Duben
ohodnotit

Přání smrti

Death Wish

Další název:
Přání zabít; Mrtvé přání; Touha smrti
Žánr:
Rok:
1974
Délka:
93 minut
„Příběh byznysmana, který vzal zákon do rukou poté, co jeho žena a dcera byly brutálně znásilněny.“

Komentáře k filmu Přání smrti

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 17
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 3.1.2012
Příběh oprávněné pomsty,   když justice je slepá... V   komentáři k Rambovi píšu,   že jsem skoro pacifista, ale   tohle je výjimka, kterou   plně chápu a schvaluji(?) -   možná i ano. Někteří   prostě nemají právo tu s   námi být, a se zrušením   trestu smrti a celkovým   stavem justice u nás jich   přibývá. Vlastní téma   filmu je zajímavé a   atraktivní, ale zpracování   je dávno překonané, dnes by   to udělali jinak.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.9.2019
Klasika mého mládí. Remake   není špatný, ale pan   Bronson je pan Bronson.   Snímek má břink, hlucho je   zde jen vzácně.
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.10.2009
Příspěvek pro legálnost   nošení střelné zbraně.   Chuť po pomstě. To jsou   hlavní atributy tohoto   psychologicky laděného   snímku. Byla natočená celá   série, kde se hlavní role   mstícího se architekta Paula   Kerseye, zhostil Charles   Bronson. Každým   následujícím dílem ubýval   psychologický prvek a   přibýval ten prvek akční.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.8.2015
Chlapík, kterýmu zabijou   manželku a znásilní dceru,   která je pak psychicky   nemocná veme spravedlnost do   svých rukou a schválně v   nočních hodinách chodí po   městě aby vykonával   spravedlnost. Jo nemám s tím   sebemenší problém. Chlapík   měl moje 500% sympatie a   dobře ten BORDEL uklízel.   Čekal jsem akčnější   pojetí, ale nakonec i takhle   film slušně fungoval.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.3.2018
Příběh architekta Paula   Kerseyho, který se postavil   zlu s vervou sobě vlastní po   brutálním přepadení a   znásilnění manželky a   dcery. Příběh, který svou   morální výpovědí dokonce   ve své době rozvířil   debatu až na politické   úrovni, jestli je vůbec   něco takového možné i co   se týče přístupu policie k   dané věci. Myšlenka trestu   smrti zločincům takovýchto   činů přetrvává u   veřejnosti do dnes a tak je   jasné, že kdyby se   skutečně takový mstitel v   ulicích objevil, dočkal by   se od veřejnosti jen podpory.   Jenomže svým činem by se   dotyčný dostal zcela na   stejnou kolej ke zločincům.   Každopádně scéna   přepadení byla pro   přesvědčení natočena tak   brutálně, že musela být   sestříhána. I tak stále   dokáže šokovat. Jedinou   vadou na kráse je značné   přehrávání herců v   rolích zločinců. Hodně to   kazí reálnou představu.   Charles Bronson je však   přesvědčivý a divák emoce   a počínaní jeho postavy   dokáže plně pojmout. Nejde   o plně akční film.   Příběh jen dramaticky   vyobrazuje myšlenky   člověka, kterého k činu   dohnalo zoufalství a   beznaděj touhy po zákonné   spravedlnosti. Snímek svou   výpovědí nijak nestárne.   Naopak má co říct i dnes.
Duri86
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.1.2015
Já nevím no, natočit to   dneska naperete tomu všichni   odpad, takže moje hodnocení   je silně ovlivněné rokem   vzniku, ale i v 70. letech se   točili luxusní filmy Kmotr,   Rocky..... Tady jde o to že   chodí po ulicích a všude   kde zrovna je se loupí a   zkusí to na něj, ve vagonu   metra si vyberou také zrovna   jeho. Policajti jsou uplně   vygumovaný. Nevím no, zas   taková špička to není aby   to mělo hodnocení jako 96   hodin. 60%
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2010
Skvělé akční drama o   bohatém člověku kterému   napadnou rodinu a znásilní   manželku a dceru,a policie je   bezmocná a nic nedělá tak   spravedlnost je jen v jeho   rukách a postupně gaunery   likviduje.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.9.2008
Jeden z nejznámějších   filmů o pomstě. Charles   Bronson hraje normálního   muže, který žije spokojený   a klidný život. Jednoho se   však vše změní když mu   parta hajzlů znásilní dceru   a manželku zkopou tak, že   už to chudák nerozchodí.   Ostatní by se zhroutili a   chodili by s prosíkem za   policií aby ty basardy chytli   avšak borec Charlie se oklepe   a s "kamarádem"   magnunem a vyráží do ulic   aby to trochu pročistili.   Největší zásluhu na   výsledné kvalitě filmu má   civilní výkon Charlese   Bronsona, který není   žádný nesmrtelný maník   ale normální člověk,   který se však nenechá   rozhodit. Stará ale výborná   podívaná.
rankinfitch
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.1.2010
Výborný akční thriller o   architektovi, kterému se   během chvilky rozplynul celý   svět, když mu zabili ženu a   znásilnili dceru, která se   díky tomu dostala do   psychiatrické léčebny.   Nastává čas na pomstu.   Charles Bronson je v roli   Paula Kerseyho opravdu   třída!
mildaaxe
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.8.2010
Docela povedená kriminálka o   osamělym mstiteli Charlesu   Bronsonovi. Ten je úspěšný   architekt a pacifista, vše se   ovšem změní ve chvíli, kdy   je osobně vtažen do   událostí, které končí   smrtí jeho manželky a   trvalými následky pro dceru.   Paul Kersey po této   události, která se týká   jeho nejbližších prostě   vezme spravedlnost do svých   rukou a newyorská spodina   dělá největší chybu   svýho života při pokusu o   konfrontaci s tímhle   mlčenlivým, nenápadným   stárnoucím mužem. Chybu,   kterou zaplatí svými   životy. Docela povedenej   příběh a velmi slušně   natočeno, obzvláště druhá   půlka. A i rozhodnutí   policie docela chápu, ač je   asi maličko fantastický,   nejednal bych o moc jinak…I   když – smrt za pokus o   přepadení je možná trochu   moc.No ono by z těch   parchantů stejně asi nic   dobrýho nevyrostlo…A   závěrečná scéna mě   docela pobavila, i když by mi   z ní asi měl spíš běhat   mráz po zádech:-)
Charlie35
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.3.2009
První a nejlepší film z   řady Přání smrti. Pochvalu   si zasluhuje hlavně výborný   herecký výkon Charlese   Bronsona. Následující   pokračování už bohužel   měly kvalitativně sestupnou   tendenci s typickou   vlastností nastavované   kaše.
R.RICKIE
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.9.2009
Kdysi jsem ho měl na VHS pod   názvem Muž,který vidí   rudě.Film považovaný za   béčko.Přímočará   pomsta,nesmlouvavý típek a   obrovská chut vystřílet tu   verbeš do mrtě.Ty procenta   si zaslouží.
huron
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.5.2006
Morální dilema odplaty mě   vždy zajímalo. Má člověk   právo vzít zákon do svých   rukou? Film je i po více než   třiceti letech stále živý.   Charles Bronson je absolutně   dokonalý, jeho postava ho   dokonce až do konce života   zaškatulkovala do role   osamoceného mstitele. S   povděkem jsem kvitoval   digitální remastering na   DVD. Zajímavostí je minirole   - a dokonce úplně první -   pro Jeffa Goldbluma. A   pikantní je scéna ve   westernovém městečku v   Tucsonu, kde Bronson natáčel   7 statečných. Bodík dolů   za době poplatné, divadalně   přehrávané herecké   výrazové prostředky, které   mě dost rušily.
Luky
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.2.2006
To je perfektní příklad, co   se může stát každému na   ulici. No, teď v této době   už to mámr téměř všechno   pod kontrolou. Zaujala mě   minirolička člena jednoho z   gangu - Jeffa Goldbluma.   Ještě mlaďoučký. Ale   Bronson zde byl opravdu   vynikající.
AlbertPeta
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.1.2006
Rozhodně zajímavý film s   nečekaným rozuzlením.   Charlese Bronsona mohu vždy   vidět.
cynik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.1.2008
Snímek se stále aktuálním   tématem, zda být spokojená   oběť nebo vzít spravedlnost   do vlastních rukou. Charles   Bronson v roli architekta   Paula Kerseyho, který loví v   nočních ulicích zločince   je dodnes předmětem sporu   filmových kritiků. Osobně   bych se přidal na stranu   Paula Kerseyho. Druhý díl   taky nebyl špatný, ale už   byl přece jen slabší a   třetím se radši   nezmiňovat, čtyřka   jakžtakž a pětka nic moc.   Vsoučasné době se objevily   zprávy, že by měl chystat   remake Sylvester Stallone.   Rocky 6 byl dobrý, tak snad z   toho neudělá Ramba 5.
arciking
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.8.2008
Velmi kvalitní snímek,   kterému bohužel ubírá na   kráse ztvárnění všech   těch padouchů - více či   méně jsou k smíchu, navíc   neuvěřitelně klišovití -   jen proto že má na sobě   riflovou bundu a krapet   delší vlasy je hned zloduch?   Škoda, ale taklenc naivní   ztvárnění tento film dosti   sráží.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih43638minih43638Odstřelovač (2007) 
Shooter n
minih9108minih9108Indiana Jones a poslední křížová výprava (1989) 
Indiana Jones and the Last Crusade n
minih131131minih131131Revenant Zmrtvýchvstání (2015) 
The Revenant n
minih88782minih88782Česká 30 (2012) [TV pořad] 
Česká 30 n
minih20630minih20630Tarzan / Příběh Tarzana, pána opic (1984) 
Greystoke: The Legend of Tarzan Lord of the Apes n
minih55990minih55990Vetřelci na Zemi (1980) 
Contamination n
minih47478minih47478Vítězové a hříšníci (1983) 
Qi mou miao ji: Wu fu xing n
minih24510minih24510Smrt za oponou (1966) 
Smrt za oponou n
minih31781minih31781Tábor tygrů (2000) 
Tigerland n
minih32110minih32110Komu patří pohár? (1960) 
n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Přání smrti (2018)

 Přání smrti (2018)
Přání smrti n
Death Wish
Žánr: akční / drama / krimi / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Eli Roth

(remake)

Touha smrti V (1993)

 Touha smrti V (1993)
Touha smrti V n
Death Wish V - The Face of Death
Žánr: krimi / drama / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Allan A. Goldstein

(pokračování)

Přání smrti 4: Tvrdý zákrok (1987)

 Přání smrti 4: Tvrdý zákrok (1987)
Přání smrti 4: Tvrdý zákrok n
Death Wish 4: The Crackdown
Žánr: akční / drama / krimi
Země: Spojené státy americké
Režie: J. Lee Thompson

(pokračování)

Přání smrti 3 (1985)

 Přání smrti 3 (1985)
Přání smrti 3 n
Death Wish 3
Žánr: akční / krimi / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: Michael Winner

(pokračování)

Přání smrti 2 (1981)

 Přání smrti 2 (1981)
Přání smrti 2 n
Death Wish II
Žánr: akční / krimi / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: Michael Winner

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697752
Fotografií: 763813
Plakátů: 376397
Obsahů a biografií: 178215

Poslední komentáře

Jízda králů (1989) [TV inscenace...

Jízda králů
Jako rodáka z jižní Moravy   mě tady pár věcí   potěšilo, ale obecně vzato   si myslím, že tenhle   televizní kousek potěší   asi víc milovníky více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10