Zari
ohodnotit

Poslední sezóna [TV seriál]

Žánr:
Rok:
2006
Délka:
52 minut, 10 x 52 min
„Desetidílný seriál z hokejového prostředí“
Popis / Obsah / Info k filmu Poslední sezóna
Málokterý sport dokáže v našich zemích vzbudit tolik emocí jako hokej. Když o něco v hokeji jde, hlasitě se ozývají jeho zarytí příznivci i nesmiřitelní kritici. Žádný jiný sport vysílaný v přímém přenosu tak nevylidní ulice jako hokej. Navíc se na hokej vedle mužů s chutí dívají i ženy, otevřeně přiznávající, že je
u hokeje přitahuje nejen dynamičnost hry, ale také urostlí, trénovaní a většinou špičkově placení hráči.
Svět vrcholového hokeje je tak atraktivní, že není divu, že si jej pro vyprávění svých příběhů vybrali i tvůrci nového desetidílného seriálu České televize Poslední sezona.
Hrdinou seriálu, jehož scénář napsal Ivan Hejna, je hokejista Jan Krol, který se po ukončení kariéry v NHL finančně zaopatřen vrací do Čech. Ve chvíli, kdy ale přijde o značnou část svých fi nančních prostředků, se musí vrátit do domácí extraligové soutěže. Jeho návrat je provázen úspěchy, ale i ztrátou formy, spory se spoluhráči a nepříjemnými zraněními. Sportovní selhání se začnou Krolovi promítat do jeho osobního života tak, až musí sáhnout na dno svých sil. Jeho životní situace se vyhrotí natolik, že je postaven před volbu, do jaké míry je pro něho sport smyslem života a kdy už je oddanost k hokeji pro něho i jeho okolí svazující a omezující…
Scénář: Ivan Hejna | Dramaturgie: Jan Otčenášek | Režie: Hynek Bočan
Hrají: Martin Dejdar, Filip Blažek, Petr Forman, Zbyněk Fric, Milan Bahul, Michael Beran a další. V hokejovém
zákulisí se pohybují Pavel Nový, Pavel Zedníček, Michal Dlouhý, Martin Stropnický, Miroslav Táborský, Lukáš
Vaculík a další.
Z hlavních ženských představitelek jmenujme Simonu Postlerovou, Lenku Krobotovou a Táňu Pauhoufovou.
Seriál natočila Česká televize ve spolupráci s Luxorfi lmem a společností JBJ s.r.o.
Česká televize


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Poslední sezóna
Desetidílný televizní seriál Poslední sezona je situován do atraktivního prostředí vrcholového hokeje. Jde o tradiční český fenomén, hokej je u nás druhým nejpopulárnějším sportem. V Česku jde v jistém směru o kultovní záležitost, v minulosti s takřka politickým nábojem. Dokáže na vrcholné úrovni vyvolávat masové emoce a rozdělovat zaryté příznivce i náhodné fanoušky na nesmiřitelné tábory. Největší hvězdy tohoto sportu dokáží vzbuzovat proměnlivé vášně od zbožňování k naprostému zatracení. O popularitě hokeje svědčí trvalý zájem publika i médií, a to nejen o domácí soutěže, ale i o uplatnění našich největších hvězd v nejprestižnější světové soutěži NHL. Obrovský ohlas úspěchů národních týmů českých hokejistů ukazuje na širokou popularitu hokeje napříč generacemi i sociálními vrstvami, navíc se jedná o sport pozitivně vnímaný ženami. Všechny tyto skutečnosti zakládají širokou cílovou skupinu potenciálních diváků a tvoří předpoklad vysoké sledovanosti seriálu s tímto námětem.

Seriál Poslední sezona je příběhem profesionálního hokejisty, který končí úspěšnou kariéru v NHL a vrací se do vlasti. Má slávu, má peníze, je na celý život zajištěn, nic nebrání tomu, aby opustil divoký svět ledního hokeje a konečně žil klidný, šťastný, spokojený život se svou rodinou a přáteli. Lidský osud se však málokdy ubírá jasně vytýčeným směrem, v lidské povaze je naopak zakódováno šlapat tou nejobtížnější cestou. Ani tak silný člověk, jakým je špičkový sportovní profesionál, se nemůže vyhnout poznání, že poslední sezona je tou vůbec nejtěžší, že její zápasy bolí nejvíce, že lidský osud je mnohem složitější a záludnější než všechna lidská přání a představy. Takové poznání se nevyhne ani ostatním postavám vyprávění, mužům i ženám, jejichž životy se tím či oním způsobem protínají na zářící ploše ledové arény.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Bydlení je hra (2004) [TV cykl...

04:40 - 05:05

18 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

ČT2 - Jedlý hmyz

04:50 - 05:45

8 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

NOVA - Sedmikráska (2014) [TV film]

04:00 - 05:00

58 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Prima - Casanova (2005)

03:25 - 05:59

93 minut již uběhlo
61 minut zbývá do konce

Reklama