Poslední vlak z Gun Hillu (1959)

Poslední vlak z Gun Hillu (Last Train from Gun Hill)
80.1 %
 
 

Last Train from Gun Hill

    Žánr: western
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 93 min.
POZOR, SPOILER

Mladá indiánka jede se svým synem krajinou, když narazí na dva týpky. Ti ji chvíli doprovázejí, a když se jeden z nich slušně zeptá, kam že to pospíchá, dostane od ní ránu bičem. Začíná honička, při které kluk po havárii drožky uniká na koni těch dvou. Jeden si chce s indiánkou užít. Jenže se to zvrtne a ona umírá.

Kluk přijíždí do města, kde je jeho otec Matt Morgan šerifem. Ten bezpečně poznává sedlo na jednom z koňů. Je to sedlo jeho přítele Craiga Beldena, který mu kdysi zachránil život. Matt se za ním ihned vydává. Když k němu přijede, vidí, že si nežije špatně. Ve městečku mu vše patří a on si žije v blahobytu. Matt mu sdělí své podezření, že jeho manželku indiánku zabil Craigův syn Rick. Ten se rozhodne jej bránit zuby nehty. I za cenu života.

Matt Ricka unese ze saloonu a ukryje se s ním v hotelu. Po chvíli sem přijíždí Craig a hotel začne obléhat. Pak však začne ztrácet nervy a jde za Craigem do pokoje, kde dojde ke střelbě. Matt může Craiga zabít, ale daruje mu život a tím jsou vyrovnáni. Mladík, který byl s Rickem u vraždy, hotel zezadu zapálí a začíná být horko všem. Matt se musí dostat až k vlaku, jenže jak?  Autor: Pitryx

režie:
John Sturges (.)
 
 
hraje:
Kirk Douglas (Matt Morgan), Anthony Quinn (Craig Belden), Carolyn Jones (Linda), Earl Holliman (Rick Belden), Brad Dexter (předák Beero), Val Avery (Steve), Walter Sande (šerif Bartlett), Brian G. Hutton (Lee Smither), Ziva Rodann (Mrs. Morganová), Bing Russell (Skag), Kenneth Becker (kovboj)
 
 
námět:
Les Crutchfield (Showdown (povídka, 1954))
 
 
scénář:
James Poe
 
 
kamera:
Charles Lang
 
 
hudba:
Dimitri Tiomkin
 
 
výprava-architekt:
Sam Comer, Ray Moyer
 
 
kostýmy:
Edith Head, Grace Harris
 
 
střih:
Warren Low
 
 
zvuk:
Harold Lewis, Winston H Leverett
 
 
zvláštní efekty:
John P. Fulton
 
 
producent:
Hal B. Wallis, Paul Nathan
 
 
skript:
Marvin Weldon
 
 
vedoucí výpravy:
Hal Pereira, Walter Tyler
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.