Duben
ohodnotit

Protivný sprostý holky

Mean Girls

Další název:
Protivné baby (SK)
Žánr:
Rok:
2004
Délka:
97 minut
Premiéra v ČR:
28.10.2004
„Co dokážou holky, když se perou o kluka…“
Popis / Obsah / Info k filmu Protivný sprostý holky
Šestnáctiletá Cady Heronová má před sebou velký den. Jde poprvé do školy. Dosud se totiž učila jen s rodiči, s nimiž žila uprostřed africké divočiny. Hned první den se přesvědčí, že přežít americkou střední školu bude možná stejně obtížné jako přežít v africké divočině. Pro svou naivitu se brzy stane terčem posměchu. Naštěstí i tady se najdou výjimky. Mezi učiteli je to sympatická matikářka Norburyová, mezi spolužáky dva třídní outsideři, osobitá Janis a dobrácký Damian. Seznámí ji s tím, jak to ve škole chodí, a také s různými partami a hierarchií, na jejímž vrcholu stojí nafoukaná kráska Regina s kamarádkami Karen a Gretchen. O něco později překvapivě Regina pozve Cady k jejich stolu a nabídne jí přátelství. Vezmou Cady nakupovat a také jí u Reginy ukáží knihu, do níž píší různé pomluvy a urážky. Cady má výčitky, že nemá čas na Janis a Damiana, ale začíná se pomalu orientovat a díky Reginině přízni rychle stoupá na žebříčku obliby. Zamiluje se do spolužáka Aarona. Brzy však na vlastní kůži pocítí podlost Reginy, která jí ho přebere. Rozhodne se proto s Janis a Damianem zničit ji jejími vlastními zbraněmi. Pomsta se sice začíná dařit, jenže vinou použitých metod se Cady začíná Regině stále více podobat.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Protivný sprostý holky
Protivný a sprostý holky je film velice zajímavý a dokonce i pravdivý. Ukazuje jak může být život na střední škole (ale ne jen na střední) těžký, pro ty co jsou tu noví a nebo jsou utlačovány tou vyšší společností.

Cady Haron je zpočátku milé a hodné nové děvče. Přistěhovala se sem se svými rodiči zoology a jde poprvé do školy, do této doby se totiž učila sama. První den v nové škole byl úplná katastrofa, nikdo si jí nevšímal. Druhý den začíná být lepší, potká tu dva přátelé – homosexuálního Damiána a outsiderku školy Janis, která je prý lesba, tuto pověst o ní rozšířuje hvězda školy Regina která má něco jako spolek plastiks.

Cady miluje matiku a přidá se k matematikům, kde je Aaron Samuels (bývalý přítel Reginy) a začne se jí líbit. Janis napadne že když je tu Casy nová mohla by se dostat do jejich spolku a dělat jim naschvály. Jenže Cady Regina nepřijde tak špatná, dokonce slíbila, že by se mohla pokusit dát ji a Aarona dohromady, jenže na maškarním večírku se ne jen totálně ztrapní, ale uvidí Reginu jak se líbá s Aaronem.

Tak tedy Cady souhlasí a začne být jako plastiks zezačátku to opravdu jen hraje a dělá všechno možné aby jim zkomplikovala život, jenže poté se opravdu stane plastiks. Jak se říká čeho je moc, toho je příliš, Cady se do té role tak dostala že už to ani nehraje. A zklame ne jen učitelku matematiky, ale i její přátelé... A teď začíná boj mezi Cady a Reginou, protože jen jedna dívka může být na této škole za hvězdu a tak se Regina rozhodne pro takový způsob, který je snad tím nejhorším co mohla udělat...


Autor: PrincetonGirl818

Popis / Obsah / Info k filmu Protivný sprostý holky
Film PROTIVNÝ SPROSTÝ HOLKY ilustruje situaci, které musí čelit dívky na jakékoli střední škole. Je to příběh Cady Heronové (Lindsay Lohanová), nepopsané čisté duše, která poprvé vkročí na půdu střední školy v malém městečku poblíž Chicaga v Illinois. Žila s rodiči v Africe a nemá vůbec představu o tom, jak divoké vztahy mohou panovat v tzv. civilizované společnosti, až zkříží cestu s nejprohnanější představitelkou této společnosti, hvězdou školy, Reginou Georgeovou (Rachel McAdamsová). Ta je právě na této střední škole absolutní a suverénní vládkyní.

Cady ovšem cestu Regině nejen zkříží, ale doslova ji vytočí, když se zamiluje do jejího bývalého přítele Aarona Samuelse (Jonathan Beennet). Regina na to hodlá odpovědět po svém a předstírá, že má Aarona stále ráda ,a tak mu brání, aby se stýkal s Cady. Přitom se ale tváří, jako by Cady byla její nejlepší přítelkyní. Neexistuje jiná možnost, než se této hře přizpůsobit. A tak se dívčí svět v této školy stává stále více bojištěm, v němž dominuje zloba a touha po moci a obdivu.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Protivný sprostý holky
Díky svým rodičům zoologům vyrostla Cady v africké buši a myslí si, že ví všechno o "přežití všech nejlepších". Zákon džungle ale dostane zcela nový smysl, když patnáctiletá žákyně domácího vyučování jde poprvé do normální veřejné školy.
Dívka se snaží najít své místo mezi sportovně i matematicky založenými spolužáky, ale zkříží cestu nejprotivnější ze všech - Queen Bee, atraktivní a vypočítavé Regině, vůdkyni nejoblíbenějšího školního spolku, The plastic.
Když se Cady zamiluje do bývalého přítele Reginy, Queen Bee je naštvaná a snaží se zničit Cadyinu budoucnost. Ale i Cady brzy vytáhne drápky, protože se schyluje k "dívčí válce" před kterou by se měla raději schovat celá škola.
DVD Express


Popis / Obsah / Info k filmu Protivný sprostý holky
Studentská komedie Protivný sprostý holky je přece jen o poznání inteligentnější než podobné hollywoodské snímky. Scénář napsala debutující Tina Feyová, která je členkou souboru populární TV show Saturday Night Live a která si také zahrála postavu sympatické učitelky Norburyové. Jako předlohu zvolila populární příručku Rosalind Wisemanové Včelí královny a snaživky s podtitulem Jak pomoci dceři přežít partičky, pomluvy, nápadníky a další skutečnosti dospívání. (Autorka je spoluzakladatelkou neziskové organizace Empower, zabývající se potlačením agresivity adolescentů.) Scenáristka zároveň vyšla z vlastních zkušeností i z rozhovorů se středoškoláky. – Šestnáctiletá Cady Heronová se dosud učila s rodiči, s nimiž žila v Africe. Po nástupu do prvního ročníku střední školy ihned pozná, že život ve školní džungli je obtížnější než v divočině. Rychle se však zorientuje a překvapivě se dostane na vrchol hierarchie díky účelovému přátelství se „včelí královnou“, půvabnou obdivovanou a lstivou Reginou. Cady kamarádčino pokrytectví brzy prohlédne a chce ji srazit z piedestalu. Musí k tomu použít podobné metody pomluv a zákeřností, jako to dělá ona. Jenže tím se jí zároveň začne stále více podobat… - Režisér Mark Waters natočil podobně laděný snímek Mezi námi děvčaty (FP 12/2003), v němž rovněž hrála hlavní roli talentovaná Lindsay Lohanová.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2004/11


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Protivný sprostý holky 2 (2011) [TV film]

 Protivný sprostý holky 2 (2011) [TV film]
Protivný sprostý holky 2 n
Mean Girls 2
Žánr: komedie / romantický
Země: Spojené státy americké
Režie: Melanie Mayron

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

16:00 - 16:45

0 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

ČT2 - Nádherný svět

15:20 - 16:30

40 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

30 minut již uběhlo
57 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

25 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190566
Osobností: 697848
Fotografií: 763974
Plakátů: 376593
Obsahů a biografií: 178281

Poslední komentáře

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10