Duben
ohodnotit

Potopte Bismarck!

Sink the Bismarck!

Další název:
Potopení lodi Bismarck; Bismarckova poslední jízda
Rok:
1960
Délka:
97 minut
„Jeden ze 100 nejlepších válečných filmů - příběh nejobávanější německé bojové lodě 2. světové války“

Komentáře k filmu Potopte Bismarck!

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
Erkul
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.4.2011
Dramatičnost a tařka   dokumentárnost tohoto filmu   vyniká zejména v součsné   době. Herci, kteří své   role ovládají dokonale.   Nedovedu si představit, že   by s takovou věrohodností   role zvládli současní   herci. Bylo by to zazse   dětské leporello ve   vyžehlených uniformách a s   filmovými kráskami.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.9.2022
Snímek začíná   dokumentárním úvodem   slavnostního spuštění   německé válečné lodě   Bismarck na vodu, a to za   použití skutečných   záběrů z dané doby. A   následuje dějová   rekonstrukce z operačního   střediska divize, kde   vznikaly plány na potopení   lodě a odkud se to všechno   řídilo. Patriotismus jako   obvykle nechybí a to na obou   stranách barikády. Německá   nacistická hrdost se   neustále projevuje slovy, ta   americká hlavně činy.   Převážná část příběhu   se tedy odehrává v   operačním středisku divize,   kde je hned zpočátku   připomenuta veškerá   vojenská disciplína a řád.   A neustále se jedná, čtou   se depeše a vymýšlí   strategie. Snímek tedy   převážně konverzační,   ale ani tak není snímek   nezajímavý. Spíše naopak.   Příběh je založen na   skutečných lidech, jen   postava Sheparda je postavou   fiktivní. Proto se do   příběhu přidala emoční   stránka ohledně jeho syna,   která se zdá být   nadbytečná, ale dejme   tomu.Vlivem této postavy   není koncept snímku věrným   vyprávěním historické   události tak, jak se to   skutečně odehrálo. Motiv   pomsty právě Sheparda za to,   že velitel Bismarcku potopil   jeho loď, je jen   vypravěčskou vizí za   použití skutečné   válečné události. Avšak i   tak na snímku zůstává   silná stránka charakteru   dálkového boje mezi   bitevním loďstvem.   Válečné scény bojů jsou i   na dnešní dobu až mrazivé.   Krveprolití po zásahu   torpéd každé zasažené   lodě se dá z každičkého   honosných výbuchů a ohně   plně představit. Snímek   však celkově není ani tak   válečný, jako spíše   strategický a i v tom má   své kouzlo. Po technické   stránce se na svou dobu   natočil poměrně dobře. A   to se obzvlášť týká   námořních válečných   scén, u kterých byly opět   použity přímé dobové   záběry. Ani ne tak lodí,   jako letadel. Mohlo to být o   něco lepší, ale jen tak pro   představu, co se děje a jak   to probíhá ve velíně,   takový koncept postačí.
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.2.2019
Trošku spoře natočené   drama o potopení bitevní   lodi Bismarck. Je to již   starší kousek, ale z té   doby jsou viděl i lépe   zpracované díla. Nehledě na   to, že jsou ještě změněny   postavy. To nechápu proč.   Moc tomu nepřidá i strašný   český dabing.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - V kondici (2007) [TV pořad]

01:55 - 02:15

9 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

ČT2 - Na moll

01:50 - 02:30

14 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

NOVA - Specialisté (2017) [TV seriál]

01:50 - 03:05

14 minut již uběhlo
61 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

01:45 - 02:45

19 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10