Duben
ohodnotit

Policajt nebo rošťák

Flic ou voyou

Další název:
Policajt, alebo darebák (SK)
Žánr:
Země:
Rok:
1979
Délka:
110 minut
„Časy jsou zlé, Kamile!... Krimikomedie na téma, zda je možno zlikvidovat mafii jejími vlastními zbraněmi“

Komentáře k filmu Policajt nebo rošťák

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 25
klasifikátor
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.11.2019
Vynikající film, který by v   Hollywoodu nazvali akční   krimi komedie. Jean-Paul   Belmondo ve své nejlepší   herecké ale i fyzické formě   je prostě neodolatelný a   Michel Galabru v roli   dobráckého žoviálního   komisaře před důchodem   skvěle kontrastuje. Všemu   sekunduje celá řada   dalších známých   francouzských herců jako   Marie Laforet, Claude Brosset,   Georges Geret a především   Jean Francois Balmer v roli   zkorumpovaného inspektora   Massarda (diváci ho určitě   znají z filmů AFRIČAN,   STRACH NAD MĚSTEM nebo eposu   FRANCOUZSKÁ REVOLUCE kde   hrál krále Ludvíka XVI.).  
Úhrnem skvělá   podívaná, která se místy   dostává až na hranu   parodie.
jarda53
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.8.2016
Film J.P.Belmonda, který si   nenechám nikdy ujít, ukazuje   herce v jeho největší   slávě. Kdo by neznal   elitního policistu Stanislava   Borovitze, který je nejen   vtipný, nenechá si od nikoho   něco nabulíkovat, pomstí   kolegu a ochrání i svojí   unesenou dceru. Miroslav   Moravec mu dal šťávu, proto   Belmondo hovoří parádně   česky, škoda, že ty roky   utekly nám i jemu...
Pitryx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.3.2015
Jeden z nej filmů tohoto   žánru. Francouzská herecká   elita si zde dala sraz. Líbil   se mi styl humoru v   některých scénách.   Nelíbily se mi scénky   „rodinné“, ty tam být   nemusely. Byly i zbytečně   dlouhé, za to hodnocení   sníženo.2015030210112/10234
Erkul
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.2.2014
Vščechny své životní   zkušenosti Belmondo jako   vždy vkládá i takového   filmu, který je z prvního   pohledu jen zábavou a dávkou   napětí. V podstatě od U   konce s dechem hraje i   policejního komisaře   výrazně až nedostižně   jako kdykoliv a kdekoliv .
řepešínský
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.10.2009
francouzská filmová komedie   policajt nebo rošťák je   patrně nejlepším snímekm s   j. p. belmondem v titulní   roli. nesmrtelné hlášky,   které dodnes neztratily nic   na své působivosti jsou jen   zářným důkazem skvělě   napsaných dialogů. policajt   nebo rošťák má sice ve   výsledném kontextu přeci   jen kolísavé tempo i rytmus   a některé sekvence jsou   poněkud přatažené za   vlasy, i tak lze ale film   zařadit mezi nejlepší díla   střední světové   kinematografické třídy.   policajt nebo rošťák je pak   snímkem, jehož shlédnutí   by neměl opominout žádný z   fanoušků legendárního j.   p. belmonda.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.12.2015
Pepé se rozstonal na malárii....
....a vysypal obsah   králíčka do záchodu.
Klasika, kterou jsem   dokázala docenit až časem,   kdy mě nejmenovaný soused a   manžel častují hláškami   typu:"Časy jsou   zlé!" nebo   návrhy:"Probereme to   mezi moučníkem a   kávou."
Belmondo   exceluje, výborný český   dabing, i když nevím proč   jsem měla zažito, že ho   namluvil Jan Tříska, hlas   dcery Charlotty v podání   Jarmily Švehlové, které je   čtrnáct a je těhotná,   puberťáci provokovali   rodiče už odedávna.   Zůstává klasika doplněná   pár nahotinkami, několika   mrtvolami a tvrdým policajtem   sledujícím svůj cíl.
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.7.2007
Co napsat k této, snad   nejznámnější, komedii s   Jeanem Paulem Belmondem? Pro   mne je to klasika. Výborná   klasika, u které si skvěle   odpočinu. Sympatický dareba   policajt, který má své   drsné metody, nás chytil za   srdce už před mnoha lety. Ve   filmu nechybí akční scény,   výbuchy ani vraždy a přesto   je to v podstatě komedie.   Film je rozhodně skvělou   zábavou.
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.12.2013
Nevím ale tahle krimi /   komedie s mojím oblíbencem   Belmondem mě víceméně   minula, ani jsem to   nedokoukal. Nemůže se   podařit vše, má to i na   ČSFD i zde velká hodnocení,   ale já se nudil.
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.3.2013
Špatný film to není, ale   mezi vynikající bych ho   také neřadil. Slabší   dobrý. Bebel tu se svým   klasickým úsměvem řádí   jako pominutý, jen aby   potrestal policisty, kteří   se nechali zkorumpovat. Že   jde nato netradiční metodou   snad ani nemůže překvapit.   Překvapením naopak může   být pro někoho M. Moravec   coby dabér Belmonda. Zhostil   se toho bravůrně a příjde   mi lepší než Krampol.   Samotný film však proudí   jak vlak. Rozjede se a   vzápětí brzdí a divák už   už začíná zívat, když se   to zase rozjede, aby po   chvíli zase přibržďoval.   Škoda. Bebel dělá co   může. Přesto se tento   snímek dá doporučit. Je   vtom nostalgie klasických   kriminálek. Například   ztvárněná scéna v úvodu,   kdy je nalezena mrtvá nahá   žena na postely se v   současných filmech již   spatřit nedá. Proto se rád   budu k tomuto filmu vracet.
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.2.2010
Belmonda mám rád od malička   a jeho filmy samozřejmě   také,ale tento nebyl podle   mě to pravé ořechové,ale   jistě se na něj dá   dívat.Alespoň mě se to tak   jevilo.Hraje tu také dost   známých herců.
Dost   se mi líbila ta kára ve   které jezdil-pěkné   autíčko :-)
Taky   hudba je tu dobrá,ta melodie   z filmu mi hučela ještě dva   dny potom v hlavě :-)
LenC2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.4.2009
Belmondo v roli policajta   hrajícího si na zločince,   který má odhalit vraždu a   jde i po zkorumpovaných   policajtech. Dobrá   krimikomedie, která se asi   nikdy neokouká hlavně díky   úžasnému Belmondovi.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 27.8.2012
Pif paf
Asi budem za ignoranta, ale ja   som tomu rozhodne nemohol   prísť na chuť, ale často   ani samotnému Belmondovi či   francúzskym komédiam. Drsný   policajt s ešte drsnejšími   metódami dolapenia zloduchov,   ktorý sú dokonca už i v   zbore. No neviem či je   štandardné vyvádzať ako   on. No a keď mu unesú   décrku, tak to si pokašlali   a mali vedieť s kým majú tu   česť. Ako mu to len všetko   vychádzalo, neuveriteľné
Chrustyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Nejsem sice fanda   Belmondových filmů a   rozhodně sem jich od něj   neviděl ani čtvrtinu ale i   tak si myslím, že tohle   patří k tomu nejlepšímu co   od něj můžete vidět.   Legendární hlášky (časy   jsou zlé Kamile), povedené   kaskadérské kousky (i když   jich mohlo být klidně více)   a sem tam nějaká ta akční   scéna nic víc stejně nikdo   nečeká. Jen mi přišlo, že   tempo ke konci filmu upadá.
Máša13
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.1.2022
Film jsem měl velmi rád v   dorosteneckém věku, teď v   dospělosti jsem ho hlavně   moc nepochopil. Zajímavě,   ale zároveň i trochu nudně   natočeno. Belmondo klasicky   přehrává. No jedna z fajn   vzpomínek na mládí vzala   zase za své...
satyr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.5.2010
To je můj nejoblíbenější   film s J.P.Belmondem.Jeho   ztvárnění postavy komisaře   Borovitze je obdivuhodné.Tomu   filmu nic nechybí,má humor a   skvělou zápletku.
Omnibus
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.11.2012
Belmondo ve své snad   nejrošťáčtější roli   policejního komisaře, který   v utajení jde po úplatných   policajtech zapletených i do   vražd. Jeho sympatická dcera   Charlotte (moje vrstevnice,   mě tenkrát v mých patnácti   více než jen sympatická ;-)   mu zdatně sekundovala při   vyšetřování i při jeho   záletech s madam Edmonde   Puqet-Rostand. „Ale když   to uvážím, myslím že   není úplně nutné říkat   mamince o madam   Puqet-Rostand...“ A   samozřejmě, jak už jsme u   Belmondových filmů zvyklí,   výborná hudba, která   naprosto přesně dokresluje   sice rošťáckou, ale přesto   i napínavou atmosféru filmu   .
Nasudr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.1.2014
Podľa môjho názoru   vynikajúci film a najmä   famózny výkon J.P.Belmonda,   ktorému rola utajeného   policajta fantasticky sadla.   Filmu nechýbalo nič !   Napätie, nečakané   situácie, Belmondova   buldočia tvrdosť,   nekompromisnosť, odvaha i   vtip, krásne ženy, to   všetko muselo uspokojiť aj   náročnejšieho diváka.   Belmondo hrá frajera, ale on   má na to.
Charlie35
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.3.2009
Perfektní hybrid vynikající   kriminálky a komedie. Jeden z   nejlepších filmů Jeana   Paula Belmonda. Je to vtipné,   napínavé, akční a k tomu   Bebel v nejlepší formě.   Nádhera.
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.10.2014
Svižné, vtipné, bláznivé   a přesto vážné, dech   beroucí - k tomu krásná   hudba, tak co víc si přát.   Nezapadá ani do jedné ze   škatulek komedie, krimi,   dramatu a přesto má od   každého kousek. Zvláštní   film s úžasnou atmosférou a   vtipem. Belmondo jak ho máme   rádi :-)
hlavsa5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.12.2011
Vyšetřovatel Borovitz - a   špína mezi policajty.   Člověk nikdy neví, jestli   je to ještě komedie, nebo   už jen kritika společnosti.   Ale s postavou Belmonda se   musí smát, i když jde o   vážné věci. Možná že to   byl režisérův záměr...   ale člověk si vždy vybere   to lepší. Je to podařená   komedie.
aegis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.10.2006
Absolutní klasika s Belmondem   - drsný polda se nedívá na   předpisy při likvidaci   zločinců. Vše vystihuje   jeho věta: polda musí   nejdříve vystřelit pro   výstrahu, potom smí pálit   na lumpa - já tu první ránu   vynechávám..."
MaKy92z
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.2.2010
Skvelá komédia s   kriminálnou zápletkou. Na   tento film sa pamätám už od   svojho malička. Dokonca   dovolím si aj tvrdiť, že je   to jedna z najlepších   Belmondoviek.
phorsky1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.8.2007
výborný jean-paul   belmondo,mistrně zahraný   výkon,policajt který si   nepřipouští starosti s   dodržováním zákona,staré   dobré téma platící   téměř vždy v každé   zemi,korupce u strážců   dodržování zákona
AcidBurn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.11.2007
Kvalita. Film o policistovi,   který je zaměřený na   likvidaci zkorumpovaných   kolegů, přičemž sám sice   rovněž nedodržuje předpisy   a postupy, ale nestojí na té   špatné straně jako jeho   zkorumpovaní kolegové. Film   je spíše krimikomedií, ale   obsahuje některé drsnější   momenty...je škoda, že se   tento žánr poslední dobou   nějak zkazil pitomostmi typu   "Drž hubu", které   Belmondovi nesahají ani ke   kotníkům.
Jonáš
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Belmondo nezklamal,jeho   herectví je velmi přirozené   a filmy s ním jsou   odpočinkové.Děj filmu   vpodstatě vystihuje problém   všech policistů na celém   světě, moc láká k   zneužití
a tento   snímek to vystihuje.Škoda,   že se mnohé věci nedají   řešit jak ve filmu.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih145757minih145757Smrt ve tmě (2016) 
Don't Breathe n
minih45086minih45086Malé velké gatě (2006) [TV hra] 
Malé velké gatě n
minih163608minih163608Trauma (2017) 
Trauma n
minih14639minih14639Obchodník s deštěm (1956) 
The Rainmaker n
minih41566minih41566Duhový luk (1972) [TV seriál] 
Łuk tęczy n
minih27720minih27720Nepřítel před branami (2001) 
Enemy at the Gates n
minih34746minih34746Zrůda (2003) 
Monster n
minih20432minih20432Tajemství čínského karafiátu (1964) 
Das Geheimnis der chinesischen Nelke n
minih10008minih10008Kasaři (1958) 
Kasaři n
minih153907minih153907Venom (2018) 
Venom n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Mít tak holku na hlídání (1980...

14:30 - 15:05

33 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

14:20 - 15:15

43 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

14:35 - 15:30

28 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:30 - 15:35

33 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani