Duben
ohodnotit

Prckové

Shorts

Další název:
Shorts: The Adventures of the Wishing Rock; Krpci (SK); Das Geheimnis des Regenbogensteins
Žánr:
Rok:
2009
Délka:
89 minut
„Co nejvíc potřebujeme, nemusí být vždy to, co máme.“
Popis / Obsah / Info k filmu Prckové
Zatímco dospělí pracují v Black Box Industries na zdokonalení černé krabičky, které má být hitem letošní hi-tech sezóny, místní kluk Toby Thompson má něco daleko lepšího. Našel na konci duhy Kámen přání. Toby by ale měl být opatrný, co si přeje a jak svá přání formuluje. A tak vypuká chaos, když duhový kámen mění majitele, dostává se do rukou jak dětem, tak dospělým, a ti zjišťují, že se jejich přání stávají skutečností. Zhmotňuje se pevnost s vodním příkopem plným krokodýlů, rodiče malého Tobyho se zase při přání být si co nejblíže stanou siamskými dvojčaty s jedním tělem. Šéf společnosti si přeje být nejmocnějším na světě. Tak se z něj stává gigantický robot, který ničí vše kolem sebe. Nakonec Tobymu a ostatním dojde, že se musí kamene zbavit, jinak to skončí katastrofou. Dají se ale škody vzniklé ukvapenými přáními ještě napravit?

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Prckové
Rodinná sci-fi komedie je členěná do několika epizod. Malí chlapci po velké bouřce obdivují nádhernou duhu, vydají se za jejím koncem, kde objeví kouzelý kámen. Když vysloví přání, je jim ihned splněno. Nejdříve si přejí sušenky, je jich najednou ohromné množství. Následuje přání být v kaňonu, potom pevnost s vodním příkopem plným krokodýlů, kteří je začnou pronásledovat po dvou nohou. Hlavní hrdina, malý Tom, si vezme kámen domů, začnou se objevovat malé létající talíře, které mu připraví báječnou večeři plnou jeho oblíbených dobrot. Jeho rodiče Toma nevyslechnou, jsou neustále zaneprázděni prací ve společenství Black Box, takže pracují i u večeře, a ničeho si nevšimnou. Když se dostanou do moci kamene, jejich touha být k sobě blíž se splní. Stanou se jedním tělem, jako siamská dvojčata.

V dalším příběhu se kámen přes Tomova kamaráda, malého Nose, dostane do rodiny Noseworthů. Otec chlapce je posedlý pocitem, že všude kolem řádí bacily, a tak izoluje dům různými fóliemi, celá rodina se pohybuje v maskách a ochranném obleku. V této karanténě si malý Nose vydloubne cosi z nosu. Tento kousek slizu se neskutnečně zhmotní v amébního tvora, který ohrožuje životy celé rodiny. Až teprve důvtip otce a jeho dezinfekční prostředky tvora zlikvidují. Když Tom vezme kámen do školy, zmocní se ho jeho úhlavní nepřítelkyně Helvetica Blacková, jejíž otec vládne svou fabrikou celému městečku. Ta, jakmile pozná moc kamene, si ihned přeje motorku na raketový pohon, a také, aby jí otec začal naslouchat.

Ten se ale zmocní sám kamene a přeje si nejpve horu peněz. Potom chce být nejmocnějším na celém světě. Stane se robotem, který chce zničit všechno kolem sebe. Za pomoci malých mimozemských přátel s jejich létajícími talířky se ho podaří zlikvidovat. Kouzelný kámen je unaven spoustou nesmyslných přání, která musí plnit. Zlobí se na všechny lidi. Vynálezce pan Noseworth se spojí s ostaními lidmi a vytvoří společnou energii, kterou kámen přemění zpět na duhu.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Prckové
Malý chlapec objeví barevný kouzelný kámen, který nejen plní přání, ale zároveň v malém městečku Black Falls, kde se příběh odehrává, způsobí naprostý chaos. To když se ho pokusí zmocnit závistivé děti i vypočítaví dospělí.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Z metropole, Týden v regionech

01:20 - 01:50

11 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - Věk válečných lodí

01:05 - 01:55

26 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

01:10 - 02:10

21 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

00:40 - 01:35

51 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190596
Osobností: 697902
Fotografií: 764097
Plakátů: 376758
Obsahů a biografií: 178322

Poslední komentáře

První rande (1999) [TV epizoda]

První rande
Konečně první rande Erica s   Donnou a právě na   Valentýna. Hyde jim to chce   zhatit, ale moc se mu to   nezdaří a Kelso chce stále   další sex s Jackie, ta mu ho   odpírá, ale nakonec?:-))

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Young Catherine (1991) [TV film]

Young Catherine
Legendární historie o   mladičké pruské princezně,   která se měla stát   manželkou šíleného   následníka ruského trůnu a   nakonec se stala více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Strážmistr Topinka (2019) [TV se...

Aj na konci sveta sa niečo deje

Strážmistr Topinka
Seriál vychádza z Doktora   Martina, ktorý sa tu   sporadicky mihne. A aj keď v   origináli Topinka nebola moja   najsympatickejšia postava,   více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 7 / 10

Ukradené auto (1999) [TV epizoda...

Ukradené auto
Otec Ericoj veme klíčky od   auta kvůli škrábanci a že   není zodpovědný a tak Kelso   sežene jiné auto, ale to je   údajně kradené, tak celá   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

O těle a duši (2017)

O těle a duši
Musím se přiznat, že v   maďarské kinematografii mám   určité (a ne malé) mezery,   ale tuhle podívanou bych si   troufl doporučit každému   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10