Duben
ohodnotit

Popelka [TV inscenace]

Žánr:
Rok:
1969
Délka:
96 minut
„Nejstarší televizní zpracování klasické pohádky s půvabnými písničkami A. Michajlova a I. Fischera.“

Komentáře k filmu Popelka

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 22
Klaridomi
Hodnocení:
Přidáno: 15.6.2022
Za mě nejlepší Popelka   všech dob. Texty písní jsou   krásné a melodické a velmi   chytlavé. Popelka je   něžnost a krása sama
hlavsa5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.12.2014
Na tehdejší dobu je to   dobře udělaná pohádka, a   navíc velmi pěkná hudba.   Navíc tehdy J.Tříska se   předvedl i jako zpěvák -   měl a má příjemný hlas.
C.Z.Horovitz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.8.2014
Nemohu si pomoct, ale tuhle   Popelku si pustím tisíckrát   radši, než tu s Libuškou   Šafránkovou. Paní   Medřická je famózní,   stejně jako Popelčiny   sestry. Princ je jak má být   - tedy okouzlující a   nádherná hudba Angela   Michajlova mě vždycky   zahřeje u srdíčka. Navíc   pan Tříska jako vypravěč   je další třešničkou na   dort, když pominu způsob,   jakým hraje, že hraje na   loutnu :D
Nik.144
Hodnocení:
Přidáno: 4.7.2014
Popelka
Jako dítě sem tuhle pohádku   měl rád a docela mě   bavila,bohužel to nemůžu   říct dnes pohádka mě moc   nebaví,vadí mi že je   černobílá,neviděl sem jí   asi 6 let a vůbec mi   neschází pro mě byla a je   popelkou Libuše Šafránková   dávám 30%
payo1555
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.1.2012
Předchůdkyně " Tří   oříšků" a řekl bych,   že mnohem jemnější,   prostě pohádkovější. Jsou   tam krásné písničky a   paní Hrušková je přesnou   křehkou Popelkou.Nový film   pro pamětníky, který lze   vidět pokaždé.
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.11.2011
V téhle pohádce se mi   líbila hlavně Dana   Medřická v roli macechy.   Hlavnímu páru brácha   posupně přezdíval   "Dlouhý bidlo a   Heněmeně".   Neprotestovala jsem, taky mi   tak připadali. Ale písničku   o jednom zrnku popela jsme si   zanotovali rádi a úryvek z   té o upoutaném korábu se o   pár let později dokonce   zaskvěl jako motto na   bratrově svatebním   oznámení.
Angelika2808
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.7.2011
Jako je koráb připoután k molu...
Něžná a nevinná Popelka,   urostlý a pohledný princ,   dvě hloupé sestry a   sekernice macecha- ani po 40   letech neztratil tento   černobílý pohádkový   skvost nic na svém půvabu.   Největší a nezapomenutelná   role mladinké Evy Hruškové   jakoby předurčovala její   další profesní kariéru-   dodnes se věnuje hlavně   zájezdovým představením   pro děti, štramácký Jiří   Štědroň už taky stín   svého, trochu dramaticky   pojatého prince Mojmíra   nikdy nepřekročil a Dana   Hlaváčová si   korpulentnější Doru   zahrála hned dvakrát (i o 4   roky později s Libuškou   Šafránkovou). Ovšem   bezkonkurenčně   nejúžasnějším výkonem   nás dostala Dana Medřická   coby nefalšovaná potvora v   zástěře nevlastní matky!   Ale u této paní herečky   snad ani bezvýrazná role   nebyla. Pouze potulný   zpěvák Jan Tříska mi tam   prostě neseděl (a právě   kvůli jeho roli jsme tuto   pohádku celá 80. léta   bohužel neviděli)- přece   jen mu více sedí role v   Shakespearovských   slavnostech.
No a   nejromantičtější okamžik-   přece když si Popelka s   princem "střihnou"   ten nádherný duet Jako je   koráb...
Zlatovláska
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.6.2011
Tato pohádka je prostě   krásná.Přijde mi o moc   kouzelnější než Tři   oříšky pro Popelku.Jen je   škoda,že už ho v TV   nedávají.Sice jsem ho dneska   dostala na DVD,ale mohli by o   Vánocích jednou nedávat   Pyšnou princeznu(která   běží pořád),a místo ní   dát tuhle překrásnou   pohádku.Dost mě mrzí,že   dneska se takhle krásné   pohádky už netočí.
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.4.2011
Nejsem příznivcem ani té   "přeslavné" z r.   1973, mj. proto, že je   každý rok třeba i   několikrát. Tuhle bych   "možná" i zhlédl   - zase jednou...
diamant
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.12.2010
Slyšíte: "...jedno zrnko popela jedno zrnko máku..
Byť černobílá je asi tato   verze Popelky pro mne   nejnezapomenutelnější.   Bohužel jsme ji kvůli   totalitnímu zákazu dříve a   asi kvůli čb provedení dnes   neměli možnost už dlouho   vidět.
Charakterizoval   bych jí jako velmi   romantickou a jemnou zasazenou   do reálného prostředí   vesnické šlechty bez   zbytečných triků a   okázalé pompéznosti.
miláček
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.1.2010
Krásná pohádka s tehdy   mladinkou Evou Hruškovou.V   dobách mého dětství   patřila k   nejoblíbenějším,vlastně   patří dodnes.Jen je veliká   škoda,že je tak trochu   odstrčená a   zapomenutá-nevím,jestli i   tím,že po odchodu Jana   Třísky nesměla za minulého   režimu na obrazovky.
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.11.2009
Jen kolovrátku zpívej.....
...pěkná písnička,hlavně   ten refrén je lehce   zapomatovatelný.Hezká je i   ta melodie.
Jen je   škoda,že v době   realizování této pohádky   se ještě rozhodovalo,který   projekt bude natočen barevně   a který černobíle.
Asi by tato pohádka byla   vysílána častěji,kdyby   byla barevná.Ale i tak má   své jisté kouzlo.
Režisér to natáčení   zřejmě neměl nijak   zvlášť složité,protože   tady hraje spousta známých   herců a hereček,kteří   jistě neměli problém   zhostit se svých rolí.I   Jiří Štědroň roli prince   odehrál vcelku dobře.
veverka-zrzka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.10.2009
Každá popelka má něco   krásného do sebe. Na této   popelce mě zaujala hlavně   Eva Hrušková a její   nevinný "kukuč".   Dana Medřická coby macecha,   no, prostě jí ta role sedla.   Jen princátko v podání   Jiřího Štědroně by   chtělo trochu doladit.
Nenkyta
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.1.2009
Klasická pohádka o chudé   dívce, která pomocí   kouzelných oříšků a   pracovitých holoubků k   štěstí a lásce přišla.   Těchto adaptací je   nepočítaně, ale nejsou ti   naše české   nejkrásnější.
rankinfitch
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 25.12.2008
Já nevim...asi mě teď   každej bude mít za   nějakýho debila, ale tahle   pohádka s úžasně trapnejma   hereckejma   "výkonama" a   ještě přiblblejšíma   písničkama mohla nadchnout   publikum tehdy, ale dneska asi   fakt už ne, nebo aspoň ne   někoho v mym věku. Holt by   mě mělo asi být 50, ale   dnešní děti tohle asi bavit   opravdu už nebude.
georginaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.11.2008
Bylo milé překvapení, když   opět opakovali tuto pohádku,   a já slyšela od mé dcerky,   jak si jí prozpěvuje,   stejně jak já v jejich   letech. Je vidět , že i za   tak dlouhou dobu zůstávají   krásné písničky pořád v   oblibě. Mělo by se točit   takovýchto pohádek více.
Petra.Barbie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.6.2008
"Jedno zrnko popela, jedno zrnko hrášku..."
...takhle krásně si zpívali   milí holoubci v černobílé   Popelce s okouzlující   panenkou Evičkou Hruškovou.   Mám tedy raději Tři   oříšky, ale této pohádce   i tak musím dát 10 bodů,   protože jí nemám co   vytknout. Je milá, s   krásnými písničkami,   kvalitní kostýmní výpravou   a herecké výkony jsou také   skvělé. Macecha v podání   paní Medřické nemá chybu,   stejně tak tatínek král   Ladislav Pešek, co se tak   rozčiluje na svého   nezdárného synka Jiřího   Štědroně: "Já s ním   jednám jako ve vatičce a on   křičí!" Dvojice   nevlastních sestřiček jsou   jak ozvěna: "Bolí mě   hlava" - "Mě   taky!" , "Celou mě   polila." - "Mě   taky!"
Z této   pohádky sálá takové to   pravé   "pohádkovno",   které stále láká k jejímu   sledování nejen malé, ale i   velké diváky.
dinuczka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.6.2008
Ta jediná
Pro mě bude tato Popelka ta   jediná a pravá, Tři   oříšky pro Popelku už je   modernější stvárnění   této pohádky. Už jako malá   jsem se raději dívala na   tuhle Popelku. Možná mi   přišla kouzelnější kvůli   černobílé podobě...
Každopádně malinká Eva   Hrušková a oproti ní   obrovský Jiří Štědroň mi   navždy zůstanou v paměti   jako Popelka a její princ.
Gesor
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.10.2007
Už od mého dětství snad   nejoblíbenější pohádka s   pěknými písničkami. Mám   ji mnohem radši než Tři   oříšky pro Popelku - ta mi   k srdci nepřirostla.
klokanek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.10.2007
je to pohádka
už od mých dětských let je   to první naše popelka a taky   zůstane i když je   černobílá je krásná a   děti dnes sedí jako   přikované jako kdysi my
Faye
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.7.2007
Naprosto unikátní   černobílá pohádka s   písničkami, kde si ...   „smutná, ubohá popelka“   prozpěvuje ...„proč mě   nikdo nemá rád, to je to, co   mě trápí“, navíc se   pořád „baví s tím   holubem“, k tomu zlá   macecha ... „ nebreč   pořád nevděčnice“ a   nevlastní sestry, které ji s   ničím nepomůžou ... „No   Popelko, ty jsi se zbláznila,   vždyť by si zničily   ruce“. Princ, který se má   oženit .... „Kdopak mi   poradí jak mezi tolika vybrat   tu pravou?“. A král, který   by už Mojmíra rád udal ...   „na co je ti vychování na   nic samozřejmě ... Být já   dneska jako ty, věděl bych   si rady“. Ale i nevlastní   sestry je třeba provdat ...   „Odpočívat budete až se   vdáte!“. Hejno holubů ...   „jedno zrnko popela, jedno   zrnko máčku, abys taky   věděla, že máš hejno   brášků“ a jejich rada a   heslo ... „mlha přede mnou,   mlha za mnou“. A princ,   který pocítí ... „Takovou   sladkou tíhu“. A pro mě   naprosto nezapomenutelný   dialog, který jsem (dávno   tomu) uměla nazpaměť :...   „A řekni, máš mě taky   aspoň trošinku ráda? –   Mám.- A vezmeš si mě,   řekni, vezmeš si mě?   Oznámím to otci a celému   sálu a do celého světa.“   Ach ta láska ... "Ať   jsi kdo jsi, tak jsi krásná   ... ty jsi má láska, já to   vím" ...
Luky
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.7.2006
Ne tak dobrá jako ta s   Libuší Šafránkovou z roku   1973, ale i tak slušná.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih96229minih96229Pomsta hříšnice (2012) [TV film] 
Die Rache der Wanderhure n
minih34895minih34895Krysař (2003) 
n
minih17241minih17241Přednosta stanice (1941) 
Přednosta stanice n
minih20810minih20810Terminator Salvation (2009) 
Terminator Salvation n
minih11536minih11536Loganův útěk (1976) 
Logan's Run n
minih54173minih54173Legie (2010) 
Legion n
minih17288minih17288Přes palubu (1987) 
Overboard n
minih56100minih56100Jak vycvičit draka (2010) 
How to Train Your Dragon n
minih8735minih8735Hrdinný kapitán Korkorán (1934) 
Hrdinný kapitán Korkorán n
minih20452minih20452Tajemství Ocelového města (1978) 
Tajemství Ocelového města n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Popelka (2015)

 Popelka (2015)
Popelka n
Cinderella
Žánr: dobrodružný / drama / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Kenneth Branagh

(remake)

Popelka (2011) [TV film]

 Popelka (2011) [TV film]
Popelka n
Aschenputtel
Žánr: pohádka / fantasy / rodinný
Země: Spolková republika Německo
Režie: Uwe Janson

(remake)

Popelka (2010) [TV film]

 Popelka (2010) [TV film]
Popelka n
Aschenputtel
Žánr: pohádka / rodinný
Země: Spolková republika Německo
Režie: Susanne Zanke

(remake)

Popelka (1997)

 Popelka (1997)
Popelka n
Rodger's & Hammerstein's Cinderella
Žánr: rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Robert Iscove

(remake)

Popelka (1989) [TV film]

 Popelka (1989) [TV film]
Popelka n
Aschenputtel
Žánr: pohádka / fantasy / rodinný
Země: Francie / NDR / Španělsko / Rakousko / Československo
Režie: Karin Brandauer

(remake)

O Popelákovi (1986) [TV inscenace]

 O Popelákovi (1986) [TV inscenace]
O Popelákovi n
 
Žánr: pohádka
Země: Československo
Režie: Vlasta Janečková

(remake)

Tři oříšky pro Popelku (1973)

 Tři oříšky pro Popelku (1973)
Tři oříšky pro Popelku n
 
Žánr: pohádka
Země: Československo / NDR
Režie: Václav Vorlíček

(pokračování)

Popelka (1947)

 Popelka (1947)
Popelka n
Золушка
Žánr: pohádka
Země: SSSR
Režie: Naděžda Koševerova, Michail Šapiro

(remake)

Popelka (1929)

 Popelka (1929)
Popelka n
 
Žánr: pohádka
Země: Československo
Režie: Josef Kokeisl

(remake)

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

17:30 - 18:00

29 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - Kouzlo Velké Británie

17:15 - 18:00

44 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

29 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

4 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376382
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann