Perché uccidi ancora? (1967)

Perché uccidi ancora?
60 %
 
 

Další název: ¿Por qué seguir matando?; Why Kill Again?; Blood at Sundown; Stop the Slayings

    Žánr: western / dobrodružný
    Země: Itálie / Španělsko
    Délka: 88 min.
Příběh začíná popravou rančera McDougalla členy klanu Lopezů, kteří nelegálně obchodují se zbraněmi. Každý z mužů vystřelí jeden náboj a muž zemře s patnácti kulkami v těle. O smrti svého otce se dozví Steve McDougall od své sestry Judy a kvůli pomstě dezertuje z armády. Hned na hřbitově u hrobu otce zlikviduje první tři nepřátelské vaqueros. Vůdce Lopez vyhlásí Stevovi válku.

Za Stevem na ranč přijíždí Lopezova dcera Pilar, která s ním dříve chodila a snaží se marně spor zažehnat. Na ranč zaútočí Lopezovi muži a Steve odrazí útok, při kterém přijde o život Manuel Lopez, bratr Pilar. Starý Lopez najme známého pistolníka a vraha El Gringa, kterému slíbí tučnou odměnu za nepřítelovu hlavu. Zároveň zpraví armádu o dezertérovi a tak se dostaví i patrola pod vedením poručíka.

El Gringo v závěru kvůli penězům zabije vůdce Lopeze i Pilar, unese Judy a s rukojmím se v horách postaví Stevovi v klasickém souboji tváří v tvář. Zvítězí spravedlnost a Steve odjíždí s vojenskou hlídkou k soudu s vyhlídkou na shovívavost vzhledem k zlikvidování nebezpečné bandy pašeráků se zbraněmi.  Autor: curil

režie:
José Antonio De La Loma, Edoardo Mulargia ((jako Edward G. Müller))
 
 
hraje:
Anthony Steffen (Steve McDougall), Ida Galli (Judy McDougallová), Gemma Cuervo (Pilar Lopezová (jako Jennifer Crowe)), José Calvo (López), Hugo Blanco (Manuel Lopez), José Torres (pistolník), Frank Oliveras (pistolník), Carlos Hurtado (Rojo), Franco Pesce (Sam), Ignazio Spalla (Rojo), Aldo Berti (Gringo (jako Richard McMoore)), Stelio Candelli (Teniente (jako Stanley Kent)), Giovanni Ivan Scratuglia ((jako Johnny Hunter)), Armando Guarnieri (Andy McDougall (jako Jack Warner)), Aysanoa Runachagua, Manuel Quintana (Jerry), Ignazio Leone
 
 
námět:
Vincenzo Musolino ((jako Glenn Vincent Davis))
 
 
scénář:
José Antonio De La Loma ((dialogy)), Gabriel Vincent Davis, Edoardo Mulargia ((jako Edward G. Müller)), Vincenzo Musolino ((jako Glenn Vincent Davis))
 
 
kamera:
Hans Burman, Vitaliano Natalucci
 
 
hudba:
Felice Di Stefano
 
 
výprava-architekt:
Alfredo Montori
 
 
kostýmy:
Maurizio Chiari
 
 
střih:
Enzo Alabiso
 
 
zvuk:
Alessandro Sarandrea
 
 
vedoucí produkce:
Giuseppe Bruno Bossio, Vincenzo Musolino
 
 
výtvarník:
Juan Alberto Soler
 
 
asistent režie:
Maurizio Mein
 
 
nahrál:
Michele Lacerenza
 
 
výkonný producent:
Vincenzo Musolino
 
 
producent:
Alfonso Balcázar, Vincenzo Musolino
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.