Duben
ohodnotit

Pupendo

Další název:
Putování mořského koně
Rok:
2003
Délka:
120 minut
Premiéra v ČR:
3/2003
„Poselství budoucím generacím.“

Komentáře k filmu Pupendo

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 54
topipig
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.12.2022
Pupendo drhne ve více   aspektech. Nedrží pohromadě   jako celek, chvíli se   tváří jako drama, aby bylo   vzápětí vystřídáno   trapným humorem (nejvíc asi   Liška). Herci také nijak   nevynikají, připadá mi, že   se pořád opakují,   Cibulková, Holubová, Dušek,   Liška, částečně i Bolek.   Pořád dokola stejně, jako v   jiných Hřebejkových   filmech. A to začne velmi   brzy nudit. Nejsilnější   scéna pro mě je, když se   hlavní čtveřice mezi sebou   začne hádat ze strachu, že   po nich Bolševik půjde, to   má fakt grády! Bohužel   jinak slabej průměr.   Hudební cajdáky jsou hrozný   odrhovačky a filmu spíše   škodí. Když jsem viděl   Nikolu Peškovou, pořád jsem   si říkal, v jakém filmu   jsem ji ještě zaznamenal,   až jsem pořádně zapátral   v paměti a vzpomněl jsem si,   že se jednou objevila v   pánském časopisu Lákavé   Erotické Osvěžení
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.1.2020
Film
jsem si z prvního shlédnutí   moc nepamatoval a měl jsem   pocit,že mě příliš   nebavil,takže déle trvalo,   než jsem se na něj koukl   znova.No a nebylo to tak   špatný.Sochař Mára a jeho   představitel nejsou úplně   moje krevní skupina,ale   výborný Dušek s Cibulkovou,   Liška apod. mi to   vynahradili. I má nepříliš   oblíbená Holubová se mi   líbila.Fajn námět,   scénář, dialogy, scénky,   dobře natočeno. Asi ne   neprávem jeden z těch   lepších filmů
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.11.2019
Jan Hřebejk a Petr   Jarchovský v klasické   komedii z období   socialistické zlatého věku   z počátku 80-tých roků.   Tak vtipné a přitom tak   hořké. Vše je opět   postaveno na kvalitním   hereckém obsazení a na   povedených vtipných   dialozích.
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.8.2018
Pupendo
Film, který se sice   legendárním Pelíškům   nevyrovná, ale rozhodně se   jedná o skvělou podívanou   plnou komických situací a   super hlášek. Rovněž   herecké výkony jsou   výborné a třeba takový   Pavel Liška je jako obvykle   naprosto vynikající.   Příběh si plyne v   poklidném tempu, přesto ale   nenudí a hlavně má hlavu a   patu.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.12.2017
Modrá knížka, chlast,   "revolta" proti   systému a zároveň dojení   státu pomocí   podvodů...toliko umělci   proti všem. Jedná se o dost   slabý film, kde Hřebejk   vykradá sám sebe a pořád   se to točí kolem dokola.   Nuda.
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.8.2017
Víc než jen jedna z řady   hořkosladkých exkurzí do   dob nedávno minulých a do   těch našich velkých i   malých českých dušiček.
collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.4.2017
Nechtěla jsem psát   komentář, ale jistá   otázka, která tady   padla:"...koho to ještě   zajímá?" Tak věřte,   že by nás to mělo zajímat   všechny, protože nikdy není   tak zle, aby nemohlo být   hůř. Sorry, nepatřím k   mlčící většině!
Takže k filmu. Koho to   zajímá, ten se na něj   klidně podívá a ne jenom   jednou.
MARi0
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.1.2017
Pupendo
Uvedeno v letním kině   Hrákula.
Hřebejkovi   se dost povedli   "Pelíšky", o tom   žádná. Myslím si, že ty   mu prostě vydobyli   nesmrtelnost a on tak bude   navěky věků zapsán do   historie české   kinematografie. A protože   sláva je hodně lákavá a   návyková, rozhodl se, že   jim opráší kabát. Nabral   Polívku, Holubovou, Duška a   další známou partu, nasadil   je do éry komunismu, přidal   pár starých songů a rozjel   to. Jenomže podle mého je   tohle téma u nás již dost   vytěženo a proto nám ani on   nemohl přinést nic, co tu   ještě nebylo.
Každopádně vezmu-li to   jako jednorázovou komedii, ke   které si dáte pivko, zajdete   na něj s nějakou dívkou, na   konci se ještě projdete   příjemným parkem domů, tak   se to povedlo na jedničku. A   ani mi nakonec nevadil ten   Liška, kterého jinak nemohu   téměř vystát.
Scéna která se mi   líbila nejvíce z celého   Pupenda je asi ta, když po   sražení policisty vypráví   mladíci celý příběh v   hospodě, to fakt nemá chybu.   Podobně jako betonová   ponorka, v Sovětském svazu   je prostě možné všechno.   Ale Hřebejk už asi ne...
petr-bures
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.12.2015
Pro mě už klasický snímek   s neotřelou atmosférou a se   skvělými hláškami.   Rozhodně patří mezi mé TOP   filmy.
geojezek
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 14.6.2015
:-/
zahorkly pribeh umelce, ktery   bude krast, podvadet...hlavne   kdyz nemusi pracovat. Navic   docela nuda. Nic co by clovek   musel videt znova.
Nasudr
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.11.2014
V reklame pred filmom bolo   povedané, že je to   najlepší český film   posledného desaťročia.   Čakal som teda naozaj   kvalitný film. Ale sklamal   som sa. Potvrdil sa môj   názor i názor viacerých   filmových odborníkov, že v   súčasnej dobe i v   predošlých niekoľkých   rokoch sa točili iba   priemerné až podpriemerné   filmy. Kde sú tie zlaté   časy českej kinematografie ?   Námet podobný ako Pelíšky,   ale tieto filmy sa nedajú   porovnávať. Zachraňoval to   dobrým výkonom Polívka a   scenárista to chcel   prilepšiť trochou erotiky v   podaní Cibulkovej. Cibulková   sa rozhodne nemá za čo   hanbiť, ale aj tak to kvalite   filmu veľmi nepomohlo.
bobo336
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.9.2014
Pupendo
Milá česká komédia ku   ktorej sa vždy rád vraciam a   s chutou si ju pozriem.Navyše   B.Polívka celkom slušne   hláškuje.Troma slovami   zabavil som sa.
mat.ilda
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 8.3.2013
Jak jinak - Polívka,   Holubová, Dušek - rozdíl   mezi tímto, a dalšími,   jmenovanými herci obsazenými   filmy, spatřuji pouze v tom,   že zde více než kdy jindy   nevnímám Máru, Márovou a   Břečku, ale pořád   Polívku, Holubovou a Duška,   zdatně jim sekunduje   afektovaná a přehrávající   Cibulková. A k námětu -   koho to ještě zajímá?
Thamzarian
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.2.2013
Srovnání s Pelíšky se zde   samozřejmě nabízí a asi se   mu ani nelze ubránit. A ano,   Pelíšky jsou lepší.   Nicméně, pořád se jedná o   hodně kvalitní film se   spoustou vtipných scén,   povedeným vyobrazením doby   osmdesátých let a kontrastu   dvou rodin, které se s touto   dobou, respektive s   politickými praktikami,   vyrovnávají každá po   svém. Tedy být poslušným   soudruhem, tak jak to chtějí   "ti nahoře" (i   když vnitřně nesouhlasit:))   a mít se dobře se   zaručeným kariérním   postupem, nebo si stát za   svým přesvědčením, že je   s "těmi nahoře"   něco v nepořádku a dávat   jim to najevo a být pak   vděčný za zakázku výroby   ušatých prdelí.
A   myslím, že ten politický   podkres příběhu v tomto   případě filmu neuškodil.   Prostě příjemná komedie.
SvoKar
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.2.2012
Tak nějak jsem ani neměl   chuť se dodívat do konce.   Pár vtipných scén,   hlášek, ano, ale takový ten   zahořklý humor, a zase   politický podtext, to neberu.
Mackaku
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 28.2.2012
Jakýsi výluh Hřebejko-Bolkovin
Chlapi už by se měli   vzpamatovat a žít dneškem.   Snad ani nestojí za   komentář. Vystihla to i   Petra.Barb.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 21.2.2012
More či jazero, na tom nezáleží
Ja fakt neviem. Nejak ma tieto   politické komédie neberú a   nechápem prečo sa pomerne   dosť točia. Aký to má   zmysel neustále sa hrabať v   minulosti (samozrejme to nie   je na škodu, ale neustále?),   keď dnešná doba má   taktiež naliehavé problémy,   ktoré treba riešiť a na   ktoré treba upozorňovať a   reagovať. Točí sa to pre   pobavenie? Tak mne to moc   úsmevné neprišlo a práve   komédie moc k podobným   témam nepasujú, teda skôr   to spojenie nefunguje. Film je   samozrejme natočený podľa   tej najzemitejšej šablóny.   Hlavný hrdina disident,   ktorému je bližené, a   ktorý trpí, a proti nemu   zopár predstaviteľov   režimu, ktorí sú   znázornení dosť tupo (sa   divím, keď boli všetci   takí tupí, prečo to tu   udržali 40 rokov). Potom plno   antirežimových kamošov (sa   divím zas ako to tu mohlo   vydržať 40 rokov, keď   každý vlastne bol proti   režimu, prípadne pasívne   podkopával tým, že sa   obohovacoval, viď tých dvoch   z poisťovne). Film dosť   vychvaľovaný, no ja nejak   som ho nepochopil. Ani vtipný   mi nejak neprišiel, ani   príbeh silný akosi nemal,   ani ničím neprekvapil. Keby   som nevidel nič by sa nestalo
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.12.2011
Navázání na úspěšné   Pelíšky? Jakési volné   pokračování akorát z   80.let? Asi zřejmě ano.   Není to špatná komedie a   má dobré momenty + vtipy +   hlášky, ale Pelíšky jsou   jedny. Ono s nimy se asi nedá   srovnávat, ale člověk se   tomu neubrání:-)
Erkul
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.7.2011
Váhal jsem a váhal a   nakonec jsem dal jen   sedmičku. Něco tomu filmu   chybělo. Možná se mělo   ubrat na třeskutosti a tzv.   humoru, který má blízko k   nadbytečnému šaškovství,   ale to jde ztěžka, když se   věci ujme Bolek.
flawi
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.4.2011
Jediné co alespoň trochu   drží Pupendo v tom lepším   průměru je těch pár   hlášek a pak   bezkonkurenční   "automekánik" Pavel   Liška.
Viki9
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 13.4.2010
Třikrát jsem to zkusil a   třikrát   nedokoukal...nedostal jsem se   ani k tomu pupendu...pro mě   naprosto marnej film...
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.9.2009
Zajímavý filmový počin,   který nás zavede do   těžkého totalitního   režimu.
Tady vidíme,   jak se žilo některým   zneuznaným umělcům a jejich   rodinám.
Film je   přímo nabitý hereckými   esy.
Rozhodně to byl   dobrý nápad.
kamicek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.8.2009
pupendo.. myslela jsem si, že   to bude dobrý film, když tam   hrál Bolek Polívka, ale moc   mě to nenadchlo.. sice trochu   směšný film.. hlavně na:   ,,chceš poznat pupendo?"   jinak nic moc.. :-D
mildaaxe
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.6.2009
Docela solidní, ale   nepřišlo mi to moc jako   komedie.Bolek Polívka stejně   jako Dušek opět zahráli   výborně, ale přesto je   podle mě zase zastínil   frája v podání Pavlíka   Lišky, ten je v těchhle   rolích zkrátka   nepřekonatelnej!Já se docela   slušně bavil, ale je možná   škoda že sem předtim   přečet knižní   předlohu(Opilé banány),   kerá má podle mně rozhodně   vyšší kvality, ale hlavně   - je to mnohem větší   sranda.Když sem jí tehdá   čet kdesi ve vlaku, musel sem   jí po pár stránkách   odložit, páč po mně všici   okolní lidi podivně   pokukovali, ve stylu   "čemu se ten magor   tlemí?"Rozhodně   doporučuju si přečíst, ale   ani film neni špatnej...
kaddafi378
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.1.2009
Podle mě paráda. Tak jako   většina věcí od Hřebejka.   Samozřejmě dokanalí jsou   Dušek a Holubová... Taky   Liška tady zahrál   perfektně.
veverka-zrzka
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 11.12.2008
Film, kterému jsem tak trochu   moc nepřišla na chuť! A to   hlavně časovým zasazením.   Holubovou mám ráda, ale tady   v tomto filmu mi vůbec   nesedla!
Papaja73
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.8.2008
Hřebejkův pokus o   ztvárnění života v dobách   hluboké totality.Pelíšky to   už sice nejsou,(takový film   se povede natočit zřejmě   jen jednou),přesto jsem se i   u tohoto snímku dobře   bavila.Jediné,co mi na   Hřebejkových filmech   vadí,je obsazování stále   těch samých herců.Pan   Polívka nebo paní Holubová   a další jsou jistě   vynikající herci ale když   je člověk vidí v každém   druhém filmu,pak už to   začíná být trochu nudné.
Snape
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.7.2008
Me Hrebejk bavi cim dal mene a   tohle je jeho prvni opravdu   slaby film. Polivka je porad   stejny a ostatni tez.
drlikv
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.6.2008
Odpočinkový film   připomínající léta vlády   komunistů i absurditu jejich   myšlenkových pochodů.   Pobavil jsem se...
Petra.Barbie
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 1.6.2008
Další Hřebejkova hrůza...
...která se neodvalí svým   vulgárním   "polívkovským"   humorem od Pelíšků a   znechutí již po pár   minutách sledování. Těch   minut bylo u mne asi 35, pak   jsem DVD znechuceně vypnula a   kdyby existovala záporná   stupnice, s chutí ji   využiji. Víc, k tomu nemám   co dodat, milovníci Hřebejka   a Polívky mne teď hrozně   nenávidí, ale za svým   názorem si stojím:-)
halushka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.5.2008
Pupendo s vtipem popisuje dobu   totalismu. Humor kritizující   komunisty okoření   podivínký mladík v podání   originálního Pavla Lišky.
madja
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.1.2008
Jeden z mých   nejoblíbenějších filmů.   Vidět ho můžu pokaždé   znovu. Jaroslav Dušek hraje   výborně, Bolek Polívka ve   dvojici s Evou Holubovou jsou   nedostižní. Jejich dialogy   beze slov (volební urna   přede dveřmi a oni   posílají syna) nebo se slovy   (zaplatí pojišťovna   špachtli?) jsou   nedostižné.
Pavel   Liška se svými vojenskými   historkami je výborný,   druhoplánový humor   (předvádění příběhu se   psem na zadním sedadle) je   mé duši blízký.   Závěrečné scény u   Balatonu a setkání se   sympatickou učitelkou jsou   perfektní. U mě za deset   bodů.
Rocky4
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.1.2008
Hořká komedie   odehrávající se za   komunisty. Já tento film   viděl jednou v patnácti   letech v kině. Ovšem až na   pár vtipných scének,   hlavně s Pavlem Liškou mě   film nijak zvlášť   neoslovil. Tento film bude   bavit hlavně ty kteří tu   dobu zažili. Mladou generaci   asi ne, ta ani moc nepochopí   některé dialogy, ale to je   normální, jelikož tu dobu   nezažili a nevědí jaké to   bylo. Komedie, hlavně pro   lidi střední generace. V   jejich situaci bych dal asi 10   ale takhle dávám 5.
Sponzor
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.10.2007
Je to docela povedená komedie   , a jsou vní docela dobré   akce
Konečně se   povedla dobrá česká komedie
Chrustyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Slabší než Pelíšky ale i   tak skvělý český snímek s   výbornými herci v hlavních   i vedlejších rolích.   Hlavně Pavel Liška je jako   sedmilhář naprosto dokonalý   a jeho vyprávění z vojny   patří k tomu nejlepšímu z   filmu.
kmotr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.10.2007
Pupendo je hra.
Lidský příběh jak to tady   vypadalo za bolšana.Jen více   takových filmů lidi rychle   zapomínají na to ,co tu bylo   .
moldovan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.10.2007
Poněkud   "černobílé"   vidění doby normalizace. Nad   slabší úrovní filmu   vyniká herecký výkon Bolka   Polívky v pro něj trochu   netypické roli sochaře   Máry. Pro polistopadovou   mladou generaci je příběh   lehce nepochopitelný.
olgab
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.6.2007
Nejspíš jsem příliš   náročná.Film sice patří k   lepšímu průměru,rozhodně   to ale není taková   "bomba"jak se z toho   dělalo.Zachránilo ho   několik vtipných scén.Mám   pocit,že u nás už nikdo   nedokáže natočit pořádný   film.Myslím,že drama Je   třeba zabít Sekala ,komedie   Pelíšky,Kolja a   "poetický"horor   Kytice, bylo to poslední co   za něco stálo.Například   všechny filmy pana Hřebejka   jsou jakoby pokračováním   předešlého filmu.A jako   bonus se musíme dívat na   stále stejné obličeje   herců.
eso
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Pupendo infantilní   iniciační rituál,   praktikovaný dětmi na   základní škole. Malé   mučeníčko, kdy nejde o   život, ani o zdraví, kdy jde   o to vydržet štípnutí   kovové mince a chlubit se   jejím zarudlým obtiskem na   holém pupku... Hlavní   postavou filmu Pupendo je   akademický sochař Bedřich   Mára, který žije se svojí   rodinou, manželkou -   keramičkou Alenou a dvěma   syny - Matějem a Bobšem v   malém činžovním bytě na   pražském nábřeží. Před   lety musel z politických   důvodů opustit místo   vedoucího ateliéru na   pražské Akademii. Z týchž   důvodů není veden ani v   oficiálním Svazu   výtvarných umělců. Má   znemožněno vystavovat a je   odsunut na periferii zájmu a   lukrativních zakázek. K   osamělému rozjímání u   rybářského   prutu...Antipolem Bedřichovy   netypické rodiny je rodina   ředitele základní školy   Míly Břečky. Soudruh Míla   a jeho ambiciózní žena   Magda, spolužačka Bedřicha   Máry z Výtvarné Akademie,   již drahnou dobu plavou s   hlavním proudem, středem   řečiště. Pro svá   počínání nacházejí   ospravedlnění v tradičním   postoji té doby: "Někdo   musí plavat s   "nimi", aby situaci   změkčoval, někdo se musí   obětovat!", případně:   "Proč bych měl zrovna   já stát a šlapat vodu,   když jiní plavou   kraulem?" Vedle generace   rodičů, odsouzené ke   každodennímu pachtění za   kusem žvance, je zde i   generace jejich   dorůstajících dětí. Tahle   generace teenagerů si o   snahách a postojích rodičů   myslí své. Nevěří ve   změnu k lepšímu. Od snah   rodičů nic moc neočekává.   Poflakuje se bezcílně   předměstím, chodí za   školu a čas ubíjí sněním   o společném úniku za   hranice všedních dnů.
michaeljameson
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.5.2007
Český film , který   absolutně nepostrádá vtip .   Kromě skvěle napsaného   sénaře , je nutné ocenit   skvělé výkony všech   herců. Způsob výjádření   doby před 17 listopadem je   tak něžně pravdivý a   humorný, že se snad od   začátku až do konce jenom   smějete. Občas vás až   zaskočí, co vše je možné   vymyslet.
efCZa
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.4.2007
lehce průměrná komedie z   (ne)úsměvné minulosti.   Hřebejk zde již vykrádá   sám sebe a často až   příliš tlačí na pilu.   Mnohem lepší by bylo opustit   již tento žánr a věnovat   se jinému tématu a pokud   možno s jinými herci. Pro   diváka se jedná pouze o   převařenou polívku z   šakalích let, pelíšků a   musíme si pomáhat. Jediný   rozdíl je v nezábavnosti,   která bohužel často   sklouzne ne k absurditě, ale   k trapnosti a patetičnosti.   Bohužel - tentokrát se   jedná o krok vedle a stačí   vidět pouze jedenkrát.
petrusmev
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.4.2007
Výborný film, jehož půvab   a preciznost se vyjevuje až   po několikátém shlédnutí,   kdy efektní věci se již   okoukají a člověk si   všimne nádherných scén a   detailů, skvěle   zapadajících do celku a   nostalgicky   připomínajících dobu   socialistického   přežívání.
Vanous
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.4.2007
Podle meho soudu to je asi   nejslabsi Hrebejkuv film z   mapovani ceske historie. Ale i   presto je to vtipne a   prijatelne. film mozna trochu   trpi vybranou dobou, holt tato   doba nebyla moc vesela.   Herecky opet exceluje E.   Holubova plne doplnovana   Bolkem Polivkou.
KatkaDiaz
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Dilm z socialistického   období, o dvou rodinách,   který žijou rozdílným   životem. Docela fajn film.
huron
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.5.2006
Vtipná a milá exkurze do 80.   let, přesto nedosahuje kvalit   předchozích počinů   Hřebejka. Já osobně jsem   měl velkou radost z role   Vilmy Cibulkové, kterou   směle můžeme zařadit mezi   naší hereckou elitu.
ddany
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.3.2006
Nechci se dohadovat a   porovnávat s Pelíšky,   proč? Myslím že Pupendo je   skvělej film. Dávám 9 !!
nash
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.2.2005
Když sem Pupendo viděl   poprvý, dával sem mu osm. Po   dalším shlédnutí ale musim   slevit. Není to zdaleka tak   dobrý jako Pelíšky. Navíc   věčné babrání v minulosti   Hřebejkovejm filmům   rozhodně nesvědčí, a   hlášky typu „komunismus je   svinstvo, bolševici sou   svině“, jsou sice k   pousmání, ale už se zdají   být trochu prvoplánové.   Všechno ale zachraňuje   ústřední herecká   čtveřice.
Leroy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.1.2005
Naprosto super film na ktery   se muzete divat zas a znova,   protoze v nej pokazde obevite   nove hlasky.
hvezdyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.12.2004
Zas tak dobrý to není
Když jsem tento film viděl   poprvé, zalíbil se mi. Ale   při dalším sledování jej   zase zas tak dobrým nevidím.   Některé scény se mi zdály   až přehnaně hysterické a   neodpovídající   skutečnosti. A pak tak trochu   tento film považuji za   jakousi kopii Pelíšků.
christinak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.11.2004
Chceš zažít pupendo?
Po Hřebejkových létech 50.   a 60. jsou tu léta 80. a s   nimi i naši skvělí herci,   kteří opět potvrdili, že i   Česká republika se má čím   chlubit. Pupendo je příběh   z doby komunismu a můžu   říct(i když jsem se   narodila až po Sametové   revoluci), že je tato doba   reálně a vtipně vystihnuta.   A taky se mi moc líbí, že   do tohoto filmu byl zapojen i   hluchý herec a že díky   němu byl tento film uveden v   kinech s titulky. A tak si   mohli Pupendo vychutnat v   kinech i neslyšící.
Ziidgaa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.10.2004
Další Hřebejkův povedený   film z let minulých.
Víte taky, že,   zvláštní verze pro lidi s   postižením sluchu byla do   kin uvedena díky tomu, že   jeden z herců je hluchý?
A to je určitě dobře,   neboť je jen velmi málo   českých filmů s českými   titulkami.
Kristi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.5.2004
Tento film se mi moc líbil,   hlavně protože je český.   Herci hráli dobře a co se mi   na filmu líbilo, byla česká   hudba. Některé scény jsou   vážně dobré (u bazénu,   náraz v autě, telefon s   Bobešem...) :-)
Vídžej
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.2.2004
Tak tohle je jeden z mých   nejoblíbenější filmů.   Přestože není tak vtipný   jako třeba Pelíšky je v   něm spousta pravdy a hlavně   ukazuje něco z toho, jak tu u   nás v Českoslovenku   některé věci chodily.
pizzzaro
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.2.2004
pupendo
Další vynikající česká   hřebejkovská komedie s   tradičně kvalitním   hereckým obsazením. Pokud se   Vám líbily Pelíšky,   neměli byste si nechat ujít   ani Pupendo, které opět   výborným způsobem   přibližuje socialistickou   éru a nechybí ani značná   dávka skvělého humoru.   Pelíšky byly první a jen   tak něco je nepřekoná, ale   Pupendo je důstojným   pokračovatelem a rozhodně   stojí za shlédnutí.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih11361minih11361Létající oko (1982) 
Blue Thunder n
minih74802minih74802Polski film (2012) [DCP] 
Polski film n
minih15329minih15329Pan Novák (1949) 
n
minih23044minih23044Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 
The Shawshank Redemption n
minih136582minih136582Teorie tygra (2016) 
Teorie tygra n
minih39112minih39112Přežili jsme Ardeny (2003) 
Saints and Soldiers n
minih64771minih64771Sveto mesto (1990) 
Sveto mesto n
minih185426minih185426Pan profesor (2021) [TV seriál] 
Pan profesor n
minih33984minih33984Temná zákoutí (2000) 
The Yards n
minih29254minih29254Evoluce (2001) 
Evolution n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Karel (2020)

14:20 - 16:30

44 minut již uběhlo
86 minut zbývá do konce

ČT2 - Vládci třetí říše

14:15 - 15:10

49 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

14:35 - 15:30

29 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:30 - 15:35

34 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190492
Osobností: 697720
Fotografií: 763681
Plakátů: 376290
Obsahů a biografií: 178184

Poslední komentáře

Velký Jake (1971)

Velký Jake
Johna Wayne já jaksi   nemusím, ale jako Big Jake,   zřejmě díky dobrému   scénáři, jsem visel očima   na obrazovce. Ve filmu hrál i   jeho syn Patrick, spolu   natočili 11 filmů...

Autor: jarda53 | Hodnocení: 9 / 10

Andělské oči (1994)

Andělské oči
Tenhle film je dokladem toho,   že 90.léta byla z hlediska   naší kinematografie hodně   podivnou dekádou.Kvalitní   Hrabalova literární   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Těžká Barbora (1960) [TV divadel...

Potěšení

Těžká Barbora
Herecké výkony a hudební   doprovod Orchestr Karla Vlacha   vdechují tomuto kousku   neopomenutelný život.

Autor: Rostislav-Bartosz

Ohnivý máj (1974) [TV inscenace]

Ohnivý máj
Jedna ze série hodně   povedených televizních   inscenací z naší dávné   historie, které vznikly v   roce 1974. Tentokrát   církevní koncil v více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Šťastné a krvavé (2023)

Šťastné a krvavé
O tom, že existují skřítci   Elfové pro země, které o   vánočních svátcích   vyznávají reklamní postavu   Santa Clause společnosti   Coca-Cola, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 7 / 10