Duben
ohodnotit

Pravdivá romance

True Romance

Žánr:
Rok:
1993
Délka:
116 minut
Premiéra v ČR:
25.2.1994
„Dramatická cesta za štěstím s policií a s nebezpečnou mafií v patách“

Komentáře k filmu Pravdivá romance

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 15
Barney94
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.3.2019
Upřímně, čekal jsem to o   něco lepší. Sice   Tarantinův rukopis tam byl   dost znát, ale lepší by   bylo, kdyby to i sám   režíroval. Při některých   chvílích jsem se i nudil a   ta podivná hudba, hlavně   při finální scéně, taky   spíš škodila.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.3.2013
Celkem pohodová gangsterka,   jen škoda, že se Scott   nedržel scénáře doslovně,   ještě větší, že jej   scénárista nenatočil sám -   chybí mi vymazlenost   jednotlivých scén,   netuctovost hudebního   podkresu a větší důraz na   herce, naopak,   "tarantinovštinou"   je vyloženě cítit epizoda o   "původu   Siciliánů" či výstupy   Ch.Walkena, T.Sizemorea i   výborného B.Pitta, ovšem   celek je nekompaktní a   přechody z jednotlivých   scén působí násilně a   nepřirozeně.
McDundee
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.1.2013
Skvělej film, na který se   dá kouknout vícekrát.   Povedl se scénář, režie i   herecké obsazení.   Doporučuji :-))
karlosphonic
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.8.2012
Tak "nám" zemřel   Tony Scott.Když si vzpomenu   na toto jméno,vybaví se mi   především film Pravdivá   romance.Ne Top gun,nebo   Poslední skaut.Pravdivou   romanci jsem viděl hned po   premiéře a potom ještě   několikrát.Spolupráce   Scott-Tarantino zafungovala   výborně.Doporučuji,kdo   neviděl.Snímek nestárne.
MARi0
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.12.2011
Pravdivá romance
Musím se přiznat, že jsem   až do včerejška o tomhle   filmu neměl vůbec žádné   tušení. Ale když jsem se   dozvěděl že jeho   scénáristou není nikdo   jiný než pan Tarantino,   nešlo jinak než strávit   večer s True Romance. Další   výhodou Pravdivé romance je   to, že je zcela zdarma ke   shlédnutí na youtube.
Žánr gangsterek mám   docela rád, ale záleží   vždy na tom, jak jsou pojaty.   A zrovna tuhle převedli   filmaři na plátno zcela   bravurně. Není snad jediná   věc, která by se dala   vytknout. Bravurní dialogy,   akce plná hlášek a navíc   spousty postav, z nichž   každá je tak specifická,   že nelze jinak než si jí   zamilovat (navíc u každého   se objevuje nějaké hvězdné   jméno).
Film jsem si   pouštěl s kamarádkou poté,   co jí doktor zakázal   jakékoliv drogy a akci   (neřekl přímo toto, ale   měl to na mysli), takže jsme   aspoň viděli, o jaký život   přišla. Z filmu dokonce   plyne i ponaučení - nebuďte   drogoví dealeři, není to   jednoduchý život:) Takže   já hodnotím velmi kladně,   kamarádka dokonce zvolila   film za jeden z nejlepších,   co kdy viděla...
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.12.2011
Moje kultovní záležitost!   Černý humor, hlášky,   skvělí herci, výbornej Brad   Pitt ve své životní   roli:-))) přestřelky, akce.   Výborné propojení Tonyho   Scotta a Q. Tarantina!
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.9.2010
Clarence je docela obyčejnej   kluk z Detroitu, kterej   tráví každý svý   narozeniny osamocenou   návštěvou kina. Tentokrát   je však všechno trochu jinak   – v tomhle kulturním   zařízení totiž potká   Alabamu, hezkou holku, která   o něj překvapivě jeví   velkej zájem a nejen to –   líbí se jí stejný   pochybný kung-fu filmy a   taktéž miluje Elvise   Presleyho. Ti dva se do sebe   zamilují a akonec spolu   skončí v posteli. Vše se   zdá být takřka dokonalý.   Až na to, že Alabama je   štětka pracující pro   pasáka Drexla…Clarence se   proto rozhodne za ním zajít   a svojí lásku vyplatit. Vše   se mu trošku vymkne z rukou a   tak nakonec odchází   bohatší o nějaký   zkušenosti a hlavně kufrem   narvaným koksem.   Novomanželé se rozhodnou   nečekaný dar udat v Los   Angeles a urychleně se   uklidit ze Států. Ovšem   Drexlerovi společníci tohle   velkodušný pasákovo gesto   odmítnou akceptovat a tak má   zamilovaná dvojka o   pořádně akční líbánky   postaráno…
Tohle   dílko pod režijní taktovkou   Tonyho Scotta je prostě   romantika…Ovšem romantika v   čistě tarantinovskym duchu,   takže se nekoná žádnej   příběh z červený   knihovny. Naproti tomu   gangsterů, policajtů, drog,   zbraní, krve a mrtvol si   užijeme víc než dost. Kdo   jinej mohl totiž k tomuhle   napsat scénář než   Tarantino…Slyšel jsem   názory, že on by z filmu   vytřískal víc. Už se   nedozvíme co je na tom   pravdy, ale za sebe říkám,   že jsem rád že to dopadlo,   jak to dopadlo – díky   dialogům a vůbec celýmu   tomu dění je Tarantinův   rukopis znát, a přeci je   film díky Tonymu Scottovi   zpracován trochu jinym   způsobem, což jsem   jednoznačně přivítal.   Povedla se hudba, zaznělo   pár výborných hlášek a   tvůrcům se navíc podařilo   získat opravdu velký   množství známých jmen. V   hlavních úlohách se tak   objevují Patricia Arquette   (fakt jí to sluší) a   Christian Slater (kterýho   nemám příliš v oblibě,   ale tady s nim nemám jedinej   problém) a přestože hrají   dobře, já měl největší   radost z Garyho Oldmana   (dokonalej rasta pasák   Drexl), Brada Pitta (věčně   vyhulenej zevl Floyd) a Jamese   Gandolfiniho (tehdy ještě   tak o 30 – 40 kilo lehčího   než dnes) a to není   rozhodně všechno – mihnou   se tu také Saul Rubinek,   Dennis Hopper, Michael   Rapaport, Christopher Walken   nebo Tom Sizemore. A taky Val   Kilmer a Samuel L. Jackson,   ale u nich se musim přiznat,   že jsem měl velkej problém   je vůbec postřehnout. Jinak   ke zpracování – nejlepší   scény jsou zřejmě ty tři   konfrontace – Clarence –   Drexl, Alabama – Virgil a   ono velkolepý finále. Byl   jsem fakt spokojenej, takže   jsem tuhle věc určitě   neviděl naposled…
curil
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.7.2010
Také se přidám k   pochvalným komentářům k   tomuto filmu. Viděl jsem ho   už více než před deseti   lety, i když od té doby už   několikrát. Výborné   herecké obsazení, vypíchnu   Denise Hoppera a Christophera   Walkena, dobrá přestřelka v   hotelu při přebírání   kufříku s drogou.
rankinfitch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.6.2010
Dokonalý příběh, dokonalá   herecká skladba, k tomu Tony   Scott coby režisér...a   výsledkem je dokonalá   akční romance. Podle mě   jeden z nejlepších filmů   svého druhu vůbec,   opravdová jízda, opravdová   paráda.
Charlie35
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.5.2009
Výborný tarantinovský   thriller s velkou dávkou   drsnosti a brutality. Dost   jsem se smlsnul. Brilantní   vedlejší role Garyho Oldmana   a Dennise Hoppera. Paráda.
ELEONORA
Hodnocení:
Přidáno: 30.3.2008
Film mne uchvátil již před lety,
nyní jsem teprve nováčkem   ve FDB. Jsem již v důchodu a   kdysi jsem obdržela CD   Cinemanie 95, což je vlastně   v základu předchůdce   takovýchto databází. Na   štěstí v češtině.   Pravdivá romance má skvělé   obsazení, moc se fi to   líbilo. Děkuji.
mikee
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.1.2008
ednoduše nádherná   záležitost s krásnou   Patricií Arquette a velmi   dobrým Slaterem plná   střelby , krve , ukradených   drog , skvělých mafiánů ,   akce a našlo by se toho   ještě více. Film jsem   viděl náhodou v TV kolem 23.   hodiny a nevěděl jsem o něm   vůbec nic a dostalo se mi   zábavy měrou vrchovatou ,   doporučuji všem a věřím   ve vydání na DVD.
BlackElvis
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Takhle nějak si představuju   pravou tarantinovku, i   přesto, že ji natočil Tony   Scott. Ten ale bravurně   vzládá akční scény.   Slater s Arqettovou byli sice   výborní, ale ve srovnání s   ostatními dost zaostávali.   Menší rolička pro Garyho   Oldmana, který dokázal, že   dokáže zahrát cokoliv...   Scéna s Walkenem a Hopperem   je geniální a oba dva   podávají excelentní výkon.   Největší obdiv má ale u   mě věčně zhulený a   povalující se Brad Pitt.   Takhle jsem se s nim ještě   nezasmál.
Le_Chuck
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.7.2007
Rovnako ako plagát (ktorý   som dobrých 5 rokov vo video   požičovni opomíjal) je   jalový aj Ch.Slater. Bez   výrazu a bez charizmy   nestačí tomuto snaživému   chalanovi celý film, aby   tromfol šteky Oldmana, či   Walkena. Ináč bez výhrad,   oddychová kriminálka, Scott   aj Tarantino vo forme.
Duster
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Po výborném Posledním   Skautovi se Tony Scott chopil   scénaře Quentina Tarantina a   dopadlo to neméně dobře.   Příběh prodavače comicsů,   který z lásky ke své milé   Alabamě zmasakruje jejího   pasáka a ochranku a poté se   snaží v L.A. střelit omylem   uloupený kokain, je   vyprávěný poměrně   originálně, velmi poutavě a   zábavně. Nuda tady rozhodně   nehrozí. Herecké obsazení   je skvostné a stejně tak i   výkony všech   zúčastněných, kteří vě   většině případů   nedostali příliš mnoho   prostoru, přesto jsou jejich   postavy výrazné a často i   nezapomenutelné (správně   ujetej gangster Garryho   Oldmana, uhlazený mafián   Christophera Walkena a jeho   sadistická gorila v podání   Jamese Gandolfiniho,   kurážný taťka Dennise   Hoppera, zkouřenej Floyd   Brada Pitta a tak by se dalo   pokračovat dál). Nezklamala   ani ústřední dvojice   Christian Slater+Patricia   Arquette (přestože Slatera   moc nemusím). Film má   úžasnou atmosféru a je tady   plno úžasných scén a   momentů, kvůli kterým   stojí za to podívat se i   podruhé (nejlepší je asi   přátelský rozhovor Hoppera   s Walkenem v přívěsu), na   druhou stranu místy tvůrci   podle mě až příliš   tlačili na pilu a   závěrečný masakr je už   asi moc, třebaže stylově   ukončuje celý příběh. Ať   tak či tak, já jsem se bavil   i na podruhé a vřele   doporučují shlédnout, i   když to asi nemusí být film   pro každého.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih109373minih109373Kámoši až na dno lahve (2013) 
Drinking Buddies n
minih27121minih27121Štěstí (1998) 
Happiness n
minih55954minih55954One Night in Mongkok (2004) 
Wong gok hak yau n
minih64264minih64264Submarino (2010) 
Submarino n
minih48750minih48750Kasandřin sen (2007) 
Cassandra's Dream n
minih122693minih122693Inherent Vice (2014) 
Inherent Vice n
minih50384minih50384Zalknutí (2008) 
Choke n
minih64076minih64076Moje matka (2005) 
Äideistä parhain n
minih44185minih44185Somersault (2004) 
Somersault n
minih58612minih58612Má mě rád, nemá mě rád (2010) 
Flipped n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Maigret a sklepení Majesticu (...

22:25 - 00:10

92 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

ČT2 - Rwanda, cena za úspěch

23:35 - 00:30

22 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

23:45 - 00:45

12 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

23:55 - 01:00

2 minut již uběhlo
63 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190570
Osobností: 697854
Fotografií: 763987
Plakátů: 376605
Obsahů a biografií: 178287

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10