Jeden svět
ohodnotit

Příběh Kmotra

Žánr:
Rok:
2013
Délka:
99 minut
Premiéra v ČR:
24.10.2013
„Skutečný příběh velké lásky. Lásky k penězům.“

Komentáře k filmu Příběh Kmotra

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 20
HIGHTOWER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.11.2013
Povedené
Celý film hodnotím maximem,   lidi by se z něj měli   probrat do reality, která je   přesně taková, jako děj   filmu... A kdo nevěří, bude   dál jen ovce... Stejně jako   děj filmu Hranaři. Drsná   realita odmítaná   veřejností...
wena
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.11.2013
Návrat do reality .   Nejhorší je že takových   Vedralů tady běhá ještě   hodně . Je pravda že film do   sebe zamotává i jiné skoro   odhalené kauzy ale vůbec to   není na škodu.
bobmichal
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.9.2014
Skvělé obsazení filmu.   Všichni herci se dobře   ponořili do daných rolí. Je   vidět jak velká korupce v   tomhle našem malém státě   je. Píšou,že je to   vymyšlený příběh,ale co   jak to není fikce. Jsou tu   takový kmotři s politiky   jedna ruka. Jen naše   spravedlnost je opravdu   slepá. Skvělý film a   doporučuji.
Borek06
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.10.2013
recenze
Film byl skvěle   zrežírován. Ondřej Vetchý   v hlavní roli neměl chybu.A   cehkově, ikdyž měl film   místy odlehčená místa,   měl napětí a děj a to se   mi líbí, a proto stálo za   to na něj jít. Prostě   hranaři na něj neměli ani   náhodou.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.8.2014
František Vedral !!!
Velmi solidní krimi /   thriller, který vychází ze   skutečných událostí a   přestože je jen volně   inspirován, mrazí při něm!   Tohle všechno je na 100%   uvěřitelný a tenhle bordel   a humus je tady porád a   podobné případy budou   vždy. Není zde přehršle   akce a krve a přesto jsem se   nenudil. Pak že i u nás   tohle nemumíme! Skvěle   zahráno a dobře vybraní   herci!
petrusmev
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.9.2014
Pořádně bezvýchodný   obrázek   současnosti/nedávné   minulosti. Spojení politiky s   byznysem je na jednu stranu   logické, na druhou stranu   rozežírá a křiví celý   demokratický systém. Snad   tento snímek přispěje k   pochopení nutnosti dívat se   byznysmenům a politikům   neustále pod prsty. I když   možná jsem naivní.
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.5.2014
Skvělý pohled jak to   vypadalo hned po   revoluci,takový bordel a   zmatek kterého využily ty   největší parchanti a   vyneslo jim to neuvěřitelný   prachy.Policie nevěděla sama   co dělat a polovička jich   byla podplacená tak na to   kašlali a v dnešní době   kdy je všechno rozkradený   už s tím nic   neudělají.Dobrá krimi   podívaná ,nechybí ani   přestřelky a mrtvoly takže   určitě stojí za   shlédnutí.O.Vetchý se   zhostil hlavního padoucha   skvěle.
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.6.2017
Příběh Kmotra
Hodně zajímavé nahlédnutí   na praktiky českého   mafiánského podsvětí.   Filmu nechybí poutavý   příběh, povedené herecké   výkony a výborné   vyobrazení atmosféry. Děj   plný podrazů, intrik, vražd   nepohodlných lidí, korupce,   do které jsou propleteni   policajti a politici na   vysokých postech. Zkrátka   jeden velký bordel, na který   u nás skoro nic neplatí, kdy   nezbývá nic jiného než o   tom alespoň psát či točit   filmy.
ricky4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.1.2014
To, jak je film přímočarý,   si zaslouží pochvalu.   Tvůrci se ničeho nebojí a   sypou jednu lumpárnu za sebou   a je jedno kdo v ní jel...   Kvalitní herci nezklamali.   Hudba navozuje víceméně tu   správnou atmosféru. A to,   že se i v tak složitém   dramatu najde prostor pro plno   kvalitních vtipů a narážek   (Vedralovo hodnocení   politické situace) si   zaslouží obdiv. 80%
zeus12xy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.10.2013
František Vedral alias Ondra   Vetchý byl úžasný a   fandila jsem mu celý film;-D   No záměr byl asi fandit   teamu spravedlivých a   hodných bolševických a   postbolševických policajtů,   ale někdy mi připadali   legrační... Nu co se týká   filmu,odsejpá hezky, ale   hlubší stopu ve mě   nezanechal. Jako vypodobnění   života F.Mrázka to brát   nelze,bo některá fakta jsou   jiná a jako "tepání   nešvarů naší   společnosti" taky ne,neb   příběh šel spíš po   povrchu. Rozhodně ale stojí   za vidění a určitě se v   budoucnu ráda mrknu znova.
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.8.2014
Český thriller z   mafiánského prostředí dle   osudu skutečné osoby se mi   jeví vcelku zdařile. Neklade   si za cíl vypovídat   historické události, ale   pouze volně ukazuje dobu   plnou švindlů, korupce a   nájemných vražd. Přesně   takhle měl vypadat ryze   první pokus o takový žánr   pod názvem 'Nahota na   prodej'. Ten film tenkrát   nehorázně zprasili. Tohle je   však jiné kafe. Jen měli   tvůrci krapet povolit uzdu   představivosti a dodat tomu   více napětí a kuráže.   Šťastná ruka nebyla ani co   se týče castingu. Ondra   Vetchý byl coby boss   nepřesvědčivý a Lukáš   Vaculík se na roli policajta   opravdu nehodí. Chybělo tomu   více akčních scén a   poněkud temnější   atmosféru. Tvůrci si měli   také zaměřit na věci,   které se ve vyprávěné   době vůbec nevyskytovali,   ale ve filmu je jich více   než dost. Velice to kazí na   věrohodnosti. Na české   podmínky je to však celkově   na velmi vysoké úrovni a já   si říkám, konečně se to   ti Češi naučili. Jen je   ještě třeba vychytat   nějaké ty mouchy.
MildaX
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.2.2015
Kmotr Vetchý je taková malá   česká svině, která vlivem   okolností pěkně vyroste v   podnikatele a stane se   pasákem jiných sviní,   možná větších než jen   on, a to díky   kompromitujícímu materiálu   co na různé partajníky má.   Bez kamarádů by nebyl to co   je, ale dá se takto prožít   celý život?
Jasně   že víte jak to s Frantou   Mrázkem, teda Vedralem,   dopadlo, jen to ve filmu není   pražská Lhotka, ale   fotbalové hřiště.
Na straně zákona Lukáš   Vaculík v roli někdy trochu   nudně moralizujícího   policajta, který se prostě   nedá pokoj.
Ale není   to dokument, tak nechme   autorům prostor udělat z   toho český thriller. A to se   myslím povedlo.
hlavsa5
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.1.2015
Dobrý pokus o takový   přehled letem světem, jak se   u nás veksláci a jim   podobní stali vlivným   člověkem v čechách. Tak   nějak je i naznačeno   úplatkářství které vede   až k nejvyšším funkcím ve   státě. Ale je to jen   nástin. Skutečnost je daleko   horší.
ivosjan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.1.2014
Jako drama a akční   podívaná film šlape lépe   než "Kájínek" či   "Sametoví vrazi".   Slabinou je však scénář,   kde se dialogy omezují jen na   banální a klišoidní   repliky herců, a slabá   propracovanost psychologie   jednotlivých postav. Také mi   tu chybí výrazný herecký   výkon. V Kájínkovi byl   znamenitý Vladimír Dlouhý,   v Sametových vrazích jeho   bratr Michal. V příběhu   Kmotra by měl film táhnout   Vetchý, ale do role   "kmotra" se mi   nehodí. Z jeho ztvárnění   hlavní postavy nemrazí,   necítíte k němu odpor,   jaký by tato postava   "zasluhovala".   Vaculík nemá většinou co   hrát a jeho kreace mi místy   připomínají třicet let   starý seriál "Třetí   patro".
klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.3.2021
Technicky určitě dobře   natočený film s velmi   reprezentativmím obsazením a   některými opravdu dobrými   výkony. Vím, že jde o   atraktivní téma, které   zpravovávají filmaři po   celém světě ale já mám s   filmy tohoto druhu jakýsi   principiální či spíš   morální problém. Podle   mého na lidi jako jsou (nebo   byli) Hepnarová, Kajínek,   Mrázek a další (třeba   Baarová nebo Emanuel Moravec)   je potřeba velmi rychle   zapomenout a ne o nich točit   filmy. Oni byli totiž bez   ohledu na zajímavost jejich   životních osudů hanbou a   ostudou téhle země!!
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.6.2019
Velmi dobře natočeno, velmi   dobří herci, a místy je to   dokonce i zajímavé. Pár   scén jsem nepochopilo   (například tu u banky) a tak   trochu i ten konec.
Duri86
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.11.2013
Obstojný český film, jsem k   české kinematografii už   apatický. Podle všeho to   není autentický příběh o   Mrázkovi, ale podstatně   zdramatizovaný film,   rozhodně není špatný ale   nic co by mě ohromilo, jako   jednohubka to v kině   rozhodně stačilo a byl jsem   celkem spokojený, takový   pokus o českou gangsterku,   který dopadl obstojně.   Ulízaný Vetchý se mi do   role nějako moc nehodil a v   jedné části filmu vypadal   přesně jako Robert De Niro,   ne že by zahrál špatně,   to vůbec, ale připadal mi   moc uhlazenej, slušnej a   navíc jsem ho furt viděl   před sebou jako Luňáka z   přeboru. Zkrátka typický   český film z poslední doby,   který nemusím 65%
jaroslav.muller.35
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.10.2013
Vládnou v čechcách politici ??
ukazuje jak zloději a   veksláci vládnou včechách   a politici jsou jen loutky-   konec filmu zůstal otevřený  
Herecký obsazení je   super mě osobně se líbí   výkon Ondry Vetchýho
hvezdyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.10.2013
Příběh kmotra

V souvislosti s psaním   komentáře k filmu Příběh   kmotra zalovím ve svých   vlastních vzpomínkách na   dobu před více než dvaceti   lety a na dobu krapet   mladší. Tenhle film bývá   označován za kriminálku či   za thriller, který by měl   vyprávět o historii našeho   státu. Zaměřen je na   organizovaný zločin a   ekonomické pochody, které   doprovázely náš novodobý   stát. Tvůrci snad i   zamýšleli svým filmem   odkrýt mafiánské praktiky v   naší společnosti. Já bych   filmu dal ještě přívlastek   propagandistický. Je totiž   zcela subjektivní a   dehonestující. Snaží se   vyvolat pocit, že všichni   jsou stejní. Např. scéna z   koupelny, kdy se k zemi   složí František Vedral a   hodnotí současnost.

Děj filmu   začíná vyprávěním   policisty Čestmíra a toto   vyprávění nás zavádí do   roku 1987. Doba vekslování a   ždímání socialismu.   Kšeftovalo se s měnami,   starožitnostmi, elektronikou   či značkovým oblečením.   Tito veksláci se stali   součástí polistopadové   éry. Využili dobu i   možnosti, které se   nabízely. Film naznačuje,   že už se ve velkém   upláceli politici, kteří   byli členy Občanského   fóra. To se později   štěpilo na různé strany a   politická hnutí. Hrdiny doby   se stali lidé, kteří   přišli s tzv. kupónovou   privatizací. Tato nezdravá   mánie zajistila obrovskou   podporu tehdejším mocným.   Záměrně v tuto chvíli   nejmenuji stranu, které se to   týká, ale každý ví,   kterou myslím. Lidé jak   stádo ovcí šlo si   vyzvednout (koupit) za tisíc   korun Kupónovou knížku. Za   body na ní šly získat akcie   privatizovaných firem, anebo   tyto body bylo možné vložit   do Investičních fondů. A   těch vzniklo mnoho. Jenže.   Takový investiční fond si   nemohl založit každý. Znám   lidi, kteří o to usilovali a   neměli šanci. To bylo   určené jen pro vyvolené. A   právě mnozí   předlistopadoví veksláci se   této příležitosti chopili.   Nikdy jim nešlo o dobro a   chod privatizovaných firem.   Chtěli toho co nejvíce   ukrást. Už tehdy se v   českém jazyku začal   objevovat termín   „tunelování“. Jenže za   padoucha byl považován ne   ten, kdo tuneloval, ale ten,   kdo si dovolil o tunelování   mluvit.
Pak děj filmu   pokračuje přes celá   devadesátá léta až po   první desetiletí nového   století. Zde nalezneme celou   řadu logických chyb.   Označuji je za chyby,   protože se snaží poukázat   na některé skutečnosti.   Slovo skutečnost bychom mohli   nahradit termínem situacemi   propíranými médii. To pak   ne vždy může být pravda. V   ději vystupuje tzv. premiér.   A to už v roce 2001. Postava,   kterou premiér představuje   visáží i věkem   připomíná Stanislava   Grosse. Jenže. Stanislav   Gross byl premiérem necelý   rok mezi lety 2004 a 2005.
Fascinuje mne, že se do   pozice hrdinů zde pasuje   deník MF DNES. On je taky   mediální partner tvorby   tohoto díla, tak proč by   nemohl být za hrdinu. Ale   pokud mne paměť neklame, tak   právě deník MF DNES byl   oslavovatelem ekonomických   procesů na počátku   devadesátých let. Tyto   noviny byly propagátorem   privatizací a poskytovaly   obrovský prostor různým   privatizačním fondům.   Probíhala tzv. „Léčba   Klausem“. Každý kritik   privatizace byl nemilosrdně   tímto deníkem peskován a   byl označován za někoho,   kdo chce „návrat před   listopad“. Právě svůj   velký podíl na   šlendriánech té doby mají   nekritická média.
Archiv Mrázka. Nebo, zde   Vedralův archiv. Ten měl   obsahovat různé údaje   sesbírané na různé vlivné   lidi. Takovouto praxi přeci   jenom provozuje každý velký   podnikatel. Pozoruhodné bylo   to, co nám připravili   rekvizitáři. Ne, ty bych   nechtěl kritizovat. Může za   to pan režisér. Jak ta   kamera jede po jednotlivých   šanonech a zaznamenává   jejich popisky, tak tam   nalezneme různé (tři)   názvy politických stran, a   to ODS, ČSSD a KSČM. Tak   nějak se tvůrci vyhnuli   názvům stran, které by se   mohli řadit mezi ty   pravdoláskařské. Asi k nim   tvůrci mají kladný vztah a   nechtěli by jim ubližovat.   Určitě se kompromitující   materiály sbíraly i proti   politikům Čtyřkoalice,   KDU-ČSL, KDS, ODA, US. Ale ty   na těch popiskách chybí.  
Film tedy není ani   kriminálkou, ani dobrým   thrillerem. Vůbec je nelze   považovat za detektivku. Je   spatlaninou složenou z   účelových blábolů a   pomluv. Taková bude patrně i   kniha, kterou jsem nečetl.   Film řadím mezi ty špatné   a odbyté. Považovat jej za   kriminálku by znamenalo   žánru dělat ostudu.
Máša13
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.11.2014
No
upřímně žádná   sláva...Čekal jsem tedy   trochu víc.Jak od filmu   samotného, tak od   herců.O.Vetchý mi do role   tak velkého hajzla moc   neseděl a skoro jsem mu   fandil,což asi nebyl záměr   a L.Vaculík se tak moc   snažil být   přesvědčivý,až se to   podobalo výkonu studentů a   ne protřelého   herce.Globálně i film jako   takový mi přišel skoro jako   "reklama" na   Mrázka,což mě moc   nenadchlo...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih142496minih142496Mechanik zabiják: Vzkříšení (2016) 
Mechanic: Resurrection n
minih40370minih40370Deadwood (2004) [TV seriál] 
Deadwood n
minih86168minih86168Sedmý syn (2015) 
The Seventh Son n
minih43373minih4337388 minut (2007) 
88 Minutes n
minih147550minih147550Psí poslání (2017) 
A Dog's Purpose n
minih36695minih36695Účastníci zájezdu (2006) 
n
minih40897minih40897Metro (2004) 
Creep n
minih137530minih137530Labyrint (2015) [TV seriál] 
Labyrint n
minih39646minih39646Walk The Line (2005) 
Walk The Line n
minih92593minih92593Ruby Sparks (2012) 
Ruby Sparks n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Červánková královna (1982) [TV...

09:00 - 10:00

27 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

ČT2 - Jeden šálek, tisíc příběhů

09:25 - 10:20

2 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:40 - 09:40

47 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

09:20 - 10:30

7 minut již uběhlo
63 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190366
Osobností: 697519
Fotografií: 763185
Plakátů: 375836
Obsahů a biografií: 177994

Poslední komentáře

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Expend4bles: Postrad4telní (2023...

Návrat v dobrej forme...

Expend4bles: Postrad4telní
V nejakom článku som čítal   vyjadrenie Dolpha Lundgrena o   sklamaní zo štvrtého   pokračovania   Expendables.Určite mal na   mysli finančnú více >

Autor: pigal | Hodnocení: 8 / 10

Shromáždění starých mužů (1987) ...

Shromáždění starých mužů
Jestli máte rádi čistou   filmařskou práci, natočenou   podle výborné literární   předlohy, jste fanoušky   prvotřídního herectví v   podání více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Road House (2024)

Road House
Road House z roku 1989 jsem   kdysi asi 2x viděl a tenkrát   se mi to líbilo, další   pokračování z roku 2006   neznám a novej RH jsem chtěl   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

The Persuaders! (1971) [TV seriá...

The Persuaders!
Dnes už patrně skoro   zapomenutý dobrodružný   televizní seriál z počátku   70.let minulého století.   Dnes to může působit už   poněkud více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10