Duben
ohodnotit

Pravá blondýnka

Legally Blonde

Další název:
Pravá blondínka (SK); Natürlich blond
Rok:
2001
Délka:
97 minut
Premiéra v ČR:
13.12.2001
„Letos letí blondýnky, ale pozor…“

Komentáře k filmu Pravá blondýnka

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 31
klasifikátor
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.1.2021
No na hollywoodské poměry   řekněme průměrná komedie.   Je to dost   "holčičí" téma a   tak jsem opravdu nevhodný k   hodnocení. Jenom bych se   zastavil u Reese Witherspoon.   Viděl jsem jedno její   civilní vystoupení v jakési   talk show a jeden rozhovor s   ní a myslím, že tahle role   se jí musela hrát úplně   sama, protože je na tom s   intelektem a povrchností   velmi podobně jako Elie Woods   a jen tak na okraj. Raquel   Welch i ve svých 60 letech   byla asi třikrát víc sexy.
Xpojntman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.8.2015
Asi bych se měl stydět, že   se mi tenhle produkt   Hollywoodu libí....ale mě se   to líbí. Asi to bude tou   sexy blonckou Reese   Witherspoon. A humor taky   vcelku je.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.1.2014
Veselá komedie o tak naivní   blondýnce, že snad   naivnější už být ani   nemůže. Její úspěchy a   chytrost však všem vytřou   zrak. Kameňáky o hloupých   blondýnkách tak dostávají   vale. Růžový právnický   snímek září hereckým   koncertem skvělé a   sympatické Reese Witherspoon.   Svojí úlohu ztvárnila na   výbornou a její komediálně   ztřeštěný talent je   nezpochybnitelný. Příběhu   dodala ohromný šmrnc a   myslím, že i mnohým více   sebevědomí. Snímek je   zábavný s romantickým   potenciálem a to žene děj   vpřed. Úspěch snímku se   dal tímto předpokládat.
flawi
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.4.2011
Přeslazená, předvídatelná   a naivní oddechovka. Tento   žánr se mi z duše protiví,   ale konkrétně Pravá   blondýnka je jedna z mála,   kterou dejme tomu snesu.
Georgie2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.2.2011
Miluju vtipy o blondýnách a   sledovat komedii o tom, že   blond (tělem i duší)   neznamená blbá, byl pro mě   skvělý zážitek. Viděla   jsem to několikrát.
kockak1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.1.2011
Tak trochu parodie na lidské   předsudky. Mám ten film   ráda, protože pravda a   láska zvítězí nad lží a   nenávistí. A tak jsme to   přece chtěli.
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.1.2011
Pravá blondýnka je pro mne   velkým překvapením.   Námětem nijak bohatý   příběh se stal poměrně   zábavnou a svižnou komedií,   která postrádá trapné   momenty.
Reese je   oprvadu herečkou, která   dodá šmrnc i barbíně a ve   spolupráci s dobrým   scénářem vytvořila roli,   za kterou se vůbec nemusí   stydět. Oddechová komedie   nezatíží a pobaví.
ancaz
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 12.1.2011
Já nejsem příliš velký   rýpoun, konec konců viděla   jsem už hafo podobných   komedií, ale tohle prostě   nebylo ono. reese mám ráda,   ale tady šlápla vedle.   Komerční druhořadá   komedie.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.12.2010
Musím přiznat,že jsem se u   této komedie docela dost (   až nečekaně řekl bych )   nasmál. Vcelku mě to   potěšilo. Hodně se mně tu   líbila J.Coolidge ( známá   jako Stiflerova máma ), ta tu   měla skutečně srandovní   roli.
Peykka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.7.2010
Oddechová komedie, u které   se celkem zasmějete! Sice je   trochu blbost, že by se   takováhle holka jako Elle   dostala na Harvard!! :D A   Reese Witherspoon hraje blbku   fakt parádně.
mildaaxe
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.7.2010
Až na tu neuvěřitelně   trapnou první půlhodinu jsem   byl velice příjemně   překvapenej. Kdysi jsem   totiž část viděl v   televizi, tušim že právě   asi tu první třetinu, která   mi přišla neuvěřitelně   otřesná tenkrát, stejně   jako v současnosti,   naštěstí po nástupu naší   Barbie na Harvard to začne   bejt konečně docela zábava,   v kterou jsem už rozhodně   nedoufal, odkloní se to   totiž od pokusu natočit   „Jednu z nejtrapnějších   komedií pro teenagery“(All   rights reserved) v dobře   skousnutelnou teenage   podívanou, aby se z filmu v   poslední třetině stalo   povedený komediální drama   ze soudní síně(vim, to už   je trochu přehnaný:-D).   Když to zestručnim – čim   víc se dostáváme k   závěrečným titulkům, tím   víc jsem se bavil.
Potěší taky zajímavý   herecký obsazení –   roztomilá Barbie Reese   Witherspoon, nečekaně   uťáplá „Stifflerova   máma“ Jennifer Coolidge,   sympaťák Victor Garber,   tajemná Selma Blair, Ali   Larter nebo Luke Wilson.
A super hláška:"Ty   čubko!" mi v hlavě   zřejmě jako jediná věc z   tohodle filmu utkví delší   dobu:-)
hledaseniki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.5.2010
Legally Blonde
Romantická komedie, kterou   jsem si nenechala ujít a   vydala jsem se na ní do kina,   podotýkám byla jsem teenager   (dnes by mě na to do kina   nikdo nedostal :-D). Pamatuji   si jediné, že se mi to   líbilo, po x letech jsem   měla tu možnost snímek   vidět znovu a musím   přiznat, že jsem byla   překvapená, ale asi jsem   nebyla jediná.
Několik málo trapných   minut v úvodu bylo zapomenuto   a Reese Witherspoon si mě   získávala stejně jako tomu   bylo ve Velmi nebezpečných   známostech. Přesto, že jí   mám raději v jiných   rolích, role růžové   královny se zhostila skvěle.   Druhá polovina příběhu je   zajímavější a kdyby nebylo   toho přemrštěného konce,   tak bych dala o hvězdičku   více, ale je jasné, že   tenhle film je nutno brát s   rezervou. Film má navíc   poměrně dobrý soundtrack.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.2.2010
paráda asi ano je to klasika   nenáročné na diváka a nic  
na velké   přemýšlení.Já osobně se   dost pobavil .
MARi0
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.11.2009
Pravá blondýnka
Film je celkem na velmi   lehkém nadprůměru, ničím   nepřekvepivý, ale na druhou   stranu ani nezkazí   očekávání.
Jedna   moje blonďatá kamarádka si   tento snímek zvolila za svoji   Bibli a rozhodla se studovat   také práva. Alespoň jednou   za měsíc Pravou blondýnku   zkoukla, aby zjistila jestli   se něci nezměnilo, a po   maturitě měla jasno. Jak na   tom je s inteligencí si   udělejte obrázek sami:   NEDOSTALA SE. A to se   nehlásila na Harvard, ale do   Plzně:-)
usov
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 10.10.2009
usov
tohle je průměrná komedie   mě už prostě nerozesměje   chování blondýny která je   navíc celá v růžovým   prostě tohle mi přijde   kýčovitý film na který se   znovu nepodívám a to ani z   nudy ani Reese Witherspoon to   nezachránila navíc mi   přišel hloupý scénář kde   se z hloupé blondýny kterou   zajímá leda jaký boty se   hodí k jakým šatům stane   absolventka hardvardu
lucymat
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.7.2009
Typická americká komedie   nutící diváka smát se   každý blbině. Blondýnky se   psem mezi 2 toasty tak vtipný   nejsou a v růžový už   vůbec ne. Alespoň to   zachraňuje Reese a její   intelitence.
dobes.pavel
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.7.2009
Pravá blondýnka
Průměrná komedie, u které   se jsem se teda moc nezasmál.   Takřka postrádá srandovní   scénky a zajímavé situace.   Za zmínku stojí snad jen   výstup dvou gayů u soudu.   Děj je neoriginální a nijak   mě nezaujal. Blondýnka na   Harvardu, která se tady   dostane náhodou a sotva   proléza, není prostě nic   světoborného. A to   nejhorší je romantický   podtext celého filmu.
netopir55
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.7.2009
Elle Woodsová(Reese   Witherspoone)se chce dostat na   Harvard.Je to typická   blondýnka se vším   všudy.Není divu že ji tam   nemá nikdo rád.Přišla tam   kvúli bývalému   milenci,který ji dál   kopačky.Co na tomto filmu   obdivuju je dobře zahraná   role naivní Elle v podáni   Reese Witherspoone.
Milicent
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.7.2009
skvělý odpočinek
Viděla jsem už 2x a znovu   jsem se bavila skvěle, je   vidět, že i plánovitě   odpočinková komedie může   být na úrpvni a ne úplně   blbá a vulgární, pobaví i   bez tělesných výměšků   apod..Hlavně to ovšem visí   na hereckém výkonu hlavní   představitelky...skvělá   herečka!
ane15
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.7.2009
skvělá oddychovka, u které   se můžete bez starostí   zasmát. viděla jsem to už   mockrát a pořád mě baví   se smát téhle svérázné a   osobité potřeštěné   blondýnce. má to prostě   šmrnc:-)
sylwikk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.7.2009
Nenáročná komedie o tom,   jak to vypadá, když se   pravá (a hlavně růžová)   blondýnka rozhodne studovat   práva na Harvardu. Film   ukazuje, že né všechny   blondýnky sou blbý a Reese   Witherspoon je tu neskutečně   roztomilá :)
marecek.7
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.6.2009
Takovejch filmů už tady bylo   hodně....ikdyž jsem se   chvílema nudil, nebylo to   nejhorší.některý trapný a   předvídatelný momenty   spravil talent Reese   Witherspoon ale celkovej dojem   stal stejne za   nic.....myslím si že si to   nezaslouží 70%
suil
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.4.2009
Jsem taky blond, ale Elle je   fakt moc, obzvlášť ta   chůze mě dostává. Ale film   jsem si docela užila, z   hloupé holky bez větších   intelektuálních cílů se   stává premiantka na   Harvardu, komu by se to   nelíbilo.
veverka-zrzka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.2.2009
I když je to filmové komedie   o blondýnce, velice jsem se   nasmála. I blondýnka může   vystrčit drápky a ukázat,   co v ní je. Pochvala   tvůrcům za skvěle   vymyšlený scénář.
Prasoid
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.7.2008
Pravá blondýnka kupodivu   nesráží pověst jisté   části damstva lacinými   vtipy, je překvapení, že se   jedná o celkem promyšlenou   komedii, která pobaví.   Blbcem je zde spíš onen   nápadník.
KatkaDiaz
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Pokus o komedii, krásná   blondýnka se kvůli chlapci   rozhodne studovat práva a   nakonec se ukáže, že né   všechny blondýnky nejsou tak   hloupé jak vypadají.
huron
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.5.2006
Přísně vzato to je   strašná blbina. Ale - film   mi fakt sedl, je to komedie, u   které si máte oddychnout a   na nic víc si nehraje. Navíc   se v něm objevuje věc pro   Holywood netypická -   američané si dělají srandu   sami ze sebe.
Pardal
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 13.11.2005
Já jsem blbá blondýna, chi   chi... TO BY VÁS BAVILO!!!
fifoml
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.2.2005
Kdyz nemate co delat a chcete   si pozret nejaky nie moc   narocny film, zvolte Legally   Blond. Jedine co mohu tomuto   filmu vytknout bola az   prilisna naivnost. Jinak je to   dobry.
Martička
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.4.2004
Film Pravá Blondýnka je sice   pravou americkou   "slátaninou", ale   pokud se člověku nechce   přemýšlet, pak je to to   pravé ořechové.
Vídžej
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.11.2003
Vytáhněte si.....
své růžové zápisníčky a   jdeme na to. Pustíme se do   studia a bude z nás právník   jedna radost. Vždyť kdo by   nechtěl brát ty obrovský   peníze a tý slávy:) Není   všechno růžový jak se zdá   a Rice by o tom mohla   vyprávět, nejen podle   tohohle filmu, ale i podle   soukromí.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih24675minih24675Skok do tmy (1964) 
Skok do tmy n
minih82555minih82555Mezi vlky (2011) 
The Grey n
minih16754minih16754Pochybná žena (1946) 
Notorious n
minih88012minih88012Hořící keř (2013) [TV minisérie] 
Hořící keř n
minih24487minih24487Veselý souboj (1950) 
Veselý souboj n
minih66011minih66011Ocelová past (2007) 
Steel trap n
minih71890minih71890Vražedná hra (2012) [2k digital] 
Alex Cross n
minih21847minih21847Utrpení mladého Boháčka (1969) 
Utrpení mladého Boháčka n
minih24594minih24594Tím pádem (1979) 
n
minih47384minih47384Muž, který chtěl být bohem (1973) [TV inscenace] 
Muž, který chtěl být bohem n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Pravá blondýnka 3 (2009) [Video]

 Pravá blondýnka 3 (2009) [Video]
Pravá blondýnka 3 n
Legally Blondes
Žánr: komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Savage Steve Holland

(pokračování)

Pravá blondýnka 2 (2003)

 Pravá blondýnka 2 (2003)
Pravá blondýnka 2 n
Legally Blonde 2: Red, White & Blonde
Žánr: komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Charles Herman-Wurmfeld

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10