Duben
ohodnotit

Přátelé [TV seriál]

Friends

Další název:
Priatelia (SK)
Rok:
1994
Délka:
20 minut, 236 dílů
„Láska, sex, přátelství, štěstí a smůla kolem nás aneb život je třeba brát s nadhledem.“
Popis / Obsah / Info k filmu Přátelé
Přátelé je jedním z nejsledovanějších a nejpopulárnějších sitcomů na celém světě a zároveň nejsledovanějším sitcomem v USA.
Přátelé se po krátké době staly hitem, především ve Spojených státech a posléze i ve spoustě dalších zemí. Za deset sezón vysílání se nepřetržitě umisťovali na předních místech žebříčků sledovanosti a sesbírali také mnoho cen včetně Emmy či People's Choice. V lednu 2004 natáčení po deseti letch skončilo a s ním i jeden z nějvětších televizních fenomenů.Na vytváření seriálu se kromě herců podílí asi 80 dalších lidí. Věřte nebo ne, ale pro herce je natáčení celotýdenní záležitostí. Scénáře jsou jim posílány až do domu a to obvykle o víkendu. V pondělí ráno se pak všichni sejdou na první zkoušku. Dalších několik dnů se věnují zkouškám kostýmů, úpravám scénáře apod. Pátek je den, kdy se natáčí. Většina seriálu se natáčí ve studiích v Los Angeles, přestože se děj odehrává v New Yorku. Celé natáčení sleduje živé publikum. A každý týden za týdnem, zas a zas. Pro herce je to práce, pro nás legrace, i když při takovém natáčení si užijí dost srandy, jak všichni říkají v rozhovorech pro tisk. Za spoustu let let spolupráce se z této šestice stalá jakási přátelská rodinka. Říkají, že se jejich skutečné přátelské vztahy moc od těch seriálových nelíší. V seriálu se již objevila pěkná řádka slavných herců např. George Clooney, Julia Roberts, Charlie Sheen nebo Tom Selleck. Ale nejen herci, také slavné modelky jako Rebecca Romijn-Stamos nebo Elle MacPherson, ale také třeba návrhář Ralph Lauren, miliardář Richard Bronson či vévodkyně z Yorku Sarah Ferguson.
















Autor: Petík

Popis / Obsah / Info k filmu Přátelé
Přátel nemůžete mít nikdy dost. Tato luxusní čtyřdisková sada obsahuje kompletní první sezónou, kterou si vychutná každý fanoušek Přátel. Prožijte znovu první rok, kdy Rachel (Jennifer Aniston), Monika (Courtney Cox Arquette), Phoebe (Lisa Kudrow), Joey (Matt LeBlanc), Chandler (Matthew Perry) a Ross (David Schwimmer) poprvé okouzlili diváky na celém světě. Budete ve skvělé společnosti.


Popis / Obsah / Info k filmu Přátelé
9. série 4DVD
Info o filmu:
Vady, vize a vtip Přátel v této LUXUSNÍ ČTYŘDISKOVÉ EDICI KOMPLETNÍ DEVÁTÉ SEZÓNY znovu jiskří. Rachel se zasnoubila – s kým ale? S Joeyem, nebo s Rossem? Phoebe začíná chodit s Mikem, který by mohl být tím pravým... pokud se ovšem neobjeví někdo další. A Monica a Chandler udělají cokoli, aby se stali rodiči. Bez těchto Přátel se prostě nemůžete obejít!

Disk 1
Jak nikdo nežádal o ruku
Scénář: Sherry Bilsing-Graham & Ellen Plummer
Režie: Kevin S. Bright
Rachel si díky nedorozumění myslí, že je zasnoubená s Joeyem místo s Rossem. A situace se ještě zkomplikuje, když se Phoebe omylen domnívá, že tím, kdo se vyslovil, byl Ross.

Jak Emma plakala
Scénář: Dana Klein Borkow
Režie: Sheldon Epps
Joeyho pokusy získat Rossovo odpuštění za to, že Rachel omylem požádal o ruku, končí v nemocnici na pohotovosti. Zoufalá Rachel hledá jakýkoliv způsob, jak utišit permanentně plačící Emmu.

Dětský lékař
Scénář: Brian Buckner & Sebastian Jones
Režie: Roger Christensen
Rachel volá svému pediatrovi ohledně Emmy tak často, že se o ně lékař odmítne dál starat. Rachel jako náhradu zvolí Rossova dětského lékaře a Rossovi je to nepříjemné - hlavně proto, že se u něj pořád léčí.

Žraloci
Scénář: Andrew Reich & Ted Cohen
Režie: Ben Weiss
Phoebe se bojí, aby neztratila svého nového přítele a Ross svými hloupými komentáři její nejistotu ještě zhorší. Monica se omylem domnívá, že Chandler má nepřirozený fetiš na žraloky.

Jak Phoebe slavila narozeniny
Scénář: Scott Silveri
Režie: David Schwimmer
Zatímco Phoebe a Joey čekají na své přátele v elegantní restauraci, Rachel se bojí nechat Emmu s chůvou a Monica s Chandlerem také přijdou pozdě, protože se pohádali.

Mužská chůva
Scénář: Marta Kauffman & David Crane
Scénář: Kevin S. Bright
Hostující hvězdy: Hank Azaria, Freddie Prinze, Jr.
Rachel přijme přecitlivělou mužskou chůvu, což Rosse nevýslovně dráždí. Phoebe se musí rozhodnout mezi dvěma nápadníky: novým přítelem Mikem a někdejším přítelem Davidem, který přijel na návštěvu.

Disk 2
Jak Ross zpíval neslušnou píseň
Scénář: Robert Carlock
Režie: Gary Halvorson
Když chce Chandlerův bývalý sok v lásce prodat byt, Chandler s Joeym ho tajně navštíví... a udělají šokující objev. Ross zjistí, že zpívat rap je jediný způsob, jak uspat malou Emmu.

Rachel a její druhá sestra
Scénář: Shana Goldberg-Meehan
Režie: Kevin S. Bright
Hostující hvězda: Christina Applegate
V předvečer Dne díkůvzdání Rachelina sebestředná sestra Amy svými neotesanými poznámkami zničí všem slavnostní večeři.

Jak Rachel dala svůj telefon
Scénář: Mark Kunerth
Režie: Ben Weiss
Rachel si vyrazí s Phoebe a impulsivně dá své telefonní číslo pohlednému muži – pak se ale bojí, aby nezavolal, až bude Ross doma. Mike a Ross se při hlídání Emmy zoufale snaží najít téma konverzace.

Vánoce v Tulse
Scénář: Doty Abrams
Ražie: Kevin S. Bright
Hostující hvězda: Selma Blair
Chandler musí kvůli pracovním povinnostem zůstat přes Vánoce v Tulse. Když se Monica dozví, že je s ním v kanceláři pohledná kolegyně Wendy, obává se nejhoršího.

Jak se Rachel vrátila do práce
Scénář: Peter Tibbals
Námět: Judd Rubin
Režie: Gary Halvorson
Hostující hvězda: Dermot Mulroney
Rachel se seznámí se svým pohledným konkurentem Gavinem, který zastával její místo v době, kdy byla na mateřské. Jejich okamžité antipatie ji dovedou k rozhodnutí, kterého bude litovat.

Phoebe a její krysy
Scénář: Brian Buckner & Sebastian Jones
Námět: Dana Klein Borkow
Režie: Ben Weiss
Rachel se naštve, když zjistí, že Gavin byl pozván na její oslavu narozenin. Ross se snaží udržet roztouženého Joeyho co nejdál od Emminy krásné nové chůvy. Phoebe přesvědčí Mikea, aby se spolu s ní staral o krysí mláďata.

Disk 3
Jak Monica zpívala
Scénář: Steven Rosenhaus
Námět: Sherry Bilsing-Graham & Ellen Plummer
Režie: Gary Halvorson
Rachel řeší své pocity vůči Gavinovi a Ross nutí Chandlera, aby mu pomohl seznámit se s atraktivními ženami, aby žárlila. Phoebe vezme Monicu na karaoke a Moničina průhledná halenka se stane senzací večera!

Schůzka naslepo
Scénář: Sherry Bilsing-Graham & Ellen Plummer
Režie: Gary Halvorson
Joey a Phoebe se dohodnou, že Rossovi a Rachel domluví strašlivé rande naslepo a doufají, že pak ocení svůj bývalý vztah a vrátí se k sobě.

Přepadení
Scénář: Peter Tibbals
Režie: Gary Halvorson
Hostující hvězda: Jeff Goldblum
Joey touží udělat na konkurzu dojem na pompézního herce a přijde na neobvyklou hereckou metodu. Ross je ohromen, když zjistí, kdo ho jako dítě přepadl.

Plastika
Scénář: Mark Kunerth
Režie: Gary Halvorson
Phoebe nabídne Mikeovi, aby se k ní nastěhoval, na přetřes ale přijde svatba a jsou z toho potíže. Monica a Chandler mají finanční problémy a aniž to vědí, oba požádají Joeyho o půjčku.

Smuteční slavnost
Scénář: Brian Buckner & Sebastian Jones
Námět: Robert Carlock
Režie: Gary Halvorson
Chandler z legrace umístí na web bývalých spolužáků Rossův absurdní životopis, Ross reaguje v podobném duchu – a mezi oběma přáteli se rozpoutá internetová válka.

Loterie
Scénář: Sherry Bilsing-Graham & Ellen Plummer
Námět: Brian Buckner & Sebastian Jones
Režie: Gary Halvorson
Přátelé doufají, že by mohli vyhrát v loterii, dají proto své peníze dohromady a koupí si stovky tiketů. Díky diskusi o tom, jak kdo s případnou výhrou naloží a dalším sporům ovšem nastane dusno.

Disk 4
Jak Rachel snila
Scénář: Mark Kunerth
Námět: Dana Klein Borkow
Režie: Terry Hughes
Joey je nervózní z milostné scény, kterou má točit, a trénuje s Rachel. Když pak Rachel epizodu vidí, začnou se jí o Joeym zdát překvapivé sny.

Seriálový večírek
Scénář: Andrew Reich & Ted Cohen
Námět: Shana Goldberg-Meehan
Režie: Sheldon Epps
Hostující hvězda: Aisha Tyler
Ross je nadšen, když zjistí, že jeho nová kolegyně (paleontoložka) je navíc krásná. Jeho nadšení ale poněkud opadne, když mu na Joeyho seriálovém večírku na střeše jejich domu přednese svůj fascinující seznam bývalých milenců.

Test plodnosti
Scénář: Robert Carlock
Námět: Scott Silveri
Režie: Gary Halvorson
Rosse se dotkne, když brilantní Charlie začne chodit s jednoduchým Joeym. Chandlera a Monicu čeká na klinice plodnosti nepříjemné náhodné setkání.

Dárce
Scénář: Andrew Reich
Režie: Ben Weiss
Hostující hvězda: John Stamos
Monica a Chandler jsou smutní, když zjistí, že nemohou počít přirozenou cestou a zvažují své možnosti. Chandler přivede domů na večeři pohledného, nicnetušícího kolegu, aby ho vyzpovídali coby potenciálního dárce spermatu.

Na Barbadosu
1. část – Scénář: Shana Goldberg-Meehan & Scott Silveri
2. část – Scénář: Marta Kauffman & David Crane
Režie: Kevin S. Bright
Ross opatří pro své přátele volné akreditace na paleontologickou konferenci na Barbadosu. Jeho první starostí je pak s Charliinou pomocí zrekonstruovat svůj projev, který mu díky nehodě zmizel z počítače. Pocity a párování se mění, zejména když se objeví Phoebin bývalý přítel Mike, aby ji získal zpátky.
Zvuková verze/formát: anglicky 2.0, česky 2.0
Obrazový formát: 4:3
Titulky: anglicky, česky
Magic Box DVD


Popis / Obsah / Info k filmu Přátelé
Info o DVD 8. série: Osmá sezóna je plná tajemství. Kdo je otcem Rachelina dítěte? Proč Phoebe nemůže přestat myslet na snoubence svého dvojčete? Proč si Joey nemůže nechat své city pro sebe? A co se skrývá za zamčenými dveřmi Moničiny komory? Přichází LUXUSNÍ ČTYŘDISKOVÁ EDICE KOMPLETNÍ OSMÉ SEZÓNY. Čeká vás spousta zvratů, obratů a smíchu a dozvíte se všechny odpovědi!
Zvuková verze/formát: DD 2.0 čeština, angličtina
Obrazový formát: 4:3
Titulky: české, anglické
Délka: 505 min.
Magic Box DVD


Popis / Obsah / Info k filmu Přátelé
7. série
Sitcomový dárek, který nepřestává těšit

Poprvé s českým dabingem
Jste srdečně zváni na Moničinu a Chandlerovu svatbu! Joey se nechá přes internet vysvětit na kněze, Phoebe a Rachel soutěží o pozici družičky, Monica bojuje o dokonalé svatební šaty, Ross plánuje serenádu na dudy a když nadejde ten velký den... Chandler zmizí. To všechno vás čeká v této LUXUSNÍ ČTYŘDISKOVÉ EDICI KOMPLETNÍ SEDMÉ SEZÓNY, a ještě mnohem víc – žádostí o ruku to totiž teprve všechno začíná!
Magicbox DVD


Popis / Obsah / Info k filmu Přátelé
Pátá sezóna, která začíná v Londýně a končí v Las Vegas – tu i tam svatbou – je pamětihodná pro všechny! Rossova zámořská svatba je na draka od samého počátku, Phoebe ve 100. epizodě porodí a celá parta míří na západ do Města hříchu, kde Joey, jak doufá, prorazí ve velkém stylu. V této LUXUSNÍ ČTYŘDISKOVÉ EDICI KOMPLETNÍ PÁTÉ SEZÓNY rozbijete bank.
Magicbox


Popis / Obsah / Info k filmu Přátelé
Čtvrtá sezóna přináší ještě více smíchu a lásky! Monica a Rachel si musejí vyměnit byt s Joeym a Chandlerem, Phoebina děloha podstoupí zatěžkávací zkoušku a Ross položí onu zásadní otázku ženě, která není Rachel. V této LUXUSNÍ ČTYŘDISKOVÉ EDICI KOMPLETNÍ ČTVRTÉ SEZÓNY objevíte další důvody, proč se téhle party držet.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Podobné filmy

Joey (2004) [TV seriál]

 Joey (2004) [TV seriál]
Joey n
 
Žánr: situační komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: David Schwimmer, Andrew D. Weyman, Kevin Bright

(spin-off)

TV Program

ČT1 - --

12:00 - 12:20

8 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

ČT2 - Dobrodružství vědy a techniky ...

11:55 - 12:25

13 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

NOVA - Polední Televizní noviny, Spor...

12:00 - 12:20

8 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

38 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190541
Osobností: 697820
Fotografií: 763956
Plakátů: 376533
Obsahů a biografií: 178269

Poslední komentáře

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Dračí princ (2015)

70%? To jako vážně? :-D

Dračí princ
Po dlouhé době bude mé   hodnocení úplně jinde, než   u zbytku uživatelů. Cca 70%,   tedy nadprůměr, je opravdu   velký přestřel. Ruská   verze více >

Autor: Karius | Hodnocení: 2 / 10