Jeden svět
ohodnotit

Přelet nad kukaččím hnízdem

One Flew Over the Cuckoo's Nest

Další název:
Přelet přes kukaččí hnízdo / Prelet nad kukučím hniezdom (SK)
Rok:
1975
Délka:
134 minut
Premiéra v ČR:
1.2.1990
„Jack Nicholson v roli muže, který se nechce za žádnou cenu vzdát rozhodování o svém životě. Slavná adaptace románu Kena Keseye Vyhoďme ho z kola ven oceněná pěti Oscary.“

Komentáře k filmu Přelet nad kukaččím hnízdem

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 84
MarZav
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.6.2023
Skvelý film v ktorom Jack   Nicholson podal výborný   herecký výkon, kde si zahral   hlavnú úlohu v   psychiatrickou ústave. Filmy   s týmto hercom nikdy nenudia.
Barney94
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.9.2021
Napoprvé jsem byl z filmu   unesen, na podruhé mě už   některé části nudily. To   každopádně nic neubírá na   kvalitě.
T2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.7.2018
║Rozpočet   $3milióny║Tržby USA   $108,981,275║Tržby   Celosvetovo $115,500,000║   Miloš Forman a jeho bravúrny   film. /95%/
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.4.2018
Kolikrát byste ten film chtěli vidět?
Mě to stačio jednou, ano je   to kvalitní film, ale že   bych ho chtěl ještě nekdy   vidět to ani náhodou,   obecně si myslim, že Forman   až takový génius není.   Prostě film který je na   jedno shlédnutí a dost víc   ne a to je málo na ot aby byl   hodnocený tqk vysoko, ale   holt zase dav rozg´hodl dav   miuje formana, tak prč ne.   Dávejte vysoké hodnocení
Ramilie
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.12.2017
Herecké výkony super,   některé momenty skvělé   (basketbal, různé   vylomeniny). Ale asi jsem od   toho měla přehnané   očekávání, když je to   hodnoceno jako jeden z   nejlepších filmů...   Nikterak jsem se nenudila, ale   zase taková sláva to nebyla.   Hodně věcí pro mě bylo   nelogických - například   proč v té léčebné stále   zůstávali ti, kteří tam   byli dobrovolně, přestože   se tam nejspíš necítili tak   dobře?
Crookers
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.9.2016
Narez
Jeden z mych nejoblibenejsich   filmu 20 stoleti.Kdyz jsem   snimek videl poprve malem jsem   se smichy pocural z   Nicholsonovych dialogu.Na   konci jsem mel zase slzy v   ocich.Velmi poutavy   film.Forman dokazal vsem   investorum,producentum (kteri   ho odsuzovali i samotny film)   ze skratka umi.Michael Douglas   ma na tom taky nemali   podil.Doporucuji vsem ktery   snimek jeste z nejakeho duvodu   nevideli ale o tom silne   pochybuju.
collen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.8.2016
K tomuto jedinečnému snímku   už bylo asi všechno   řečeno. Jednoznačně je to   jeden z nejlepších filmů   které jsem viděla a jako   patriot jsem pyšná na to,   že ho natočil Miloš Forman.
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.8.2015
Vynikající J.Nicholson v   režii M.Formana ,tenhle   snímek snad musel nebo musí   vidět každý , i když je to   drama jen co se objeví   J.Nicholson je to docela   dobrá zábava alespoň ze   začátku po čase jde   samozřejmě do tuhýho   ,(vymývání mozků) byla   drsná procedůra.Nesmím   zapomenout i na ostatní   výborné herecké výkony   D.DeVito a další.
ricky4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.1.2014
Tento film je naprostá   psychologická pecka, navíc   nás Čechy může hřát u   srdce, že jej dokázal   natočit našinec...   Geniální výkony herců v   geniálně postavených   rolích na krásných   dialozích. Parádní DeVito   se svým "dej mi   kartu", Dourif s   koktáním, Sampson jako   Náčelník a o Nicholsonovi   se vůbec nebavím, to byl   jeden z nejlepších a   nejvěrohodnějších výkonů   jaké jsem kdy viděl. Nevím   přesně jestli bylo účelem,   aby se diváci smáli. Já se   smál de facto celý film,   stejně jako blázni ve filmu.   Drama nastalo až ke konci a   to už jsem se vážně   nesmál a pomáhal v duchu   dusit zdravotní sestru.   Líbil se mi vývoj postavy   Náčelníka... A scéna při   basketbalovém zápase proti   dozorům je tak dobrá   (vtipná) že si jí pouštím   velmi často k pobavení...   Jasných 5 hvězd. 99%, nic   není dokonalé
mynameisi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.12.2013
Moc se mi líbila scéna, ve   které pacienti ukazují   doktorovi své rybářské   úlovky, byla vynikající.   Celý film je úžasný a jsem   rád, že jsem se na něj mohl   podívat. Doporučuji jej.
Karius
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.9.2013
Tak jsem si zase pro jednou   doplnil vzdělání a podíval   se na film, kterej se ve   všech světových filmových   žebříčcích motá kolem   90ti% a v tomto případě   určitě proti proudu   nepoplavu. Herecký koncert   Jacka Nicholsona společně s   vynikající režií a   slušně sekundujícími herci   ve vedlejších rolích, dalo   vzniknout jednomu z   nejlepších filmů na kterým   se kdy nějakej čech   podílel. Otázkou je, jak by   to dopadlo bez Nicholsona, ale   na to se historie neptá. A   ten závěr, kdy nám doktoři   udělali z inteligentního   člověka, nesvéprávnýho,   apatickýho dementa, to jsem   se slušně osypal. Z toho,   jak se hlavní hrdina   tváří, běhá až mráz po   zádech. Ani se nedivim, že   ho Chief osvobodil. Jinak už   zde bylo vše řečeno a víc   k tomu ani psát netřeba,   protože tohle se prostě   musí vidět! Tleskám pane   Forman--->100%
payo1555
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.4.2013
Podle mého názoru jeden z   nejlepších filmů všech   dob. Ty scény z   psychiatrické léčebny byly   tak odstrašující, že   člověku nabíhala husí   kůže. Ta vzpoura a   obyčejná touha po svobodě,   po radosti, to musí s   každým hnout a každý musí   cítit sympatie s pacienty .   Já obyčejně fandím, aby se   nedali, aby se bili. Vím, že   Mc Murphy nekončí zrovna   dobře, ale ta scéna, kdy   indián prohodí oknem ten   vodovodní agregát a jde   vstříc slunci, to je prostě   nádhera, to je svoboda. Já   viděl film v originále a   bylo to skvělý, to pravé.
Salzburg1756
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.5.2012
Nechci to takhle hloupě   předhazovat, ale opravdu je v   mé hlavě Přelet nad   kukaččím hnízdem, v   zahraničí známí jako   Vyhoďme ho z kola ven (pro   lidi, kteří logicky   uvažují), nejlepším filmem   celé kinematografie, jelikož   mu nechybí ani jakákoliv   chyba. Námět, scénář,   kamera, hudba, režie, herci.   Bez tohoto seskupení lidí by   film nebil tak dobrý, jako   je. Film, který doprovází   celou dobu dokonalá   myšlenka: zavržená možnost   nechat žít člověka   svobodně, zavržení   logického uvažování a   jednotlivá schopnost   člověka řídit se pravidly,   která jsou předem stanovená   a na tom papíru jsou a od   teď budou, strach člověka a   naprostý odpor k tomu se   vzchopit vlastními silami a   povstat proti překážce,   řešit jí, nenechat si tuto   situaci líbit,   zamindrákovanost osoby a   reakce na ostatní způsobem,   který je neřešitelně   debilní. Myslím, že jsem to   celkové svinstvo, které se   tady na světe hemží vystihl   docela dobře. McMurphy je   nejsympatičtější osoba   jakou na filmovém plátně   znám. Dokonale vystihnutá   hloupost mezi námi. NFR 1993,   Oscar 5 : Nejlepší film,   Režie, Herec HR - Jack   Nicholson, Herečka HR -   Louise Fletcher, Scénář - A   + 4 nominace: Herec VR - Brad   Dourif, Kamera, Střih, Hudba.   100%
enejčel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.3.2012
Československý režisér   natočil jednu z nejlepších   pecek světa! Jsme sice malý   národ, ale světových   talentů máme také nad   hlavu. Kromě formana je ve   fotbale Pavel Nedvěd, Petr   Čech; v hokeji Jaromír   jágr, Dominik Hašek, kromě   sportu jich je tu ještě   víc. No a ve světě filmů   máme Miloše Formana.
Nejvíce mě zaujal   scénář a herecké výkony.   Nicholson mě velice   překvapil a také jsem si ho   kvůli tomuto snímku   oblíbyl. Ve vedlejších   rolích Louise Fletcher,   Christopher Lloyd, Danny   DeVitto a další. Krom toho   mě překvapil i Michael   Douglas jako producent.
Forman je ve světě mistr   filmař, kromě tohoto snímku   má na kontě další známe   filmy jako   "Amadeus", "Lid   vs Larry Flint".
"Přelet nad   kukaččím hnízdem vás   zaujme od začátku a film   budete milovat. Ještě jednou   se skláním před celým   filmovým štábem, který   film vytvořil, herci, kteří   se do svých rolích náramně   vžili a celému filmu.
"Ocenění 5   Oscary" - vůbec se tomu   nedivím. Ještě jednou   díky, filmaři!
Yontalcar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.2.2012
Dvě velká jména - Jack   Nicholson a Miloš Forman. To   oni jsou tímto spjati ve   filmovém díle, které   právem získalo tolik   ocenění. Příběh se zde   rýsuje a udržuje v sobě   silný náboj. Ani ne tak   díky prostředí ve kterém   se odehrává, jako spíš   osudy a niternými pohnutkami   hrdinů alias bláznů. Sešla   se tu opravdu vytříbená   parta herců i charakterů.   Nikdy nezapomenu na   náčelníka, Martiniho a   další kumpány stejně jako   na chladnou, nelítostnou a   vypočítavou vrchní sestru   Ratchedovou, která se po   celou dobu schovávala za   téměř dokonale vytesanou   masku zdvořilosti. Tím také   byla tolik nebezpečná.   Přesto ale bylo možné v   pár okamžicích postřehnout   její matné obavy. Z čeho?   Přece z živlu, který se   rozhodl narušit její pevně   daný řád, z živlu, který   v sobě nesl zdravý rozum,   správně břitký humor i   drzost, z živlu jménem   McMurphy. Teprve díky němu   vše ožije, přihodí se   spoustu příhod. Některé   radostnější, plné naděje   i svéhlavé rebelie, jiné   zase plné smutku, bezmocného   vzteku a nenávratných   ztrát. Z nečekaného   přátelství a silné vůle   konec získá bolestný, ale   nutný obraz oddanosti a   naplnění. Přesně takový,   jaký ocení každý aspoň   trochu oduševnělý filmový   fanoušek.
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.2.2012
Nevím, jestli je to tím, že   jsem vystudovaný psycholog a   tématika blázince mi není   tak exotická, tudíž   přitažlivá. Nepochybně   kvalitní snímek a perfektní   zpracování, ale nikdy se z   toho pro mě nestane srdcovka.   Co ale nelze opomenout je   fenomenální herecké umění   Jacka Nicholsona!
zelenyraul
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.2.2012
Jsou,díky Bohu,na světě   filmy,které s Vámi   zacloumají.Strašně   zacloumají.Filmy,při   kterých Vám spadne   čelist,kterou si zpět   nasazujete až půl hodiny po   skončení filmu v lepším   případě,a to se dostáváte   do stavu,že máte strašlivou   chuť jít rozbít   režisérovi hubu.Filmy,které   se Vám dostanou pod kůži,a   nikdy,nikdy už je ven   nedostanete.Přelet po právu   patří mezi ně.
hlavsa5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.1.2012
Film je v mnohých místech   lepší než knižní   předloha, ale je to spíš   tím, že to Nicholson uměl   zahrát. Je to jeden z   nejlepších Formanových   filmů.
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.12.2011
Viděl jsem to jen jednou a   dokoukal jen proto, že je to   tak slavný. Ne že by mi to   vůbec nic nedalo, ale vidět   znova opravdu nepotřebuji.   Nicméně kvality filmu   uznávám; rozhodně lepší,   než co Forman točil u nás   před emigrací - ty   absolutně nechápu. Snad jen   s ohledem na ty objektviní   kvality... za 5.
FLA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.11.2011
Zprvu mě někde na učňáku   film vůbec nezaujal.   Potřeboval jsem asi   "dospět" a pochopit   to. Není co dodávat,   působivé dílo z   psychiatrické léčebny v   bezchybné režii pana   Formana. Skvělé herecké   obsazení a nezapomenutelné   scény.
Duri86
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.11.2011
Dávám průměr, je tam pár   silných scén ale některé i   trochu nepochopitelné,   pořád chtěl utéct, proč   teda neutekl,víc   příležitostí už ani mít   nemohl. Perfektní výkon   Jacka Nicholsona je to pan   herec. ale jako jeden z   nejlepších filmů bych to   určitě nezařadil
Nasudr
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 17.10.2011
Bohužiaľ, nič mimoriadne   som v tomto filme nevidel,   príliš zdĺhavé scény z   jedného a toho istého miesta   na malom priestore. Našli sa   tam síce vtipné dialógy,   perfektne popísaný život v   psychiatrickom ústave, ale   inak som očakával od   uvedeného filmu oveľa viac.   Nemožno poprieť výborný   výkon Jack Nicholsona a   predstaviteľky vrchnej   sestry. Inak priemer.
Houf
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.5.2011
Svět je opravdu k pláči
Herci:Jack Nicholson, Couise   Fletcher, Danny de Vito, Brad   Dourif, Sydney Lassick,   Christopher lloyd
Režie:Miloš Forman
Scénář:Bo Goldman,   Lawrence Hauben

-"Znáte   "devatero řemesel,   desátá bída"?"  
-"Jo."
-"Co pro vás   znamená?"
-"Na veřejnosti si   špinavý spotky nikdy   neper."
-"Tomu   nerozumím."
-"Tak to jsem   nejspíš   chytřejší!"

Film přesně popisuje,   jaký život doopravdy je.
A v tom je ten Forman.
A jinak krásně   vystižené blázenctví.
"Hele, ty seš nákej   morbidní .... nebo   co?"
-"Řekněte mi   chlapečku, proč jste jí   neposlal do ......?"
jarda53
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.3.2011
Když jsem film viděl poprvé   v kině, šel mi po zádech   mráz a to ne, že by mi na   záda táhlo od dveří ale   svým emočním příběhem,   kerý natočil čechoameričan   Forman, který mě   přikurtoval do sedadla, v   kině byly ještě titulky,   které nás rozptylovaly od   obrazu. A Nicholson zde   předvedl vrcholný herecký   výkon...
Pecik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.3.2011
Vrcholné dílo pana Formana a   především dle mého   nejúžasnější role Jacka   Nicholsna. Není moc co dodat,   strašně zajímavá filmová   klasika. Né příliš   přitažlivé téma dokáže   nabídnou nečekané zaujetí   a zážitek.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.3.2011
One Flew Over the Cuckoo's Nest
Tenhle film se stal naprostou   klasikou. Knížku jsem četla   a tak můžu dost srovnávat,   je jasné že kniha od Kena   Keesyho je brilatní a hrozně   dobře se čte, a filmové   zpracování je sice o malinko   horší ale rozhodně ne o   moc. Jack Nicholson a jeho   ztvárnění McMurphyho bylo   dokonalé, výběr Jacka byl   výborný a vyplatilo se na   něj počkat. Sestra Rached v   podání ne příliš znamé   Louise Fletcher byla také   vynikající.
Film,   který by se měl bezpochyby   vidět.
Misantrop
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.1.2011
Co ze všeho nejvíc zmrazilo   McMurphyho, bylo šokující   zjištění, že většina   chovanců blázince přišla z   vlastní vůle a tudíž mohou   kdykoli odejít. Druhá věc,   jíž se zhrozil, byla potom   ta, že je to zdravotnický   personál, kdo nakonec   rozhoduje o délce pobytu v   tomto „léčebném   zařízení“. Že to   nedává smysl? Nu, co se   divíte: je to přece   blázinec! Tato skvělá   alegorie na podstatu a   fungování lidské   společnosti je názorným   příkladem a ukázkou toho,   co se všeobecně rozumí pod   pojmem „dobrovolnost“. Že   je to jen takzvaně „odsud   potud“ a žádný   průchoďák ani   anarchistický squat. Pacienti   psychiatrického oddělení   požívají sice přiznané   rádoby „svobody“ pohybu,   ale zároveň jsou i nuceni   dodržovat přísný řád,   který nelze jen tak lehce   změnit, i kvůli závažnému   a nepřehlédnutelnému faktu,   že polovina „nemocných“   jsou beznadějní   oligofrenici, kteří   „nevědí, která bije“   neboli co se kolem nich a s   nimi děje. Utéci by se   třeba i dalo, ale je vůbec   kam? Vždyť tam venku za   těmi neútěšně bílými   stěnami a zamřížovanými   okny probíhají stejné   procesy a panují stejná   (ne-li horší) nevybíravá   pravidla. Pacienti z   psychiatrie by mohli svobodně   pláchnout, jenže člověk je   tak posedlý potřebou   podléhat nějakému řádu,   bez něhož je sám naprosto   bezradný a bezmocný, že se   ochotně a „dobrovolně“   nechá raději šikanovat   nějakým ekvivalentem   sadistické sestry a   poslušně polyká v   pravidelném rituálu   ponížení své barevné   oblbováky v pilulkách.   Hlavní je se uklidnit a   nenarušovat řád. Vzal by si   z toho člověk až   ponaučení, kdyby mohl a   kdyby toho byl vůbec schopen:   Svobodný jedinec nakonec   podlehne, protože se   příliš váže na hloupé,   potrhlé a bezcharakterní   magory, kteří jej tak   akorát zradí a zdrží v   odchodu do „Kanady“. Co je   však tato „Kanada“ a kde   leží? Mně je to jasné už   dávno. Ale vám? –   „Kanada“ je prostě   divočina, liduprázdná   divočina. Jedině tam, kde   nejsou lidé, se dá ještě   žít a dožít svobodně. Ale   pro normálního člověka by   takovýto přechod do   divočiny znamenal úplně   odlišný druh existence, než   na jakou je zvyklý a v jaké   vyrůstal a byl vychován. A   tak filmový příběh nakonec   končí přece jen šťastně,   když jedině silný a mocný   a nekompromisní přírodní   člověk-indián, symbol   nezdolné přírody, který   dosud zachovával pohrdlivé   mlčení, hravě rozmetá   síťované okno blázince a   uteče na svobodu.
AshT
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.12.2010
Forman je pro mě génius   dokazuje to tímto snímkem   nebo i Amádeusem.Výborný   výkon jacka Nicholsona i   menší role De Vita u toho   sem se chvílemi smál.Film   má smutný konec jak to u   formana býva.Nemám co   vytknout.
Dogfish
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.11.2010
Výborný film, který snad   ani díky vulgaritám Jacka   Nicholsona nejde vidět s   českým dabingem. Magoři na   klinice, kde vládne   despotický personál jsou   taky výborní v čele Danny   DeVitem. Ten film mám prostě   rád.
snekousek
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 15.10.2010
Film jsem ohodnotil jen jednou   hvězdičkou,protože nula tu   není.Je pravda že filmy   tohohle žánru v lásce   nemám,ale přišel   jsem,viděl jsem a zvracel   jsem.Ničím mě nenadchnul a   pro mě jen béčkový film od   béčkového režiséra.Zlatá   včelka Mája.
teta.Essie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.10.2010
BOOOOOOMBAAA
Tak tady vůbec není co   řešit.....dokonalost se   řešit nedá!!!
Dokonalej film!!!Naprosto   geniální!!!No a můj favorit   Jack Nicholson podal   nejlepší výkon vůbec!!!Já   jsem nanejvýš spokojen!!!
Peykka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.8.2010
Vynikající snímek Miloše   Formana, skvělý herecký   výkon Jacka Nicholsona a   všech ostatních. A   konec...špička!
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.6.2010
Slušnej film z prostředí   blázince se skvělym Jackem   Nicholsonem. McMurphy   přichází do blázince aby   se vyhnul vězení a spolu s   sebou přináší pořádný   oživení nudnýho života   zdejšího osazenstva, který   je též výborný, ať už to   je obrovskej Náčelník,   usměvavej Martini, koktavej   Billy nebo třeba cholerik   Cheswick. McMurphyho hlavním   protivníkem se stává   vrchní sestra Mildred   Ratchedová, která zejména   na konci ukáže, jaká to je   svině…
Film mi   chvílema trochu připomínal   Frajera Luka.
ondrech
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.4.2010
Velmi zajímavý příběh,   dokonale zahrané role - nejen   Nicholson ale i ostatní   "parta bláznů" a   skvělá režie... Právem   oceňovaný snímek.
sylwikk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.2.2010
Naprosto dokonalej film! Jack   Nicholson podal skvělej   hereckej výkon a i se na něj   dobře kouká, moc mu to tu   sluší :)Zaujali mě i   ostatní herci - mladej   koktající klučina Billy,   obrovskej chlápek -   náčelník Bromden, věčně   vysmátej Martini a další...   Nezapomenutelná je i vrchní   sestra Mildred - arogantní   svině, kterou sem tu   nesnášela :) Jak už sem   řekla, tenhle film je prostě   vážně dokonalej... Filmy z   blázince sou vážně   skvělý a tenhle patří k   těm, na který se ráda   podivám zase znova.   Skvělý!!!
Nevo38
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.1.2010
nejlepsi film v cem hral   jack!!To co dokazal za   vykon?to bylo skvěli!!prelet   nad kukaccim hnizdem je kult   a
kdo ho neviděl   nevim kdo je pan herec ve   skvělem filmu:-)
fadomo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.1.2010
Dle mého názoru spolu s   Amadeem nejlepší film   Miloše Formana. Už tak   výborný film povznáší   herecké výkony všech   představitelů v čele s   Jackem Nicholsonem. Jeden z   filmů, které stojí zato   vidět znovu a znovu...
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.8.2009
Skvělý film.
Miloš   Forman tady ukázal svou   genialitu.
A o   hereckém výkonu Jacka   Nicholsona je tady škoda   mluvit.
No musím   uznat, že když jsem to   viděl poprvé, tak jsem teda   fakt čuměl, jak tele na   nové vráta :-).
Netřeba dalšího   komentáře.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.7.2009
tak to je naprostá senzace   tento film je naprostá   paráda
obsazení   plus režie je paráda   prostředí kde se film   odehrává je také pěkné   život v ústavu je zachycen   skvěle
SuzanneT
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.6.2009
Tak nevím..
..jestli Panzerfaust provokuje   nebo to snad myslí vážně?   Podle mě není moc takových   filmů, které se člověku   dostanou pod kůži a   zůstanou tam nafurt, jako je   tenhle..mě teda vždycky   dostane náčelník - Will   Sampson..ten film můžu   vidět stokrát a stokrát tam   najdu něco nového.Ty   postavičky jsou tak skvěle   vykreslené..Forman a   Nicholson,to je skoro   vražedně dobrá kombinace:)
Panzerfaust
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 22.6.2009
Starý a nudný film. Ja fakt   nepochopím tích ľudí že   takéto blbosti ich bavia a   ešte ich aj ohodnotia   desiatimi bodmi. Hanba
shujba
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.4.2009
Bravurně zpracovaná adaptce knihy...
Film nás zavede do   prostředí psychiatrické   léčebny typické pro tuto   dobu. Nudné sterilní   prostředí, přísné   sestřičky, hlídači, všude   mříže. Do zařízení   vstupuje jistý McMurphy(Jack   Nicholson) a obrací vše   naruby. Prakticky nevypadá   jako blázen(i když Nicholson   tím svým nepřítomným   výrazem dokáže dostat   každého do pocitu že:   "Tak tohle je   magor!"), ale stává se   jím v průběhu pobytu, je   výbušný a můžeme vidět   neustálý boj jeho a hlavní   sestry. Film je plný   podtextů, prakticky z   každého dialogu můžeme   vycítit že vlastně tak to   není a kolikrát nás to   zmate. Já jsem se na film   díval s dlouhým odstupem a i   když jsem ho viděl předtím   tak 3krát, tak pořád v něm   najdu nové věci. Pohledy   tvůrců do nitra lidské   duše a americké společnosti   jsou opravdu rozsáhlé. Díky   formanově režii je vše   vtipně ztvárněno i když se   jedná o drama. Neúnavná   snaha McMurphyho o dokázání   všem okolo že jsou to   normální lidské bytosti se   svými potřebami a radostmi a   že dokážou být   "normální" je   jednoduchá až komická. On   sám může být brán jako   osoba která si vychutnává   život, má rád hazard a i   když není dovoleno zapnout   televizy v průběhu finále   amerického fotbalu, tak on se   dívá a sám komentuje   zápas, který vlastně   nevidí. Všechny tím   naláká a vypukne nadšení   všech "bláznů"   okolo. Vždycky má nějaké   východisko ze zákazu, rád   hraje proti pravidlům.
Doporučuji každému   se na film podívat. Určitě   se zamyslíte, královsky   pobavíte, i možná kapka   slzy vytryskne nad dojemným   koncem.
Anamorph
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.3.2009
Forman + Nicholson =   Neskutečná jízda světem   pošahaných i povýšených   lidí. Nepřehlednutelná je   postava sestry Mildred.
kremak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.2.2009
Naprostá klasika. Nechápu,   proč tento film se   komunistům nezamlouval. Byl   jsem na 14 let opoždéné   premiéře v kině Blaník na   Václaváku v roce 1989 kdy mi   bylo 18 let a byl jsem   naprosto nadšen. jack   Nicholson nadále patří mezi   mé oblíbené herce!
Sybelle
Hodnocení:
Přidáno: 17.1.2009
Jestli to má být pro lidi co   tento film ještě neviděli.   Pak mohu říct   jediné-podívejte se na něj,   jelikož kdybi jste ho   neviděli o hodně by jste   přišli. Tento film patří   do základního vzdělání.   Říkám to často, ale pouze   u filmů, které patří do   základního vzdělání...
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.1.2009
Přelet nad kukaččím   hnízdem je taková klasika a   mazec, že je mi skoro trapně   jej hodnotit. Trošku dlouhé,   ale jinak vysoce poutavé   vyprávění, které vás   strhne, šokuje a hlavně   dotkne se vás.
Nejedná se o plytkou   vyprávěnku před spaním,   ale o velmi kvalitní silný   příběh, který byl skvěle   přepsán a s obrovskou   filmařskou kvalitou   zpracován a hlavně také   zahrán!
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.12.2008
Přelet nad kukaččím hnízdem
Patří mezi 501 filmů,   které musíte vidět.
Tento film považuji za   klasiku a měl by ho vidět   snad každý. Už jenom kvůli   Miloši Formanovi, který   mimochodem patří mezi mé   největší oblíbemce.
Na internetu jsem se   dočetl, že kniha je prý   ještě o level výš, takže   odsedám od počítače a   spěchám někam do   knihkupectví shánět   Vyhoďte ho z kola ven.
Jenom pár zajímavostí,   co jsem o filmu četl.   Natáčelo se prý mezi   normálními blázny, aby film   získal na autetičnosti a   herci lépe zapadli do svých   rolí. Jack Nicholson si   během filmu nechal opravdu   udělat léčbu elektrošokem.   Při debatách herci   nevěděli, kdo z nich má   být zrovna v záběru a tak   museli vždycky hrát všichni   na 100%...
moudrc
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.11.2008
Příběh šíleného muže,   kterého jen tak něco   neudolá, zajímavý film s   výborným hereckým   obsazením. Prakticky celý   film se odehrává v   nemocnici, kde přebývá pod   neustálým dozorem a   kontrolou prášků, jeden pro   někoho možná nebezpečný   muž, pro někoho zase velmi   citlivý i když šílený   muž.
Amthauer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2008
Film o velké životní síle   a chuti žít proti   neschopnosti překročit   zaběhlou rutinu a řád;   tažen kupředu především   Nicholsonovým přirozeným   herectvim, mrazivou postavou   vrchní sestry a silným   koncem.
sismik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.8.2008
Zklamání
Nevím, ale film mě nijak   neoslovil...Jack Nickolson   podává nadprůměrný   výkon, ale to je asi jediné,   co je na tomto filmu   nadprůměrné. Celkem   slušná zápletka, která   kdyby se více rozvedla a   předělala vznikl by   úžasný film...ale to je   samé kdyby, kdyby...prostě,   i když se to většině   nebude líbit nemůžu tento   film hodnotit pozitivně.   Snímek je zbytečně   zdlouhavý, ne že bych se u   něj vyloženě nudila, ale   neměla jsem přilepené oči   k monitoru, což od dobrých   filmů vyžaduju. Také by se   mi líbilo, kdyby byla víc   propracovaná postatava sestry   Zoufalé (nevím jak ostatním   ale zas tak krutá mi   nepřišla, krom toho že   chlapům nechtěla pustit   TV).Také by filmu určitě   prospělo dotáhnout konec,   vysvětlit co se s Mackem   stalo...divák nechápe, proč   ho náčelník zabil...co mu   vlastně provedli....no, ale   dost kritiky, i přes to   všechno je film určitě   zajímavý a stojí za to ho   vidět. Rozhodně to není   ztráta času, ale nemám   potřebu se na něj dívat   víc než jednou.
Karoine
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.7.2008
Ve zkratce muj nazor je presne   opacny nez respondentky pode   mnou.... Dokonaly   psychologicky film, neznm film   ve kterem by byla psychologie   postav lepe zprcovana... tak i   jejich vyvoj... Skvely   kontrast mezi postavou   McMurphyho a sestrou   Radchetovou, sporadana sestra,   dokonale pohyby,, dokonaly   make up, dokonale vyjadrovani,   avsak osoba, ktera m z celeho   ustavu psichicky problem   nejvaznejsi, nedostatek citu a   empatie, na druhe strane   McMurphy, neupraveny,   rozverny, sprosty,   nerespektujici pravidla, zato   vsak se stava psychologem i   pritelem osob, ktere bojuji s   vlastni existenci... skoda, ze   ti dobri nevyhravaji.
callaghan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.6.2008
Jack Nicholson v hlavní roli,   to je opravdu nářez a výkon   snad hned na několik Oscarů.   Ale i ostatní pacienti ze   "spolku duševně   zaostalých" se ujali   svých rolí znamenitě. Dost   příjemně mě překvapil   velmi kvalitní český   dabing, na kterém je vidět   skutečně poctivá práce.
Ondra44
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.5.2008
TAK V TOMHLE BLÁZINCI ŽIJEME DODNES
Film mě vytáčel, hlavní   hrdina mě vytáčel, ti   zabedněnci mě chvílemi   vytáčeli, hlavní sestru   jsem nenáviděl.....prostě   výborný film o tom, že   společnost netoleruje   neposlušnost a svobodné   myšlení. Běda tomu kdo   "zlobí" a chce   vybočovat z řady. TAK V   TOMHLE BLÁZINCI DODNES   ŽIJEME A POSLUŠNĚ V TÉ   ŘADĚ ŠLAPEME. NEBO NE?
Rocky4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.5.2008
Tak jsem se na Přelet taky   podíval. A musím říct že   právem patří mezi   nejlepší filmy na světě.   Opravdu mně těší že to   natočil Miloš Forman. Marný   boj Jacka Nicholsona se   zrůdnou sestrou Ratchedovou.   Jak to dopadne, na to se   koukněte každý sám, jak to   na vás zapůsobilo si   řekněte na konci filmu. Já   nevím, film mně zaujal, ale   nevyvolalo to ve mně takové   emoce jako například Rocky.   Filmem se střídají smutné   i veselé momenty, dramatické   i klidnější. Určitě se na   to podívám ještě jednou,   třeba to ve mně probudí   něco, co první zkouknutí   neudělalo. Za příběh a   samotný film dávám 80%,   dalších 10 přihazuju za   skvělého Jacka Nicholsona,   Luis Fletcher ale i za De Vita   a debutanta Christophera   Lloyda kterého jsem si   oblíbil v trilogii Back to   the future.
hejtman
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.5.2008
Mistrovské dílo,smutné,ale   přesto skvělé.Povinná   četba pro filmové   fajnšmekry.Příběh z   hlubokým   poselstvím,příběh,který   diváka vtáhne a   nepustí,bezchybní   herci,režisér na samém   vrcholu svých sil.Smutné   ,ale přesto skvělé.10 bodů   nedávám,protože Vykoupení   z Věznice Shawshank je pro   mě, jěště o třídu   lepší.
Devilian
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.4.2008
Vždycky, když vidím   nějaký film s Jackem   Nicholsonem, tak si říkám,   jestli on hrál někdy někoho   ,,normálního"? Miloši,   děkuju za tenhle skvost   světové kinematografie.
lesumir
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.3.2008
Mistrovské dílo Miloše   Formana, jednoho z   nejlepších režiseru vůbec!   Koncert Jacka Nicholsona a   vsech dalších bláznů!   Brilantně vyšperkovaný   scénář! Tohle je více než   kus dobře odvedené   filmařiny! Ale nic jsem z   toho necítil, nepůsobilo to   na mě tak, jak mělo...
ELEONORA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.3.2008
Jeden z filmů, po jejichž   shlédnutí člověk nemá   slov a raději mlčí. Film   jsem viděla nejdříve v   Polsku, neboť zde se v jisté   době pouštět nesměl. Poté   jsem viděla divadelní verzi   s panem Švěhlíkem. Sestru   hrála paní Galatíková tak   věrohodně, že jsem ji od   té doby neměla ráda. Nechť   mi, dodatečně odpustí. Film   jsem nikdy celý neviděla,   neboť utrpení p. Nicholsna   jsem brala doslova osobně.   Skvělý film.
sisakov
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.3.2008
Je jen jeden filmový   příběh, po jehož   skončení jsem seděl, koukal   na obrazovku a říkal si, tak   tohle je opravdu v pytli. Asi   určitě nejlepší role Jacka   Nicholsona a taky neskutečný   výkon Louise Fletcher, na oko   hodná žena, ale ve   skutečnosti, žena tak zlá,   že by jí i macecha ze   Sněhurky záviděla.   Nejspíš si taky někdy   říkáte po titulkách nebo s   odstupem času, byl to jenom   film. Ale Přelet nad   kukaččím hnízdem není   jenom film
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.1.2008
Hned na začátek musím   říct, že jsem knižní   předlohu nečetl, takže   nemohu srovnávat, co je   lepší. S čím ale mohu   Přelet nad kukaččím   hnízdem srovnávat, tak to   jsou ostatní Formanovy filmy.   No a s klidným srdcem   říkám, že Přelet je to   nejlepší, co doposud   natočil. Ano, líbí se mi   dokonce více než Vlasy.   Proč? Protože ve Vlasech   nehraje Jack Nicholson. Tenhle   dokonalý herec má   největší zásluhu na   dokonalosti Přeletu. Podává   zde vskutku famózní výkon,   Oscara si rozhodně   zasloužil. Úžasné   herectví ve filmu předvádí   i Louise Fletcher v roli   vrchní sestry Ratchedové.   Svoji postavu zahrála opravdu   skvěle, takže Oscar je zde   opět na svém místě. Ono   ostatně všechny Oscary,   které film získal, jsou   zasloužené. Z herců,   kteří na mě udělali dojem,   ještě vyzdvihnu Danny DeVita   a Brada Dourifa, kteří se do   rolí psychicky chorých tak   dokonale vžili, že jsem   chvílemi uvažoval o tom,   jestli skutečně nemají o   nějaké to kolečko méně   nebo více... Další silnou   stránkou filmu je děj,   který je fakt hodně   zajímavý, poutavý, vtipný,   napínavý a na konci i   smutný... Přelet nad   kukaččím hnízdem se   právem řadí mezi nejlepší   filmy, jaké kdy byly   natočeny.
veverka-zrzka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.1.2008
Můžu vám říct, že sem   tenhle film viděla v televizi   a chytil mě tak   neuvěřitelně za srdce, že   si ho dodnes pamatuji! Opravdu   silný příběh to je!!
Pardal
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.1.2008
Klasika světové   kinematografie a   nejviditelnější český   podpis ve filmu, to je podle   mě Přelet.... Nebudu   popisovat vinikající kvalitu   filmu která je opravdu vidět   ve všech směrech, ale to ví   snad každý... Mě prostě na   filmu hřeje ještě víc to   okořenění že to   řežíroval Čech.
Clockwork
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.1.2008
Ja myslim ze 5 Oscaru mluvi za   vse a nekompromisni Jack   Nicholson taktez. Hlavne   nesmime zapomenout na super   knizni predlohu od Kena   Keseye.
fefee
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.12.2007
Prelet
K tomuto filmu netreba nič   dodávať, proste jeden z   najlepších filmov všech   dob, a to bez kecú!!!!!!!
BlackElvis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Jeden z nejlepších filmů   všech dob. Výtečný   scénář Bo Goldmana a   Lawrence Haubena. Mistrovská   režie Miloše Formana. A   jedinečné výkony všech   herců. Jack Nicholson tu jen   potvrzuje, že lepších   herců než je on, na tomhle   světě moc není. Se   Shawshankem snad   nejkrásnější film. (3.   místo v mém top ten)
Strength
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.11.2007
Přelet nad Kukačnm hnízdem   je jedním z nejlepších   filmů. I když se jedná o   smutnější téma, jedná se   o filmeček, který snad   každého udrží u televize   od začátku do konce. Je to   naprosto fantastické   zpracování a doufám, že se   někdy natočí něco stejně   vynikajícího!
matii
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.11.2007
Opravdu tento film řadím do   TOP světové kinematografie.   Hláška "Aspoň jsem to   zkusil" a závěrečná   scéna jsou fantastické,   stejně jako celý film.
JVSoolen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Neobycejny a nezapomenutelny   film Milose Formana se skvelym   Jackem Nicholsonem a mnoha   dalsimi herci v mensich   rolich. Zazitek!
mraaz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Nezapomenutelný film Miloše   Formana s ještě   nezapomenutelnějším Jackem   Nickolsonem!Opravdu skvělý   příběh člověka, který se   snažil pomoct druhým(ale i   sám sobě) ale doplatil na   to...
Chrustyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Forman a Nicholson spojili   své síly a natočili silný   příběh, který musí dostat   naprosto každého. Jeden z   vrcholů kinematografie a kdo   to neviděl nemůže se   považovat za filmového   fandu. Naprosto úžasný film   s výbornými herci.
pecorek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.9.2007
[[[ What do you think you are,   for Chrissake, crazy or   somethin'? Well you're not!   You're not! You're no crazier   than the average asshole out   walkin' around on the streets   and that's it. ]]]
insomniac
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.9.2007
Tento film patrí dlhodobo do   mojen TOP 3. Neviem si   predstaviť naozaj ani jedinú   scénu, ktorá by sa mohla   odohrať inak... Ono to   vlastne vyzerá tak, že sa to   natočilo úplne samo - Miloš   Forman to len kdesi z prázdna   vytiahol:)
sobmaster
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.6.2007
Jsou filmy, které stačí   vidět jen jednou a stejně na   ně do konce života   nezapomenete. Přelet je   stoprocentně jedním z nich.   Krásný a přitom drsný   příběh a skvělý Jack   Nicholson v hlavní roli   (kterému ale více než   dobře sekundují ostatní   herci v menších i větších   rolích).
Merito
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.5.2007
Toto je na 100% jeden z   nejlepších filmů všech   dob.
Pan Forman byl   určitě velký pan režisér   jinak by toto nevzniklo. Film   má skvělý děj a bohužel   smutný konec.
Možná   i díky tomu, že to má   smutný konec, zůstane v Nás   i dlouho po shlédnutí cosi,   co Nás donutí se zamyslet   nad celým filmem.
Niky.Souky
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.5.2007
A zase tu máme Formana::-)   Proč mi prostě přijde, že   Formana si umí vybrat látku   i herce na zfilmování? Jack   Nicholson zase   nezapomenutelnej, asi to bude   tím, že je to opravdu pan   HEREC. Ale možná bych   tomuhle filmu trošku vytkla   délku. Ale určitě se na   něj kouknětě.
Mc_Murphy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Grandiózní
Mám moc rád tento film. Je   to můj nejoblíbenější od   Miloše Formana. Jack   Nicholson tam opravdu   zazářil a samozřejmě i   Louise Fletcher v roli sestry   Mildred Ratched nebo Will   Sampson coby   "Náčelník". Taky   mám podle hlavní postavy   Patrick Randal McMurphy   přezdívku ;-)
Opravdu   nádherný film, který stojí   za to vidět vícekrát.
dave86
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.3.2007
Formanův trhák vypadá   skvěle a bude vypadat skvěle   ještě za tisíc let. Podle   mě je to o hodně lepší   osvěta než   "Šóšenk".
Palat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.9.2006
Tady to jinak nejde nez za 10,   tento film je opravdovy skvost   a patri k Holywoodskym   klenotum, skvele vystizeny   jsou charaktery jednotlivych   pacientu a vyborny vykon   predvedla Fletcherova v roli   zle zdravotni sestry
Bouvard
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.5.2006
Tak uceleny, plasticky a   napinavy pribeh od zacatku do   konce jen tak neuvidite.   Brilantni herecke vykony vsech   hercu tomu neskutecne   prispivaji. U tohoto filmu   proste zafungovaly vsechny   slozky. A kdybych mel vypsat   vsechny sceny u ktere vyvolaji   silny emocni zazitek, tak tady   skoro opisu scenar.
nash
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.2.2006
Forman v té nejlepší   formě. Můžeme být   nadšeni, že český   režisér natočil filmy,   které se řadí ke   skutečným vrcholům celé   historie filmu. Platí to   nejen o Amadeovi, ale i o   Přeletu. Jeho adaptace   kvalitou převýšila i   samotný román Kena Keseyho,   na čemž nese svůj díl   "viny" i naprosto   geniální výkon Jacka   Nicholsona. To co předvádí   je naprosto strhující   smršť emocí.
zanes
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.1.2006
Výborný film českého   režiséra dlouhodobě   žijícího ve Spojených   Státech Miloše Formana. Kdo   ještě snímek neviděl, tak   doporučuji k shlédnutí.   Patří do 10-ti nejlepších   filmů všech dob aspoň v   mých očích. Jde o příběh   Randla McMurphyho, který je   proti své vůli poslán do   výchovného ústavu na okraj   Washingtonu. Zde se po jeho   příchodu začnou odehrávat   příběhy, které do té doby   nebyli zvykem. Vnese novou   krev tamním pacientům a ti   si časem uvědomí, že   nejsou takový   "cvoci" za které se   považovali. Jednoho večera   se McMurphy rozhodne, že   uteče spolu se svým   přítele náčelníkem.   Jenomže okolnosti tomu   chtějí jinak a tento únik   se mu nepovede. Za vyvolání   nepokojů na oddělení je   McMurphy poslán na jiné   oddělení. Po návratu jeho   přítel náčelník zjistí,   že mu byla provedena   lobotomie. S tím se   nesmíří a radši než aby   postupně umíral v ústavu mu   pomůže z tohoto světa.   Celý film je strhující   svým dějem a herecké   výkony Jacka Nicholsona a   představitelky vrchní sestry   Ratchedové jsou excelentní.   :-)
AcidBurn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.10.2005
Depresivní film, který je   analýzou postupů v   psychiatrii používané v USA   a zejména dokonalá alegorie   na lobotomii, chirurgický   zákrok, který znemožní   člověku vnímat jakékoli   emoce (mimo jiné). Mladý   Nicholson a Miloš Forman v   režisérské židli jsou   dostatečnou zárukou   kvality...
Luky
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.7.2005
Film je opravdu super a Jack   Nicholson mi potvrdil, že je   Pan Herec. A jinak - jak se   máš, náčelníku? :-).
derryl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.5.2004
Poznej jak chutná blázinec
Mistrovské dílo Miloše   Formana a nejlepší film Jack   Nicholsna. Co jiného mohlo   vzniknout ze spolupráce   těchto úžasných lidí!

Blázinec jako   místo, kde vrchní sestra   jako diktátor omezuje   všechno živé a přitom   všichni jsou zde dobrovolně   a nemusejí zde být... I   když je film místy velice   depresivní, je zde i mnoho   světlých míst a závěr   filmu přímo dýchá   svobodou. I když hlavní   hrdina zemře, vysvobozen a   zachráněn. Brojení   hlavního hrdiny proti vrchní   sestře je symbolem odporu,   avšak sestra má zbraň   mocnější: nezlomnou   důvěru ve vlastní   rozhodnutí a instinkty. Je   ďáblem, nejhrůznější   bytostí, jaká kdy na   plátně byla.

A režisér vše zobrazuje   se zaujetím a citem, citlivě   je vedena také kamera, která   vše zobrazuje velice   pravdivě.
Herecké   výkony? Stoprocentí a   naprosto uvěřitelné! Je až   s podivem, jak se oba herci v   hl. rolích ztotožnili se   svými rolemi a Oscar za hl.   roli je pochopitelným   potvrzením jejich   mistrovství.

Mám Přelet moc rád,   doufám, že i Vy si ho   zamilujete.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih11894minih11894Maltézský sokol (1941) 
The Maltese Falcon n
minih157512minih157512Tlaková vlna (2017) 
Čchaj tan čuan ťia n
minih43373minih4337388 minut (2007) 
88 Minutes n
minih76336minih76336Okresní přebor – Poslední zápas Pepika Hnátka (2012) 
Okresní přebor – Poslední zápas Pepika Hnátka n
minih44343minih44343U mě dobrý (2008) 
U mě dobrý n
minih146043minih146043Po stopách duchů (2008) [TV pořad] 
Ghost Adventures n
minih142409minih142409Sousedi 2 (2016) 
Neighbors 2: Sorority Rising n
minih37928minih37928Sám doma 4 (2002) [TV film] 
Home Alone 4 n
minih156488minih156488Bright (2017) 
Bright n
minih40047minih40047Underworld: Evolution (2005) 
Underworld: Evolution n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Dick Whittington (1993) [TV in...

12:30 - 13:45

72 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Déšť známý i neznámý

12:50 - 13:45

52 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

13:35 - 14:30

7 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:25

17 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190371
Osobností: 697520
Fotografií: 763185
Plakátů: 375836
Obsahů a biografií: 177995

Poslední komentáře

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Expend4bles: Postrad4telní (2023...

Návrat v dobrej forme...

Expend4bles: Postrad4telní
V nejakom článku som čítal   vyjadrenie Dolpha Lundgrena o   sklamaní zo štvrtého   pokračovania   Expendables.Určite mal na   mysli finančnú více >

Autor: pigal | Hodnocení: 8 / 10

Shromáždění starých mužů (1987) ...

Shromáždění starých mužů
Jestli máte rádi čistou   filmařskou práci, natočenou   podle výborné literární   předlohy, jste fanoušky   prvotřídního herectví v   podání více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10