Zari
ohodnotit

Prokletý ostrov

Shutter Island

Další název:
Ashecliffe, Prekliaty ostrov (SK)
Rok:
2010
Délka:
138 minut
Premiéra v ČR:
25.2.2010
„Někdo tu schází.“

Komentáře k filmu Prokletý ostrov

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 72
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.4.2016
Snad nejzajímavější   snímek Martina Scorseseho,   který ohromí dějem,   hereckými projevy, mrazivou   atmosférou plnou otázek,   nevysvětlitelných událostí   a fascinující logikou   intelektu. Hlavní postavou je   Teddy Daniels s hrozivým   zážitkem své životní   dráhy odrážející se na   jeho myšlenkových pochodech   v hlavě. Mysteriózní   příběh plný fantazie   psychologického rázu,   intrik, tajemna a zoufalství   je dostačující na své   opodstatnění a svou   filosofii. Myšlenka Tedda na   konci příběhu jakoby byla   požehnáním. "Co může   bejt horší? Umřít jako   dobrej člověk nebo žít   jako zrůda?" Film   jakožto celek rozhodně není   pro každého, neboť   složitost příběhu nutí   přemýšlet nad vším, co se   právě odehrává. Snímek   lze tedy doporučit jen těm,   co umí pochopit co viděli.
PROCESOR
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Takový milý pohodový film,   plný laskavého humoru   vhodný pro předškolní   mládež promítat zásadně   před spaním. Tak jo, konec   srandiček. Přiznám se , že   s podobnými typy snímků   mám trochu problémy, než se   úplně zorientuji. Ale když   se mi plně podaří nastavit   vědomí tak, abych   přemýšlel tak akorát a   zároveň se nechal unášet   pocitovou stránkou, tak to   stojí rozhodně za to. Je to   perfektní. Ta gradující   atmosféra, záběry, a i pro   mne srozumitelný regrese   posouvá snímek do výšin   psycho na n-tou. Už se Vám   stalo, že jste spali a zdálo   se vám, že jste se probudili   a nebo ve snu zemřeli? Nebo   si uvědomili své vědomí   sebe sama tak hmatatelně (   vážně jsem to já a můj   život a zemřu..) až se vám   sevřelo srdce? Tak to snímek   nabízí-hezký zážitek.
enejčel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.7.2010
tak v tomhle filmu jsem   nenašel ani jeden zápor.   Velice se mi líbyl vzkutku   propracovaný příběh, kde   vás režisér jakoby tahá za   nos a na konci filmu si z vás   vystřelí, protože v   příběhu nastane zvrat,   který by nenapadl ani jednoho   člověka na světě. Tenhle   film doporučuji každému.
goranchorvat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.3.2010
Mrazivě působivé
Geniální dvojice Di   Caprio-Scorsese opět   zabodovala.Hutný   psychothriller s hororovými   částmi filmu mě opravdu   dostal na lopatky a to   doslova.Atmosféra strachu z   nečeho co nevidíte ale   někde v útrobách   psychiatrické léčebny se   skrývá , cítíte prakticky   od prvních minut.Postupné   odkrývání příběhu,   pohrávaní si s divákem   během filmu rozvážná   režie úžasná kamera a   mnoho dalších nej.bych mohl   jmenovat.To   nejdůležitější nepopíšu   a to je jednou zmiňovaná   atmosféra a luxusně   načasovaná a podaná pointa   filmu. Jinak volám po   udělený Oscara pro Lea Di   Capria který všechny   srovnatelně stejně staré   herce válcuje jak mašina, no   a když mu k tomu pomáhá   mistr v oboru režie   p.Scorsese není co   řešit.Super záležitost ze   kterého tuhne úsměv na   rtech.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.1.2011
nemohu dýchat, nemohu psát,   jsem paralyzována... po filmu   se zaprášilo a zůstala tady   podivná, tichá,   strašidelná až depresivní   atmosféra z prostředí   filmu...film není   osvěžujícím... on mne   nechal stát a   zkamenět...mám zvláští   pocit dodnes...Leonardo mne v   posledních letech neustále   překvapuje, a dokazuje, jak   vynikající herec je! Vím,   že to chlapec dotáhne až do   nebeských výšin, protože   on umí zahrát každé   indiviuum všedního světa, a   čím starší je, tím více   je okouzlující.... neopomenu   i Michelle Williams, která od   dob Dawsonova světa, alelůja   - kariéristicky kvete...film   je absolutní chuťovka, vše   pochopitelné je   nepochopitelné, jsme nuceni,   ba dokonce povinni film   přehrávat ještě   několikrát, abychom do sebe   zasunuli všechny díly   puzzle... 10* z kina, 10* z   postele
Zimmy871
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.3.2010
Dlouho jsem premyslel co k   tomu filmu napsat. Scorsese   opustil mafianska temata a   zacal se venovat uplne necemu   jinemu. Clovek v tom filmu   nenajde ani jeden jeho rys,   kdyz vypustim to, ze tam hraje   DiCaprio. Schizofrennie je   nejhorsi psychicka nemoc a   kdyz je jeste vyvolana, tak   otrasnou udlosti jaka se jemu   stala je o to smutnejsi. Neni   to film pro lidi, kteri maji   radi dobre konce. Ale rozhodne   jde o jeden z nejlepsich filmu   na danou tematiku.
Papaja73
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.8.2010
Ponurá atmosféra tohoto   snímku je skvělá.Neméně   skvělý je i herecký výkon   Leonarda.Mám pocit,že s   každým dalším filmem je   jeho herectví lepší a   lepší.Spojení   DiCaprio-Scorsese se již   pomalu stává zárukou   kvality.
olgab
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.12.2011
Další z velmi zdařilých   filmových počinů Martina   Scorseseho.Skoro bych to   přirovnala k vynikajícímu   filmu Obvyklí   podezřelí,který ovšem   musíte vidět nejméně   2x,abyste ho opravdu   pochopili.Tento film je svým   způsobem podobný.Ne   obsahem,ale formou.Dlouho   tápete,jste mírně zmatení   a pak příjde ten   vševysvětlující   konec.Filmovým labužníkům   rozhodně doporučuji.
sakro
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.8.2010
skvělá prezentace beznaděje
Původně jsem na tento film   vůbec nechtěl jít, trailer   mě vysloveně nezaujal.   Myslel jsem si, že to prostě   bude zase film jeden z mnoha,   v podstatě pořád stejných.   Naštěstí jsem se nechal   "ukecat" na   Scorseseho, pak už jsem jen   zíral a nadšeně a   dobrovolně jsem si to v kině   vychutnal ještě jednou.   Všichni tady chválí   DiCapria. Souhlasím, ale   nejen on - byl to prostě   skvělý týmový koncert.   Takový pocit beznaděje jsem   nepocítil snad od četby   Kafkova Procesu. Skvělá   kamera, která se v pohodě   obešla bez dnes tak   oblíbených   zlomkosekundových střihů,   které vás většinou   dokonale rozhodí.   Pendereckého hudbu si u   drtivé většiny filmů   jednoduše neumím   představit, ale tady to byla   ta nejlepší volba, stejně   jako kdysi u Osvícení. Ten   film u mě prostě nemá   nejmenší chybu a na vydání   DVD jsem netrpělivě čekal.   Sám jsem byl zvědav, jestli   neztratí na své kvalitě   přechodem ze specifické   atmosféry kina na TV   obrazovku. A mohu vás   uklidnit, neztratil. Je to   kvalita a ta zůstává za   všech okolností. Bez   jakýchkoliv výčitek   svědomí DOPORUČUJI.
sylwikk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.1.2011
Teddy se svym parťákem   Chuckem přijíždí do   psychiatrický léčebny,   protože jedna pacientka   utekla. Brzy se sice najde,   ale stejně tady něco neni v   pořádku... Co tají tým   doktorů? Opravdu se tu děje   něco strašnýho? Proč má   Teddy tak děsivý noční   můry?
Tenhle film se   popsat nedá, na to je to až   moc dokonalý, to prostě   musíte vidět, abyste   pochopili. Dvě hodiny utečou   jako voda a jak už tu mnozí   psali - na rozluštění   celýho příběhu budete   opravdu zírat s otevřenou   pusou. Leonardo je skvělej,   už dávno to neni jen ten   roztomilej chlapeček z   Titanicu, s každym dalšim   filmem mě přesvědčuje, že   je to opravdu pan Herec s   velkym H. Film vám nedá   chvíli vydechnout, furt se tu   něco děje a napnutý budete   až do poslední minuty.   Dokonalej film, hned po   skončení sem měla chuť   pustit si ho ještě jednou :D   Z tohohle prostě musí bejt   nadšenej snad každej.   Geniální pointa. Naprosto   šokující pointa. DOKONALÁ   pointa!
pauli1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.4.2017
Velmi zajímavý, napínavý   film. Nečekané vysvětlení,   že vše není tak   jednoznačné. Závěrečná   otázka je i odpovědí na   konec příběhu.
sismik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2010
Vynikající film.....Leonardo   Dicaprio a Mark Ruffalo   odvedli výbornou práci a na   své role zvládli bravurně.   Co mě ale totálně dostalo   je celková zápletka filmu.   Takový konec by mě nenapadl   ani ve snu. Je sice pravda,   že když jsem se na film   dívala po druhé, všimla   jsem si jistých náznaků   takže pozornému divákovi   může být konec jasný. Já   ale asi k pozornějším   divákům nepatřím a tak   jsem si film užila jak se   patří. Vřele doporučuju   film zkouknout, je to fakt   jízda :-)
FuriousG
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.5.2014
Vynikající
Leo má v posledních letech   fakt skvělý filmy. Snímky,   jako je prokletý ostrov   miluju. Zápletka která se   mění až do konce filmu a   člověk si ve finále může   udělat obrázek o konci sám.   Jedním slovem: PERFEKTNÍ !!!
nefertiti3010
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.6.2011
...
Naprosto strhující děj i   závěr!!! Stojí za   shlédnutí!!!   Doporučujiiiiiiiiiiiiiiiiiiii   iiiiiiiiiiiiiiii!
Anilvap6
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.4.2011
Bezvadné
Tohle byl vážně velmi   dobře natočený film. Hodně   propletené a ten konec byl   velmi překvapující. Po   skončení jsem na ten film   musela pořád myslet.   Působí sice strašidelně a   děsivě, ale i tak to láká   dodívat se do konce.   Doporučuji
sajnym
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.4.2012
Perfektní film s perfektním   dějem, perfektními   hereckými výkony,   perfektním prostředím a v   neposlední řadě perfektní   závěr. Ostatně spojení   Scorsese - DiCaprio je vždy   záruka kvalitního výtvoru.
IvcaPA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.11.2010
Film plný napětí, který   chytne a až do konce   nepustí. Geniální   pointa.Skvělý herci. Prostě   deset z deseti..
V3nca
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.10.2010
Nikdy jsem DiCapria neměl   rád. Ale v posledních pěti   filmech mě přesvědčil o   opaku a doslova jsem si ho   zamiloval. Prokletý ostrov   má atmosféru jako žadný   jiný film. Do poslední   chvíle nevíte na čem jste a   konec vás uzemní že budete   jen koukat s otevřenou pusou.   Opravdu povedený   psychologický triller který   doporučuji i těm kterým   DiCaprio nic neříká,   protože v tomto filmu vám   řekne...
namida
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.8.2010
Od začátku   chmury,deprese,tajemno.Člově   k si říká ,,tak kdo je tady   sakra blázen?''Leonardo má   stále nějaké divné   záblesky do minulosti a až   strašidelné sny.Do   konečného rozuzlení a do   poslední věty -překvapivé,   perfektní.famózní.Leonardo   už není žádný hezounek z   Titaniku,je to prostě   policajt s nočními   můrami.Takhle zdařilý   napínavý film už jsem   dlouho neviděla.Pane Scorsesi   - dík.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.5.2010
Shutter Island
Tak tenhle film mi vzal slova.   Věděla se, že to bude   dobrý, ale ne že to bude   výborný ale Martin Scorsese,   takže kvalita zaručena.   Když jse viděla minutáž,   která byla přes 2 hodiny   celkem jsem se zhrozila, ale   nakonec ty 2 hodinky utekli   tak hrozně rychle, že se to   ani nezdálo. Příběh byl   naprosto geniální,   nečekaný, nevšedný,   zajímavý. Leonardo DiCaprio   byl naprosto dokonalý a   neustále mě přesvědčuje,   že je vynikající herec. Za   zmínku stojí i Ben Kingsley,   který neměl chybu. Celkově   byl film naprosto úžasný   thriller, který musíte   vidět!
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.5.2012
Jak už jsem psal u filmu   Počátek, tak se tady znovu   budu opakovat. Z L.DiCapria se   za posledních pár let   vyklubal pan herec a opět to   předvedl i v tomto   snímku.
Film vypadá   ze začátku jako dobrá   krimi, ovšem postupem času   se to poněkud mění, což je   pro diváka docela   překvapením. A ten konec -   tak to jsem nečekal ani   náhodou. To se budete divit   :-).
Pan režisér umí   skutečně překvapit.
Každopádně tento film   můžu jenom doporučit, ale   je zapotřebí jej sledovat   pozorně od začátku až do   konce.
Pecik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.5.2011
Perfektní herecké výkony,   zajímavý až děsivý   příběh a napětí po celou   dobu filmu. Ne zcela se   povedly zvukové efekty a   výběr hudby. Clekově však   film hodnotím kladně a rád   se někdy znovu podívám a   utřídím si myšlenky - pro   úplné pochopení všech   maličkostí je druhé   zhlédnutí nutné.
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.5.2011
Prokletý ostrov
Vynikající thriller, který   díky dobře zvolenému   prostředí, tedy   psychiatrické léčebně pro   trestance, nabídne povedenou   atmosféru, jež je místy   docela dost mrazivá. Mírně   nadprůměrný děj diváka   celou dobu mate a svádí na   špatnou kolej až do   závěru, kdy se vyznamená   nečekaným koncem, který   převrátí naruby všechny   dosavadní ideály, což mě   naprosto dostalo a odrovnalo.
Omnibus
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.10.2012
Jasnejch 100% ! Ale já   nemůžu - kvůli nereálnosti   "celotáborové   hry". I když Ben   Kingsley určitě na to má   koule (např. film Smrt a   dívka) tak do tohohle by asi  
ani on nešel -   stačilo aby se cokoli jenom   trochu pomrvilo a mohl by tam   mít pár mrtvejch...   Nicméně, pokud si tuhle   zásadní vadu odmyslím, nic   už mi nebrání si ten   příběh pustit pod kůži   ... brrr. Tohle je jeden z   filmů s VELKÝM ZVRATEM,   který si i přes znalost   pointy člověk naplno (a   jinak) vychutná i podruhé,   potřetí...
Cash89
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.4.2010
Scorsese nám sice zestárl   DeNira nahradil DiCapriem ale   jinak jeho díla jsou stále   neuvěřitelně propracovaná   a promyšelná...To co jsem   viděl v upoutávce mě   zaujalo, to co jsem viděl v   plné dvouhodinovce mě   naprosto odrovnalo...Jen   Scorsese nám dokáže   naservírovat banalitu kterou   na konci filmu otočí o 360   stupňů, a rázem změní   celou pointu...Shutter Island   se může opřít o výborně   napsanou předlohu, která   správně míchá všechny   potřebné brakové   ingredience do chutného   guláše...Scorsese jako   milovník tohoto žánru   často odkazuje na mistry   nedávno minulé a za vydatné   podpory svého tvůrčího   týmu (především výborná   kamera) předkládá   vtahující atmosféru   odlehlého ostrova...Leonardo   DiCaprio předvedl výkon, nad   kterým mi zůstavaly oči   stát, a jestli někdo ještě   pořád tvrdí, že je to jen   ten "hezounek z   Titanicu", tak by se měl   honem rychle podívat na   Nouzový východ, Krvavý   diamant, Skrytou identitu,   Gangy New Yorku a v   neposlední řadě na   Prokletý ostrov, kde   Leonardo zahrál opravdu   neskutečně!!!
stanko
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.7.2010
Dokonalý film ve všech   směrech do poslední chvíle   nevíte,co je vlastně pravda   pro mě dost povedený film.
Clockwork
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.3.2010
U me Scorsese zabodoval sevsim   vsudy, libi sem jak dokazal   zkombinovat tolik zanru v   jeden perfektni   celek.Deprese,napeti se da   zdimat hed od zacatku az do   konce, a ten konec!! To byla   tresnicka uz na tak chutnem   dorticku
Naomi21
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.2.2010
Pořád si tu někdo u filmů   stěžuje na jejich   průhlednost děje. U Shutter   Island, který se zprvu   tváří jako nějaký   detektivní film, postupně se   ale čím dál více začíná   zaměřovat na psychiku   hlavního hrdiny, naprosto   rozpitvá jeho mysl skrz   naskrz, odhalí pravdu skrytou   ne na mysteriózním ostrově,   kde sídlí psychiatrická   léčebna pro vrahy ale   přímo v mysli hrdiny? A je   onen hrdina opravdu hrdina? Je   opravdu lékař šílený   hazardér s lidskými životy?   Jak Rachel Soldano uprchla a   uprchla vůbec? Proč tu   vůbec marshalové jsou? A   můžou někomu věřit?   Můžou věřit sami sobě   navzájem?
V průběhu   film nabízí mnoho otázek a   postupně směřuje k cílům,   které ale nejsou skutečnými   cíly. V závěru nám film   nabídne rozuzlení, které   už tu sice minimálně v   podobné variaci v jednom   filmu bylo (zkuste hádat ve   kterém), ale pořád je   originální.
O   hercích se zminím jen letmo   - tedy především o Leonardu   DiCapriovi (chudák - asi mu   už nikdo neodpáře image   sladkého kluka - a to je   velká škoda) film na jeho   výkonu stojí a stojí velmi   pevně. (Jen tak mimochodem mu   to tady podle mého celkem   sluší, není už tím idolem   z plakátů-naštěstí-   prostě z něj vyrostl   skvělí herec a posměváčci   -závistivci- se s tím musí   vyrovnat). Skvěle se také   předvádí Mark Ruffalo a Ben   Kingsley.
Naki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Leonardo DiCaprio je herec,   který mi od filmu Titanic nic   neříkal a nijak mě   neoslnil... musím se   přiznat, že za posledních   pár let jsem s ním neviděl   žádný film a vždy se mu   velkou cestou vyhýbal, ale   dneškem mě docela   přesvědčil. V jeho očích   jsem viděl opravdového   šílence...Všechny scény   byly tak přesvědčivé až   do okamžiku kdy v majáku nic   nenašel. Tak už jsem si byl   100% jist dřív ne. Poté co   jsem spatřil flashback jsem   nevěděl jestli mám brečet   nebo zuřit, ale vím že to   ve mne vyvolávalo   neskutečné emoce a strach.   Do filmu jsem se dokázal   vcítit. Prostředí mě   přišlo reálné a upoutá   každého z nás, teda pokud   máte aspoň trochu rádi   záhady a napětí. Tento   snímek měl vše a nic jsem   nepostrádal.
ricky4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.1.2014
Geniální psychologický film   s napjatou dechberoucí   atmosférou, neskutečně   úžasným DiCapriem,   parádně podkreslující   hudbou a se skvělou režií   Scorseseho, kterého mám   poslední dobou pořád víc a   víc rád. O kvalitě snímku   ani není potřeba mluvit,   všechny okolnosti do sebe   perfektně zapadají (herci,   scénář, hudba, kostýmy,   prostředí,...). Hlavně ty   kostýmy bych rád zdůraznil,   už dlouho jsem neviděl film,   ve kterém by byly tak   perfektní. Film ve mě   vyvolává zvláštní   náladu, pořád v mé hlavě   běží otázky typu "co   byla vlastně pravda?"...   Film je hodně náročný   (podobně jako Počátek) na   vnímání a porozumění. To   mi také dělá problém i po   shlédnutí filmu- zajímalo   by mě například, jestli   byla pravda s tím, co se   děje v majáku. Podle   famózní poslední scény   bych řekl, že ano- ale má   to stejně jako Počátek   takový neukončený závěr   (možná je to ku prospěchu   věci). 90%
juicyk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.2.2011
Doporučuji :)
Podle mě patří tenhle film   k těm hodně podařeným.   Líbí se mi jak námět, tak   zpracování, kamera,   střih...a v neposlední   řadě rozuzlení neboli   "seskupení všech   dílků puzzle".
A   herci? Leonardo předvádí   dokonalý herecký výkon a i   ostatním jejich role opravdu   sedli.
Ale pár   drobností by se vytknout   rozhodně dalo, například   hudba - místy mi přišla   vážně moc vystupňovaná,   tvrdá a znepříjemňovala mi   pocit z filmu - hlavně proto   ta jedna hvězda dolu.
Ale jinak byl pro mě   Prokletý ostrov silným   filmařským zážitkem, na   který jsem ještě dlouho   potom myslela a ráda se   podívám znovu, i když to   nejlepší-neboli   překvapení-mě už   nečeká...Takže abych to   shrnula - Doporučuji :)
Rollage
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.7.2010
Nejlepší Scorsese v 21. stol.
Excelentní filmařina, ostrov   "Deprese" a   DiCaprio, který roste s   každým dalším filmem.   Hlavní pointa sice funguje   jako zlomová, ale co tento   film nadzvedává nad ostatní   psychologické trillery jsou   nádherně zpracované snové   "flashbacky",   klaustrofobní hudba a   poslední replika filmu.
Prema19
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.7.2010
Mazec
Musím se přiznat, že jsem   po tomto filmu ještě hodně   dlouho hledal nějakou   chybičku v ději, ale nakonec   jsem shledal, že to vlastně   všechno krásně zapadlo.   Opravdu povedený filmek, ne   že bych umíral v úžasu,   ale na konci filmu jsem se   opravdu přistihl, jak zírám   s otevřenou pusou! Vřele   dopoučuji. 9/10
JohnCoestler09
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.5.2010
Naj flm ,na ktorom som bol v kine!
Tento film ma velmi   nadchol.Bol strhujúci od   začiatku do konca.Di Caprio   tu podáva fantastický   výkon,na Oscara.V tomto filme   je všetko inak ako si   myslíte.Koniec je za 100   bodov+výborná   hudba.Zážitok!!!
Amidamaru
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.2.2010
Tak jsem se právě vrátil z   kina a musím říct že jsem   velmi ale velmi potěšený   tím co jsem zažil. závěr   jsem vůbec nečekal... docela   mě překvapil... zdá se ze   začátku že film má   jednoduchý předvídatelný   děj... ale není tomu tak...   rád si na něj zajdu ještě   aspoň jednou...
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.4.2014
,,Řekni mi co je horší ?   Umřít jako hrdina nebo žít   jako zrůda ? '' Napřed mi   chvilku trvalo, než jsem se   zakoukala, ale potom jsem   zírala doslova jako   uhranutá. Z té staré,   ponuré pevnosti šel vážně   strach. A Leonardo opravdu   "zaválel" (hlavně   v závěru) - tyhle vyšinuté   typy mu sedí jako   ulité(vzpomínala jsem   přitom na jeho postavu   retardovaného kluka z filmu   Co žere Gilberta Grapea).
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.3.2011
Po skončení jsem si   říkala, že to byl v   podstatě okopírovaný styl   Shyamalanova Šestého smyslu,   ale tentokrát se u mě   žádné "wauuu"   nekonalo. Přeci jenom se v   příběhu objevovalo více   indicíí, které   upozorňovaly na to, že   všechno není tak jak se   zdá.
DiCaprio hrát   umí, ale mě tyhle   klučíkovské typy moc   nesedí, navíc těžce   kopíroval svojí postavu z   Počátku, zajímavější pro   mě byl Ruffalo, Ben Kingsley   odvedl svojí rutinu, ženské   postavy se mi pletly,   přispívalo k tomu neustále   deštivé počasí a   nevýrazné oblečení.
Vzhledem k počtu mrtvol,   včetně dětských, ne moc   vhodný snímek pro relax.
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.9.2010
Prokletý ostrov
Jeden z mých   nejoblíbenějších herců   opět exceluje. Poslední   dobou mě jen a jen   překvapuje. Ať už je to   "Nouzový východ",   "Skrytá identita"   nebo nový   "Počátek",   Leonardo DiCaprio prostě   září všude. S režisérem   Martinem Sorsessem už má   také nějaké zkušenosti,   ať se jedná o   "Letce" nebo   "Gangy New Yorku"   (zajímavé, oproti   Prokletému ostrovu mě zas   až tak tyto dva filmy   nezaujaly, ne že by byly   vyloženě špatné, jen   strašně natáhlé, tří   hodinové eposy jsou prostě   dlouhé).
Shutter   Island má výbornou   atmosféru. Tak hustou, že se   z obrazovky přenášela až   ke mně do pokoje a já jí   cítil tak moc silně, že   jsem si byl téměř jistý,   že se něco děje i u nás   doma. Vše sladěno: hudba,   barvy, kamera... Falshbacky   zachycující střípky   maršálovi minulosti   neustále nutí skládat si,   co se to tenkrát vlastně   stalo a proč je teď DiCaprio   takový. Vše graduje   strašně rychle a dvě hodiny   uteče jako voda, nakonec jsem   zůstal sedět s otevřenou   pusou dokořán. Skvěle, jen   více takových filmů, ať je   na co chodit do kina...
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.1.2013
Ponurý psychologický   thriller s nepříjemným   hudebním doprovodem, který   ještě díky vhodně   zvolenému prostředí   dodává filmu více mrazivou   atmosféru. Příběh z   prostředí blázince je   povětšinou zajímavým   tématem a zde to v pevných   rukou režiséra Martina   Scorseseho dělá velmi   vydařenou podívanou.   DiCaprio ztvárnil člověka   poznamenán několika traumaty   skvěle. Přestože děj   odkrývá indície, které   symbolizují, že možná   nesledujeme tak úplně jasnou   "šachovou partii",   jak si myslíme, stále to   člověka nutí sledovat, co   se bude dít dále.
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.5.2021
Twist Island...
Scorsese DiCaprio zohraté   duo, ktoré prináša   kvalitu.Výkon Lea je   slušný, ale výborne mu   sekunduje Ruffalo a Haley   /skvelý Rorschach vo   Watchmen/.Naopak čierna vdova   Williams bola slabá ako   čaj.V snímku mi vadilo   príliš veľa   "twistov", ktoré   dej degradovali.Ponurá   atmosféra zaujímavá.Videl   som pred pár mesiacmi a   stále si pamätám dej, čo   je obrovské plus.Preto dávam   vyššie hodnotenie.
Film doporučujem.
Máša13
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.10.2015
Pro
mě dost psycho skrz ty mrtvé   děti,ale jinak velmi   působivé dílko,s   autentickou ponurou   atmosférou,výbornými   hereckými výkony,skvěle   natočené a na poměrně   dlouhou stopáž mě vtáhlo a   nepustilo.Co nemám moc   rád,jsou konce ve stylu   "domysli si sám" a   tomu se autoři bohužel   nevyhnuli.Ale jinak ok   podívaná.
decepticon
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.6.2012
pure mindfuck - hudba, vizual.   Dokonca je to pozeratelne aj   viac krat.

/18.03.11/ cz dab   Tvůrčí skupina Josefa   Petráska 2010
/12.6.12/ -=-
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.9.2011
Leonardo DiCaprio mi opět   dokázal, že má opravdu   šťastnou ruku, co se týče   výběru filmů. Pravda, se   Scorsesem snad ani nemohl   šlápnout vedle (alespoň   soudím, podle dosud   viděných filmů). Scorsese   se jako už klasicky hnípá v   psychice hlavního hrdiny.   Tady snad více než obvykle   (teda když vynechám   Taxikáře). Kulisy   nehostinného ostrova a   téměř hmatatelný pocit,   že „tady není něco v   pořádku“ skvěle   přispívají k pomalu   houstnoucí atmosféře.   Snímek je totiž vyprávěn   opravdu v pomalém tempu,   navíc prokládán mnoha   vzpomínkami a sny (některé   mi však přišli i v kontextu   závěru přeci jenom trochu   zbytečné, spíše jenom na   efekt) a samozřejmě   vlastním pátráním, kdy se   posouváme v případu spíše   jenom v náznacích, než že   by hlavní postava Teddy se   svým parťákem opravdu na   něco přišli. Musím však   uznat, že konec mě trochu   zklamal, přišel mi přeci   jenom trochu moc   překombinovaný a byl bych   radši za rozuzlení, které   se mi v hlavě rýsovalo pár   minut předtím (možná, že   by to nakonec působilo trochu   nesmyslně, ale v mých   představách to nemělo   chybu:-). V režijní   filmografii Martina Scorseseho   nepovažuji tohle dílo za   úplnou „topku“, ale ve   srovnání s většinou   konkurence obstojí rozhodně   se ctí. K tomu mu dopomáhá   také výtečné herecké   obsazení, kde kromě   zmíněného Lea dostává   prostor též mě stále   sympatičtější Mark Ruffalo   nebo Ben Kingsley a Max von   Sydow. Radost mi udělala   také Michelle Williams, až   dokud jsem neuviděl její   jméno v závěrečných   titulcích, nedošlo mi, kde   já tu holku viděl. Dalším   velkým kladem je potom   prostředí, potažmo doba, ve   které se Prokletý ostrov   odehrává – padesátá   léta, + Amerika, ostrov +   staré, lehce depresivní   budovy…jednoduché,   účelné, krásné. Takže   výsledné dojmy jsou   rozhodně pozitivní, kvůli   závěru se k tomu navíc   určitě ještě vrátím, ale   abych byl zcela upřímný,   tak nějak jsem očekával   větší „bombu“.
mikee007
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.4.2018
Psychothriller s hororovými prvky
a pro mne opět překvapení,   v podobě zjištění   režiséra až na konci filmu.   Kdybych od začátku věděl,   že tohle dílko má na   svědomí Martin Scorsese,   věděl bych, že mě čeká   něco výjimečného.
Začnu herci. DiCaprio už   dlouhodobě dokazuje, že se   vymanil ze svého klučičího   období a že je to herec,   který zahraje skvěle   cokoliv. Zde mu zdatně   sekunduje další můj   oblíbenec Ben Kingsley.
Hlavními devizami tohoto   snímku jsou tíživá   atmosféra, překvapivá   zjištění a pointa, která   je jak vystřižená z filmů   Night M. Shyamalana. Zde   souhlasím s recenzí Mirky   Spáčilové, že ne každému   se musí líbit...
Ať   tak, či tak, Prokletý ostrov   není obyčejný film. Je to   film, který vám zaleze pod   kůži a budete na něj myslet   v noci, když se probudíte a   jdete čůrat. A budete na   něj myslet i celý další   den. A možná i ten další.   A to je přesně to, co si   každý tvůrce přeje.
Druhou stranou mince je   to, že Prokletý ostrov není   filmem, který byste chtěli   vidět víckrát. Jednou to   prostě stačí.
Tak si   vyberte.
bobo336
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.7.2015
Shutter Island
Prekliaty ostrov je pomerne   kvalitným mysterióznym   thrillerom s výbornou   zápletkou a viac-menej   slušnými hercami(Len mi   chýbal Mark Ruffalo).Dejovo   je síce film veľmi pomalý a   pre niektorých jedincov až   nudným filmov ale výborná   Noirová atmosféra a   hororová priam až desivá   hudba vám alebo aspoň   niektorým to   vynahradí.Príbeh filmu je   kvalitný a nemusel by sa zaň   hanbiť ani taký Sherlock   alebo Columbo...finálne   rozuzlenie je nečakané a   odporúčam si film pozrieť   ešte jeden krát a zrazu si   všimnete ako pekne to   zapadá(Inak po tomto filme sa   stávajú mená Martin   Scorsese a Leonardo DiCaprio v   jednom filme zárukou skvelej   zábavy).
Out-Of-Way
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.3.2010
Pokud máte velmi dobrou   náladu, tak se podívejte na   tento zajímavý film a ono   vás to nadšení přejde.   Jestli máte depresi (a nebo   si aspoň myslíte, že ji   máte) pak se nedívejte,   protože depresi budete mít   určitě. A kdo se chce u   filmu jen bavit s vypnutým   mozkem tak ať se nedívá,   protože to pro něj bude jen   ztráta času. U tohoto filmu   je potřeba přemýšlet –   ovšem nakonec zjistíte, že   vše je poněkud jinak, než   se zdálo. Aspoň někomu.

Jsem si vědom   toho, že první odstavec je   mnohoznačný a pro někoho   snad i nepochopitelný. To   proto, že Já, moje druhé   já a také třetí já se   nemůžeme dohodnou, jestli se   nám film líbil. Zatím jsme   film viděli pouze   dvakrát.
A shodli jsme   se na následujícím:

Herecké výkony   jsou výborné – že by snad   nějaký Oscar? A samozřejmě   také výprava je na vysoké   úrovni; ostatní raději   komentovat nebudu – moc bych   se rozepsal a asi bych pouze   chválil, ovšem je docela   možné, že bych taky něco   hodně kritizoval.

V první větě jsem   napsal, že film je zajímavý   – myslel jsem to takhle:   rozhodně jsem se nenudil,   protože mne pořád ZAJÍMALO   co bude dál.

A   ještě jedno důležité   upozornění – film je   velice dlouhý – jen taková   připomínka pro ty, kterým   vadí všechny filmy, které   mají víc jak 100 minut.
movie-freak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.10.2010
Výborný film z prostředí   psychiatrické léčebny pro   psychicky narušené zločince   umístěný na osamělý   ostrov. Tři čtvrtiny filmu   si říkáte, co to zase asi   ti nacističtí doktoři   provádějí s mozky svých   pacientů. A ještě mají tu   drzost konat své zvrácené   hokus pokusy na americké   půdě. A najednou to vypadá,   že nic není tak jak to od   samého počátku vypadá. V   podstatě jde o jednoduchý   příběh, ale skvěle   odvyprávěný. Asi vám z   toho nebudou vstávat vlasy   hrůzou, ale napětí vás   nemine. Dokonce jsem objevil   jednu malou chybičku (viz   chyby).
anetaaneta
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.2.2011
Snímek před shlédnutím i   při něm vypadá úplně   jinak, než o čem je...Proto   mě Ben Kingsley ke konci   úplně odzbrojil...Jde o   ojedinělý snímek s zcela   jiným nadhledem..Velice se mi   líbil..
renefer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.1.2012
prokletý ostrov
Nejdřív to vypadalo jako   celkem dobrá detektivka, až   na hudbu a Leonarda, kterého   nemusím. Během filmu jsem   začala uvažovat, že Leo do   té léčebny patří daleko   spíš než ostatní pacienti,   se kterými se setkal. Pak   jsem čekala konec, který se   nabízel - zlí doktoři   přesvědčí zbytek světa,   že se   "vyšetřovatel"   zbláznil a zavřou jej do   konce života v léčebně,   úplně jsem to viděla -   poslední záběr do očí   nebohé oběti, která, ač   zdravá, podstupuje   lobotomii... No moc jsem se   nesekla, ale přece jen   trošku, nicméně to bylo   předvídatelné.
Dogfish
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.2.2011
Pochmurná atmosféra filmu   mě dostala. Musím se   přiznat, že jsem to Leonardo   DiCapriovi žral skoro až do   konce. Jo, on je ten dobrý a   doktoři jsou lumpi, co   dělají pokusy. Závěr filmu   byl pro mě překvapující a   nečekaný. Dávám 8*.
Itsfullofnames
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.3.2018
Vyber si cestu
Scorsese a jeho pan dvorní   herec Leo DiCápio. Začnu asi   tím co nebylo košér. Délka   filmu, přes dvě hodiny je   poněkud brutální a opravdu   dokáže odradit, zhruba po   půlce jsem to už chtěl   vzdát. Nic méně všechny   scény jsou, krom jedné,   nutné pro udržení   konzistence děje pro diváka.   Dále průhledný děj, již   na začátku filmu máte   tušení že je něco špatně   po prvních snových   pasážích je vám jasné co   se stalo. Jediné co mě   donutilo to dokoukat byly   herecké výkony a jak to   dopadne s hlavní postavou.   Přičemž konec je právě to   na co se vyplatí počkat.   Protože celý film si buduje   atmosféru na poslední dvě   věty a to je naprosto   úžasné.
Skvělý film   a mohu jen doporučit.
prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.9.2011
PROKLETÝ OSTROV

Na tento film jsem se   hodně těšila. Píšou o   něm „mrazivý thriller“,   no u mě nastalo mrazivé   tušení, že blázen je tu   úplně někdo jiný už   nějak na počátku filmu.   Chvílemi jsem se v ději   docela ztrácela. Nevím, ale   v poslední době jsem viděla   asi víc filmů na téma:   hlavní postava trpí   duševní poruchou, tak mně   už další podobný námět   začíná nějak vadit. Je tam   tolik nepřehledných   situací, které nepůsobí   ani tak strašidelně, ani   nezvykle jako spíše   zmateně. Z mého pohledu   tento film nesplnil mé   očekávání. Nejde totiž o   thriller, ale spíše o   psychologické drama. Myslím,   že se tak úplně nepovedl,   jak měli tvůrci v úmyslu.   Jak už někdo napsal, myslela   jsem si, že to bude větší   bomba.
Duri86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.10.2014
Rozhodně zajímavý film,   dost na palici. Psychiatři a   příbuzní terapeuti si   jistě smlsnou. Di Caprio je   výborný a Scorsese je znát   65%
PORTER
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.7.2013
Pro mě osobně dost   psycho,ale určitě výborné   herecké výkony ,skvělá   režie a výborná temná a   napínavá atmosféra dělají   z filmu ve svém žánru   jedničku.
Barney94
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.5.2019
Film to nebyl špatný, jen mi   to chvílemi přišlo až moc   zmatený. Jinak celkově   zápletka dobrá, jen jsem ten   konec začínal už v   průběhu první poloviny.
kockak1
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.7.2010
Zkusila jsem se podívat   třikrát, protože jsem si   myslela, že nejsem ve formě   a nevnímám na co koukám.   Ale bohužel při každém   pokusu mi myšlenky utíkaly   jinam. Napínavé a děsivé   scény střídají hluchá   místa s úmornými   konverzacemi, která to docela   pohřbí. Navíc se dost   nepovedla hudba, horší   podkres jsem snad neslyšela.   Je to zajímavý námět a   překvapivý konec a film   stojí za vidění, ale chybí   mu "šťáva" a   proto nadšení některých   komentářů tedy rozhodně   nesdílím. Možná, kdyby se   trochu setříhal, byla by i   příznivější stopáž.
Buckmister
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.12.2010
Prokletý ostrov
Tento film mě opravdu zaujal   a celkem můžu říct , že   zamotaná zápletka a drama je   tam opravdu po celou dobu   filmu . Skvěle zahrané a   místo kde se toto odehrává   je také dobře vymyšlené .   Přesto mi tam chybí určité   pasáže , které by   poodkrývali více děj a tím   i drobně zjednodušili tento   film . Jinak si to bude   člověk muset zkouknout   vícekrát aby mu neunikli   zdánlivě nepodstatné věci   .
MHSV
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.2.2012
Až na příšernou hudbu to   byl docela zajímavý snímek.   Dobré a důvěrné   prostředí spolu se   zajímavou kamerou a barevnou   rozmanitostí byli krásy   sami. Zápletka špatná   nebyla, ale pro dnešního   diváka příliš složitá.   Jinak jsem byl opět spokojen,   takže dávám, řekl bych   nečistý průměr.
hedvika89
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.11.2011
bacha!
Priznávám, nemám ráda   leonarda. Ale tady se mi   líbil, sice až ke konci, ale   trochu si to u mě spravil. A   film byl podle mě slušný,   ačkoli to, co na mě   zapůsobilo především, byla   poslední šestina filmu.   Která můj názor-bože to je   trapas- zmenil na -za ten   konec to stálo-
Ano,   konec byl velmi silný a   vysvětlil, proč spousta   scén působila   nepřesvědčivě.Jakmile film   dosáhl chvíle, kdy se   dozvíte první opravdu   důležitou pravdu, první co   vás napadne bude: To jako   vážně? Opravdu to má   skončit tak, jak jsem   doufal/a, že to neskončí,   jelikož tenhle typ konce byl   už stokrát použitý jak ve   filmech, tak v   "hrůzostrašných"   historkách, které si   převypráví 12-ti letí   skauti? Naštěstí to není   celá pointa a dozvíte se   toho víc, a to už pak stojí   za to. Ve zkratce. fajn   podívaná, která vás po   většinu času spíš   rozesmívá, když vidíte   klišé-jako temný maják na   útesu, kolem kterého   krouží vrány, temné   oddelení c, kde už jen   chybí blesky a bláznivý   smích a dost smesný rozhovor   hned na zacátku filmu,   odehrávající se jeste na   lodi.Ale ten konec vám to   vynahradí.
hvezdyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.3.2010
Od první minuty vlastně   sledujete jiný příběh,   než si celou dobu myslíte.   Atraktivní místo   těžkodostupného ostrova se   už mnohokráte stalo kulisami   k nejednomu filmovému   příběhu. Z počátku máte   pocit, že sledujete   detektivní thriller a pak   dojde k jistým překvapivým   zvratům, které bych nerad   prozrazoval. Upřímě   řečeno, mne bohatě stačí   jedno sledování. Film   žádným velkým zázrakem   není. Přesto to jedno   zhlédnutí mohu doporučit.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.4.2014
Po stránce obsazení to bylo   skvělé (L.DiCaprio,   B.Kingsley, M.von Sydow), po   stránce obsahu to bylo dost   slabší. Dva federální   vyšetřovatelé přijíždí   na ostrov, kde vyšetřují   zmizení pacientky. Brzy se   ukazuje, že v léčebně se   asi dělají pokusy na lidech.   Všechno je ale asi jinak a v   tom se dost ztrácel.
T2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.8.2018
║Rozpočet   $80miliónov║Tržby USA   $128,012,934 ║Tržby   Celosvetovo $296,831,073▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $8,408,980 //počet predaných   kusov 324,048║ Tržby za   predaj DVD v USA $25,825,191   //počet predaných kusov   1,468,852 ║ ťažký film,   na Scorseseho až moc   zamotaný, podľa ukážky som   myslel že pôjde o niečo   schématicky iné ala rád sa   vždy nechám prekvapiť,   určite film na viac pozretí   /60%/
karlosphonic
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.7.2011
Čekal jsem úplně něco   jiného.Ostrov měl svojí   ponurou atmosféru,ke které   přispěla navíc i klinika   pro psychopaty.Potud je vše v   pořádku.
Jenže když   si autor pomáhá rozdvojenou   osobností,tak mě to už   vážně nebaví.Sorry.Filmů   s podobným   "originálním"   koncem je prostě   příliš.Např.Hra na   schovávanou,Okno z   ložnice,atd.
mischel251
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.1.2011
Ani neviem ako   začať...začalo to tým, že   Leonardo Dicaprio v hlavnej   úlohe príde na ostrov aj s   kolegom vyšetrovať zmiznutie   pacienty no dej sa úplne   obráti a on zistí, že to   všetko bolo len   vymyslené,aby ho mohli   dostať na ten ostrov, aby sa   ho zbavili a urobili z neho   blázna...no ale potom príde   úplny zvrat, ktorý všetko   uvedie na správnu mieru...ale   to ju už záver filmu,ktorý   tu, ale prezrádzať nebudem,   aby to každý pozrel dokonca   a pochopil tento veľmi   komplikovaný dej.
Pjotra108
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.6.2010
Zklamání. Celý film jsem   byla natěšena, že je to   vážně politický thriller,   můj oblíbený žánr a   pokoušela jsem se orientovat   v tom obrovském vládním   spiknutí... a rozseknutí?   Zas ta pitomá schizofrenie,   jak jednoduché a   "klišovaté"   vyústění dalších   zajímavých filmů. Toleruju   to jen u Klubu rváčů a Hra   na schovávanou, ale poslední   dobou mě to vážně   začíná štvát. Jediné, co   mě na konci trochu   povzbudilo, byla poslední   věta Leonarda Dicapria, ano,   to byla vážně trefa do   srdce, která mi otevřela   pusu v úžasu... Ale jinak,   zklamání.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.12.2011
Velká očekávání a   slušná většina filmu.Má   to temnou a strašidelnou   atmosféru,ale konec je   zklamáním a už mě ty konce   s rozdvojenou osobností   serou!Naprosto to zkazilo   celý film a už se asi nikdy   nepřinutím se na něj   podívat....
rimmerova-motorka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.1.2017
DiCapria mám celkem rád.   Zdá se mi, že nemá špatné   role. Bohužel tady už   člověk neví co je   skutečnost a co sen. Moc   překombinované. Vlastně ani   na konci filmu to nevím. Byl   agent? Měl halucinace z   jídla a pití na ostrově,   nebo byl blázen už když na   ostrov přišel? Existuje   Rachel Solandová? Nebo je jen   výplod choré mysli? Je   maják majákem, nebo tajnou   laboratoří? To ví jen autor   scénáře...možná.
iqtiqe
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.5.2010
Zdaleka ne tak dobrý film,   jak jsem čekal a na který   jsem se těšil. SPOILER! Asi   2/3 děje se odehrávaly v   duchu, který mi občas trochu   neseděl, ale tvářil se jako   zajímavé vyšetřování,   které mě bavilo a lámal   jsem si hlavu s rozuzlením a   odhadoval, kdo je parchant a   kdo klaďas. Takže 4*   úspěch, jenomže pak začala   fáze zpochybňování   předchozího jakožto   reality, a postupně bylo   předloženo, že vše, co se   odehrálo byla jen fantasie   jednoho člověka. Tak s tím   ať se jde scénarista vycpat.   Pokud má jít jen o   představy, musejí pramenit z   vypravování, kterému divák   může i nemusí věřit, ale   pokud je od začátku   fantasmagorie vydávána za   realitu a následn popřena,   působí to na mě, jako by si   ze mě někdo delal srandu.   Škoda, že nezůstalo u   původní linie a Teddy   skutečně neodhalil tajný   výzkum na lidech. 50%
blondataXena
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 5.7.2013
Zklamání
Mám celkem ráda Leonarda   DiCapria a myslím že jeho   výkon byl slušný. Ale jinak   to byla pěkná úchylnost s   ujetým koncem a ty tři   mrtvé děti už byly fakt   hnus. Mrtvé děti mi vadí v   JAKÉMKOLI filmu, ale zde o to   víc, že jsem se musela   prokousat natahovanou   slátaninou od které jsem   čekala nějaký   normálnější závěr.   Děkuji, znova ani omylem i   kdyby tam hrál Van Damme. A   dva body jen proto, že   jedničku šetřím na hrůzy   typu Matrix a Existenz.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 27.2.2014
Když se film rozjel řekl   jsem si, že bude dobrý,   protože blázinec na   ostrově, pak záhadné   zmizení...Jenomže potom už   t o jsou jen sáhodlouhé   dialogy, výslechy a   retrospektivy, popř. vidiny   hlavního hrdiny. Takže jsem   po 3/4 hodině začal   přejíždět a přejížděl   skoro do konce. Nezaznamenal   jsem prostě ve filmu nic   vizuálně zajímavého a to   by ve filmu být mělo. Na   ustavičné kecy si mohu   pouštět tv inscenace. Proto   film hodnotím jednoznačně   jako nudný, nějak   poslepovaný paskvil.
301020114500/12514/13225
radegaster
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 4.8.2015
Bez zájmu
Tuhle slátaninu bez hlavy a   paty nemá smysl příliš   rozebírat. 10% Za účast   Bena Kingsleye.Psycho-trauma   zápletka v hlavě dementa   jemuž "strýček   Sam" poskytl péči.
kkostaa
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.2.2010
kkostaa
Tak tohle je největší   filmový propadák všech dob,   když pominu to, že tento   filmový pokus trvá skoro 3   hodiny a za celou tuhle   dlouhou dobu popletených,   zuzlovaných, hloupých a   studipdích zápletek -   přijdete na to že konec   nedává žádný   smysl....jsem zklamany...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih23543minih23543Zákon mlčení (1985) 
Code Of Silence n
minih45795minih45795Noc úplňku (2006) 
Jungcheon n
minih7770minih7770Freddyho smrt - poslední noční můra (1991) 
Freddy's Dead: The Final Nightmare n
minih53759minih53759Noční můra v Elm Street (2010) 
A Nightmare on Elm Street n
minih26108minih26108Lásky Kačenky Strnadové (1926) 
n
minih19632minih19632Statečný Osceola (1971) 
Osceola n
minih20372minih20372Švéd (1994) 
Men of War n
minih63352minih63352Přepadení z hlubin (2008) [TV film] 
Depth Charge n
minih15771minih15771Phantasm (1979) 
Phantasm n
minih80008minih80008Nedotknutelní (2011) 
Intouchables n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Diarmuid O'Conghaile

O'Conghaile Diarmuid

Naposled navštívené:
Diarmuid O'Conghaile

O'Conghaile Diarmuid