Pozdní láska (1935)

Pozdní láska
57.5 %
 
 

Další název: Belated Love

    Žánr: drama / romantický
    Země: Československo
    Premiéra v ČR: 7.6.1935        
    Délka: 95 min.
„Příběh důvěřivého stárnoucího vinárníka.“
Pan Kubašta je vážený majitel útulné vinárny, v níž se s oblibou schází maloměstská honorace. Je to stárnoucí svobodný muž, jenž se s láskou a péčí stará o neteř Julinku. Ale Julinka se zamiluje a po sňatku se odstěhuje za manželem. Doktor Kosejk, častý návštěvník vinárny a rodinný přítel, doporučí Kubaštovi novou hospodyni, mladou vdovu Věru Náhlovskou. Netuší, že je to sobecká, vypočítavá a bezcitná žena, která jde tvrdě za svým cílem...

Společenské drama podle románu Karla Klostermanna o starém vinárníkovi, který se zaplete s vychytralou mladou vdovou, natočil Václav Kubásek.

režie:
Václav Kubásek
 
 
hraje:
Jan W. Speerger (vinárník a majitel koloniálu Kubašta), Jiřina Steimarová (Julinka, Kubaštova neteř), Stanislav Neumann (příručí Vojta), Ella Nollová (hospodyně u Kubašty Betyna), Blanka Waleská (Věra Náhlovská), Jaroslav Průcha (MUDr. Jan Kosejk), Jaroslav Vojta (starosta), Růžena Šlemrová (starostova žena), Antonín Novotný (Miloš, syn starostových), Věra Ferbasová (Boženka, dívka příručího Vojty), Richard F. Branald (notář), Václav Menger (kněz), Bolek Prchal (řezník Brázda), Hermína Vojtová (zákaznice Hromasová), Josef Kotalík (ředitel záložny), Jiří Hron (úředník Láďa Kostecký), Holeček (metař Coufal), Anna Vávrová (zákaznice v krámě), Oldřich Kovář (Milošův přítel), Richard A. Strejka (pekařský pomocník), Elsa Vetešníková (městská klepna), Božena Nádeníková (městská klepna), Míla Zuklínová (bardáma), Lída Sudová (bardáma), Ferdinand Jarkovský (host ve vinárně), Emanuel Hříbal (host ve vinárně), Antonín Jirsa (host ve vinárně), Ferry Seidl (host ve vinárně), Josef Kraus (host ve vinárně), F. X. Mlejnek (host ve vinárně), Karel Štěpánek (host ve vinárně), František Malý (host ve vinárně), Antonín Holzinger (host ve vinárně), Jarka Pižla (host ve vinárně), Setleři (zpívající hosté ve vinárně), Karolína Vávrová (zákaznice v krámě ¨)
 
 
námět:
Karel Klostermann (stejnojmenný román)
 
 
scénář:
Václav Kubásek, Jarka Mottl, Karel Melíšek
 
 
kamera:
Jan Roth, Václav Hanuš
 
 
hudba:
Josef Stelibský
 
 
výprava-architekt:
Vilém Rittershain
 
 
zpěv:
Blanka Waleská, Stanislav Neumann
 
 
text písně:
Jarka Mottl, Karel Melíšek
 
 
vedoucí výroby:
Rudolf Vančura
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.