Pomáda 2 (1982)

Pomáda 2 (Grease 2)
54 %
 
 

Grease 2

    Žánr: hudební / muzikál / komedie / romantický
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 114 min.
„Rydell High School 1961, Chlapci v partě T-Birds mají plnou hlavu rychlých aut, rock'n'rollu a děvčat z party Pink Ladies. O to větší zavládne vzrušení, když se jedna z nich zamiluje do záhadného jezdce, nad jehož uměním na motorce zůstává rozum stát.“
Prázdniny skončily, hurá zpět do školních škamen! Zatímco Johny stále neochvějně zastává svou roli školního šviháka, Stephanie během prázdnin učinila první velký krok od dívčí poblouzněnosti k praktickému pragmatismu dospělé ženy. Rozvoj její osobnosti sledujeme na postupném oslabování pozice automobilisty Johnyho na úkor její rostoucí obliby k motocyklistům.

Je třeba si uvědomit, že Stephanie na svou dobu, tedy raná 60. léta, působí svým důrazem na nižší spotřebu pohonných hmot, a tedy i nižší zatížení ekosystému, značně vizionářsky. Předmětem Stephaniny touhy se stává mladý tajemný stoupenec hnutí za střídmější užívání fosilních paliv Michael, který díky svým návykům z ostrovní Evropy vykazuje notnou dávku motocyklistického umu.

Pomáda 2 se sice nedá se svou předchůdkyní srovnávat, máte-li však tento žánr v oblibě, nudit se rozhodně nebudete.

režie:
Patricia Birch
 
 
hraje:
Maxwell Caulfield (Michael Carrington), Michelle Pfeiffer (Stephanie Zinone), Lorna Luft (Paulette Rebchuck), Maureen Teefy (Sharon Cooper), Alison Price (Rhonda Ritter), Pamela Adlon (Dolores Rebchuck), Adrian Zmed (Johnny Nogerelli), Peter Frechette (Louis DiMucci), Christopher McDonald (Goose McKenzie), Leif Green (Davey Jaworski), Didi Conn (Frenchy), Eve Arden (ředitelka McGeeová), Sid Caesar (učitel tělocviku Calhoun), Dody Goodman (Blanche Hodel), Tab Hunter (Stuart), Dick Patterson (Spears), Connie Stevens (slečna Masonová), Eddie Deezen (Eugene Felnic), Matt Lattanzi (Brad), Lucinda Dickey (mexikánka)
 
 
scénář:
Ken Finkleman
 
 
kamera:
Frank Stanley
 
 
hudba:
Louis St. Louis
 
 
kostýmy:
Robert de Mora
 
 
střih:
John F. Burnett
 
 
koproducent:
Neil A. Machlis
 
 
koordinátor kaskadérů:
James M. Arnett
 
 
asistent režie:
Venita Ozols-Graham
 
 
výprava:
Gene Callahan
 
 
výkonný producent:
Bill Oakes
 
 
producent:
Allan Carr, Robert Stigwood
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.