Duben
ohodnotit

Poslední prázdniny

Last Holiday

Další název:
Posledné Vianoce (SK)
Rok:
2006
Délka:
112 minut
„O kuchařce, která začala žít až poté, co jí řekli, že její život končí.“

Komentáře k filmu Poslední prázdniny

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 24
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.8.2009
Moc povedená komedie moc   dobré obsazení nám   zaručuje skvělou
zábavu.Je to skvěle   natočeno já osobně se moc   pobavil.
bušt
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.12.2010
No klasická Americká komedie   se štastným koncem :) Ale   mě se tenhle film moc   líbí,člověk se u něj   odreaguje,zasměje prostě   obsazení dobré,a je   převážně z Česka takže   není co vytknout :D
selecta22
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.8.2008
Latifah ako vzdy the one and   only ocarujuca, tema filmu   osviezujuca, usmevna, Karlove   Vary nadherne prenadherne..a   Sef kuchar Didier bol tiez   vynikajuci, ostatne herecke   vykony za vela nestali, aj ked   LL cool J mal na zaciatku ozaj   vtipnu sexi scenu..
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.11.2014
Jemný odpočinkový snímek o   splnění jednoho snu a jedna   velká filmová reklama na   Karlovy Vary v jednom. Byť je   dané téma citovou   záležitostí, tvůrci nijak   netlačí na pylu a poukazují   na štěstí jedné dámy,   která se dozvěděla velmi   nepříjemnou zprávu o svém   zdravotním stavu. Zcela   lidsky se s tím vyrovnávala,   ptala se boha, proč ona. Ale   byla silná a rozhodla se   prožít své poslední dny   naplno. Ze spousty snů, si   vybrala jeden. Hotel Pupp v   Karlových Varech. Zimní   období bylo využito na   maximum. Kouzlo města tvůrci   doplnili přítomností   nedalekých hor a   lyžařského střediska. A my   kroutíme hlavou. Ve výsledku   to však vypadá zajímavě a   poutavě. Jen mám obavy z   hlubokého zklamání   turistů, kteří tento fakt   viděli právě v tomto filmu,   a rozhodli se takovou   romantiku prožít také. Film   dokáže diváka povzbudit a   přivést ho k jiným   pohodovým myšlenkám. Konec   příběhu jsem trochu   očekával, protože by bylo   divné, kdyby takovýto   příběh měl skončit   špatně, ale přesto jsem   měl po zhlédnutí tohoto   snímku příjemný pocit.   Jeho hlavní poselství je   více než jasné. Po   vyřknutí zákeřné   diagnózy s jasným koncem   neupadnout do depresí a   naopak prožít každý den   naplno.
Serpentina
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.8.2011
Tak ta se povedla. Moc super   komedie, při které se   člověk od začátku do konce   nenudí. Prostě dobrá   pohodovka.
rankinfitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.2.2009
Moc příjemná komedie. Za   běžných okolností bych dal   tak 6-7 bodů, ale jelikož   jsem z Karlových Varů, dám   bodů 8. Akorát ty Alpy nad   Puppem nám tu chybí... :-)
Matinka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.3.2009
Líbilo se mi hlavně   obsazení a to, že to bylo   točené u nás částečně,   ale i tak bylo moc průhledné   jak skloubili náký sceny   takhle velké hory, co by tu   dělali ?? :) Ale film se mi   líbil, skvělá komedie.
gerja
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.2.2010
Pohodová komedie, hezky se mi   na ni koukalo. I když je to   komedie, navádí nás k   zamyšlení nad naším stylem   života a uvědomění si, že   jsme tu "fakt jen na   návštěvě".
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.2.2009
Poslední prázdniny
Komedie, které určitě   nechybí vtip. Jen tu mohlo   těch srandovních scének a   hlášek být trochu víc.   Geogii řekli že ji zbýva   asi jen měsíc života a tak   se rázně rozhodla, že   všechny svoje peníze utratí   a pořádně si ještě   užije. Prostředí luxusního   hotelu v Karlových Varech mi   moc české poměry   nepřipomínalo. Asi   nejlepší scéna byla ta, jak   naše hrdinka sjíždí svah   na snowboardu. Konec, kdy   hlavní hrdince řeknou, že   se kvůli vadě přístroje   spletli a že neumře, jsem   čekal. Přece jak jinak   může dopadnout komedie.
Faye
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.6.2007
Nepřehlédnutelná mama   Morton z muzikálu Chicago,   tentokrát (opět   nepřehlédnutelná), ale v   Karlových Varech. Georgia   Byrd začíná konečně   žít, alespoň ten čas, co   jí ještě zbývá. ...   „Pořád čekáš a čekáš   až tě potká něco   neobyčejného a nakonec   zjistíš, že máš   umřít“. Takže nač myslet   na budoucnost... Proč raději   nevybrat všechny úspory a   neodletět první třídou z   Louisiany a konečně si   splnit přání. Ochutnat   speciality, svého   obdivovaného vzoru,   šéfkuchaře Didiera   (G.Depardieu), které se   podávají v Grandhotelu Pupp.   A když už je v tom   rozhazování, tak proč   neletět i z Prahy do   Karlových Varů, tentokrát   vrtulníkem (škoda každé   minuty) a když stylově, tak   jedině prezidentské   apartmá. A nejenom to.   Vždyť život je tak   krátký... „ Jsi velká   klikařka, vždyť jsi dostala   vše, co jsi chtěla.   Příště, ale uděláme   všechno jinak, budeme se víc   smát, budeme víc milovat,   sjezdíme svět. Prostě se   nebudeme bát“ . Last   Holiday je příjemným a   přátelským pohlazením a   navíc pošimrá i českou   ješitnost. P.S Rozhodně se   před filmem dosyta najezte,   jinak budete strašně trpět.
ELEONORA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.1.2010
Ráda jsem se podívala do   Karlových Varů, i z   helikoptéry. Film, domnívám   se, byl určen hlavně   ženám. Krásné prostředí,   krásné šaty, zlo   potrestáno, hepiend. Vše   dobře dopadlo. Je fakt, že   tak to v životě nechodí....   Ale přesto jsem se bavila. Je   to jeden z filmů, na které   brzy zapomenete. Depardieu   umí zahrát kuchaře i jinak   (VATEL!!). Jistě ho známe v   minimálně 70 lepších   rolích. Ale film jeho   výkonem neztratil, spíše   přilákal další diváky,   mezi něž patřím i já,   jeho věrná obdivovatelka.
uodevr
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.2.2014
Je to sice až nevkusně   přeslazená pohádka s   postavami too good to be human   (dokonce i ta jediná postava   oplývající jednou lidskou   vlastností - chamtivost - se   v dobrého obrátí), ale já   si nemůžu pomoct. Ono se na   to fakt kouká příjemně a   já se u toho prostě musel   culit jak nejapná ondatra. A   v tom Puppu aspoň jednou taky   přenocuju. >_>
green-tea
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.1.2013
Američanka v Kárlsbádu?   Haha, tam potkáte spíše   jiné národnosti...
Film jsem sledovala jen   tak letmo, jedním očkem,   jedním ouškem, protože mě   moc nezaujal. Vlastně jsem si   hlídala spíš ty záběry   města a vzpomínala, jak jsme   tam kdysi jezdívali na   rekreace ROH. (i když do   Puppu to, pravda, nebylo)   Jenom na ty velehory v pozadí   si tedy nějak nepamatuju...
Snura
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.2.2009
Tohle téma, kdy se hlavní   hrdina/hrdinka filmu dozví,   že mu/ji kvůli zhoubné   nemoci zbývá už jen pár   týdnů života a proto se   rozhodne si aspoň   zbývající čas užít a   roztočí všechny naspořené   prachy, je už trochu   obehrané. U Posledních   prázdnin je pro nás ale   zajímavé alespoň to, že se   rozhodne užívat si u nás, v   Karlových Varech a Grandhotel   Pupp si tak přišel na docela   slušnou reklamu.
100000052556420
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.10.2019
Georgia je v podani Queen   Lafitah docela mila a   okouzlujici.Je to nesmela   kucharka,ktera zjisti jednoho   dne,ze ma jen nekolik dni   zivota a jede do slavneho   hotelu,aby si tam uzila zbytek   zivota se spousty penezi a   jidla a prijemnou   spolecnosti.Prumer-60 procent.
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.5.2011
Ne že by mi vadila Q.   Latifah, ale její filmy nijak   nevybočují z průměru, a   přítomnost dalších   světových ani českých   hvězd to nespasí. Její   "upřímnost,   moudrost", když už   nemůže nic ztratit, se   snaží hrát na vážnější   notu, což pro změnu snižuje   "komičnost" celého   snímku.
efCZa
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.1.2010
Rádoby fajn píběh, který   nemá úplně špatný   námět, ale po rozpracování   se děj často ztrácí a   zůstává pouze reklamní   šot na Karlovy Vary, Pupp...a   okolní alpské sjezdovky.   :o). Bohužel toť vše, i   když Latifah potenciál má,   stejně jako LL Cool J.
hledaseniki
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.8.2010
Last Holiday
Queen Latifah se vydává na   poslední cestu předtím než   se vydá na věčnost. Líbí   se mi především myšlenka   filmu, protože já bych to   řešila podobně, doktoři   Vám oznámí, že Vám   zbývá několik týdnů   možná měsíců života a,   když už je léčba k   ničemu, tak proč ty dny   trávit na lůžku v nemocnici   raději vyrazte do Karlových   Varů do Puppu a užívejte si   (s ruskou mafií).
Film je jako každý   přitažený za vlasy a v   některých momentech to   tvůrci skutečně přehnali,   ale co se jim nedá odpustit   je závěr, protože to mě   naštvalo asi nejvíc, chápu   jedná se o romantickou   komedii, ale přesto nikdo   nemůže čekat, že ze   smrtelného nálezu se vyklube   omyl, to by si přál asi   každý nemocný. Ten konec   mě urazil a za to dostává   hvězdy dolů.
Yontalcar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.1.2012
No vida. Konečně se někdo   odhodlal natočit americký   film v Česku, aniž by   předstíral, že jde o jiné,   "známější"   město (viz. M:I 4). Rozhodně   to byl zajímavý nápad, ale   moc se nevydařil. Queen   Latifah mě nějak zvlášť   nezaujala. Její herecký   výkon se nesl v duchu celé   komedie, která byla zcela   průměrná. Z námětu se   podle mě dalo vytěžit víc.   Rovněž mě zamrzelo, že   Gérard Depardieu nedostal   tolik prostoru, kolik by si   zasloužil. Mohl to výrazně   oživit. Zato Lucka   Vondráčková ve své   mini-roli působila docela   příjemně.
AshT
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.2.2011
Průměrná komedie o ženě,   které řeknou že má pár   měsíců života autratí   všechny své úspory a splní   si své sný celkem zajimávý   konec párkrát se člověk   zasměje, ale nic extra.
curil
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.2.2009
Queen Lafitah jako vždy,   trapná. Co to je? Dívám se   zároveń na Stud Ladislava   Helgeho. To je neporovatelné,   když to tak vidím, pak   musím tvrdit, jako vždy, že   není nad české filmy.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.3.2013
Ale jo, dalo se to - pohodová   "fat woman" z   Louisiany, předvídatelně   předvídatelné schéma   napravení nenapravitelných,   fatálního omylu v diagnóze   a všech splněných snů -   zkrátka všeho, co se vám v   reálném životě nikdy   nemůže stát, přesto je   možné, že si někteří   snílci při sledování   okousali nehty napětím :-)
orlro
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.2.2009
Předvídatelně se   odvíjející komedie, Queen   Latifah není zas tak   špatná, ale ty velehory v   Karlových Varech jsou   stupidní výmysl pro   Američany, kteří tomu teď   věří.
BlueBull
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 3.1.2010
Product placement
Scénář psal žák 4.   třídy pomocné školy.   Puppik si zaplatil takový   product placement, že i na   použitých WC papírech byl   nápis Pupp. No, a Lucka jako   recepční a Gérard jako   kuchař by měli dostat.   Zlaté maliny :-(.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih33989minih33989Táta na plný úvazek (2004) 
Jersey Girl n
minih25887minih25887Nepřítel státu (1998) 
Enemy of the State n
minih48048minih48048Jak se zbavit přátel a zůstat úplně sám (2008) 
How to Lose Friends & Alienate People n
minih9657minih9657JFK (1991) 
JFK n
minih21281minih21281Trhala fialky dynamitem (1992) 
Trhala fialky dynamitem n
minih5368minih5368Cyborg (1989) 
Cyborg n
minih33372minih33372Underworld (2003) 
Underworld n
minih53867minih53867Kniha přežití (2009) 
The Book of Eli n
minih48314minih48314Underworld: Vzpoura Lycanů (2009) 
Underworld: Rise of the Lycans n
minih16978minih16978Pro hrst dolarů (1964) 
Per un pugno di dollari n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

TV Program

ČT1 - Komisař Moulin (1976) [TV seri...

23:05 - 00:35

59 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

ČT2 - Zapomenuté příběhy 2. světové ...

23:35 - 00:30

29 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

23:40 - 00:40

24 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

00:00 - 01:05

4 minut již uběhlo
61 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190546
Osobností: 697843
Fotografií: 763968
Plakátů: 376569
Obsahů a biografií: 178275

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10