Portrét šílenství (2005)

Portrét šílenství (Edmond)
72.4 %
 
 

Edmond

    Žánr: drama / thriller
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 76 min.
Úspěšný obchodník Edmond Burke se cestou z práce na ulici anonymního velkoměsta dozví od kartářky: „Nejste tam, kam patříte.“ Tato slova začnou rezonovat v jeho mysli a ovlivní všechny jeho následující činy. Po příchodu domů se Edmond pohádá s manželkou, řekne jí, že ji nikdy nemiloval, a opustí ji. Brzy ovšem zjistí, že odstřihnout se ode všeho a začít si konečně užívat se snadněji řekne, než udělá. Edmond se ponoří do světa obskurních peep show a pánských klubů, protestuje ale proti ceně, která se mu zdá příliš vysoká. Než se rozední, spáchá vraždu… Portrét šílenství obyčejného muže, který se vzepře pravidlům společnosti. Ve filmu natočeném podle scénáře Davida Mameta exceluje v hlavní roli William H. Macy jako obyčejný člověk, který si nedokáže poradit se svým potlačovaným vztekem.

režie:
Stuart Gordon
 
 
hraje:
William H. Macy (Edmond Burke), Julia Stiles (Glenna), Joe Mantegna (muž v baru), Bai Ling (Peep-Show Girl), Jeffrey Combs (recepční), Denise Richards (Allegro B-Girl), Mena Suvari (děvka), Dylan Walsh (vyšetřovatel), Russell Hornsby (volavka), Debi Mazar (Matrona v Atlantic Leisure Club), Rebecca Pidgeon (Edmondova žena), Lionel Mark Smith (Pimp), Marcus Thomas (muž v okně), Jack Wallace (kněz), George Wendt (chlapec v Pawn Shopu)
 
 
námět:
David Mamet (hra)
 
 
scénář:
David Mamet
 
 
kamera:
Denis Maloney
 
 
hudba:
Bobby Johnston
 
 
kostýmy:
Carol Cutshall
 
 
střih:
Andy Horvitch
 
 
zvuk:
Michael McDonald (supervize)
 
 
produkce:
Chris Hanley, Stuart Gordon, Molly Hassell, Duffy Hecht, Roger Kass, Mary B. McCann, Kevin Ragsdale, Lionel Mark Smith
 
 
koproducent:
Art Spigel, Chad Troutwine
 
 
koordinátor kaskadérů:
Hiro Koda
 
 
vizuální efekty:
Tim Carras
 
 
výprava:
Alan E. Muraoka
 
 
výkonný producent:
Al Corley, Sam Englebardt, Stephen Hays, Ryan R. Johnson, Eugene Musso, Bart Rosenblatt, Gary Rubin, Tricia van Klaveren, Felix Werner, Kathrin Werner, Allison Wolf
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.