Jeden svět
ohodnotit

Prostřeno! [TV pořad]

Další název:
Prestreté (SK)
Rok:
2010
Délka:
36 minut, 3 řady
„Kdo přijde na večeři? aneb 5 lidí, 5 dní a 40 tisíc pro nejlepšího hostitele týdne.“

Komentáře k filmu Prostřeno!

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 16
argenson
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.2.2012
Bez šťavnatého komentáře   dvojice Boušková-Vydra by to   nemělo šťávu.   Přiznávám, že Prostřeno   dotváří kolorit mých   podvečerů. S úžasnejma   sociologickejma sondama. Typu,   kdy slečna chce podávat   kachní prsa a na kachně   nepozná, kde má prsa. To mě   ba!:-)
green-tea
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.4.2012
"Prostřeno"   nesleduji pravidelně, ovšem   kdykoliv na něj narazím,   nestačím se divit... Je to   ještě soutěž, anebo už   nějaká stupidní reality   show, spočívající v   čenichání po cizích   bytech, kousavých   poznámkách a ošklíbání   se nad plnými talíři?   Jediné, co tu za něco   stálo, byly trefné   komentáře Václava Vydry a   Jany Bouškové, jenže i ty   jsou pořád stejně omílané   dokolečka dokola.
veverka-zrzka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.2.2013
Ze začátku celkem   koukatelné, ale postupem   času je to horší a horší.   Bohužel (nebo spíše   bohudík) se na to už   nedíváme. Komentáře   Bouškové a Vydry už také   nejsou, co bývaly!
Hortensie
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.6.2011
Toto je oblíbený pořad   celé naší rodiny. Byť   částečně odpovídá tzv.   modelu reality-show, je   umírněný, tématicky   zaměřený, není vulgární.   Pravda, občas je problém s   některými účastníky,   kteří před kamerami až moc   ztrácejí zábrany, mluví   jak dlaždič apod.   Naštěstí tento jev není   příliš častý. Co tady ale   hraje velkou roli, je   nepochybně naše "stará   dobrá" česká závist.   Chápu, že vítězství si   přeje každý soutěžící,   chápu, že nějaké to   taktizování je asi do jisté   míry pochopitelné, ale...ale   často nechápavě kroutím   hlavou nad těmi   soutěžícími, kteří   opravdu všech několik chodů   zhaní do morku kostí, často   jsou schopni své   zdůvodnění trapně   nízkého hodnocení např. o   2 bodech podkládat i tím,   že se jim nelíbil   hostitelův obývák apod. Ona   soutěživost je dobrá, ale   nechápu, jak někdo může   mít dobrý pocit z něčeho,   čeho dosáhne vyloženě   cíleným potopením a   hanobením druhého. Bohužel   máme v sobě dost negativní   postoj k životu, s čímž se   setkávám dnes a denně -   neumíme si přiznat, že   někdo je zkrátka lepší.   Staré heslo přece říkalo:   "Sláva vítězům, čest   poraženým"...ale   spousta z nás se tím řídit   neumí...

Je   milé pozorovat ty skupiny   soutěžících, které se   opravdu snaží o přátelskou   komunikaci a i podle   postranních výpovědí na   kameru je patrné, že třeba   s některými prvky   předloženého menu   nesouhlasí, nicméně   dokážou zase ocenit něco   jiného, na hostitele nehází   zbytečnou špínu apod.   Uznávám, že každému   nemusí chutnat vše, ovšem   přihlásíme-li se do   podobného pořadu, musíme   předpokládat, že nám bude   předloženo jídlo, které   nám "nesedí".   Výroky jistého neskutečně   protivného pána, který   donekonečna opakoval, že   nejí zeleninu, protože:   "...nejsem žádnej   králík..." mě   skutečně odrovnály.

A ještě něco.   Při úvodních prohlídkách   bytu vidíme, jak je   některým závistivým   jedinců neuvěřitelně   líto, že někdo má lepší   byt než oni, resp. ho má   lépe zařízený apod. V   takové chvíli i poznáte,   jak úmyslně soutěžící   haní právě to, co oni sami   litují, že nemají. Skrytý   podtón závisti se nedá   přeslechnout. Nezapomenu na   mladinkou soutěžící,   která žila s přítelem v   pěkném, moderním,   rozlehlém a trošku   luxusněji zařízeném domě.   Kolegové jí to dali při   hodnocení náležitě   "sežrat", neboť   bylo patrno, že jí výhru   nepřejí, neboť se   domnívají, že to   nepotřebuje. Možná opravdu   ne, ale je to soutěž o   amatérském kuchařském   umění a nikoliv o tom, zda   někdo žije v třípatrové   vile či panelákové   garsonce. Dokud se Češi   neodnaučí závisti (o čemž   pochybuju), tak asi těžko   vymizí podobné nekorektní   chování.

Pořad sám o sobě   považuji za dobře udělaný,   sestříhaný na vkusnou   délku (tedy ani zbytečně   dlouhý, ani osekaný),   komentář Jany Bouškové a   Václava Vydry, byť jsem ze   začátku se do něj nemohla   až tak vpravit, nakonec   působí docela i sympaticky a   odlehčeně. No a v   neposlední řadě se dozvíme   i řadu nových, zajímavých   receptů:-)))
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.1.2014
Taková správná Blbost to je   a zrcadlo naší společnosti?   Lidi soutěží o peníze a   hlavně se tam pomlouvaj a   haněj si jídlo a ten má   ošklivej byt a polívka mě   nechutnala,, ACH JO!!   Párkrát jsem se ale zasmál,   přesto že se dívám   minimálně....
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.2.2013
Ani nevím proč, ale   Prostřeno mě prostě baví,   líbí se mi jak jsou   některý lidi natvrdlý a   čekaj že vyhrajou, přitom   uvaří největší blaf co   jde. Nebo co uvaří i 5 letý   dítě a řeknou do kamery že   na ně nikdo nemá :-D Byla   tam i jedna které bylo škoda   nedojezený humus vyhodit tak   ho vrátila do hrnce .
Serpentina
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.7.2011
Pravidelně sleduji tento   pořad. Pochytím něco   nového, kuknu na bydlení   jiných, mám inspiraci, co   vařit, když nevím. Já   osobně bych se do tohoto   pořadu nepřihlásila, vadilo   by mi to pomlouvání za zády   nebo chování některých   lidí. Ale nějak se to   zpestřit musí.
Mackaku
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.5.2019
Nápad zajímavý, provedení naopak
Zpočátku jsem pořad   sledoval, než se tam začali   objevovat exoti, co si   mysleli, jak ostatní odrbou.   Dokonce i diskuse na netu se   zvrhla. Naprosté režijní   selhání, které pro větší   sledovanost strpělo ty   nejhorší excesy.
payo1555
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.3.2012
Je to legrace?
Pro mě je to průměr, ale   někdy se bavím,hlavně když   se rozprchnou po bydlení a   čmuchají. Co se týče   vaření, tak je zábava   sledovat, jak jsou někteří   lidé namyšlení,že znají   tu či onu kuchyni a nebo   vaří mořské plody.Někdy   se mi zdá,že zbytečně   špiní nádobí a někdy   bývám já alergický na ty,   co jsou alergičtí na   něco...třeba kmín.Sleduji   to občas, protože to pro mě   ztratilo atraktivitu.Chtělo   by to odpočinek,nebo nějakou   změnu.
mikee007
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.4.2018
Dobrý nápad,
který se ale vymkl   kontrole.
Jistě,   soutěž amatérských   kuchtíků. Trochy voyersky se   podíváme i k nim do   domácnosti... Soutěžící   se navíc vzájemně   ohodnotí, takže ani o   napětí není nouze...
A tady je ten kámen   úrazu. Nikdo nemůže   uhlídat, jak moc morálně   pokřivené soutěžící si   do pořadu zvete. Navíc,   televize si nad   kontroverzními   účinkujícími přímo mne   ruce. Čím větší zmetek,   neumětel, špindíra, nebo   úchyl, tím lépe.
Pro   mne osobně skončil tento   pořad ve chvíli, kdy od   pohledu skvělý člověk,   všemi soutěžícími   vychválený až do nebes   potřeboval k celkovému   vítězství od posledního   hlasujícího, pouhé dva body   z deseti možných. Nedostal   je. Dostal jeden, protože   onen bezpáteřní tvor si   myslel, že tím získá   vítězství pro sebe.
Nezískal !!
Na   místě toho   "okradeného" bych   si to s touto krysou ještě   přijel vyřídit po   odvysílání pořadu ručně.   Ale já naštěstí soutěžit   nemohu a ani nechci.
A   koukat se už také nebudu.   Tento pořad je jen živnou   půdou pro podobný lidský   odpad.
Milicent
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.7.2011
..
Velice jsem si tento pořad   oblíbila, asi hlavně proto,   že absolutně nechápu lidi,   co se na něco podobného   dají....i když většina asi   vaří podstatně lépe než   já, představa že by mi   přišel domů někdo, koho   bych nepuastila ani na dvorek   a nesvěřila mu našeho   psa..brrrr...Bytostně   nesnáším reality show jako   žánr, ale tady si to docela   užívám, asi že se lidi tak   rychle mění..
Masoks
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 21.1.2019
Počkej on tohle nerežíroval   Jiří Mádle? Tak to se   divím. Ruličky do ručky   a... představujeme vám   další odpad naší české   televizní stanice TV Prima s   názvem Prostřeno. Tak   nepříjemný lidi vidim jen v   tomhle trapném   pořad-odpad-u. Režiséři a   scenáristé absolutně nad   tímto ztrácí kontrolu a   nejlepší by bylo, kdyby   tenhle pořad-odpad zrušili.   Je smutné na jakou úroveň   se můžou lidé snížit   (pokus nějakou úroveň před   tím ještě měli) aby   vstoupili do tohoto   pořad-odpad-u. Vydržet   sledovat jeden díl s   otravným komentářem Vydry a   Bouškový to chce fakt pevný   nervy.
ČERVÍK
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.7.2021
ČERVÍK!
Tak papání mám rád a   dříve jsem to celkem   sledoval i když nechci dělat   Kazmovi reklamu, tak jeho   nastrčená figurka a pohled   do zákulisí asi už nic   netrumfne.
Lipa
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.12.2015
Lípa
Až příliš často je pořad   ne o vaření, ale hádání a   spekulovaní neomalených   účinkujících. Pár   Vydra-Boušková vynikající   komentář. Ostatní   klesající tendence..
IvkaH
Hodnocení:
Přidáno: 20.8.2015
nekdy mam pocit ze urciti lide   si o sobe mysli jak nejsou   gastronomicky super,jaky   nejsou gurmani a kdyz uvsri   mam chut blejt.
Lucikcertik
Hodnocení:
Přidáno: 10.8.2021
Prostřeno jako vždy   největší pitomost co mohla   napadnout producenty a hlavně   Primu, nedá se na to nedá   dívat.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih159655minih159655Bohemian Rhapsody (2018) 
Bohemian Rhapsody n
minih37132minih37132Modrá planeta (1990) 
Blue Planet n
minih46224minih46224Kronika rodu Spiderwicků (2008) 
The Spiderwick Chronicles n
minih4836minih4836Byl jednou jeden polda (1995) 
Byl jednou jeden polda n
minih17414minih17414Příklady táhnou (1939) 
Příklady táhnou n
minih100593minih100593Twarz anioła (1970) 
Twarz anioła n
minih100687minih100687Cizí lidé (1983) [TV inscenace] 
Cizí lidé n
minih34012minih34012Holky to chtěj taky (2001) 
Mädchen, Mädchen n
minih58969minih58969Ztraceni beze stopy (2000) 
Järngänget n
minih33607minih33607Rychlý běžec (2001) 
Atanarjuat-The Fast Runner n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Polopatě (2013) [TV cyklus]

06:25 - 07:15

25 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - Podivuhodná Asie - Singapur

06:50 - 07:40

0 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

NOVA - Denver - Poslední dinosaurus (...

06:15 - 07:05

35 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

06:50 - 07:20

0 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190390
Osobností: 697537
Fotografií: 763185
Plakátů: 375871
Obsahů a biografií: 178018

Poslední komentáře

Comancheros (1961)

Comancheros
Né moc záživný western   celé to táhne J.Wayne a   bohužel to   nestačilo,vedlejší postava   která putuje s ním jako   vězeň nic moc a Lee více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 4 / 10

Ant-Man a Wasp: Quantumania (202...

Ant-Man a Wasp: Quantumania
Bylo to tak půl na   půl,efekty docela   dobrý,bizardní postavy a   příšerky   přijatelný,padouch správně   ostrý,nejvíc co mi nesedlo   více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Chůva v akci (2010)

Chůva v akci
Taková nenáročná   ptákovinka, kde je jasný   děj a konec. Vhodné pro   toho, kdo má rád Jackiho. Za   mě nepříliš povedený   výběr dětských herců...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 6 / 10

Rudé růže pro Angeliku (1968)

Rudé růže pro Angeliku
Jacques Perrin v   romanticko-dobrodružném   filmu podle Alexandra Dumase   St., který slibuje vše, co   se má odehrávat za vlády   Ludvíka více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Nemocnice na kraji města po dvac...

Nemocnice na kraji města po dvaceti letech
Kdo viděl, dobře zná a má   rád původní seriál, jeho   precizní provedení,   propracovanost děje i postav   a herecké výkony, ten musel   být, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10