Duben
ohodnotit

Příběh z Hollywoodu

I Ought to Be in Pictures

Další název:
Moje místo je u filmu
Žánr:
Rok:
1982
Délka:
90 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Příběh z Hollywoodu
Na dveře nevrlého scenáristy jednoho dne zaklepe devatenáctiletá dívka. Je to jeho dcera, kterou neviděl od chvíle, kdy krátce po jejím narození utekl od rodiny. Muž není nadšený, protože dceruška, která se touží stát herečkou, do jeho nezodpovědného života vtrhne jako tornádo…


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Příběh z Hollywoodu
Divadelní hry Neila Simona byly už nejednou inspirací pro filmové tvůrce. Na snímku Herberta Rosse Příběh z Hollywoodu se známý scenárista a spisovatel podílel také jako spoluproducent. Rossovo uměřené pojetí se ani nepokouší rozhýbat příběh, postavený na dialozích.
Konverzační komedie vypráví o devatenáctileté Libby, která si vyrazí od maminky z Brooklynu do Los Angeles za otcem, jehož šestnáct let neviděla. Jako tisíce jiných dívek i ona sní o tom, že se dostane k filmu. Všechno je však jinak, než si představovala. Otec je v tvůrčí krizi a jeho scénáře vůbec nejdou na dračku. Projevuje pramalopu ochotu seznámit se s náladovou, energickou dcerkou, která vtrhne do jeho života jako povodeň a má nečekané citové požadavky. Nakonec všechno dobře dopadne a Libby získá mnohem víc než hvězdnou slávu - lásku nejbližšího člověka. A pro Herba je setkání s dcerou rozhodujícím momentem v jeho zpackaném životě.
Standardně dojímavá nenáročná komedie je především hereckou exhibicí Waltera Matthaua.
Autor/Zdroj:
Filmový přehled

Devatenáctiletá Libby touží po slávě filmové hvězdy, a proto odjíždí z New Yorku do Hollywoodu. Zde se setkává se svým otcem a jeho přítelkyní Steffy. Znovuprobuzené otcovské city a dceřina náklonnost radikálně změní život oběma.

Cinema 1992/12/89


Popis / Obsah / Info k filmu Příběh z Hollywoodu
Devatenáctiletá Libby, nekonvenční dívka z Brooklynu, se vypravila na cestu do Hollywoodu, aby se stala velkou filmovou hvězdou. Zároveň chce zase vidět svého otce Herberta, který rodinu před lety opustil. Jenomže otec po shledání s dcerkou právě netouží. Má totiž dost co dělat se svou alkoholickou i hráčkou vášní, navíc má tvůrčí krizi a musí řešit problémy se svou přítelkyní Stephanií…
Rodinná komedie s několika výtečnými gagy podle divadelní hry populárního Neila Simona, ve které mohl Walter Matthau naplno rozehrát svůj osobitý komický talent.

Autor/Zdroj: Popis
televizní program


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376364
Obsahů a biografií: 178200

Poslední komentáře

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Čaroděj ze země Oz (1939)

Čaroděj ze země Oz
Skoukl jsem ze zvědavosti,   protože je tento snímek   často zmiňován jako   legendární počin. No na   jednu stranu hrozná   ptákovina, na druhou mě to   celkem chytlo a bavilo:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Lucy (2014) [2k digital]

Lucy
Koukatelné akční sci-fi.   Člověk o tom nesmí moc   přemýšlet a pak je to   rychle plynoucí sci-fi   příběh.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Patnácté léto (1994) [TV film]

Patnácté léto
Tak já mám asi zcela jiné   představy o humoru   všeobecně. A o komediích   také. Zde se hodinu a něco   koukáme na hádky a řev. To   je vše. více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 2 / 10