Duben
ohodnotit

Pro hrst dolarů

Per un pugno di dollari

Další název:
A Fistful of Dollars; Por un puñado de dólares (ES); Il magnifico straniero (IT); Für eine Handvoll Dollar (DE)
Žánr:
Rok:
1964
Délka:
110 minut
Premiéra v ČR:
24.6.1993
„Když se dva hádají, třetí se směje.“

Komentáře k filmu Pro hrst dolarů

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 28
topipig
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.11.2022
Klasika, kterou se nechal   inspirovat i Návrat do   budoucnosti trojka :).   Volonté zde ztvárnil jednoho   z největších filmových   padouchů a Morricone složil   nesmrtelnou hudbu. Eastwoodova   top role.
charlie1612
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.3.2022
Dnes již klasický   „spaghetti“ western s   tehdy relativně mladým   Clintem Eastwoodem, bylo mu 34   let. Vygradovaný příběh o   šikovném manipulátorovi,   který na své hrátky mohl   několikrát docela doplatit,   ale nakonec mu vše vyšlo a   přineslo úspěch.
Clint Eastwood nahradil   některé hvězdy první volby   a vytvořil postavu   svérázného pistolníka.   Sergio Leone oživil žánr   westernů a dal vyniknout   tehdy ještě málo známému   Eastwoodovi. Film je ozdoben   skvělou hudbou   „dvorního“ skladatele   Ennia Morriconeho.
red.mann
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.3.2019
Film se stal kultovním, ale   já úplně nadšený nejsem.   Ano je tam skvělá hudba   Ennio Morriconeho, která   dává filmu novou dimenzi.   Ano je tam skvělý Clint   Eastwood, ale přesto mě film   úplně neohromil. Asi je to   osobní, ale úplně mě to   nevtáhlo do děje.
mates05
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.9.2017
Eastwood to prostě   umí,tenhle western není   vyjímkou,dobre děj hudba a   jen na chvíli to bylo nudný   a pak?Pak zase ta střelba a   málo slov.
Mijamoto13
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.9.2017
Podle samurajského filmu
Miluji tyhle westerny.   Prostředí, hudba, syrovost.   A mimo jiné, námět je   čerpán podle japonského   filmu, podobně jako Sedm   statečných. Japonská   samurajská verze, ta je   podstatně rozvlačnější,   pro Evropana skoro   nedokoukatelná, ale skvělá.
Barney94
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.9.2017
Westerny mám sice rád, ale   tenhle mi nějak nesedl. V   ději jsem se občas ztratil a   taky mi nějaké postavy   nesedly. Beru to spíše jako   průměrný film.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.11.2016
Priprav tri rakve
Nikdy ma kovbojky nejako extra   nebrali, ale k dolárovej   trilógii som sa dostal hlavne   kvôli hudbe. Ennio Morricone   je bezpochyby génius a hudba   v týchto filmoch smeruje k   dokonalosti. To bol hlavný   dôvod, prečo tie filmy   skuknúť. Až tu som na to   prišiel, že to nie je len o   bezbrehom strieľaní, ale   hlavne naturalistický pohľad   na spravodlivosť. Ďalšia   vec, ktorú oceňujete je   herecké obsadenie. Clint   Eastwood je famózny. To jeho   minimalistické hranie s dvoma   výrazmi, s klobúkom a bez   neho (copyright: Sergio   Leone), pončo a zanedbané   holenie. Jo, vtedy chlapi   vyzerali ako chlapi a dnes,   keď vidíme tých drsných   metrosexuálov v kovbojkách,   navyše dnes do toho ešte   dajú zbytočné kecy a   pseudofilozofia o   spravodlivosti pre všetkých   a sto miliónov vyhodených.   Vtedy to malo atmosféru a   prostredie tiež malo niečo   do seba, neplytvalo sa   prílišnou akciou ani   slovami. Dejová linka nie je   zložitá, kde sa dvaja bijú,   tretí víťazí. Hudba,   Clint, atmosféra, Piriperove   truhly a spravodlivosť pre   všetkých. Navyše, keď sa   nechcete ospravedlniť   koňovi, to nie je rozumné
Vlastovka89
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.3.2016
Tady Sergio Leone ještě   nevěděl, že Clint Eastwood   nesmí být ukecaný. Stejně   moc krásný western s   krásnou hudbou a prachem   všude.
roox
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.2.2015
westernová klasika
Někomu možná rozvláčné   tempo vyprávění nepasuje,   ale podle mě to ke spagetti   westernům té doby patří...   vše pak graduje se   závěrečnou přestřelkou,   dramatická hudba, pistole   hozené v prachu, pot na   čelech, pohledy z očí do   očí... napětí, které by   se dalo krájet a prodávat na   kila. Díky za strhující   zážitek!
movie-freak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.8.2014
Snad klasika mezi westerny,   kterou nesmí opomenout   shlédnout každý milovník   tohoto žánru. Jednoduchá   zápletka s jednoduchým   řešením. Nezapomenutelné   scénky. Legendární hudební   doprovod. A hlavně - Clint   Eastwood!
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.5.2014
Pro hrst dolarů
Povedený western s   vynykajícím maldým Clintem   Eastwoodem v hlavní roli.   Film si celou dobu drží   solidní napětí a pěkný   spád. Přestřelky mají   šťávu a celkově vydařenou   atmosféru navíc parádně   dokresluje nádherná hudba.   Rovněž se mi taky líbil   dobře vygradovaný a   napínavý závěr.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.2.2014
Výborný western, ale opět   bych mu vytknul jistou   rozvláčnost. Ono to sice k   Leonemu patří, ale přece   jen... Přesto jde o film, na   který se dozajista ještě   někdy podívám.   201208079930/9954
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.1.2014
Séržo Leone točí   zvláštní filmy a myslím,   že někdy se tím prokousat   není jednoduché. Má   zajímavý styl, dobré herce,   zajímavé momenty a scény.   Skvělou hudbu, víme od koho   hlavně že:-) Ale některé   pomalé záběry a kolikrát i   stopáž to celé posouvají   jinam. Já se jeho filmy vždy   prokousávám obtížněji...
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.2.2013
Westernová klasika s   hvězdným C.Eastwoodem v   reřii borce   S.Leoneho.Osamělý pistolník   přijíždí do města a   přemýšlí jak   vydělat,nechá se najmout   jedním klanem a pak ještě   druhým.Poté oba klany   znepřátelí na tolik že se   snaží pozabíjet a on na tom   vydělá.První režijní   western S.Leoneho a první   hlavní role C.Eastwooda a oba   to zvládly bravůrně,   absolutně fantastický   filmový zážitek.
blondataXena
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.1.2013
Mám ráda westerny s   C.Eastwoodem. A tady je navíc   ještě tak mlaďoučkej.   Hlavní zápletka je také   dobrá - a že není dokonalý   klaďas - nemusí být vždy   vše černobílé..
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 7.9.2011
Na to, jak je to   "kultovní" film, mi   nepřijde kdovíjaký. Jak mi   krev ve filmu nevadí, tady mi   to přišlo nevím proč   "divný", hlavní   hrdina krom jednoho skutku moc   charakteru nepobral.
satyr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.4.2010
Clinta Eastwooda považuji za   jednoho z nejlepší   představitelů westernových   filmů.Jeho pončo skrývá   velmi rychlý kolt.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.2.2010
Leone na Itala točil skvělé   westerny i tento je toho   pěkným důkazem a Eastwood   je zde skvělí,práce z   dvěma bandami na jednou a   přitom proti sobě.Je to   velmi dobré.
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.1.2010
Kto by povedal, že Clint   Eastwood dokáže zahrať   hocijakú rolu. Ale najlepšie   mu to klape v divokých   westernoch, ako je to v   prípade tohto filmu. Dej je   napínavý, strhujúci a   pútavý. Film je   doprevádzaný vynikajúcou   hudbou od Ennia Morriconeho.
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.1.2010
Musím ríct, že mám dost   rád westerny s Clintem   Eastwoodem, protože hraje   správné a dnes už   nezapomenutelné hrdiny   -tvrďáky ( ono s tím jeho   drsným kameným ksichtem se   mu to hrálo jednoduše ) a   tento film patří mezi ty   výborné.
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.12.2009
Pro mě zatim zřejmě   nejlepší western, co sem   viděl.Přiznám se že přes   bohatou Eastwoodovu   filmografii sem zatim moc jeho   filmů neviděl, každopádně   tady je skvělej.Jako cizinec   Joe toho sice moc   nenapovídá, ale atmosféra   je excelentní, hudba opravdu   povedená a závěrečnej   souboj nadmíru   originální.(oprava -   konečně sem viděl jeho dva   mladší bratříčky od   Leoneho + Tenkrát na Západě   a všechny sou překvapivě   eště lepší...)
AshT
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.9.2009
Westerny mám hodně rád ale   když se tam objeví drsnej   Clint Eastwood je to   super.Clint Eastwood v roli   záhadného cizince Joe film   byl starý proto tam nebyli   tak dobře udělané efekty   střílení ale jinak to byl   dobrý film.
halounak
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.1.2009
Leoneho rozjezd pro mnohem   lepší filmy. Eastwood,   Volonté i Morricone hudba   jsou skvělí ale přesto na   mě tenhle fiml působí jako   odvar oproti Leoneho   pozdější tvorbě. I když   je pravda, že tenkrát neměl   třeba tolik peněz jako   později, při natáčení   Tenkrát na Západě...
sarf
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.5.2008
Král westernu Sergio Leone ve   svém prvním pokusu nastavil   laťku právě tak vysoko, aby   natočil dobrý film, a na   druhou stranu, aby každý   další jeho western jí mohl   posunout nahoru až na samou   špičku dějin   kinematografie. Ani   jednoduché dějové schéma   osamělého hrdiny   lavírujícího mezi dvěma   bandami nenudí a ukazuje   mistrnou režii, střih i   hudbu.
wawer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.1.2008
Velice osobitý, zajimavý a   poutavy western, který sice   nedrži divaka   přišpendleneho tak jako jeho   pokračovaní, ale rozodoně   stojí za zhlédnutí, když   už nic jineho tak proto že   je to zakladni kamen   novodobého westernu, a ta   hudba...
JVSoolen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.9.2007
Prvni spaghetti western Sergia   Leoneho s Clintem Eastwoodem   otevira Dolarovou trilogii.   Neni lepsi nez Hodny, zly a   osklivy a Tenkrat na Zapade,   ale za videni urcite stoji (uz   kvuli Clintu Eastwoodovi   mluvimu italsky).
Dudelino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.4.2007
Po letech jsem na to znovu   kouknul a musím ubrat v   hodnocení,kvalit   pozdějších snímků   Hodný,zlý a ošklivý a   Tenkrát na západě to   zdaleka nedosahuje,hudba je   výborná,jinak režisér   teprve zkouší co v daném   žánru může   uplatnit.Pozdější remake   Poslední zůstává s   B.Willisem řadím na stejnou   úroveň
Karabekian
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.9.2006
Leone uměl točit filmy! Pro   hrst dolarů sice nedosahuje   takových kvalit jako Hodný,   zlý a ošklivý nebo Tenkrát   na západě, ale za vidění   rozhodně stojí. Jako vždy   skvělá hudba a brilantní   kamera...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih31654minih31654Dotek zla (2000) 
Bless the Child n
minih29666minih29666Purpurové řeky (2000) 
Les riviéres pourpres n
minih34887minih34887Krásná pokojská (2002) 
Maid in Manhattan n
minih41668minih41668Dědek (1988) [TV inscenace] 
Dědek n
minih22208minih22208Večírek (1968) 
The Party n
minih31804minih31804Blikající světla (2000) 
Blinkende lygter n
minih61013minih61013Lucie a Marta (1985) [TV inscenace] 
Lucie a Marta n
minih26579minih26579Rodinná oslava (1998) 
Festen n
minih9149minih9149Interview s upírem (1994) 
Interview with the Vampire n
minih180556minih180556Jedině Tereza (2021) 
n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Hodný, zlý a ošklivý (1966)

 Hodný, zlý a ošklivý (1966)
Hodný, zlý a ošklivý n
The Good, The Bad And The Ugly
Žánr: western
Země: Itálie
Režie: Sergio Leone

(pokračování)

Pro pár dolarů navíc (1965)

 Pro pár dolarů navíc (1965)
Pro pár dolarů navíc n
Per qualche dollaro in più
Žánr: western
Země: Itálie
Režie: Sergio Leone

(pokračování)

Tělesná stráž (1961)

 Tělesná stráž (1961)
Tělesná stráž n
Yôjinbô
Žánr: akční / drama / krimi / thriller
Země: Japonsko
Režie: Akira Kurosawa

(remake)

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

17:15 - 17:40

6 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - Podivuhodná Asie - Indonésie

17:20 - 18:10

1 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

NOVA - Odpolední Televizní noviny (20...

17:00 - 17:30

21 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2003/1) [TV pořad]

16:40 - 17:55

41 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190494
Osobností: 697724
Fotografií: 763713
Plakátů: 376292
Obsahů a biografií: 178187

Poslední komentáře

Velký Jake (1971)

Velký Jake
Johna Wayne já jaksi   nemusím, ale jako Big Jake,   zřejmě díky dobrému   scénáři, jsem visel očima   na obrazovce. Ve filmu hrál i   jeho syn Patrick, spolu   natočili 11 filmů...

Autor: jarda53 | Hodnocení: 9 / 10

Andělské oči (1994)

Andělské oči
Tenhle film je dokladem toho,   že 90.léta byla z hlediska   naší kinematografie hodně   podivnou dekádou.Kvalitní   Hrabalova literární   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Těžká Barbora (1960) [TV divadel...

Potěšení

Těžká Barbora
Herecké výkony a hudební   doprovod Orchestr Karla Vlacha   vdechují tomuto kousku   neopomenutelný život.

Autor: Rostislav-Bartosz

Ohnivý máj (1974) [TV inscenace]

Ohnivý máj
Jedna ze série hodně   povedených televizních   inscenací z naší dávné   historie, které vznikly v   roce 1974. Tentokrát   církevní koncil v více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Šťastné a krvavé (2023)

Šťastné a krvavé
O tom, že existují skřítci   Elfové pro země, které o   vánočních svátcích   vyznávají reklamní postavu   Santa Clause společnosti   Coca-Cola, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 7 / 10