Přání smrti 2 (1981)

Přání smrti 2 (Death Wish II)
72.7 %
 
 

Death Wish II

Další název: Přání zabít II.; Touha smrti 2

    Žánr: akční / krimi / drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 89 min.
„Spravedlnost ustupuje touze po pomstě...“
POZOR, SPOILER

Paul žije v Los Angeles. Má novou kolegyni a milenku Jerry. I s ní přichází za dcerou Karol, která je stále v ústavu pro duševně choré. Začíná mluvit, a dokonce mívá i chuť k jídlu. Na vycházce je Paul napaden a dochází k honičce. Paul sice útočníka dožene, ale nechá jej odejít. Načež odplouvá na jachtě pryč.

Tam kde bydlí, se vydají ti, kteří jej napadli. Mají totiž jeho peněženku s adresou. Znásilní ženu, která Paulovi dělá hospodyni, a také ji surově zmlátí. Pak čekají, až se Paul vrátí. Ten sem přichází i s dcerou, ihned dojde ke rvačce. Hospodyně se pokusí telefonovat, ale je zabita. Karol je bandou unesena na neznámé místo. Zde je i znásilněna. Když se pokusí o útěk, proskočí sklem, spadne na trny plotu a je na místě mrtvá.

Věci se ujme inspektor Mankiewitz. Vypadá schopně.

Po Karolyně pohřbu bere Paul opět do rukou ukrytou zbraň a opět se vydává do ulic. Změní oděv a najme si pokoj. Najde si jednoho z hošíků a sleduje ho. Vyruší jej při obchodování a nemilosrdně odpráskne. Druhý večer si to zopakuje. K tomu přibere jeho kumpány, kteří se chystali znásilnit ženu.

Hlášení o novodobém střelci a mstiteli z L.A. se doneslo sluchu Franka Ochoye, a ten hned řekne Paulovo jméno. A protože je mu vyhrožováno, odjíždí se na celou věc podívat sám. Sleduje Paula na každém kroku. Ten již našel zbývající tři a jde za nimi. Jenže netuší, že ti tři budou měnit drogy za zbraně, takže dojde k přestřelce. V této nastaví za Paula krk Frank - a je zastřelen. Paul vyvázne tak tak. Nato obdrží monitorovací přístroj, a tak se dozví, že posledního ze skupiny násilníků má policie na mušce. Jede tam a drze je předběhne. Vyplašený mládenec utíká policii přímo do rukou. Soudce jej však do kriminálu neposílá. Protože není důkaz. Ten Paul nepotřebuje. Proto si upraví visačku se jménem a vydávaje se za soudního terapeuta Cartera, dostává se až k vrahovi...  Autor: Pitryx

režie:
Michael Winner
 
 
hraje:
Jill Ireland (Geri Nichols), Charles Bronson (Paul Kersey), Vincent Gardenia (detektív Frank Ochoa), J.D. Cannon (štátny zástupca N.Y), Ben Frank (inšpektor, poručík Mankiewicz), Frank Campanella (soudce Neal A. Lake), Silvana Gallardo (Rosaria), Laurence Fishburne (Cutter), Jim Begg (turista přepadený na parkovišti), Don Dubbins (Mike), Anthony Franciosa (Herman Baldwin), Cindy Daly, Buck Young, Leslie Graves, Susannah Darrow, Peter Pan (čínský bytný), Robert F. Lyons (Fred McKenzie), Michael Prince (Elliott Cass), Robin Sherwood (Carol Kersey), Kevyn Major Howard (Stomper (gangster "věřící" v Krista)), Don Moss, Teresa Baxter, Joshua Gallegos
 
 
námět:
Brian Garfield (postavy)
 
 
scénář:
David Engelbach, Michael Winner ((neuveden))
 
 
kamera:
Thomas Del Ruth, Richard H. Kline
 
 
hudba:
Jimmy Page, David Whitaker (dodatečná hudba)
 
 
výprava-architekt:
William Hiney
 
 
střih:
Julian Semilian, Michael Winner
 
 
zvuk:
David Campling, Ron Davis, Dennis Jones, Tom Overton, John Poyner, Hugh Strain, Julian Semilian
 
 
vedoucí produkce:
Tony Wade
 
 
zvláštní efekty:
Ken Pepiot
 
 
koordinátor kaskadérů:
Ernie F. Orsatti
 
 
masky:
Phil Rhodes, Vivienne Walker (účesy)
 
 
asistent režie:
Russell Vreeland (první asistent)
 
 
asistent kamery:
Henry M. Lebo (první asistent), Peter Santoro (první asistent), Kenneth Zunder (druhý asistent)
 
 
nahrál:
Jimmy Page (hra na kytaru)
 
 
dirigent:
David Whitaker
 
 
výkonný producent:
Hal Landers, Bobby Roberts
 
 
producent:
Yoram Globus, Menahem Golan
 
 
kaskadér:
Gilbert B. Combs, Richard Epper, David Zellitti
 
 
překlad:
Ondřej Novák
 
 
rekvizity:
Kent H. Johnson
 
 
casting:
Joe Scully
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.