Přání smrti 3 (1985)

Přání smrti 3 (Death Wish 3)
70.4 %
 
 

Death Wish 3

Další název: Přání zabít 3.; Touha smrti 3

    Žánr: akční / krimi / drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 90 min.
POZOR, SPOILER

Paul sedí v autobuse, zatímco tři týpci mlátí jeho kamaráda Charlieho. Přichází k němu, když Charlie zrovna umírá, je ihned zatčen policií. Je zbit jako od detektivů, a také od jejich šéfa Richarda S. Shrikera. Podezřelým zůstává a je strčen do cely, kde se musí bránit napadání. Nejaktivnější je Hayton, vyhrožuje mu zabitím. Ten se ovšem dostává z kriminálu velmi lehce.

Šéf místní policie dává Paulovi volnou ruku a propouští jej. Chce spolupráci. Paul pomůže jakési mulatce, Rodrigově manželce, když je přepadena, a pak jde k domu mrtvého Charlieho. Poznává jeho přítele Benneta, a ten mu dá klíče od Charlieho bytu. Bydlí zde i židé a k nim jde Charley na večeři. Mezitím si jen tak odskočí před dům, kde zastřelí dva týpky, co se mu chtěli vloupat do auta.

Policie vezme židovi zbraň a tím mají lumpové „volnou nohu“, když chtějí k němu do bytu. Proto zde Paul nachystá past, do které hned po chvíli spadne jedna „myšička“. Past vetřelce připravila o dva zuby.

Paulovi přišla poštou konečně zbraň, 475 Wildey Magnum.

Banda místních lumpů unese Rodrigovu manželku. Znásilní ji a zlomí jí ruku, žena pak v nemocnici umírá. Zlomenina byla ošklivá, došlo i k poškození vnitřních orgánů.

Paul na to ze sebe udělá volavku a odpráskne jednoho z největších zdejších lotrů. To zdejší vůdce Hayton pokládá za chybu. Kolem našeho mstitele se motá poměrně hezké děvče Kathryn Davisová. Ta dbá na spravedlnost a zdá se, že ani Paulovi není lhostejná. Stráví u ní chvilku, ale na noc jde domů. Tentokrát to všechno málem pokazí. Při honičce ztratí zbraň - a málem i život. Se štěstím zbraň najde a přežije. Pak se konečně vyspí s Kathryn, čehož Hayton využije a praští ji, když čeká v autě. To pak pustí ze svahu, na jehož konci auto havaruje a exploduje.

Také Bennet je přizabit. Paul jej navštíví v nemocnici i s inspektorem Strykerem, kterému uteče oknem. Doma se pak řádně vyzbrojí a jde do války. Protože to, co zde odehrává, skutečně malá válka je. Tentokrát má Paul výhodu, že v tom není sám, pomoc přichází od lidi nečekaných...  Autor: Pitryx

režie:
Michael Winner
 
 
hraje:
Charles Bronson (Paul Kersey), Deborah Raffin (Kathryn Davisová), Ed Lauter (Richard S. Shriker), Martin Balsam (Bennett Cross), Gavan O'Herlihy (Manny Fraker), Kirk Taylor (Smíšek), Alex Winter (Hermosa), Ricco Ross (Kubánec), Marina Sirtis (Maria Rodriquez), Hana Bělská-Pravdová (Erika Kaprov), Mildred Shay (Emilova žena), Tony Spiridakis (Angel), Tony Britts (Tulio), David Crean (Hector), Nelson Fernandez (Chaco), Steffanie Pitt (sestřička), Dinah May (zdravotní sestřička), Leo Kharibian (Eli Kaprov), Kenny Marino (prodejce v autobazaru), Billy J. Mitchell (právník Frakera), Manning Redwood (poručík Sterns), John Gabriel (pan Emil), George Lane Cooper (holohlavý rváč v cele), Alan Cooke
 
 
námět:
Brian Garfield (postavy)
 
 
scénář:
Don Jakoby ((jako Michael Edmonds)
 
 
kamera:
John Stanier
 
 
hudba:
Jimmy Page
 
 
výprava-architekt:
Peter Mullins
 
 
kostýmy:
Peggy Farrell
 
 
střih:
Michael Winner
 
 
zvuk:
John Poyner, Derek Ball, Bill Daly, Nicolas Gaster, Tony Lenny, Ken Nightingall, Hugh Strain
 
 
dabing:
Alois Švehlík (Paul Kersey), Jan Přeučil, Jiří Zahajský, Jan Bartoš, Michal Dlouhý, Zdeněk Podhůrský, Marek Pavlovský, Marie Marešová, Jana Mařasová
 
 
zvláštní efekty:
Steven Kirshoff, John Evans
 
 
koproducent:
Michael Winner
 
 
koordinátor kaskadérů:
Marc Boyle
 
 
masky:
Dickie Mills, Carla White
 
 
producent:
Yoram Globus, Menahem Golan
 
 
kaskadér:
Rocky Taylor
 
 
asistent zvuku:
Michael Redfern
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.