Duben
ohodnotit

Pravda zabíjí

True Crime

Žánr:
Rok:
1999
Délka:
127 minut
„Nevinný muž jde na popravu a jeho jedinou nadějí na záchranu je stárnoucí, odepsaný reportér.“
Popis / Obsah / Info k filmu Pravda zabíjí
V San Quentinu má být o půlnoci popraven vězeň z cely smrti, černoch Frank Louis Beachum, odsouzený před šesti lety za vraždu těhotné ženy, která mu dlužila 96 dolarů. Mladá reportérka deníku Oakland Tribune Michelle Zieglerová byla pověřena úkolem udělat poslední rozhovor s odsouzeným mužem. Jenže krátce předtím Michelle zemře při tragické autonehodě a šéfredaktor přidělí její úkol stárnoucímu veteránovi Everettovi. Sukničkáři, mizernému otci i manželovi a také bývalému alkoholikovi. Kromě toho má ovšem Steve dokonalý novinářský čuch a ten mu napoví, že s odsouzením Franka Beachuma není všechno v pořádku. Když se mu podaří zjistit, že klíčový svědek lhal o tom, co viděl, získá téměř jistotu, že odsouzený muž je nevinný. Na to, aby jeho nevinu dokázal, má však pouhých dvanáct hodin. Steve začíná zběsilý závod s časem, ve kterém jde nejen o život Franka Beachuma, ale také o něj samotného. Jeho nadřízený Bob Findley už dlouho hledá záminku, aby ho mohl zničit. Steve kousek po kousku odhaluje pravdu o zločinu, za který má být potrestán nevinný člověk. To však nestačí. Musí najít dostatek důkazů, aby dokázal popravu zastavit.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Pravda zabíjí
Steve Everett je mezi novináři jak novinářem kontroverzním, holdujícím alkoholu, tak i sukničkářem a nespolehlivým člověkem plným arogance. Přes všechny tyto zápory má však jeden velký klad. Není mu lhostejná pravda, a jako správný novinář jde za ní bez ohledu na následky.
Případ dostal rozpracovaný po krásné a mladé kolegyni Michelle, která při autonehodě umírá. Steve má na své pochybnosti jen pár hodin, při kterých naráží na předsudky a spokojenost s rozsudkem celé společnosti. On jediný může zachránit otce od rodiny Francka Louse Beechuma, sedícího v San Quentinu v cele smrti, odsouzeného za vraždu mladé těhotné prodavačky. Vražda se stala před šesti lety a dnes má být poprava. Frank však tvrdí že čin nespáchal, i když svou rodinu ve strachu uklidňuje,že odchází tam nahoru do lepšího světa, a že na ně bude čekat.
Nepoddajný Steve Everett zachraňuje Franka v posledních vteřinách. Film je silným příběhem a poučením, jak vykonání trestu smrti může být labilní záležitostí, pokud je postavené na jediném svědkovi, který je veden svým spíše přesvědčením než faktem co opravdu viděl.
Akčního a spravedlivého novináře si s velkou bravurou zahrál Clint Eastwood. Jeho emotivního šéfa Alana Manna ztělesnil James Wood. Clint Eastwood se na filmu podílel nejen jako řežisér, ale i jako producent.


Autor: phorsky1

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Marie Antoinetta

00:10 - 01:05

15 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázraky techniky

23:40 - 00:30

45 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

23:50 - 00:50

35 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

23:45 - 00:50

40 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10