Zari
ohodnotit

Policie

Police

Žánr:
Země:
Rok:
1985
Délka:
113 minut
„Kvůli lásce musí porušit své zásady.“
Popis / Obsah / Info k filmu Policie
Mladý policejní inspektor z Paříže Mangin je na stopě obávaných pašeráků drog. Podaří se mu zatknout Simona, jednoho z šéfů bandy, a jeho půvabnou přítelkyni Norii. Simon je odsouzen, ale proti Norii neexistuje dostatek důkazů. Po propuštění z vazby se Norii podaří ukrást gangu zásilku drog a 2 miliony franků. Neuvědomuje si, do jakého nebezpečí dostala sebe i své blízké. Noria hraje dvojí hru a jde jí jen o osobní prospěch. Když zjistí, že se inspektorovi Manginovi líbí, začne mu nadbíhat. Noriin bratr se jako první stane obětí gangu pašeráků. Mučí ho jen proto, aby jeho sestra vrátila zpět ukradené peníze. Ta však tvrdí, že žádné nemá, a o tom se také snaží přesvědčit Mangina. Inspektor neváhá a použije své policejní autority, aby dostal bratra ze spárů gangsterů. Dalším cílem pašeráků se stane Noriin advokát, který by mohl mít o penězích informace. Dokáže Mangin zachránit Norii a jejího advokáta a podaří se mu přesvědčit ji o své lásce?

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Policie
Policajt nemá rád ženy, uniformy a kdoví, jestli je mu vůbec něco po chuti. Je policajtem proto, že není ničím jiným. A tak jako úředník vyřizuje došlou poštu, jako domovník otevírá opilcům a taxikář vozí po nocích milence, i náš policista si dělá jen svou práci.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály distributora


Popis / Obsah / Info k filmu Policie
Režisér Maurice Pialat (nar I925) patří k poměrně známým francouzským filmařům. Z jeho tvorby se však u nás hrál jen film Nahé dětství. Kromě snímku Policie (1985) se na videotrhu objevil ještě jeho psychologický film Loulou. V Policii se tvůrce pokusil inovovat mode! oblíbeného policejního filmu. Hlavním hrdinou je inspektor pařížské policie Mangin; který se při vyšetřová-ní případu prodeje drog tuniskými překupníky zamiluje do dívky jednoho z nich, Francouzky Norii, a kvůli nerovnému vztahu musí porušit své zásady. Milostný příběh se kupodivu začne odvíjet až v druhé polovině snímku, který se jinak soustřeďuje především na záznam každodenního života na policejní stanici. Mangin i jeho kolegové dobře vědí, že jejich zápas se zločinem je věčný a často i marný přesto se do něj znovu a znovu s buldočí tvrdošíjností pouštějí. Jejich protivníky jsou v konkrétním případě arabští imigranti, ale film rozhodně nemá rasistický podtext. Značný prostor v něm dostává Gérard Depardieu (herecká cena na MFF v Benátkách 1985), jehož partnerkou je Sophie Marceauová tentokrát v jiné herecké poloze, než ji známe. V menších rolích se objevují Richard Anconina a Sandrine Bonnaireová.

Autor/Zdroj: /Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Vražda v zastoupení (1987) [TV...

07:05 - 08:20

12 minut již uběhlo
63 minut zbývá do konce

ČT2 - Souboj titánů

06:50 - 07:45

27 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

NOVA - Chuggington - Veselé vláčky (2...

06:40 - 07:30

37 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

06:50 - 07:20

27 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Reklama