Duben
ohodnotit

Purpurové řeky

Les riviéres pourpres

Další název:
The Crimson Rivers; Purpurové rieky (SK)
Žánr:
Země:
Rok:
2000
Délka:
105 minut
Premiéra v ČR:
3.5.2001
„Dvojice policistů souběžně vyšetřuje dva případy a odhalí děsivé propojení.“

Komentáře k filmu Purpurové řeky

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 36
red.mann
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.1.2020
Perfektní atmosféra,   výborný příběh, trocha   toho tajemna a navíc   překvapení na závěr. A co   víc Jean Reno a Vincent   Cassel v nejlepších letech.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.5.2019
Francouzský thriller s temnou   atmosférou v záhadologii   tajemných vražd, které   dohromady svede dva zarputilé   vyšetřovatele původně   každý vyšetřující něco   jiného. Jean Reno a Vincent   Cassel v pevných a   zásadových rolích držící   divácký zájem pevně na   uzdě. Děj se noří do   nejzranitelnějšího   zákoutí lidské psychiky v   zamrzlém prostředí   francouzských Alp, kde je   potřeba rozluštit hrůzný   případ, o kterém by se   mnohý neodvažoval ani   uvažovat. Snímek je hodně   porovnáván s americkým   počinem z roku 1995 ´Sedm´,   což není zase až tak od   věci. Vlivem tématu, který   byl, jak už dnes víme,   později použit ještě   nesčíslněkrát, se sice už   nejedná o ohromující   originální dílo, ale má   stále svůj potenciál a i   dnes v určitém směru   ohromí.
gienger
Hodnocení:
Přidáno: 30.7.2018
film x kniha
Bohužel jsem si přečetla   nejdříve knihu, která mě   velmi zaujala, a co nejdříve   shlédla film. Vím, že se   vše nemůže vejít do filmu,   přesto s knihou má   společné snad tak 50%.   Spousta věcí tam chybí,   liší se detaily apod... S   knihou se to nedá vůbec   srovnat.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 22.11.2016
Několikrát jsem se pokusil   film zkouknout, ale šíleně   jsem se nudil a dlouho jsem se   koukat nevydržel. Takže jsem   to viděl trhaně a nikdy ne   celé. Název je hezký, film   nudný.
radegaster
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.7.2015
Mrazivé napětí
Poklidné městečko v údolí   francouzských Alp vzruší   nález zavražděného muže,   jehož tělo je bestiálně   zohaveno a zavěšeno na   vysoké skále. Z Paříže   přijíždí komisař Pierre   Niemans (Jean Reno)   pověřený vyšetřováním   zločinu. Souběžně pátrá   po vrahovi místní policista   Max Kerkerian (Vincent   Cassel). Když je objeveno v   ledovcové jeskyni tělo   další umučené oběti,   začíná být zřejmé, že   zločiny spojuje tajemná   minulost. Třetí vražda na   sebe nenechá dlouho čekat.   Kdosi s policií hraje   nebezpečnou hru na kočku a   na myš. Jakou roli v ní   hraje autonehoda, při které   před deseti lety zahynula   před zraky své matky malá   dívka? Nitky podezření se   postupem vyšetřování   sbíhají k místní vlivné   univerzitě, která po celé   generace ovlivňuje život   lidí v izolovaném alpském   údolí. Překvapivé   odhalení identity   vraždícího maniaka málem   stojí oba policisty život.   Skvělý mysteriozní snímek   z francouzské   produkce.Kamera, herecké   výkony i výprava na   špičkové ůrovni.Dějové   zápletky se prolínají a na   závěr i spojí.Kdo neviděl   , at si rychle sežene a   pustí.
enejčel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.7.2015
Francouzská pecka! Bravo,   Frantíci! Film je dokonalý.   Scénář naprosto   fascinující. Hercům   fandíte, já dokonce i   Vincentu Casselovi, kterého   moc nemusím. Veliká   pochvala. Měl jsem za to, že   Francouzi umí točit jenom   komedie, ale tenhle   kriminální thriller mě   přesvědčil o tom, že po   Američanech jsou Francouzi   druzí Hollywooďané.
bobo336
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.1.2015
Les riviéres pourpres
Purpurové rieky dopadli   veľmi dobre.Skvelá   atmosféra a neočakávaný   záver(A aj celý priebeh   filmu).Akčné scény majú   peknú vizuálnu stránku a   herci sú pôsobivý.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.11.2013
Vyšetřování série   brutálních vražd s J. Renem   v hlavní roli, film mne ale   příliš nezaujal, připadal   mi dost složitý.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.1.2013
Krv sa s krvou mieša
Pri jednej vysokej škole sa   stane brutálna vražda. Obete   majú niečo spoločné s tou   vysokou školou. Tá vysoká   škola je dosť šialená.   Skrýva desivé tajomstvo.   Taká priemerná kriminálka,   s povedzme takou dobrou   zápletkou, kredit tomu   zvyšuje temná atmosféra,   horské prostredie a   samozrejme Jean Reno
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.12.2011
Výborný, temný,   strašidelný a s dobrou   ústřední dvojcí obsazený   thriller, který aš na   přehnaný konec je opravdu   hodně slušný!
AshT
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.1.2011
Purpurové řeky výborné   opsazení obou   vyšetřovatelů.Nápad filmu   i propracování některých   efektů jako pád laviny   super,ale jako krimi podle mě   hodně složitá člověk   potřebuje 100 procent   soustředění.Můj názor,že   film mohl být delší víc   toho vysvětlit ya o něco   málo krve a takových   hnusných věcí jako   uřezávání ruk očí.Ale   jinak i s tímto velmi   slušné.
Zimmy871
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.3.2010
Ma to od zacatku do konce   skvelou atmosferu. Nacisti   misici krev profesoru s krvi   horalu, naprosto brilantni   napad. Je to o elitarstvi,   ktere se promeni v demagogii.   Vynikajici Jean Reeno a   Vincent Cassel.
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.2.2010
Supr kriminální   thriller,který jsem sledovala   se zatajeným dechem. Budu ho   ale muset zkouknout ještě   minimálně jednou, protože   jsem nějak nepobrala ten   závěr...
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.12.2009
Hodně slušný krimi se   skvělym obsazenim, námětem   a několika výbornejma   scénama, škoda že oproti   knižní předloze je to   hodně zjednodušený a   příběh nezapůsobí tak,   jak by moh.Kdybych nečet   knížku asi bych byl   nadšenej...ale i tak je to   hodně dobrý...
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.9.2009
No kdo by řekl, že francouzi   dokážou natočit až tak   dobrou krimi, která vás   chytí od začátku až do   konce.
Klobouk dolů   před tvůrci, bylo to   napínavé, jak kšandy.
J. Reno a V. Cassel byla   asi nejlepší volba, jakou   mohli udělat.
Nasudr
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.8.2009
Naozaj strhující thriller s   nečakaným koncom. Film,   ktorý ma naozaj zaujal svojim   nečakaným a   nepredvídateľným dejom,   ktorý sa stále stupňoval a   divák musel byť stále v   strehu, aby mu niečo neušlo.   Žiadne nudné pasáže. Jean   Reno opäť nesklamal.
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.8.2009
Purpurové řeky
Vynikající thriller s velkou   dávkou napětí a akce,   které tvořily tu správně   mrazivou atmosféru. Mrtvá   těla vypadala odporně. Vrah   vraždil chladnokrevně a   morbidně. Film nabídne   vynikající děj plný   zvratů a odboček, celou dobu   vás nutí přemýšlet a   spojovat si souvislosti.   Líbila se mi přítomnost   dvou dějových linií, které   postupem času splývaly v   jednu záhadu. Jen si myslím,   že závěr byl trochu odbytý   a film v něm nevygradoval   tak, jak měl. Sice se zde   dovídáme motiv vražd, ale   vysvětlení mohlo být mnohem   propracovanější.
kcobain
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.11.2008
Skvělý film, který natočil   jeden z mým oblíbených   režisérů a jako   vždy...nezklamal...napětí,   akce, humor a pěkná   příroda hor co víc si   přát, navím v hlavní roli   výtečný J.Reno, a musím   říct že V. Cassel ho leckdy   předčí, hlavně svým   humorem :).
Rocky4
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.8.2008
Hodně chválený film, s   mrazivou atmosférou. Ale mě   to trošku zklamalo.   Nenaplnilo to moje   očekávání. Občas jsem se   u filmu nudil. Konec filmu   takový divný, no nevim. Jean   Reno hrál dobře.
cynik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.1.2008
Napínavý krimi thriller,   který někdy hraničí až s   hororem, plný zvratů a akce.   Výborně budovaná atmosféra   a dvě dějové linie   splynoucí v jednu. Nedá se   tomu TÉMĚŘ nic vytknout,   až na jednu věc : ANI   IDENTICKÁ DVOJČATA NEMAJÍ   STEJNÉ OTISKY PRSTŮ !!! Ale   kdo by se tím otravoval,   když film jinak funguje.
stepankas
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.12.2007
Herecké výkony J.R jsou   skvělé všude, není co   dodat i role komisaře v tomto   filmu se mu velmi povedla. Fil   sám o sobě je skvělý,   místy přebíhá mráz po   zádech. Musela jsem ohodnotit   pouze 9, ale měřila jsem   přísným očkem, ve filmu je   pár chybiček... Je mi jen   líto, že jsem neslyšela   náš dabing. Film jsem   viděla pouze s titulkama, a   taky mě mrzí, že jsem   zatím neměla možnost vidět   druhý díl. Jinak konec   dopadl celkem   nepředvídatelně.
Chrustyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.11.2007
Velmi dobrý Drsný thriller s   výbornou atmosférou a jako   vždy skvělým Renem. Škoda   trochu překotného závěru.
cira
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.10.2007
Skvělá kriminálka.Z mého   pohledu je zápletka   průměrná,ale vše to   dohání hereckými výkony a   celkovou kulisou.
Ivett
Hodnocení:
Přidáno: 27.10.2007
Velmi dobrá kriminálka.   Zápletka je sice trochu   zašmodrchaná, ale to jí na   působivosti kupodivu ani moc   neubírá. Celou do¨bu máte   pocit, že pod tím pozlátkem   univerzity je něco divného.
jirka72
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.10.2007
Výborná věc!
Svělá kriminálka,viděl sem   ji snad desetkrát,Jean Reno   je můj oblíbenec,v tomhle   folmu skvěle hraje,všeho je   tam akorát,napětí,krev...Ne   každej ten film hned   pochopí,zápletka může být   pro někoho až moc   složitá,konec   překvapivej.Moc,moc   škoda,že dvojka už je   celkem o ničem.
KatkaDiaz
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Divnej film, Jean Reno boduje,   skvěle to zahrál, ale tomu   filmu něco chybí, jako kdyby   nějáká pointa, nepochopila   jsem v něm spoustu věcí.   Ale jinak jsem ho zhlídla až   do konce.
Bouvard
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.8.2006
Námět dobrý, zpracování   průměrné. Nenadchlo mě to,   přečíst bych si to chtěl,   ale už je pozdě. Vím jak to   dopadlo.
huron
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.5.2006
V žánru kriminálního   thrilleru jeden z nejlepších   filmů, jaké jsem kdy viděl.   Tempo, hudba, atmosféra,   obsazení - vše namixováno   do strhující mrazivé   podívané. Až na ten   závěr, ten je trochu   laciný.
Steve997
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.9.2005
Velmi dobrý francouzský   thriller, kdy dvě zdánlivě   nesouvisející   vyšetřování přivedou dva   detektivy na jednu stopu k   jedinému podezřelému.   Skvěle zvolená je dvojice   hlavních hrdinů Jean Reno a   Vincent Cassela. Film má po   celou dobu velmi drsnou a   temnou atmosféru, i když ne   kdovíjak strhující   zakončení.
pigal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.8.2005
REZULT:5/10 Asi som od tohto   filmu cakal viac ako sa   dalo.Tajomne a sadisticke   vrazdy v style filmu 7 na   europsky sposob-na to som sa   mimoriadne tesil.Namet a   prostredie celkom dobre,ale   zaver katastrofalny.Dobre   rozohrana partia nakoniec   skoncila prehrou.Zakladnu   podstatu som pochopil,ale   uplne do jadra som   neprenikol.Vsetkym sa   omluvam-asi som idiot :( .
Luky
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.7.2005
Skvělý thriller plný   napětí, drsné temné   atmosféry a skvělými herci   v hlavní roli. Jen ten   závěr tvůrci pohnojili   :-((.
biba
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.3.2005
Nemohu pochopit, jak múže   být někdo z tohoto snímku   zklamán. Je to velmi dobrá   krimi a ještě lepší Reno!   Je to film, na který se   podíváte určitě víckrát   než jednou.
hvezdyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.3.2005
Trochu lepší detektivka než   průměr, ale spíše   zklamání, než zážitek.
artcrime
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.2.2005
dyby tam nebyl reno tak bych   se snad na to ani   nepodival..hm ale znam i   lacinejsi filmy.proste to tak   tak uteklo hrobnikovi z lopaty
Ziidgaa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.11.2004
Jean Reno je vynikající   herec a vybral si velice   dobrý film. Ovšem ne každý   ho zhlédne až do konce,   protože se to tu dost   „hemží“ detaily   zmrzačených lidských   ostatků. Pokud ale zvládne   divák tohle, pak se může   těšit na film, jenž je   zčásti horor a samozřejmě   taky psychologický thriller.
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.10.2004
promyšlená hra s   divákem-tajemno, nejistota,   strach...a přitom je všechno   tak logické.bravo.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih150862minih150862Uteč (2017) [2k digital] 
Get Out n
minih82196minih82196Strážci pokladu (2011) [TV film] 
Treasure Guards n
minih40854minih40854Poslední legie (2006) 
The Last Legion n
minih131711minih131711Operator (2015) 
Operator n
minih7312minih7312Elektrický jezdec (1979) 
The Electric Horseman n
minih11159minih11159Láska není v ceně (1987) 
Can't Buy Me Love n
minih14985minih14985Opera ve vinici (1981) 
n
minih158793minih158793Gotti (2018) 
Gotti n
minih21347minih21347Třetí princ (1982) 
Třetí princ n
minih34313minih34313Zase bude fajn (2001) 
Get Well Soon n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Purpurové řeky 2: Andělé Apokalypsy (2003)

 Purpurové řeky 2: Andělé Apokalypsy (2003)
Purpurové řeky 2: Andělé Apokalypsy n
Les riviéres pourpres 2: Les Anges de l´apocalypse
Žánr: thriller / krimi
Země: Francie / Itálie / Velká Británie
Režie: Olivier Dahan

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

09:00 - 09:50

39 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

09:25 - 10:10

14 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:35 - 09:40

64 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Prima - Lež na pláži

09:25 - 10:30

14 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190537
Osobností: 697813
Fotografií: 763956
Plakátů: 376532
Obsahů a biografií: 178263

Poslední komentáře

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Dračí princ (2015)

70%? To jako vážně? :-D

Dračí princ
Po dlouhé době bude mé   hodnocení úplně jinde, než   u zbytku uživatelů. Cca 70%,   tedy nadprůměr, je opravdu   velký přestřel. Ruská   verze více >

Autor: Karius | Hodnocení: 2 / 10

Nesvatbovi (2005)

Nesvatbovi
Já mám tuhle komedii fakt   rád. V mém věku už na   takové velké lásky moc   nevěřím, ale ve filmu mě   to baví. Owen Wilson je   sympoš a více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10