Duben
ohodnotit

Příšerná tchyně

Monster-in-Law

Další název:
Diabolská svokra (SK)
Rok:
2005
Délka:
102 minut
Premiéra v ČR:
4.8.2005
„Tchyně a uzený nejlepší jsou studený...“

Komentáře k filmu Příšerná tchyně

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 24
klasifikátor
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.4.2021
Jen další variace na   tisíckrát obehrané a   ukrutně zprofanované téma.   Můžete mít sebelepší   herce a z takto   profláknutého tématu   stejně nevyždímete nic   lepšího než průměrný   film. Ta látka je tak   provařená, že ji nelze   uchopit nějak nově a   zajímavě. Vždy z toho bude   jen takové tvůrčí deja vu.   Přinejlepším (tak jako v   tomto případě) z toho   zůstanou jen dobré herecké   výkony a to je na opravdu   dobrý film málo.
hledaseniki
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.5.2010
Monster-in-Law
Zřejmě nehynoucí téma a   strašák všech žen a mužů   - tchýně. Nejsem si jistá   jestli si přesně tohle   zasloužilo natočit film, ale   budiž, nějak se vydělávat   musí.
Musím   souhlasit, že filmy Jennifer   Lopez za moc nestojí ani   tenhle film není výjimkou a   nebýt skvělé Jane Fondy,   která tchýni dodává to   pravé ořechové a to   doslova, tak by se film   propadl do nejhlubších   hlubin zapomnění.   Průměrnost a stupidita ze   snímku čiší a přesto se   tam najde několik vtipných   pasáží, ale přesto to tak   úplně nestačí.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.12.2013
Romantický snímek o situaci   poněkud nezvyklé, přesto   reálné a životní. Jane   Fonda tu zahrála úspěšnou   televizní hvězdu se svojí   show, která psychicky neunese   její výměnu za mladou a   skončí na psychiatrii. Po   návratu se před jejíma   očima zasnoubí syn a pro ni   se hroutí svět. Představa,   že by byla svatba a synáčka   ztratila je nepředstavitelná   a tak se tomu snaží   všemožně zabránit.   Sympatická Jennifer Lopez a   pohledný Michael Vartan je na   pohled příjemná dvojice, k   sobě se absolutně hodící.   Jennifer je opět svá a   přirozená, a upřímně   její postavě, kterou   zahrála obdivuhodně, jsem   obdivoval pevné nervy a   výdrž nad ztřeštěností a   útoky své budoucí tchyně.   Jane Fonda neměla zrovna   lehkou roli. Zahrát takovou   potvoru plnou nejrůznější   výrazů a emocí je doslova   výzva. Ale poprala se s tím   velice bravurně. Její   trapnost je tak opravdová,   že si mnozí myslí, že je   to hereččin omyl a   neprofesionalita. Tak tomu se   říká herectví. A díky   tomu je humor krapet   těžkopádný, takže zábavy   si tu divák moc neužije, i   když komediálních situací   je tu spousty. Fackovací   scéna mezi tchyní a   'nevěstou' se jen tak   nevidí. A tak si snímek bude   složitě hledat spokojeného   diváka, což je na jednu   stránku zase škoda. Svoje   osobní kouzlo má a určitě   stojí za shlédnutí.
Duri86
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.7.2012
opět romantická komedie   které sice nemusím ale tato   poněkud ušla, syn   představí své matce novou   snoubenku a ty si zrovna   nepadnou do oka
georginaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.6.2007
Dobře napsaná komedie pro   zasmání, a ruku na srdce,   kdo nezažil něco tak   úžasného, jako bojovat s   tchýní o svého syna??? V   každém vztahu jde o to, aby   se ten druhý líbil   rodičům, jako by ste si ho   nevybrali sami pro sebe, ale   spíše pro rodiče. Tato   působivá komedie je toho   důkazem.
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.2.2009
Romantická komedie o lásce,   kterou se snaží překazit   budoucí tchýně a dělá   proto vše možné až   nemožné. Jane Fondová je   jako tchýně úžasná.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.3.2013
Mě kupodivu tento film   pobavil. Smála jsem se dost   často, a ne ani tak   předvídatelným situacím,   jako komediálnímu talentu   Jane Fondové. Škoda, že   tuto herečku nevídáme na   plátně více - a mimochodem,   vypadá stále skvěle.
Mlapiska
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 27.7.2007
Naopak – ta tchýně je na tom to nejlepší
Romantická komedie, která   opravdu není ničím   vyjímečná, ale to nevadí,   horší je herecký výkon   hlavní představitelky, s   tím plně souhlasím.   Upřímně mě nenapadá   žádný film, kde by Jennifer   Lopez nějak zazářila. O   jejích hereckých   schopnostech si myslím svoje.   Zde působí poměrně   křečovitě, jinak spousta   scén je tu předvídatelných   a nijak vtipných. Vlastně   celý film je takový, jaký   člověk předpokládá, že   bude. Za sebe říkám slabý   průměr.
collen
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.5.2017
Příšerná tchýně je   především povedený duel   mezi Jennifer Lopez a Jane   Fondovou, ale jinak   průměrná zábava a humor s   romantikou se taky   nepřekonali. Ovšem jako hra   "kdo z koho" to   docela ušlo.
payo1555
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.3.2012
Film je lepší průměr. Moc   mě to nebavilo a to jsem   fanoušek Jane Fonda.Já mám   vůbec averzi k takovýmto   komediím a popravdě řečeno   nemám rád hvězdu typu   Jennifer Lopez,ona určitě   film netáhne.Téma je   staromodní.
lucymat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.1.2010
Krásně škodolibá komedie v   níž Jane Fonda naprosto   exceluje. Věřte mi, že   tuhle ženštinu byste za   tchyni rozhodně nechtěli.   Celkový zážitek mi sice   kapku kazí Jennifer, protože   režisérův záměr   "běž před kameru,   párkrát se usměj a   čau" je evidentní...   ale vzhledem k tomu, že se   jedná o romantiku, nemůžu   čekat zázraky
mildaaxe
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 18.1.2011
Tak to sem si teda zase   dal.Jennifer Lopez je moc   hezká ženská i když její   filmy za moc nestojí. Na   druhý straně, až dodnes to   byly filmy průměrné, ovšem   tohle dílo je něco extra.   Příšerná tchýně se   snaží přesvědčit o tom,   že je to komedie. Není.   Hodinu je to neuvěřitelně   koncentrovaná nuda s   relativně častými   „humornými“ vložkami,   které působí téměř bez   výjimky naprosto trapným   dojmem. Dialogy psal taktéž   asi někdo z jiné planety –   seznámení mezi Charlotte a   Kevinem pak působí naprosto   směšně (ne vtipně). O   postavě Jane Fondové můžu   prohlásit jenom jediný –   charakter je to natolik   vyhnaný do extrému, že   působí jako parodie na sebe   sama a nedá se jí tudíž   ani trošku věřit, že to   všechno myslí vážně.Po   tomhle zdá se takřka   nekonečném utrpení   nastoupí posledních dvacet   minut stopáže a já najednou   zjišťuji, že koukám   úplně na jinej film –   docela příjemnou   nenáročnou komedii s   několika povedenými   hláškami a sympatickým   obsazením. Sakra, kde je   chyba? Skoro to vypadá, jako   by film točil jeden mizerný   a jeden slušný   režisér.Proč jen se ale na   toho druhého dostalo jenom   dvacet minut…Ne nechápu jak   mohl Luketic po slušně   zábavné Pravé blondýnce   natočit takovej brak. Nehrát   tam Lopez, asi bych to   nedokoukal. Protože i přes   její přítomnost to bylo   velký utrpení.
mikee007
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.8.2011
J-Lo
...a já ted půjdu přesně   proti názoru svého   "kolegy   recenzenta".
Já   totiž J-LO moc nemusím ani   jako zpěvačku,ani jako   herečku a navíc mi připadá   ,že je stejně jako Michaela   Kuklová u nás obsazována do   špatných rolí. Obě dvě   přece nemůžou hrát   princezny a nevinné víly se   zlatým srdcem Takhle   mrchy.
Ty by jim šly.   A jdou.
No a Jane   Fondovou taky nějak dvakrát   nevyhledávám.
Jenže   jsem nějak seděl u televize.   A ono to začlo. A bavilo mě   to A já na to zůstal koukat   až do konce,protože to   prostě byla sranda.
Ten film prostě nemá   jinou ambici,než pobavit   situační komikou. A ... já   nevím,možná jsem   prosťáček,ale mě to   bavilo. Smál jsem se a   líbilo se mi to .A o to asi   jde.
Lopézka za tohle   Oskara nedostane,ale u mě si   šplhla. A ani nemusí   vykrádat melodii z Lambády.
Faye
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.5.2007
Jane Fonda se nechtěla v   době své největší slávy   znát k filmu   „Barbarella“. Vyloženě   ten film nenáviděla a vždy   prohlašovala, že je   dramatická herečka a tahle   role byl její největší   omyl. Docela by mě zajímalo   jaké pocity chová ke své   nejnovější   „dramatické“ roli   tchýně. Mám ráda   odpočinkové filmy, takže i   přes nevalné kritiky jsem se   na film a na opětovné   setkání s Jane těšila. A   přestože v tomto dílku   dostala značný prostor ( jak   se sluší a patří na velkou   a slavnou herečku) a ve   kterém se dá od okamžiku,   kdy dámská válka je už   otevřená a vzájemná,   najít i jistý vtip. Bylo mi   z jejího návratu na velká   plátna dost smutno.
davidek
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Průměrná komedie.   Ideální, když přijdete   domů z práce, nechce se Vám   vůbec přemýšlet a chcete   usnout :-).
netopir55
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.7.2009
Jane Fonda a Jennifer Lopez se   v téhle komedii nebudou mít   rádi.Proč?Tchýni se totiž   nelíbi,koho si vybral její   syn a udělá vše,aby svatbě   zabránila.No pak se   ukáže,že synova snoubenka   se jen tak nedá.Zdařilá   komedie,nebude chybět i   menší romantika,no hlavně   se u toho nasmějete.
Ivett
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 6.1.2008
Jennifer Lopez možná je   zpěvačka (mizerná), možná   i tanečnice, ale určitě to   neni herečka. To, co   předvádí je strašné jako   vždycky. Nezachrání to ani   Jane Fonda. Možná proto, že   jí scénář připisuje jen   trapné repliky popřípadě   ubohé hysterické   záchvaty...prostě děs.
Geralt07
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.6.2009
Svěží komedie
Nemám odpovídající   vzdělání v oblasti filmové   kritiky, ani herectví, takže   nedokážu kvalifikovaně   posoudit úroveň hereckého   výkonu Jennifer Lopez.   Myslím si, že ve filmu   Příšerná tchýně se od   herců oskarové výkony ani   neočekávaly. Je to lehká   oddychová komedie, určená   pro pobavení diváků,   prostá ambicí stát se   námětem intelektuálních   debat...
Tink
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.8.2008
S tchýní má problém asi   každý a tento film ukazuje   souboj mezi tchýní a   budoucí nevěstou. Na film se   ráda podívám. Jane Fonda je   také výborná, ale přála   bych si, aby Jennifer Lopez   dospěla a přestala točit   tyto nasládlé béčkové   komedie! Vůbec mi do nich   nesedí.
usov
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.10.2009
usov
tenhle film mě příjemně   překvapil Jane Fonda je   herečka naprosto úžasná   udivuje mě jak skvěle   zahrála hysterickou matku   která chce pro svého syna   jen to nejlepší a tak   všemožnými způsoby   znepříjemnuje život jeho   přítelkyni
i Jennifer   Lopez zahrála svoji roli   skvěle
úžasně jsem   se u tohoto filmu bavila a   rozhodně doporučuji ke   shlédnutí
Leeslie
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 10.5.2008
Ano,příšerná tchýně je   opravdu příšerná.O to se   postará hlavně JLo,která   prostě hrát neumí,nikdy   nebude,tak se o to prosímtě   ani nepokoušej!Poprvé když   jsem tenhle film shlédl v   kině,tak jsem si řekl-jo,je   to docela   vtipný,zábavný.Není to tak   hrozný,ani ta Jennifer není   úplně nejhorší.Když jsem   to uviděl podruhé,tak jsem   si řekl:No,je to hodně   neoriginální,Jennifer i Jane   hrají trochu nudně a   přehrávají a když jsem ho   viděl naposledy,tak jsem si   pouze řekl,že tenhle film   patří k jednomu z   nejhorších,který jsem v   poslední době   viděl....18%-celkový dojem
xCindy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Takhle vtipnou romantickou   komedii už jsem dlouho   neviděla. Od začátku do   konce se bavíte a ani plochý   výkon Jennifer Lopez vám to   nezkazí, protože tam prostě   takhle zapadá. Film už jsem   viděla několikrát a   určitě doporučuji   shlédnout, stojí to za to   :-)
ninus1
Hodnocení:
Přidáno: 6.3.2008
Další klidná romantická   oddychovka,celkem se mě   líbila a pobavila mě, celkem   slaby byl výkon Jenifer Lopez   ale to asi nikoho znás   nepřekvapí.
jedlickaj
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.5.2007
Americká klasika typu Něco   na té Mary je, fotr je lotr   atd. spoustu scén odhadnete   jak skončí ale přesto vás   dokáží rozesmát. Role   tchyně je zahraná dokonale,   100% antikoncepce na   manželství. Jennifer Lopez   nepředvádí nic užasného   (mimo vzhledu) ale to by asi   nikdo nečekal a tenhle film   ji k tomu ani nedává   prostor.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih127300minih127300Sedmero krkavců (2015) 
Sedmero krkavců n
minih26837minih26837Hľadači svetla (1971) 
Hľadači svetla n
minih25844minih25844Vyděrači (1997) [Video] 
Excess Baggage n
minih72822minih72822S.W.A.T.: Pod palbou (2011) [Video] 
S.W.A.T.: Firefight n
minih5959minih5959Deepstar 6 (1989) 
DeepStar Six n
minih60636minih60636Přátelé (2008) 
Dostana n
minih143861minih143861Wu di tie sha zhang (1971) 
Wu di tie sha zhang n
minih53357minih53357Vzájemná objetí (2009) 
Personal Effects n
minih98086minih98086Gambit (2012) 
Gambit n
minih119648minih119648Planeta barbarů (1998) 
The Survivor n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Po stopách hvězd (2008) [TV po...

09:40 - 10:10

16 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázraky lidského génia

09:20 - 10:10

36 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

09:35 - 10:55

21 minut již uběhlo
59 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

09:10 - 10:30

46 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190552
Osobností: 697848
Fotografií: 763972
Plakátů: 376579
Obsahů a biografií: 178278

Poslední komentáře

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10