřebují   převézt do občanskou   válkou zmítané Barmy za   účelem lékařské pomoci.   Rambo nejprve nechce ale   přemluví ho jediná žena ve   výpravě. Když Rambo zjistí   že byli zajati a má na   místo dovézt žoldáky sled   událostí zařídí že je   nakonec sám vede na   osvobuzující výpravě,   která se mu podaří za   pomoci mladého snipera

Poprvé Rambo   nebojuje úplně sám. vůbec   to není na škodu, jasně   nejkrvavější a   nejbrutálnější díl
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.4.2009
I po letech je to pořád   dobrý voják John Rambo,   který nás nyní zavede do   Barmy . Myslím , že režii   Sly zvládá dobře a nato   kolik mu je zvládá i dobře   akční scény . Třeba se   dočkáme Ramba V , který se   bude opět odehrávat v USA.
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.6.2008
KONEČNĚ ZASE JEDEN S   AKČNÍCH FILMŮ CO SE   POVEDL.PRO MĚ SKUTEČNĚ   PŘEKVAPENÍ ,NA ROZDÍL OD   JINÝCH STARŠÍCH AKČNÍCH   HRDINŮ ,KTEŘÍ TOČÍ FILMY   NA TENTO SE DÁ KOUKAT.A   JEŠTĚ VLASTNÍ   REŽIE-PROSTĚ ŠPICA NENÍ CO   DODAT.OPRAVDU SKVĚLÉ   STALLONE DOUFÁM ŽES JEŠTĚ   NESKONČIL?
BinLADIN
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.7.2009
SICE POŘÁD VOJÁK ALE   TENTOKRÁT SE TO SNAD VŮBEC   NEPOVEDLO JE TO PROMNĚ   OSOBNĚ VELKÉ ZKLAMÁNÍ ALE   TO UŽ NIKDO NENAPRAVÍ
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.4.2008
Musím říci, že jsem ani   nedoufal po velmi slabé   trojce ke vzkříšení Johna   Ramba.Rambo musí znovu   zachránit pár lidských   životů.Ale nebude opět   sám.Pomáhá mu několik   vojáků a v tomto díle je   vidět více týmové   spolupráce.Od předchozích   dílů se tento snímek   odlišuje hlavně značnou   drsností.Barmští vojácí   tu mají zajímavou zábavu a   na pár záběrů tu není moc   hezký pohled.A hlavně Sly tu   řádí jako zamlada.
enejčel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.4.2010
Nejlepší Rambo! Stallone   skvělý a jeho tým   žoldáků vtipný. Skvělý   pocit z filmu, který mohu   výdat znovu a znovu. Jasná   deset!
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.6.2008
Sly se hned po Rockym rozhodl   vzkřísit druhou ze svých   nejznámějších postav a   vzkříšení to nebylo   natolik nostalgické jako   příběh boxerského   outseidera ale na druhou   stránku bylo maximálně   krvavé. Už podle trailerů   bylo vidět, že nás po   dlouhé době čeká   akčňák, který se opravdu s   ničím nese*e a taky, že ne.   Krev teče proudem, při   přestřelkách ulétají   končetiny, zabíjejí se   ženy, děti a mrtvoly se   počítají na desítky (ne-li   stovky). Avšak nevím proč   ale asi jsem čekal trochu   více. Sly je v ve filmu až   moc odměřený a moc nám   toho nepoví a i když je film   velice krátký docela trvá   než se rozjede. Tu nejlepší   akční řež už všichni   znají z krvavých trailerů a   tudíž už nepřekvapí. A   dá se říct, že právě ona   akční scéna na konci filmu   je jediná pořádná řežba   za celý film. Ale i tak se   jedná o povedený akčňák   ze staré školy, který tu   hodně dlouho chyběl a který   se nejspíš nějakou dobu na   velkém plátně neobjevý.
Karius
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.3.2012
Asi nikdy nepochopim myšlení   českýho diváka a nejen   českýho,který má pořád   tendenci hledat na filmech   jako je Rambo nebo Rocky   nějakej nápaditej,rozvinutej   a v neposlední řadě   nepředvídatelnej scénář   či děj. O scénář šlo v   prvním díle,kdy Ramba nikdo   neznal,ale po každým   následujícím dílu, muselo   být i tomu největšímu   hlupákovi na světě   jasný,jak to bude v   následujících   pokračováních téhle série   asi probíhat a že 20tiletá   odmlka,na tom opravdu nic   nezmění...no a co,že je to   furt to samý,že někdo něco   podělá,tak zavolají Johna   Ramba,kterej je má spasit. V   těhle filmech jde v první   řadě o akce a všechno   ostatní jde bokem.   Nechápu,jak se ve filmech s   podobnou tématikou můžete   pořád pozastavovat nad   scénářem. Sly zraje jako   víno a natočil si velice   slušnej comeback...akce   byla,spousta krve bylo a   nezapoměl ani na svůj tupej   výraz a já tomu nemám   absolutně co   vytknout...tenhle film má   přesně to,co takovej film   mít má!!!
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.3.2014
Po sérii o Rockym má i Rambo   svoje pokračování. Opět v   Asii dokazuje Rambo, že   neztratil svoje vlastnosti. I   v 60 má Stallone schopnost   zaujmout diváka a i   zachránit ty, jimž jde o   život. Nesmrtelnost i přes   spoustu krve však podobný   film pro mne není to pravé,   Ramba prostě musíte vidět a   jen vyprávět to nestačí.   Je to prostě pohádka, ale   zábavná, která nakonec   dobře dopadne - vlastně   musí dobře dopadnout.
goranchorvat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.2.2008
9/10
Myslel jsem že už nikdy   neuvidím nic krvavějšího   než Krv.Diamant mýlil jsem   se, některé scény jsou   opravdu hodně brutální ale   jinak film má tempo a akce na   rozdávání.Sly je opravdu   jediný opravdový Comeback   Man.Gratuluji
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.4.2008
Navrat Johna Ramba vo velkom   style.Jeden z najkrvavejsich   filmov ake som kedy videl/mimo   horrory/.Kto necaka zazraky   bude prijemne   prekvapeny.Stallone   pochopil,ze jeho silnou   zbranou je akcia a nic   ine,preto sa jedna o cistu   akciu od zaciatku az do   konca.O kvalite filmu hovori   aj fakt,ze sa mi zdal prilis   kratky.Vo vyssom hodnoteni mi   zabranila plytkost a   priamociarost deja a slabsie   herecke vykony vedlajsich   postav.Vykon Stalloneho   nehodnotim-ten sa nezmenil,len   mu pribudlo na tvari par   vrasok a edem tvare zrejme po   masivnom uzivani steroidov   :)))
Snura
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.9.2009
Tak tohle byl opravdu silný   naturalistický zážitek! Od   Ryana snad ani nepamatuji, kde   jsem viděl tolik galónů   prolité umělé krve a tolik   vzduchem poletujících   utržených končetin. Ale   podívaná to byla opravdu   hodně působivá a akční a   ukázalo se, že některé   legendy fakt vůbec   nestárnou.
AGAMEMNON
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.2.2008
Ty mrchy žlutý si nedají   říct a nedají, ničí naše   fabriky, zaplavují naše trhy   výrobky, vedle nichž je   označení šmejd   vyznamenáním, díky nim   mají děti zas křivici,   kterou se nám podařilo skoro   vymítit, dokonce vytáhli   svou nejstrašnejší zbraň,   Pokémony, jejich infantilní   kresba, přihřáté   barvičky, epileptické efekty   s ďábelským bojovým   pokřikem Pika Pika   Pikačůůůůůůůů. Bůh   je však mocný, neopouští   své věrné ovečky a trestá   bezbožníky, proto na ně   vypustil příšeru, jakou   svět dosud nepoznal,   Godzillu. Ta ničí, bourá,   dupe, vraždí, ale co naplat,   je jenom jedna, holka to sama   nezvládne, dokonce se jí ty   opovážlivci pořád snaží   zabít, naštěstí se jim to   nikdy nepodařilo, avšak   dokáží ji na nějaký ten   čas vyřadit ze hry. Pýcha   předchází pád, tohle však   už přehnali, nakrkli chlapa,   kolem kterého je lepší   chodit potichu a mlčky,   nejlépe kolem něj nechodit   vůbec. Nasrat chlapa, který   rukami za zády a párátkem v   hubě dokáže vymlátit celou   armádu, tomu se říká   drzost, oni tu chybu udělali,   teď za ní musí pykat. Jet   do Barmy, kde se 60 let   bojuje, nezní jako moc dobrý   nápad, ty černoprdelníci   mají fakt divný nápady,   naštěstí si vzali dobrou   drožku (to však zjistí až   později), každému jen   trochu uvažujícímu jedinci   je jasné, že je zajmou ty   nejsadističtější vojáci,   co kdy tahle zasraná zěmě   zplodila a ty rádoby drsní   žoldíci, co je mají   osvobodit, se převozníkovi   neměli posmívat. Boží   mlýny melou pomalu, ale   jistě, možná už není   nejmladší, vrásek přibylo,   vlasy si musí barvit šmejdem   z nejbližší drogešky,   pořád je to však ten   největší masák pod   sluncem, kdyby nebylo jeho,   všichni by chcípli s držkou   v zemi, to on ale nedopustí,   se svým vlastoručně   vykovaným mesrem (žádnej   krám co nám každej večer   vnucuje Horst Fuchs), lukem a   šípy, vymlátí každou   žlutou svini v okruhu   padesáti kiláků. Sly to   dokázal, oživil dvě své   nesmrtelné role, klobouk   dolů, navíc jak, něco   takového se jen tak nevidí,   ten chlápek ví co jeho   fanoušci chtějí, pořádnej   akčňák, krev a maso,   žádný sračky co dnes   produkuje Hollywood, co to   kurva je, smradi do 13. let   vstup zakázaný, to má být   akce, žádný sprostý   hlášky, krev, ceckatý baby,   který se pořád někdo   snaží znázilňovat? Sly se   nenechal odradit a natočil   násilnej, krvavej, setsakra   zábavnej biják, jaký sem   už dlouho neviděl, 80. léta   vrací úder a to tak drtivý,   proti nimž všichni ti unylý   panáci, kteří se nás   snaží neuměle snaží   přesvědčovat, jak nejsou   sexy a cool (to slovo z duše   nesnáším), vypadají jako   malí usmrkaní haranti.   Scénář není důležitý,   nikdy nebyl, stejně jsu na   tom herecké výkony, nikoho   nezajímají,   nejdůležitější je počet   mrtvol a co   nejrafinovanější   zprovození ze světa.   Bohužel původní skladatel   Jerry Goldsmith se odebral do   věčných lovišť, na jeho   uvolněné míso byl pozván   Brian Tyler, okolo hudby se   vedla vášnivá debata,   spousta fanoušků byla   znepokojena angažováním   muže, kterého nelze označit   za nic jiného, než   rutinéra, což se i   potvrdilo, hudba je   nezajímavá, to jediné   opravdu zajímavé, jsou   původní Goldsmithovi motivy,   které však dostávají malý   prostor, taktéž bez té   rozklepané ruční kamery, se   žádný moderní film   neobejde, musím říct, že   ji z duše nesnáším,   člověk je potvora, vždycky   si musí najít něco, co by   šlo zkritizovat, přesto jsem   nadšen. AVE RAMBO! AVE SLY!
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.7.2017
John Rambo je zpět ve velkém   stylu. S ohledem na to co   člověk může od tohoto typu   filmů očekávat je to super   béčková akční pecka.   Přesně v duchu Rambo filmů.   Sylvester Stallone využívá   starých osvědčených   efektů, které na mne   působí efektivněji než   nové digitální triky. I   když nic nového nám   příběh nepřináší, je to   poctivá práce a ukázka   jaká je v jednoduchosti   krása. Film se řadí ve své   kategorii k těm povedeným a   je to super zakončení jedné   legendární série.
karlosphonic
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 13.4.2009
Stará krev
Pro mě je poslední Rambo   obrovské zklamání.Odulý a   přestárlý Rambo je těžko   uvěřitelný.Příběh   nulový.Překvapení   nulové.Jen efektní   vyvraždění vesnice.Stallone   jako režisér by si to měl   uvědomit na co momentálně   má a podívat se třeba jak   reříruje ještě starší   herec Clint Eastwood.Pokuď by   to nezabralo,tak ať si vezme   příklad alespoň z Van Damma   a jeho roli v JCVD.Stallone   může na stará kolena za   chvíli propadnout i u všech   zbylých skalních   fandů.Vlastní vinou.
Cash89
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.2.2008
Sly udělal pohodový comeback   Rockyho, ktery spíš hrál na   nostalgickou notu. Zatímco   John Rambo ukázal že stále   do starého železa nepatři a   že i po těch letech je to   naprogramovana ''mašina na   zabíjení''...vrátil se   silnější a o moc   brutálnější...obavy o tom   jak to dopadne hoďte za hlavu   a ponořte se zpět do lesů s   Johnem a partou žoldáků ze   které vyniká šikovný   sniper a pojďme zase   zachránit pár civilistů z   pěkně horké kaše...Pro   fanoušky série a starší   generaci, která vyrostla na   VHSkách s Rambem nutnost a   spokojenost zaručena...Mladé   zřejmě zaujme velká   brutalita...Mě se ta jeho   vize líbila a dávám   brutálních 9 bodů
Faye
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.3.2008
Kdybych měla někdy nějaký   altruistický nápad jít   např. pomáhat do nějakých   nebezpečných zemí, ani se   nepokoušejte mě   zachraňovat. Zhebla bych asi   po 300 metrech běhu ( možná   kdyby mi šlo o život ... tak   po 500 metrech) , takže bylo   by to naprosto zbytečné :-).   , ale zpátky k filmu a budu   stručná ... BRAVO .
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.2.2008
Tak tento film mě vůbec   nezklamal. Jenom samé   střílení a zabíjení,   spousta mrtvolek. Oproti   předchozím dílům tu i při   střelbě odlétají z těl   kousky masa a upadávají   nohy. Film je prostě   bezvadná, bezduchá   střílečka s mizivými   hereckými výkony - bezva.
davidek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.2.2009
Je to zvláštní, ale stejně   jak u Batmana se mi líbí   první a poslední volné   pokračování(u Batmana je to   předposlední-Batman   začíná) nejvíc. Má to   myšlenku a to je důležité   pro dobrý film. Musí se   ještě dobře udělat a je   vyhráno. Tady to platí se   vším všudy.
Rocky4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.3.2008
Tak musím říct že 4 je   nejlepší díl série.   Příběh je pravda, hodně   podobný jako ve trojce a   trochu se podobá i dvojce,   ale je to mnohem lépe   natočené. Zatímco ve trojce   Afghánci   říkají:"zabijí naše   ženy a děti...", ale   jenom se tam o tom mluví, v   tomto díle nám Sly opravdu   ukázal všechny hrůzy co se   v těchto nepochopitelných   válkách dějí. A určitě   to není ke škodě, ačkoliv   je to dost brutální, je   dobré si o tom udělat   obrázek. Ta vyvraždovačka   té vesnice, ve které byli   zajati misionáři, byla   opravdu moc drsná, chvílema   jsem měl pocit že nesleduju   film ale válku kterou nám   přenáší naživo televize.   To byla taková ta první   půlka filmu, nad kterou by se   asi každý měl trochu   zamyslet, protože se to   opravdu děje. Půlka filmu ve   které Sly ukazuje jak to v   Barmě vypadá. V první   půlce filmu se taky Rambo k   činu skoro nedostane, až na   incident na řece při   převozu. No a druhá   polovina. Rambo se vydá na   záchrannou akci misionářů,   kteří byli v té vesnici   uneseni, s partičkou   žoldáků, kteří mají   akorát blbé kecy. Vyčnívá   hlavně sniper, kterému   říkají Školák. A Rambo   nepřátele likviduje hodně   krutě a brutálně a   popravdě jsem těm hajzlům   přál všechno co jim tam   John provedl. A nejlepší asi   bylo to jak je Rambo   likvidoval z těžkýho   kulometu, málem jsem řval v   kině i s Rambem. Stejně tak   je skvělá scéna s lukem. No   prostě Sly dokázal oživit i   druhou svoji osudovou postavu   a opět úspěšně. Dá se   říct že je to taková   pohádka, že se najde někdo,   kdo to podobným exemplářům   všechno spočítá za   všechny nevinné lidi, co   zemřeli. Ale je jasné že   nic takového se asi opravdu   ve skutečnosti v této a   jiných občanských válkách   nestane. Leda že by se Sly   doopravdy chopil toho kanonu.   :-) Hudbu si ve filmu vzal pod   taktovku Brian Tyler, a   poradil si s tím výborně.   Jen tu Goldsmithovu trochu   poupravil, původní motivy   byly zanechány. Třeba Battle   adagio, která hraje po   závěrečné bitvě,   perfektně vykresluje   atmosféru téhle chvilky. Do   toho Rambo na vše kouká   unaveným pohledem, co se po   něm chtělo splnil a víc se   od něj nečeká. A on to ví,   hlavně našel po letech sám   sebe. Celá scéna je dost   emotivní. A já za tenhle   kousek Slyovi opravdu děkuju,   nás fanoušky, hodně   potěšil. Na konci filmu   možná některému   fanouškovi ukápne i   slzička, když se Johny po   dlouhých letech, za zvuku   známé melodie vrací domů.   Dočkáme se páteho dílu?
Lasy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.6.2008
i když už se mi zdálo, že   Rambo se ze záběrů   vytratil, tak se tento díl   hodně povedl. a pak že prý   se násilím nic neřeší;)
Clockwork
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.2.2008
V kazdem pripade to je   uctyhodne zakonceji cele   serie.Ze zactku na me Rambo   pusobil jako duchodce kterej   se uz nechce do niceho   michat,ale jako vzdy rozjede   John peklo a vsude litaj kusy   masa,koncetin a tecou   hektolitry krve.Sly opet   potvrdil ze jeste nepatri do   srotu.Ostatne to nam uz   predvedl v poslednim Rockym.
Ingrid
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.2.2008
Tak tohle je to, čemu se   říká ona-man-show (mrtvoly   nepočítám). Asi   nejbanálnější příběh,   jaký se dá vymyslet, zbytek   vyplňuje krev, utrhané   končetiny a Slyovo charisma.   Škoda občasné lítací   kamery. Ale jinak se   akčňáky, naplánované na   letošek, už teď můžou   jít někam schovat :-)
ValaMalDoran
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.5.2008
Vítej zpátky v boji Johne!   Teda řeknu vám,fakt krvák   od začátku do   konce.Rozhodně to stojí za   to vidět.Sice jako děj filmu   takový jednodušší,ale o to   tam vůbec nejde.John Rambo je   zpět a ve vynikajicí   kondici.
TILL.87
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.6.2008
Rambo 4 se neočekávaně   hodně poved, stejně jako Die   Hard 4.0. Ne každá čtyrka   co se natočí stojí za to.
blackjack31
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.5.2016
Stará dobrá klasika po   několika letech opět   ožívá. Stallone zvládl   zjevně vše odehrát,   režírovat a na scénáři   spolupracoval. Film jsem   viděl již několikrát, ale   nevadí jej skouknout zase s   odstupem času.
meduska
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 4.7.2010
Je to film, který je   podložený skutečnými   událostmi. O to víc se mi to   nelíbylo. Je hrozné čeho   jsou lidé schopni. Nemám   ráda přílišné krvavé   scény a tady je jich až   dost. Myslím si, že Rambo 4   je zaměřený především   pro mužské publikum.
mikee
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.6.2008
Řeknu vám , že z toho co   jsem před pár hodinama   viděl jsem se vzpamatovával   ještě notnou chvíli!   Shlédnutí čtvrtého   pokračování osudů   válečného veterána Johna   Ramba byl pro mě nečekaný   zážitek. Takový masakr jsem   snad ještě neviděl a   věřte jsem zvyklý na   ledasco. Sylvester Stallone   jako režisér a hlavní   hrdina v jedné osobě si vzal   na mušku světem hodně   opomíjenou občanskou válku   v Barmě , která hraničí s   genocidou a nutno říci , že   v tomto ohledu se mu záměr   vyvedl na výbornou. Přispěl   k tomu i fakt , že veškeré   dění ve filmu je zobrazeno s   velkou syrovostí , obrovským   naturalismem a záměr   režiséra šokovat diváka a   hlavně ukázat válku v její   opravdové podobě se povedl   taktéž beze zbytku. Jinak co   se příběhu týká jde o   klasické již několikrát   viděné klišé béčkových   filmů let osmdesátých.   Snímek má ovšem jedno   velké plus a tím je snaha   autora o zviditelnění   válečného konfliktu a   zamyšlení se nad daným   problémem , který sužuje   většinu podobných   rozvojových zemí , ve   kterých je nastolena krutá   vojenská diktatura. Po   opakovaném shlédnutí na   hodnocení ještě   přitlačím , neboť na mě   snímek zapůsobil ještě   více , než při první   projekci. 84%
caligari
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.3.2008
Vítej zpátky Sly...
Klasický Rambo se vším   všudy i se všema klišé,   které každý správný fanda   určitě netrpělivě   očekával. Začátek vcelku   komorní, John se jako obvykle   zdráhá nabídnout svou   pomoc, pak pár flashbacků do   minulosti, aby si uvědomil   kdo vlastně je a   osvobozovací akce může   začít. Děj tedy velice   prostý, scénář velice   úsporný, herecký výkon   Stalloneho úsměvný - ovšem   když se chopí svého   superluku nebo těžkého   kulometu a začne své   protivníky nemilosrdně   masakrovat jsou Stallonemu v   tu ránu všechny drobné   nedostatky odpuštěny a   divák se kochá a jásá   nadšením. Brutálnější   než kdykoli předtím a s   kamennou tváří zalitou   nenávistí a pesimismem pak v   samém závěru pokoří i   naturalisticky hrůznou   úvodní dvacetiminutovku   Spielbergova opusu Zachrante   vojína Ryana.Pokud chtěl   Stallone poukázat na   opomíjenou genocidu v Barmě,   pak se mu to povedlo   znamenitě a má moji úctu. A   kolonka nejlepší akční   film roku 2008 již nezeje   prázdnotou...
Naomi21
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.9.2012
Rambo se vrátil ... a je to   dobře. Sly na začátku   nového tisíciletí   paběrkoval ve filmech, které   mu moc nesedly. Od roku 2007   ale už zase válí a pomohl   mu v tom i tenhle malý   "mírumilovný"   filmeček. Od začátku až do   konce tady máme starého   dobrého nesmlouvavého   bojovníka, který se nebojí   si to rozházet s malou   armádou. Film zobrazuje bez   příkras a ve vší   otevřenosti válku - život v   područí, kdy si nemůžete   být jistí, co přinese   další vteřina, natož aby   ste plánovali výlet na   druhý den. Scénář je   přímočarý, žádné   zdržování. Herci jsou   uvěřitelní a to včetně   hlavního hrdiny, kterému   uvěříte každé vyrvání   ohryzku nepřítele.
MaKy92z
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.3.2010
Kto by povedal, že Sylvester   sa odhodlá raz nakrútiť   ďalší diel o Johnovi   Rambovi. Tento film je celkom   perfektná podívana.....
movie-freak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.2.2011
Rozhodně nejkrvavější   Rambo, jakého kdy Sly   ztvárnil. Což určitě   přitáhlo do kin spoustu   diváků. Nás chlapy totiž   pohled na stříkající krev   a těla trhající se na kusy   přímo hypnotizuje. Mě   osobně to spíše začíná   děsit. Ale konzumenti si   žádají své, tak proč jim   to nedat. Mě nejvíce   uklidnila závěrečná   scénka, kdy se John Rambo   konečně po letech vrací   domů a najde zde snad   vytoužený klid.
Obivan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.3.2010
John do starého železa   ještě rozhodně nepatři.   Rozjede to jako za mlada.
Snape
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 1.7.2008
Bylo to naprosto udesne,   jedine co na tomto   pseudohumanitarnim krvaku melo   nejaky poucny vyznam, byl lov   ryb lukem Johna Ramba.
AcidBurn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.5.2008
Zklamání
Čekal jsem kvalitní akční   film. Triky skvělé (kde   jinde uvidíte, co dokáže   udělat kulomet s člověkem   těsně u hlavně), zápletka   zajímavá, celková délka   taky v pohodě (bez   závěrečných titulků je to   asi 70 minut), Stallone   téměř nemluví a dobře se   šklebí.
Jenže   právě té akce je velmi   málo. Nečekal jsem od Ramba   4 inteligentní příběh, ale   čekal jsem alespoň hooodně   akce. Bohužel, kromě   závěru filmu prakticky nic.   Když to srovnám s filmem   Proof of Life, ten nabídl   mnohem víc akce od začátku   do konce, o kvalitním   příběhu ani nemluvě.
Bape
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.2.2008
Pro fajnšmekry!!!
Na rozdíl od posledního   Rockyho, zatím poslední díl   Ramba nezklamal! Příběh je   sice hloupoučký, jako u   drtivé většiny akčních   filmů, ale kvůli příběhu   se dle mého na akční film   nechodí. Spíš kvůli akci   samotné a kvůli tomu, že   jsme zvědavy na to jak   realističtěji (brutálněji)   budou akční scény   zobrazeny. Můžu prohlásit   že je brutálnější než   průkopník tohoto   polodokumentárního stylu   točení bojových scén -   Vojín Ryan! Takže tam   najdeme vše. Useknutí hlavy,   prostřelení mozku,   roztrhání těla či jeho   části grananátem, minou,   kulometem atd. Krve jak pro   celou transfůzní stanici na   půl roku, násílí na   všech, nechutnosti všeho   druhu, zkrátka jen pro   fajnšmekry!
Myslím   že po tomhle pekelném   snímku by se nikomu žít v   Barmě určitě nechtělo a   jestli se díky tomuto Rambovi   začne víc lidí o toto   místo zajímat, pak to   rozhodně vadit nebude.
B.Butch
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.3.2008
S úctou
Vážený pane Stallone aka   Sly. Vaše filmy byly pro mě   před 20 lety něčím co zde   chybělo a pro spoustu lidí   jste byl vzorem. Ale pak jsem   na Vás zapomněl, stejně   jako Vaše kariéra, která   šla z kopce. Ale jste zpět a   já Vám děkuji za Vaše   důstojné zakončení serií   Rocky a Rambo. Nikdy jste   nebyl můj idol, ale za tohle   máte moji úctu. Díky. Ale   už to nezkoušejte dál,   páč líp už to nepůjde.   Jen jsem nepochopil proč ten   fim skončil sotva začal?!
Medousek
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.3.2008
Tyhle typy filmů mně   bohužel nic neříkají a   když na takové jdu do   kina,tak jen kvůli mé drahé   polovičce.Nevím,ale dle mě   je to spíš hlavně chlapská   záležitost!:-)Já jsem sice   na strašidelné filmy,ale né   na takové masakry,kde každou   chvíli lítá jedna   končetina za druhou a každou   chvíli někde někdo vylítne   do vzduchu a poslední   hřebík do rakve(pro   mě,nemluvím za   všechny,nebojte:-))je   střílející Rambo hlava   nehlava kolem sebe nejmíň 20   minut tahem...
Rendys
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.6.2008
Akce je zvládnutá na   jedničku, končetiny létají   všude kolem. Stallone je ve   své roli stále dokonalý a   elegantně vyřešil i   věkový problém, jelikož   většinu masakru zvládne   buď hodně vychcanou lstí   (bomba) a nebo za těžkým   kulometem Navíc Stallone na   to má prostě ksicht, ať je   mladej, nebo starej, toho   Ramba mu věříte.
andriy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.3.2008
Není co řešit a taky se nic   neřeší, prostě surový a   brutální akce, hlavně když   John stojí za těžkým   kulometem na džípu (nebo co   to je) a kosí vojáky jak   kuželky. Nejlepší Rambo,   fakt se mi to líbilo   BRUTÁL!!
martas_v
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.11.2009
Tak zde jsou nepřátele   koseni ve velkým a vše je   až moc detailně natočené.   Připravte se na létající   střeva, mozky a končetiny   nepřátel, protože Rambo je   zpět a nedoporučuju ho   naštvat ;).
Amthauer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.9.2008
Ve věku, kdy je většina z   nás vděčná za dobrou   prostatu a vyseděný důlek v   křesle, Stallone pobíhá   džunglí jako mladík a   hlavně neztratil nic ze   svého charisma, režisérské   svěžesti a ba navíc ještě   dost přitvrdil. Hlavně   oceňuji to, že tam, kde   jiní tvůrci vzpomínaje na   staré časy (Indy, Star Wars,   Tarantino, Terminátor) jen   slzí a vystačí si s   pouhými aluzováním a   vydáváním poct starším   dílům, tam Stallone tvoří   pořád ještě konzistentní   film, byť i té nostalgie se   dočkáme.

Vytkl bych snad jen dvě   věci - jednak nechápu, kdy a   proč přešel John z   buddhismu na křesťanství   (jako že mu to moc nesedne, i   když ono to bude v tom, že   tento film první není podle   námětu D. Morrela) a pak, co   to závěrečné zbožštění   těžkého kulometu?
PavellH
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.3.2008
Jediné co se mi na tomhle   filmu líbilo tak jsou efekty,   jinak si myslím, že je to   jen průměrný film.
janka29
Hodnocení:
Přidáno: 23.4.2017
Ramba som videla prvy krat-   krasna krajina, skvely hlavny   hrdina, ale bol to pre mna   dost velky masaker...!!!
callaghan
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.9.2008
Lidi, lidi. Dívali jsme se to   všichni na stejný film?   Vždyť tohle, to je brak.   Celé je to postavené jen na   krvavých scénách, ale jinak   vůbec nic. To si vážně   většina z vás myslí, že   čtyřka je lepší než její   předchůdci? Já teda ne.
Sparta33
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.2.2009
Luke
Skělé zakončení této   filmové série!! John trochu   zestárl,ale stále má co   nabídnout! Podle mého   názoru je to skvělej film!
michaela11
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.8.2008
Sylvester Stallone platí za   jednu z největších   akčních hvězd 80. let, pro   někoho je dost možná   největší akční modlou   vůbec. Na vrchol ho   katapultoval dobrosrdečný   boxer Rocky a o několik let   později propůjčil svůj   obličej další legendární   postavě, vietnamskému   veteránu Johnu Rambovi. Když   Stalloneovi někdy kolem roku   1990 začali odrůstat   diváci, dokázal ještě   vzdorovat a jeho horolezecká   výprava v Cliffhangerovi a   kočkování se s Wesley   Snipesem v Demolition Man, mu   zajistily nějaký ten pátek   na výsluní navíc. Po   Denním světlu, D-Toxu nebo   třeba Formuli se zdálo, že   Stallone chtě nechtě bude   muset svaly pověsit na   hřebík a odejít na   zasloužený odpočinek.   Koneckonců, v mnoha státech   by jistě uvítali guvernéra,   který by si s Arnoldem   nezadal, že...

Jenže … Před necelým   rokem Stallone vzkřísil   Rockyho, vydělal nějaké   peníze a hlavně se o filmu   po světě mluvilo celkem   dobře. Avšak pomyslný   katapult zpět do   „hvězdnějších“ výšin   mohlo potvrdit až Rambovo   znovuzrození, které se   začalo rýsovat nedlouho po   boxerské derniéře. John   Rambo se ve svém prvním   dobrodružství ukázal jako   hodně zajímavá postava a   spíše než akční film byla   První krev psychologickým   rozborem válečného hrdiny,   který se neměl kam vrátit.   Nastavovaná dvojka s trojkou   už se rovnaly adrenalinovým   masážním řežbám, kdy   Rambo musí někoho vysvobodit   a ten někdo uvízl na   místě, horším než je   peklo.

Čtvrtý   díl, českými kino   distributory nevtipně   pojmenován - Rambo: Do pekla   a zpět, si vzal část   příběhu z druhého, část   ze třetí dílu a taktně   přidal pár ingrediencí, aby   se neřeklo. Začátek filmu,   jako by trojce Ramba z oka   vypadl. Jen hlavní hrdina   nežije mezi mnichy a nejde   zachraňovat svého   nejlepšího přítele. Starý   dobrý John žije v Thajsku,   snaží se smířit se svou   minulostí a nejraději by na   okolní svět úplně   zapomněl. Jednoho dne za ním   přijde skupinka snažící se   dostat do barmské vesnice,   která je jen tak mimochodem v   centru válečné zóny. I   přes všechna Rambova   varování ho přesvědčí a   s jeho pomocí se na místo   dostanou. Zanedlouho se   všichni do jednoho stanou   zajatci brutální vojenské   jednotky, a ačkoli se jim na   pomoc vydává skupina   žoldnéřů, Rambo nezůstane   stát mimo.

Těm, kteří by si   ještě nestačili dát   dohromady dvě a dvě, možná   pomůže ještě jedno   vodítko - v Barmě je   džungle. Ale prohlásit o   čtvrtém Rambovi, že se   jedná o pouhý předěl   dvojky, by bylo až příliš   nekonkrétní. Džungle se dá   vysvětlit tou   nejjednodušší možnou   cestou a už v jednom z   prvních dílů se o tom   zmínil plukovník Trautman:   "Pro Ramba je ta   divočina tam venku   domov." Hlavním   rozdílem oproti minulosti je   výpomoc, které se hlavnímu   hrdinovi dostává. Od dob,   kdy John všechno řešil   sám, uplynulo už kolem   dvaceti reálných let a i   když po příběhové   stránce není známo, jak   dlouhý je interval mezi   posledním a soudobým   filmovým dobrodružstvím,   týdny a měsíce to nejspíš   nebudou.

Už   podruhé by se mohlo zdát,   že Rambovi křivdím a snad   jsem ho i degradoval na   předdůchodový věk. Od toho   se budu snažit distancovat   sdělením, že Stallone   vypadá pořád hodně cool a   v šedesáti lépe, než 70 %   celé mužské světové   populace. Už po první   akční scéně, ve které se   Rambo představil v „plné   polní“, jsem si říkal,   jak by bylo blbý, dostat se   tomu chlapovi pod ruce. A   nejenže Stallone ve všech   akčních scénách obstál,   ale vypadá reálně a co   víc, Stallone není Stallone,   ale John Rambo. Jeho   víceleté soužití s touto   postavou možná není tak   markantní jako v případě   boxera Rockyho, ale i   zdánlivého neherce ukazuje v   lepším světle. Navíc se   Stallonemu čím dál lépe   dají věřit jeho dialogy.   Bičem spráskaný starý pes   přece musí o životě   vědět víc než všechna   štěňata dohromady. Téhle   výhody si býl Stallone jako   režisér, scenárista a   hlavní hrdina v jedné osobě   důkladně vědom.

Na Stalloneovi se po   šestém Rockym dá ocenit,   že se nesnažil nového Ramba   točit pro stáda lidí od 13   do 100 let, ale pojal film   spíše jako odkaz pro   zasvěcené. Rambo by   pravděpodobně v Americe   vydělal víc, kdyby režisér   tlačil film do   příznivějšího ratingu.   Jenže právě to, jak   Stallone věci ukazuje, je asi   tím nejzajímavějším.   Usekané končetiny a   bezlítostné zabíjení mas v   nekompromisním podání sice   city nezasáhne tak jako v   jiných filmech, ale to   známé mrazení v zádech se   nejspíš dostaví a možná   se na chvíli pozastavíte nad   tím, jak to v   necivilizovaných koutech   světa může vypadat.   Stallone navíc celkem dobře   dokázal odvést pozornost od   zřetele v neodpovídajících   financích, které by asi   chtěl, ale neměl. Nicméně   komornější atmosféra   prospěla prvnímu dílu a ani   ve čtvrtém není na obtíž   (pár klasických výbuchů se   samozřejmě najde).

Po herecké   stránce nový Rambo příliš   nenabízí.
Stegr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.3.2008
Návrat akční legendy se   povedl víc, než jsem čekal.   Ústřední hudba, známá   již z předchozích dílů,   je doplněna o další   parádní kousky. Akce je   naprosto uzemňující,   stejně jako brutalita celého   snímku. Stallone toho na   stará kolena moc nenamluví,   ale budí respekt třikrát   víc, než v předchozích   filmech o vietnamském   veteránovi. Prostě a   jednoduše, nejlepší Rambo   ze všech, co víc byste   chtěli vědět??
Pauleta
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.3.2008
Pro mě zklamání. Celý film   je v podstatě o ničem,   navíc trvá jen hodinu a   čtvrt, člověk se skoro ani   nerozkouká a už je tady   finále. Akční scény jsou   sice přehnaně brutální,   ale to mi nevadí. Zbytek   filmu ale nestojí za nic.
paramba
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.4.2008
Geniálni. Minimum amerického   patosu, spousta velice   naturalistické akce. Velice   silný příběh, který   upozorňuje na bezpráví v   Barmě sedne tomuto   veteránovi jak prdel do   gatí. Zkrátka transformace   Ramba do 21 století se   velice, velice povedla a   doufám, že se na další   film nebude zase dvacet let.
cynik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.3.2008
Sylvester Stallone je zpět!   Po přece jen poněkud   lepším Rockym 6, přišel s   další legendární postavou   své kariéry Johnem Rambem.   Vzhledem ke své krátké   metráži je film nabitý   akcí a stejně jako v Rockym   se i tady Stallone pokouší   uzavřít sérii a celkem se   mu to daří. Jen tu   Američanku mohl nechat   znásilnit. Ale v dnešním   "politicky   korektním" světě, je   tento "brutální"   film osvěžením a   připomínkou starejch   dobrejch osmdesátejch ! A   John Rambo se po 30 letech   konečně vrátil z Vietnamu,   potažmo z války, domů !   Díky Sly !
Markst
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.10.2008
Ramba zná fakt asi každej,   na tenhle díl jsem byl hodně   zvědavej a hodně jsem od   něj čekal, stejně jako asi   každej, ve výsledku můžu   říct že jsme fakt   spokojenej.
Sygi5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.5.2008
Další pokračování   Ramba.Rambo nyní jako   válečný veterán se vrátí   do boje pouze zápletkou při   převozu vojáků.Film ukazuje   na skutečné situace v   Barmě.Masakr od začátku do   konce.Řekl bych,že se tam   více střílí,než   mluví.Sylvester má opět   skvělou kondici,ani   nepoznáte že zestárl.
hellercz
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.12.2009
Ač Stallone nepatří mezi   mé oblíbence a ani si   nepamatuju předchozí Ramba,   nějak šly mimo mne... musím   uznat, že u tohoto filmu jsem   se příjemně bavil. Stallone   na svůj věk stále umí   bojovat.
Trava112
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.2.2008
Asi se mnou spousta lidi   nebude souhlasit, ale pro me   jako fanouska ramba je ten   film sklamani. Od prijezdu   misionaru clovek vi jak to   dopadne, nic novyho pod   sluncem jenom kopie   predchozich dilu ( nulovy   pribeh jako film takovy ) a   spousta krve!!! Stallone chtel   poukazat na genocidu v Barme   to se mu povedlo se vsim   vsudy. Tak snad to bude mit ve   svete efekt:)
puol
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.2.2010
Takto vyzerá čistá esencia   akčného žánru 80 rokov.   Stallone rešpektuje pravidlá   (a ešte troška do   krvavo-červena prifarbuje)   žánru, ktorý tak trochu   vytvoril. Dobrá hudba, odkazy   na predošlé diely, kdo by to   bol pred pár rokmi povedal   že si Ťa ešte budeme mať   možnosť vychutnať v kine.
demon.cz
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.1.2009
7/10
Překvapení na druhou.
Tohle jsem od Stalloneho   fakt nečekal,je starej a   poslední jeho tvorba byla   převážně komedie,takže   jeho návrat ve stylu
Rambo jsem bral jako   poslední pokus vydělat si k   důchodu ještě pár   drobných.
Návrat   Ramba byl více než   velkolepý.
Příběh   je sice trapný/klasika   jednoho hrdiny a stovky   padouchů/,ale to u akčních   filmů bývá.
Slova   Stalloneho že tím chtěl   poukázat na situaci v Barmě   mu nežeru.
Prostě   dobrý akční film.
slina
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.2.2011
I kdyz jsem velky fanda Ramba   z osmdesatehodruhe, dalsi dily   byli jen slaby odvar...ale za   to ctyrka mi vyrazila dech a   ted nevim jestli mam radeji   jednicku nebo ctyrku...
Lordbob
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.8.2010
Rambo je zpět a stojí to za   to.Je to sice dědeček ale   pořád nebezpečnej.Myslel   jsem že to bude už poslední   ale zmýlil jsem se a to je   dobře.
synek62
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.2.2008
6/10
I když se mnou skalní   fandové nebudou souhlasit   nemůžu jinak tak   prostoduchej film jsem uz   dlouho neviděl, o hereckých   výkonech nemluvím a celkový   dojem mám pouze rudý   kečupem ;-)
WFan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.4.2008
Jako fanoušek Ramba jsem se   na tento film moooc těšil.   Čekal jsem 80´s akci, ale   ona příšla   "realita". To snad   ne! Rambo nikdy nebyla   realita!A navíc jaká! Rambo   tady zabil snad víc lidí   než ve všech předchozích   dílech dohromady! Stallone   podle mě tímhle   zpracováním šlápl HODNĚ   vedle. Udělal z tohoto   snímku druhý nejslabší   díl série, hned po dvojce.
aspect777
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.7.2010
Rambo: Do pekla a zpět
Opravdu sirová ukázka   lidské bestiality ,kterou   přišel ukončit kdo jiný   než John J Rambo.
Myslím že je to   nejlepší díl Ramba co jsem   viděl .
Zbraně   působí věrohodně ,jako   málokde ve filmech .
Nesnáším zbytečnou   brutalitu a odpornosti typu   saw ,ale k tomuto filmu to   bezpochyby patří.
Ještě nikdy nevypadal   film tak opradově,surově a   drsně.
Pokud chcete   polévku ,kde kulky štípou   jako vosy a dělají flíčky   na textilu ,podívejte se na   filmy se Segalem či J.C.van   Damem.
Díky Sylvestru   S. před a za kamerou se   snímek stává ikonou   akčních filmů.
Thomax
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.4.2008
Stallone zraje jak víno. Po   skvělém Rocky Balboovi je tu   jeho další počin. Co na tom   že je ve filmu několik   bezduchých frází a Stallone   vypadá jak z gumy. Konečně   zase někdo ukázal občanskou   válku takovou jaká je   doopravdy. Záběry jsou   někdy hodně detailní a   brutální, ale to k tomu   patří.
Sandwitch
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.6.2008
Nezapomenutelný John Rambo
Po shlédnutí již čtvrtého   Ramba v pořadí jsem byl   unešen propracovaností   efektů a autentičností   záběrů. Jak jinak - je to   prostě zase jen krvavá   řežba, ale moc dobře   udělaná. John Rambo   "pomáhá"   žoldákům osvobodit zajatce   v Barmě, která víří   občanskou válkou. Co si   budeme povídat, bez Johna by   mise dopadla asi jinak...   Líbilo se mi zpracování a   styl, jakým se příběh   veterána z Vietnamu ubírá.   Tentokrát Silvester ukázal,   že ačkoliv je mu přes 60,   dokáže ješt zahrát   akčního hrdinu jak má být.   Krve ve filmu naleznete jak se   patřičný dostatek, kulky   sviští vzduchem zač je toho   loket a o výbuchy také není   nouze (hlavně ten atomový   hříbek uprostřed džungle   stojíé opravdu za to).   Dávám 90%, protože další   Rambo je opravdu skvěle   zpracovaný a nekazí nijak   reputaci předchozím dílům.
Jarda6
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.11.2009
Co si budeme nalhávat-i když   má Rambo v důchodovém věku   v ruce namísto berle kulomet,   jde z něj stále respekt...
ICEMAN1979
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.7.2008
Myslím že teď by mohl   Stalon jít do důchodu   protože tohle je jeho   vrchol.Asi jsem s ním nic   lepšího neviděl.Nehledejte   v tom filmu nic velkého   prostě asi jen akce.Ale co by   jsme od Ramba čekali.Prostě   chlap co jde bez řečí na   věc.A zde se do toho obul   vážně   pořádně.Nedoporučuji snad   jen slabším povahám ale   jinak kdo má rád akční   filmy ať si tenhle film ujít   nenechá.
filmšmekr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.5.2012
Tento díl mám z celé té   ,,rambovské" ságy   nejradši. Ne proto, že je v   tom filmu víc krve než v   hororu, ale protože to je   reálné.

10z10.
JohnCoestler09
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.1.2011
No tak tento Rambo rozhodne   trochu napravil pošpinenú   povesť tohto filmu,ktorá sa   s ním tiahla od posledného   hrozného tretieho filmu,je to   celkom normálny ničím   nevynikajúci film a čo sa   Sylvesterovi podarilo s Rockym   pred dvoma rokmi - 2006   určite také oživenie ani   veľký comeback ako u Balbou   rozhodne nečakajte!Film bol   aj dosť krátky , verím,že   séria filmov Rambo sa dočká   ešte jedného filmu , ktorý   sa vyrovná jedničke :D
rstetka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.2.2008
No,mne tedy Rambo   nezklamal,čekal jsem velký   průser,ale ten se podle mne   nekonal.Rambo je klasika a   musí se tak brát se vším   všudy.Hodně mne překvapil   Stallone,jak dobře v   61.rokách vypadá,film nebyl   špatný a mohu   doporučit(hlavně těm co   mají Ramba rádi).
bombyste
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.8.2009
Sylvester Stallone je skvelej   herec jeho filmy miluju,   hrozne se mi liby i Rambo 1-3,   ale Rambo4 me sklamalo je to   totalni slatanina. Sylvestre   ty prosimte jen hraj a   nepokousej se rezirovat
papi
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 19.10.2008
Zcela souhlasím s   předchozími komentáři.   Nejslabší z celé série   "Rambo". Raději   tento film neměli vůbec   točit. Zcela tu postrádám   myšlenku. Děj je   neskutečně jednoduchý.   Rambo starý a jako zabiják   nepřesvědčivý. Pro mě   velké zklamání.
fairgame
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.3.2010
ABsolutní špička ve svým   oboru, naprostá bomba, plno   krve, plno mrtvejch, plno   výbůchů, prostě pořádnej   masakr. Sly si tuhle roli   vyloženě užíval. Už teď   se těším na Rambo 5.
yuri.ov
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.3.2008
Popravdě myslím, že je to   tak trochu kopie 2ky, ale je   MNOHEM lepší   (realističtější) než   absurdní 3ka. Člověk který   je připraven na   "ramboviny" ala   "nemluvím ale   zabíjím" nebude   zklamán.. Mě osobně se film   velmi líbil, jen jsem čekal   poněkud delší děj a také   že žoldáka, rýpající do   Johna na lodi, poněkud   "uzemní" ( :-) )   ale co už.. Suma sumárum -   Pro ty, kteří rádi   válečné filmy s mírnou   nadsázkou a sérii Rambo   obecně - sqvělá   podívaná...
Don
Hodnocení:
Přidáno: 14.11.2008
6/10
Sly se nám vrátil ve vší   parádě,sice už trochu   košilatější,ale návrat se   mu vcelku povedl v podobě   novýho Ramba,sice už jen tak   vystřílí moc něbehá,ale   kulky svištěj,ostatní padaj   pěkně po hromadách,ale mě   už se tohle extra   nezamlouvalo i v   předešlích,já pořád   žeru "jedničku" a   nebudu určitě sám.Jenom   jsem zvědav co náš čeká v   "pětce"
Ladasek
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.2.2009
Rambo dozrál...
Dle mého názoru je tento   díl nejpovedenější a to z   mnoha důvodů. Byť se jedná   o akční podívanou a tomu   odpovídají mnohé scény,   uvědomil jsem si, že jsou   místa na světě, kde by asi   nikdo z nás nechtěl žít a   to je myslím největší   poselství tohoto filmu.   Rambové, které jsme hltali   po revoluci podobně jako   Rockyho, byli nová nepoznaná   senzace, nyní myslím, že   když i Stalone dozrál,   nabídne mnohem víc. Osobně   řadím tento film mezi   nejlepší počiny se   Stalonem.
m_shadow_m
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.6.2008
Stárnoucí Sly sice dělá,   co může a filmu po obsahové   stránce není co vytknout.   Jen děj je opravdu poněkud   uspěchaný ve stylu -   okamžitá akce !! Takže po   zapnutí DVD nikam nechoďte,   bude to rychlé, ale   strhující s celou řadou   velmi krvavých scén a   pyrotechnických efektů ...
lukanek
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.9.2008
Tento film je v této řadě   průměrný.Nic nového proti   předešlím dílům.Vzhledem   k věku hlavního hrdiny   musím podotknout,že jsem   očekával trochu lepší   podání.
LUTZAK88
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.7.2009
Povedený film a opravdu   skvělé efekty i prostředí   skvělé k takovému filmu je   dobrý a napínavý Rambo je   pořád dobrý
WrongDawe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.2.2008
U nekterejch filmu holt   rozmezi do 10 nestaci..tady   Rambovi bych dal aspon 12...je   to porad borec cislo   jedna,hrdina,kolem nehoz   litaji streva a on ani   nepokrivy svuj skalopevny   vyraz v oblicej-muz,ktereho   nic nerozhodi!Nietzsche by mel   radost:)..Pokud tedy mate dost   silnej zaludek,tak rozhodne   vyrazte..nebudete litovat!!
ilny89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.10.2010
neni co dodavat.nejlepsi z   nejlepsich!!!!!!!!na   stalloneho vek fakt super.je   videt ze vek ho neomezuje   viz.RAMBO 4
venca113
Hodnocení:
Přidáno: 26.10.2008
Neviděl jsem aji neden díl   před týmto dílem ale mohu   bezpohcyby říct že Stalone   byl je a bude pro mě vždy   jeden z nejlepších herců na   filmových plátnech.
vokim
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.2.2008
SLY mne nikdy nesklamal a 4 je   nejlepší co zatím   natočil.Scény jsou   vypracovány do podrobností a   výkon sly je perfektní na   jeho věk.
vivien
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.2.2008
Akce,akce jako vždycky se   Rambo povedl k tomu není co   vic dodat.Vyborně at se na   ten film každy koukne.Je   svěli.
Banky
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.2.2008
Také jsem čekal propadák,   ale Sly natoči i zahrál na   jednotku. Naprosto zdrcující   záběry např. napichování   karenských dětí na bajonety   či řezání končetin mě   dostalo. Kdyby se udělovaly   ceny za brutálnost snímku,   určitě by Rambo IV byl   žhavým kandidátem. Čekal   jsem trochu více   individuální akce Ramba, ale   ke konci to napravil, když   nasedl ke kulometu upevněném   na džípu a rozstřílel   stovky barmských vojáků...
karelfilmy
Hodnocení:
Přidáno: 22.6.2008
Oproti prvním třem dílům   je tento díl nuda.Co film   ztratil na akčnosti se   snaží dohnat asi ve   scénách kde teče krev
stepxxx
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.2.2008
Stařík Stallone světu opět   ukázal jak vypadá pořádný   akční nářez plný   brutality.U mě má jedničku   s hvězdičkou.
henry001
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 3.3.2008
Přečetl jsem si komentáře   a nestačím se divit   (ne)vkusu uživatelů tohoto   serveru. Podle mě tento   "film" aspiruje na   nejhorší film tohoto roku a   nejzbytečnější film všech   dob. Ramba jsem měl vždy   rád i přes klesající   úroveň série, ale takový   odpad jsem nečekal. Škoda   hodiny a čtvrt života   zabitého sledováním tohoto   patosu a trapných hlášek   plného filmu bez děje a   jakéhokoliv náznaku   hereckých výkonů a   nejchaotičtěji sestříhané   závěrečné akci. Fuj   Stallone, styď se, měl jsi   umřít v už tak dost   špatné trojce.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih16811minih16811Poznej svého muže (1940) 
n
minih109182minih109182Caged - Le prede umane (1991) 
Caged - Le prede umane n
minih11985minih11985Manželé z roku II (1971) 
Les mariés de l'an deux n
minih35815minih35815Pevnost Alamo (2004) 
The Alamo n
minih44297minih44297Doba naší lásky (1965) 
Stagioni del nostro amore n
minih13745minih13745Nebezpečná rychlost 2: Zásah (1997) 
Speed 2: Cruise Control n
minih16424minih16424Porky (1982) 
Porky´s n
minih67772minih67772Letní tábor (2003) 
Camp n
minih120499minih120499The Image (1975) 
The Image n
minih14918minih14918Okovy moci (1994) 
Chain of Command n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Rambo: Poslední krev (2019)

 Rambo: Poslední krev (2019)
Rambo: Poslední krev n
Rambo 5: Last Blood
Žánr: akční / dobrodružný / thriller
Země: Spojené státy americké / Španělsko / Bulharsko
Režie: Adrian Grunberg

(pokračování)

Rambo 3 (1988)

 Rambo 3 (1988)
Rambo 3 n
Rambo III
Žánr: akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Peter MacDonald

(pokračování)

Rambo 2 (1985)

 Rambo 2 (1985)
Rambo 2 n
Rambo: First Blood Part II
Žánr: akční
Země: Spojené státy americké
Režie: George P. Cosmatos

(pokračování)

Rambo (1982)

 Rambo (1982)
Rambo n
First Blood
Žánr: akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Ted Kotcheff

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:15 - 04:45

45 minut již uběhlo
105 minut zbývá do konce

ČT2 - Popcorn

03:00 - 03:25

0 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

NOVA - Specialisté (2017) [TV seriál]

01:50 - 03:05

70 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

02:45 - 03:40

15 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10