Jeden svět
ohodnotit

Protektor

Další název:
Protector
Žánr:
Rok:
2009
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
22.9.2009
„Co všechno jste ochotni zradit pro lásku?“

Komentáře k filmu Protektor

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 25
topipig
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.3.2020
Když jsem film viděl v roce   2009 v kině, měl jsem velkou   radost, že Marek Najbrt   natočil výjimečně   novátorský snímek. Dnes   jsem o tom přesvědčen a   měním hodnocení na plný   počet. Za 11 let se žádný   z režisérů nepřiblížil   kvalitou a stylem k   Protektorovi ani v   nejmenším. Ten film má   parádní dynamické tempo,   moderní střihy, které   způsob vyprávění   zdokonalují a dramaticky   stupňují. Kolikrát jsem   napětím a nervozitou ani   nedýchal, hutná a tíživá   atmosféra Protektorátu a   situace v něm parádně   gradují. Jana Plodková co   zahrála v hlavní roli, to je   samostatná kapitola. Její   výrazy tváře, pohyby a   pocity vyjadřují všechno.   Midi Lidi svým soundtrackem   dokázali téměř nemožné -   skloubit zvuk a obraz v   celistvé tempo, bez kterého   by oba tvary samostatně   fungovat nemohly. Geniální   práce ve všech směrech.   Protektor je film, který   Českou republiku může v   zahraničí bez ostudy   reprezentovat. Což je   bohužel výjimka mezi bahnem   v novodobé české   kinematografii.
LucyStar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2012
Pro mě absolutně nejlepší   český film, který jsem kdy   viděla a naprosto nechápu   některé negativní   komentáře. Velmi zajímavá   doba, výborná zápletka,   skvělé herecké výkony,   odlehčující komické   momenty v jinak tragickém   příběhu, působivý závěr   a k tomu všemu vynikající   hudba od mé oblíbené   skupiny Midi Lidi... Deset   hvězdiček jak vyšitých!
Iva39
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.5.2010
Velice mě zajímá doba   Protektorátu a proto jsem   byla zvědavá,jak zde bude   film pojatý a musím   říci,že mě   nezklamal.Líbily se mi   výkony všech herců.M.Daniel   i Jana Plodková mě mile   překvapili.Technika výroby   filmu mě zcela   okouzlila...připodobení   starým filmům je takřka   nerozeznatelné...tomu opravdu   tleskám..
Jinak mě   film dovedl k   myšlenkám,kolik různých   osudů s sebou tato doba   nesla..
Jak šťastní   můžeme být,že jde již o   minulost..
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.11.2009
Hlavně za vizuální   ztvárnění filmu patří   obrovské plus. Naprosto se   vymaňuje z toho, jak se nyní   točí a jde si svou cestou,   resp. se vrací. Příběh   filmu je velmi dobře   rozehrán, má vývoj a také   postavy jsou realistické,   živé..
Jedná se o   jeden z velmi mála dobrých   českých filmů posledních   let. Nepoužívá patos,   netlačí na pilu, dokonce mu   chybí i prvoplánovité   žerty - a tomu tleskám.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.1.2010
Po delší době je to drama   dost slušně obsazeno a   skvělé
jsou zde   herecké výkony ten to film   stojí zato.černá stránka   naši minulosti skvěle   převedena.
Hortensie
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.9.2009
Pod čerstvým vjemem z   nového českého filmu se jej   pokusím také ohodnotit. Doba   2. svět. války a období   protektorátu (specielně pak   heydrichiády) patří mezi   témata, která mne rozhodně   v našich dějinách   zajímají. Není pak od věci   posoudit, kterak na toto velmi   nelehké období nazírají   filmoví či literární   tvůrci a jak se nám snaží   přiblížit život a   prožitky lidí, kterých se   tehdejší události   bezprostředně týkaly. To   byl také hlavní důvod,   proč jsem se na Protektora   vypravila. Mám - li ocenit   klady filmu, je to určitě   téma doby protektorátní   jako takové, příjemné bylo   po dlouhé době slyšet   synchronní dialogy, které   nezněly hluše a jakoby do   prázdna (jak je bohužel u   mnoha nových filmů zvykem),   vykreslení dobové módy k   celkovému koloritu se také   povedlo filmařům velmi   slušně. Vzhledem k tomu, že   hlavní hrdinka je herečka,   byly natočeny i černobílé   vsuvky s jejími záběry...a   opravdu dýchaly téměř tou   prvorepublikovou atmosférou,   jakou známe z filmů pro   pamětníky. Marek Daniel v   roli rozhlasového moderátora   ocitajícího se pod nátlakem   ředitele kvůli židovství   své ženy, roli také zvládl   dobře. Jana Plodková v roli   manželky Hany mi však   přišla poněkud strojená,   je vidět, že je hlavně   divadelní herečkou a její   filmový projev je méně   přirozený. Nicméně ani to   mi nijak výrazně nevadilo.   Poněkud depresívní hudební   podbarvení k závažnosti   tématu také nebylo voleno od   věci, avšak tzv. intermezza   s kolem, to už mi přišlo   poněkud přitažené za   vlasy. Kolo sice hraje   klíčovou roli - bylo to   právě kolo, které bylo   jedním z doličných   předmětů po atentátu na   Heydricha, nicméně vsuvky   hlavních hrdinů zuřivě   šlapajících do pedálů   jsou místy poněkud trapné.   Konec vyznívající jakoby do   ztracena či prázdna byl   zřejmě záměrem filmařů,   nicméně klasické   zakončení a ujednocení   příběhu by mi přece jen   vyhovovalo asi víc. V   globálu to však není   špatný film, dá se na něm   mnohé ocenit, i když své   nedostatky také má. Shlédla   jsem ho se zaujetím, bez   momentů nudy a neustálého   dívání se na hodinky.   Možná nebude od věci jej   vidět ještě jednou, přijde   mi, že obsahuje mnoho   detailů a náznaků, které   zřejmě při prvním   shlédnutí divák nemá   šanci zaznamenat. Oceňuji   však snahu českých   filmařů dostat náš film po   mnoha letech docela jalové   produkce opět na slušnou   laťku, proto dávám 80   procent.
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.10.2009
Ještě než se tyto filmové   obrázky stačily opřít o   plátna kin, už byl snímek   vyslán pro boj o Oscary. Je   to dobře? Není to dobře?   Film hraje na nótu, které   zaoceánské publikum a   akademie rozumí. Židovské   téma. Válečné téma. Však   velká část filmů s   obdobnou tématikou ty Oscary   získala. Včetně dvou   českých filmů.
No a   teď k filmu samotnému. V   podstatě mu nemohu téměř   nic vytknout. Přináší   právě ono atraktivní téma   - příběh odehrávající se   za druhé světové války.   Zase nám ukazuje dlouhý a   marný boj se systémem,   který přinesla doba. Ona,   herečka - vycházející   hvězda, avšak žena se   židovskými předky. On,   populární rozhlasový   moderátor. Po oukapci se   odmítá se svoji ženou se   dát rozvést a je rozhodnut   ji ochránit za každou cenu.   I za cenu, že bude muset   obětovat kariéru   rozhlasového hlasatele. Ono   se to nějak udělá. Na jednu   stranu chrání svoji ženu,   na druhou stranu musí   počítat s pomluvami a   obviněními z kolaborace s   německými okupanty. Ač   ochraňuje svou ženu, je ji   na každém kroku nevěrný.  
Jestli má šanci za   oceánem uspět, to je   otázka. U mne má devět   bodů.
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.9.2009
Protektor
Na české filmy chodím s   velkou skepsí, jelikož mě   vždy v minulosti zklamaly. A   když jsem se vypravil na   Protektora, měl jsem podobný   negativní pocit. Ten ze mě   naštěstí vypršel hned při   úvodní scéně   prvorepublikového snímku,   který nebyl k rozeznání od   filmů pro pamětníky. V   dalších scénách na nás   zase začla dýchat ponurá   atmosféra druhé světové   války, hlavně protektorátu.   Hlavní hrdina se nejevil   nijak hrdinsky, ale na druhou   stranu ani nijak extrémě   zákeřně, což z něj dělá   neutrální, ale velmi   zajímavou postavu. Ovšem   mnohem více jsem si oblíbil   jeho ženu, která v zoufalé   situaci dělala věci, které   by jí asi jinak nenapadli.   Celkově hodnotím velmi   kladně a můžu vřele   doporučit.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.5.2013
Velmi solidní válečné   drama,bez bojů a akce.Dobrý   námět o tom jak se zachovat   v mezních situacích a   prokousat se složitým   obdobím.Výborná   kamera,dobové barvy a   kostými,herecké výkony a   skvělá hudba MIDI LIDI!
petrusmev
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.10.2009
Vizuální zážitek, jaký se   v českých filmech nevidí.   Napínavý příběh od   začátku do konce. Protnutí   malého osobního osudu s   velkými historickými   událostmi. Prolínání   moderní elektronické hudby s   dobovými šlágry.   Vykreslení atmosféry   každodenního strachu,   přetvářky, nedůvěry a   vyšinutého uvažování v   dobách totality (jakékoli).   Za to všechno dík tomuto   filmu.
mat.ilda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.3.2013
:-OOOOOO!!! Konečně jsem zas   jednou očarovaná českým   filmem! A to hned od   počátečních titulků -   originální motiv   míhajících se byciklových   drátů, provázející i   popisné info, je navýsost   umělecký, stejně, jako   zběsile šlapající postavy   jezdců před pohybujícím se   plátnem, dokonale   dokreslující úvodní citát   a navozující naléhavost či   vážnost momentální   situace. A artová fota,   pořízená v duchu humorné   revolty, jsou jen sametovou   pěnou v šálku výborné   kávy. Je s podivem, kolik   variací na jedno téma lze   natočit, z kolika pohledů se   na něj můžeme dívat, a   přesto nás znovu donutí   slzet přes úsměv, otřást   se odporem, nebo pochopit...   Film se úspěšně vyhýbá   mnohému z tuzemské tvorby,   včetně provinčnosti,   tragédských gest a obsazení   sázejícímu na jistou kartu   lidové oblíbenosti - mám   jisté výhrady k obsazení   Hany - myslím, že typově   příliš neodpovídala a   její slovní projev vzbuzoval   zdání, že snad ani není   českou herečkou, tyto   rušivé prvky však   vyrovnávala kamera, citlivě   pracující s nádechem   dobového oparu a měkkého   světla, velmi povedené masky   a celkově zajímavá   stylizace, odrážející   prvorepublikové zlaté časy.   Civilně pojatý snímek   nedrásá nervy mučivými   výslechy ani bezdechými   uprchlíky schoulenými v   úkrytech plných strachu z   prozrazení, a přesto, jedna   jediná věta, zcela   zásadní, vyjádří   neuvěřitelnou noční můru   doby - skvěle předneseno,   tak pěkně   "počesku", Janem   Budařem :"Prosím tě,   říká se, že když nikoho   nechytěj, tak že budou   popravovat každýho   desátýho Čecha. Myslíš,   že je to vůbec   možný?"
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.1.2010
Protektor
Povedené české drama,   které kopíruje situaci v   naší zemi za druhé   světové války. Filmu   nechybí napětí ani slušně   vykreslena atmosféra. Přesto   si ale myslím, že film mohl   být trochu drsnější.   Přece jenom už ta tématiky   války je dost děsivá.   Líbí se mi, jak tvůrci   zachycují vývoj během   několika let a měnící se   situaci. Taky oceňuju, že   dostal dostatek prostoru   atentát na Heydricha, který   mi příjde velmi zajímavý.
sakro
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.8.2010
klobouk dolů, pane Najbrte
Protektor je na poměry naší   filmové tvorby film   zvláštní, výjimečný,   unikátní a přívlastků by   se jistě dalo najít víc.   Všechny jsou z mé strany   myšleny kladně. Asi jen   těžko by mi skutečný   filmový historik mohl najít   film z období protektorátu,   o kterém bych byl nucen   říct, že jej neznám. Je to   mé oblíbené filmové téma,   i když jsem rád, že jsem   nebyl nucen v té době žít.   Byly natočeny filmy dobré i   špatné, a tento jistě   patří k těm nejlepším. Z   filmu čiší dobová   ponurost, chlad, strach z   budoucnosti i beznaděj.   Všechny tyto pocity jsou z   postav cítit a věřím jim   je. Osobně mám pouze dvě   drobné výhrady. Bez sem tam   použité drobné umělecké   vložky by se film určitě   obešel a ani by jej   nepoškodil. A tou druhou je   okolí. Širší okolí kolem   dějem sledovaných postav   jako by nebylo, jako by všude   žilo a pohybovalo se jen   těch několik lidí nutných   pro děj filmu. A dál už   lidoprázdno. To je určitě   mimo dobovou realitu. Období   heydrichiády určitě   zavíralo lidi doma, ale   takovému vakuu postav přece   jen nevěřím. Z historie   víme, že život si dral svou   cestu vždy, všude a za   kažkých okolností, byť   byly ze zpětného pohledu   jakkoliv úděsné. Tady mi   však chyběl. Přesto je mé   hodnocení kladné a vzhledem   k tomu, že by každý měl   znát historii svého národa,   jednoznačně DOPORUČUJI.
AshT
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.2.2010
Hlasy domova
Hodně zdařilé drama které   popisuje od Roku   1938-1942.Marek Daniel zahrál   si hlavní postavu,který má   za manželku židovku.V práci   na něj tlačí aby se   rozešli jenomže Emil nechce   a snaží se ji zachránit že   projeví svůj vztah k   nacistům.I malé zápletky   tam jsou určitě doporučuji.
ondrech
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.2.2011
Docela zajímavý snímek s   atmosférou, hlavně   odsaturovaná kamera dodává   na dobovosti, s rozpačitými   hereckými výkony a poněkud   nezvládnutým koncem.
klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.3.2021
Znovu jsem se na to o víkendu   podíval a můj původní   dojem z tohoto filmu zůstal   stejný. Dobře natočené,   dobře obsazené a solidně   zahrané. Největší slabinou   je podle mého věrohodnost   příběhu či spíš jeho   podání. Na naše poměry je   to asi lehce nadprůměrný   snímek ale myslím si, že   mohl být i lepší. Možná   je to ale tím, že já mám   na vše co zachycuje období   1938-1945 fakt hodně   vyhraněnou optiku.
argenson
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.10.2009
Věděl jsem, do čeho jdu, o   to víc jsem byl zklamanej.   Oceňuju originální námět,   to určitě, ale scénář už   mě tolik nebral. Oceňuju i   genialitu zapojení příběhu   dvou českých lidí do velké   historie, přitom se to   navzájem neruší. Dostala   mě úžasná zápletka s   kolem, která vyústí v   absurdní pointu nechtěného   soupeření dvou žen. Míň   mě bavilo cyklistické téma   prostupující celým filmem.   Poučen názory jiných jsem   se snažil hledat symboly.   Napadl mě jeden, kdy Marek   Daniel dělal na žebříku   sklapovačky a skončil na   čísle 27. Ohromně mě bavil   nápad s nádhernými a   odvážnými fotografiemi, ale   tahle dějová linka pro mě   zůstala prázdná a   nedotažená, tak nějak nikam   to nevedlo. A herci? Ano,   chvályhodná snaha   zviditelnit míň známé   tváře, ale v roli hvězdy   prvorepublikového filmu bych   si při vší úctě uměl   představit trochu   atraktivnější herečku. O   to víc mě bavila Klára   Melíšková. Ta se mi líbila   moc. A emoce? Zatímco mě   dodnes dostávají filmy jako   Vyšší princip, Romeo, Julie   a tma nebo Smrt si říká   Engelchen, tohle mě emočně   naprosto minulo. Možná to   plyne z toho, že se o   popravách a transportech   mluvilo jako o nákupu chleba   nebo rohlíků. Takže   celkově pro mě slabě nad   50%.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.5.2011
Filmařsky i herecky kvalitní   snímek, přesto mi tam   chybělo něco, co by mě   donutilo mít obavy o osud   hrdinů v tak   nezáviděníhodné situaci.   Takhle mi připadali jako   normální žárlivá dvojice,   která si neví rady sama se   sebou a někde v pozadí je   válka, kterou stejně moc   nevnímali, spíš si dělali   schválnosti navzájem.
Jediný rozumný člověk   byl herecký kolega, který   vyzýval Hanu k emigraci.   Přitom Plodková i Daniel,   především on, jsou herecky   dobří a neokoukaní na to,   aby mohli vytvořit opravdu   strhující drama milenecké   dvojice v krušném období   války. Je pravda, že naše   vnímání snímku je   ovlivněno tím, že víme jak   tato historická doba dopadla,   ale takhle mi bylo postavy,   kterou hrál Daniel spíš   líto, protože dominantní v   tomto vztahu byla především   Hana a Emil na svůj vztah k   ní doplatil.
Hugin
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.10.2010
Po mediální kampani jsem od   tohoto filmu čekal zvýšení   úrovně současného   českého filmu, a jako již   tradičně jsem se nedočkal.   Vizuálně a technicky   zdařilé. Vynikající   námět, ze kterého se dalo   vytěžit podstatně více.   Mohlo to být třeba   hlubokomyslné psychologické   drama a sonda do lidských   charakterů, ale není, v   tomto směru vše zůstalo jen   na povrchu. V průběhu děje   se vyskytlo několik   dramatických a emočně   vypjatých scén, ale v   tvářích herců a v intonaci   jejich řeči nebylo emocí   ani co by se za nehet vešlo,   čímž se některé scény   změnily až ve frašku.   Postavy jen ztěžka   uvěřitelné, hlavně ta   mimóza Hana Vrbatová. A s   těmi věčnými   cyklistickými vsuvkami mohli   také šetřit. Už úvodní   metaforický citát z jedné z   úvah Adolfa Hitlera o povaze   českého národa, a její   doslovné zobrazení na   plátně vybízí k zařazení   filmu do žánru parodie či   komedie. Slovnímu spojení   „smějící se bestie“   bylo učiněno zadost. A to je   přesně ono, komediální   drama nebo-li drama s   komediálními prvky, je   spojení žánrů které jdou   svou podstatou proti sobě a   navzájem se shazují.   Obdobně jako u filmu Musíme   si pomáhat. Být to   žánrově „čisté“, být   tam víc emocí a lepší   herecké projevy, film by si   ode mne vysloužil více   bodů. Ovšem v rámci   současných českých filmů,   mezi slepými, jednooký   králem
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.3.2014
Jinak zpracované období   1939- 1942 zachycuje   příběh židovské herečky   a jejího manžela - hlasatele   rozhlasu. Místo emigrace   zůstali a prožívají   období sílícího   protižidovského teroru. Na   můj vkus dostal film mnoho   cen - tak vynikající dílo   to podle mne není. Na film se   koukat sice dá, ale veledílo   to není.
rankinfitch
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.4.2010
České "Hodnotné"   filmy jsou pro diváka   většinou stravitelné docela   těžce. Protektor je ale jen   tak na půlce cesty k tonu   nestrávení. Jde o zajímavé   válečné romantické drama o   životech, láskách,   žárlení, kariéře...a to   všechno zamotá okupace ČR a   následující válka.
aurora45
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.6.2011
Proč zrovna název Protektor,
když nadčasový příběh se   vlastně může odehrávat v   jakékoli kruté totalitě. A   i proto mých 6*, dále kvůli   přece jen příliš tmavé   kameře (asi to mělo evokovat   dobové filmy, ale tam bylo   foto suprové!) a i kvůli   trochu nezvládnutému konci -   náznak ano, sentiment ne.   Jinak dobrej biják, ale   přece jen jsem od deseti   musela odpočítat...
Anilvap6
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 9.5.2011
Mně se tento film moc   nelíbil. Očekávala jsem od   toho více ani hudba se mi   nějak nepozdávala. Docela   mě to zklamalo.
Ondrus21
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 11.11.2011
???
Když jsem si film pouštěl,   čekal jsem, že to bude   přinejmenším něco ve stylu   "Operace Silver A",   což sice taky nebyla žádná   sláva, ale bylo to mnohem   lepší než tohle. Musím   říct, že film mě   strašlivě zklamal. Horší   film o heydrichiádě už snad   ani nikdo nemohl natočit.   Nejsem zas až tak náročný   divák, ale tohle bylo   příliš.
oreo
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 24.6.2016
Najbrtův "umělecký" vzor - Veit Harlan
Další z řady Najbrtových   projektů s antislavistickou   tématikou. Terčem Najbrtové   nenávisti se již tradičně   stávají Češi, které   vykresluje tradičně   převážně v negativních   barvách a své židovské   soukmenovce přikrášluje kde   může. Divákům nevadí, že   příběh z pera Najbrta,   Tučka a Geislera je zcela   smyšlený a tudíž do   posledního písmene naprosto   lživý? Divákům nevadí,   že film Protektor je plný   cílené nenávisti proti   Čechům a tím autoři hrubě   porušují platný zákon   České republiky o Hanobení   národa, rasy, etnické nebo   jiné skupiny osob? Divákům   nevadí, že dle vyjádření   jednoho z herců - Budaře -   na jakémsi rautu, že až po   klapku byli všichni tvůrci   Židé - to byli   diskvalifikováni lidé   jiných etnických nebo   náboženských skupin?   Zkrátka učebnicový   novodobý kandidát na České   lva. Dle mého názoru by si   výše zmiňovaný trojlístek   autorů zasloužil soud a   mnoholetý žalář.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih42649minih42649Jak přijít o život (1974) [TV film] 
n
minih14971minih14971Onibaba (1964) 
Onibaba n
minih66135minih66135Tajemství ďáblovy kapsy (1980) [TV film] 
Tajemství ďáblovy kapsy n
minih161716minih161716Varga (2017) 
Varga n
minih18934minih18934Skok (1985) [TV inscenace] 
n
minih179468minih179468Nikdo (2021) 
Nobody n
minih49498minih49498Ze staré drogerie (1982) [TV inscenace] 
n
minih33101minih33101Vianočné oblátky (1977) [TV film] 
Vianočné oblátky n
minih191670minih191670Víly z Inisherinu (2022) 
The Banshees of Inisherin n
minih69623minih69623Lucerna (1960) [TV inscenace] 
Lucerna n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

TV Program

ČT1 - Fantomas se zlobí (1965)

14:15 - 15:50

46 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

ČT2 - Tvořivá díla zvířecí říše

14:40 - 15:35

21 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

14:30 - 15:30

31 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:25 - 15:30

36 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190376
Osobností: 697524
Fotografií: 763185
Plakátů: 375836
Obsahů a biografií: 177995

Poslední komentáře

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Expend4bles: Postrad4telní (2023...

Návrat v dobrej forme...

Expend4bles: Postrad4telní
V nejakom článku som čítal   vyjadrenie Dolpha Lundgrena o   sklamaní zo štvrtého   pokračovania   Expendables.Určite mal na   mysli finančnú více >

Autor: pigal | Hodnocení: 8 / 10

Shromáždění starých mužů (1987) ...

Shromáždění starých mužů
Jestli máte rádi čistou   filmařskou práci, natočenou   podle výborné literární   předlohy, jste fanoušky   prvotřídního herectví v   podání více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10