Princezna v opojení (2010)

Princezna v opojení (Wishful Drinking)

Wishful Drinking

    Žánr: dokument
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 76 min.
„TV adaptace populárního divadelního vystoupení hollywoodské hvězdy Carrie Fisher.“
Je dítětem hollywoodské smetánky, ikonou Hvězdných válek, ženou z plakátu na duševní chorobu. Herečka a autorka Carrie Fisherová v tomto snímku odhazuje masku celebrity a vypráví syrový, ostrý a úžasný pravdivý příběh. Film byl natočen na motivy jejího autobiografického divadelního vystoupení a knižního bestselleru.

Jak zde dokazuje, Carrie není jen dokonalou herečkou, scénáristkou a autorkou bestselerů, ale také potomkem šlechty showbiznysu - je dcerou slavné herečky Debbie Reynoldsové a zpěváka Eddieho Fishera, jehož nechvalně známý románek s Elizabeth Taylorovou ukončil pohádkové manželství. Přestože vyrostla obklopená filmovými hvězdami a už jako velmi mladá zakusila co je to sláva - v devatenácti letech ztvárnila princeznu Leiu ve Hvězdných válkách - její život byl stěží záviděníhodný. Musela čelit mnoha těžkostem a výzvám: tragické vztahy, drogová a alkoholová závislost, pobyty v léčebnách, bipolární porucha osobnosti, elektrošokové terapie. Přežila to a uspěla navzdory nepřízni osudu, což jen dokazuje její odolnost, inteligenci a především smysl pro humor.

Zdroj: HBO
Vysílání: titulky
Premiéra: 24.11.2011 HBO

režie:
Fenton Bailey, Randy Barbato
 
 
scénář:
Carrie Fisher
 
 
kamera:
Teodoro Maniaci
 
 
hudba:
David Benjamin Steinberg
 
 
střih:
Marc Cohen
 
 
výkonný producent:
Sheila Nevins
 
 
producent:
Fenton Bailey, Randy Barbato, HBO
 
 
účinkuje:
Carrie Fisher (sama sebe), Eddie Fisher (sám sebe (archivní záběry)), Harry Karl (sám sebe (archivní záběry)), Debbie Reynolds (sama sebe (archivní záběry)), Maxine Reynolds (sama sebe (archivní záběry)), Diane Sawyer (sama sebe (archivní záběry)), Elizabeth Taylor (sama sebe (archivní záběry)), Richard Dreyfuss (doktor Frankentha (archivní záběry)), Harrison Ford (sám sebe (archivní záběry)), Mark Hamill (sám sebe (archivní záběry)), Meryl Streep (Suzanne Valová (archivní záběry)), Mike Todd (sám sebe (archivní záběry))
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.