Duben
ohodnotit

Pokémon [TV seriál]

Poketto monsutâ

Další název:
ポケットモンスター; Pocket Monsters
Země:
Rok:
1997
Délka:
30 minut, 276 dílů
„Neuvěřitelná dobrodružství maličkých příšerek, které se vejdou do kapsy...“

Obsah filmu Pokémon

 
Desetiletý chlapec Ash má jeden obrovský sen - chce se stát pánem virtuálních postaviček a příšerek - Pokémonů. Vydá se proto do světa s cílem stát se mistrem v Lize Pokémonů. Spolu se svojím věrným Pokémonem Pikaču se bude snažit vybojovat osm odznaků na postup do ligy. Ash, Pikaču a pokemonští kamarádi musí zachránit všechny vzácné pokémony před jejich zlými lovci.

Názvy sérií:
Pokemon: Johto League Champions; Pokémon: The Johto Journeys; Pokémon: Master Quest; Pokémon: Battle Frontier; Pokémon: Advanced; Pokémon: Advanced Challenge; Pokémon: Advanced Battle; Pokémon: Diamant a perla; Pokémon Diamond and Pearl: Battle Dimension;...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Masahiko YodaMasahiko Yoda  
Masumi EtoMasumi Eto  
Munekacu FudžitaMunekacu Fudžita  
Masamitsu HidakaMasamitsu Hidaka  
Toshiaki SuzukiToshiaki Suzuki  
Tom WaylandTom Wayland  
mluví:
Eric StuartEric Stuart.....Brock   
Ikue OotaniIkue Ootani.....Pikachu   
Rodger ParsonsRodger Parsons.....vypravěč   
Rachael LillisRachael Lillis.....Misty   
Veronica TaylorVeronica Taylor.....Ash Ketchum   
Madeleine BlausteinMadeleine Blaustein.....Meowth   
Kotaro SatomiKotaro Satomi.....Togepi   
Bill RogersBill Rogers.....Brock   
Sarah NatochennySarah Natochenny.....Ash Ketchum   
Michele KnotzMichele Knotz.....Jessie   
James Carter CathcartJames Carter Cathcart.....James   
Emily BauerEmily Bauer.....Dawn   
Kayzie RogersKayzie Rogers.....Wobbuffet   
Mika KanaiMika Kanai.....Bayleef   
Michael HaigneyMichael Haigney.....Psyduck   
Julián RebolledoJulián Rebolledo.....Paul   
dabing:
Radek ŠkvorRadek Škvor.....Ash Ketchum   
Eva SpoustováEva Spoustová  
Jan ŠkvorJan Škvor  
Michal MichálekMichal Michálek  
Dana ČernáDana Černá  
Zbyšek PantůčekZbyšek Pantůček.....Meowth   
Pavel SoukupPavel Soukup.....vypravěč   
Martin PísaříkMartin Písařík  
Sára NygrýnováSára Nygrýnová.....Lillie   
scénář:
Crispin FreemanCrispin Freeman  
Norman J. GrossfeldNorman J. Grossfeld  
Michael HaigneyMichael Haigney  
Satoši TadžiriSatoši Tadžiri  
Takeši ŠudóTakeši Šudó  
Thomas D. SullivanThomas D. Sullivan  
hudba:
John LoefflerJohn Loeffler  
Manny CoralloManny Corallo  
Hirokazu TanakaHirokazu Tanaka  
John LissauerJohn Lissauer  
kamera:
Motoaki IkegamiMotoaki Ikegami  
střih:
Toshio HenmiToshio Henmi  
Yutaka ItaYutaka Ita  
  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
skupina Nova
 
 
Typ:
[TV seriál]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Přístupno:
pro všechny
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Pokémon >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Krikri
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 19.1.2017
Tento komerční animák je důležitým mezníkem   v historii Anime, neboť tímto odstartovala nová   éra Anime, bohužel směřující už jen k   horšímu. Po vzoru Pokémonů začaly vyplouvat   na světlo další komerčně akční Anime, jako   např. Digimon, Bakugan, Naruto a já nevím co   ještě. I když v době, kdy se Pokémoni poprvé   objevili na českých TV mi bylo už 18, tehdy   stejně jako nyní jsem koukal na plno japonských   animovaných seriálů a mnohé dodnes patří k   mým nejoblíbenějším, ale Pokémoni mě nikdy   nechytli ani v nejmenším. Koukat se několik set   dílů na stále stejné klišé, jak pár   robotických zvířátek mezi sebou zápasí a   ovládají je děcka, která mimochodem ani   nevědí, co je povinná školní docházka,   neboť se bezcílně potulují po světě nemá   sebemenší smysl. Tenhle seriál diváku zkrátka   nemá co nabídnout, ničím nepobaví, nepoučí   ani nedojme.
shadowdark
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.2.2016
Jako školák jsem propadl té pokémonové mánii   a psychóze, která mě donutila sbírat všechny   ty kartičky. Měl jsem všechny kromě   Charmandera. S odstupem času to vnímám jako   průměrnou japonskou fantasy pohádku.
cerfik
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 4.12.2014
Z hlubin pekelného brutálního zla pro děti se   k nám dostal tenhle japonský seriál a rozhodl   se potrápit pár generací dětí a jejich   rodičů. Reklamní propagace megalomanských   rozměrů a na skvělé japonské anime člověk   aby pohledal kvalitní české titulky a vůbec se   k němu dostal a tohle šup na obrazovky a   konzumujte, protože "Mučeníčko, to je   moje potěšeníčko".
Omnibus
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 9.2.2013
Děkuji green-tea.
Za naději, že i náš kluk jednou ty imbecilní,   mozky vymývající a peníze a čas žroucí   prefabrikované reklamní hnusy vyhodí do   popelnice. Zatím bohužel ty mrchy vyhrávají   nad mým pedagogickým působením na celé   čáře. Svině jedny opeřený, opelichaný,   bublinky a jiné humusy blinkající, které i v   humanistovi mého formátu vzbuzují ty   nejmorbidnější choutky. // Zde jsem si chtěl   ulevit a s gustem popsat pár konkrétních   zvěrstev, které bych nejraději těm kterým   pičkaču provedl, ale vzhledem k tomu, že se   můj syn už začíná učit číst, tak radši   vychladnu a trpělivě si počkám na tu green-tea   avizovanou popelnici :-)
261972
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.8.2012
Známý japonský seriál o hodných   příšerkách, kteří se proměňují. Jako   malá jsem to hltala. Teď už na to ale nemám   čas.
Yontalcar
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 20.3.2012
To snad není ani pravda. Už to bude víc než   třináct let, kdy jsem tenhle seriál sledoval.   Tehdy ve třetí třídě na základce jsem   probíral každý díl s kamarády, sbíral   všechno možné od samolepek přes hrací karty   až po časopisy. Byla to opravdu velká mánie,   která se mi ani v nejmenším nevyhnula. Rád na   to občas vzpomínám... ale už bylo dost té   nostalgické kaše. Raději přejdu k hodnocení.   Seriál totiž nepatří k elitě anime.   Popularitu si podle mě získal dobře   promyšlenou reklamou a správně načasovaným   uvedením. Největším kladem je rozhodně   fantazie autora námětu, který má údajně být   blázen do hmyzu, což je v seriálu poměrně   znatelné. Pestrá paleta kapesních příšerek   je veliká, takže malí diváci tomu snadno   propadnou. Můžou zde najít své oblíbence i v   řadách postav, kterých není zrovna málo.   Někdo se tady zmínil o tom, že je v Pokémonech   spoustu násilí. Proti tomu musím ale   namítnout, že to není tak docela pravda. V   porovnání s jinými anime seriály je Pokémon   pohádka jako z mechu a kapradí. Jen to dějové   schéma je hodně špatně pojato. Chození od   města k městu, od stadionu ke stadionu a vesměs   bez většího výsledku. Zápletky a zvraty jsou   taky snadno předvídatelné. Nemluvě o prostém   zpracování hlavní trojice. Opravdu jde o   pohádku, která má spíše děti motivovat než   je kazit. Je totiž z ní cítit ona naivita,   kterou je celý seriál prosycený. Přesto ale   nemám to srdce dát pouhé tři hvězdy. Jednu   přidávám navíc s tím, že jde přeci jen o   jeden střípek z dětství.
Nef
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.5.2011
Seriál mých dětských let, stejně jako   někteří další komentátoři i já jsem byla   schopná a hlavně ochotná vstávat v nějakou   naprosto nekřesťanskou víkendovou ranní   hodinu, abych se mohla podívat na další epizodu   Pokémona. Ještě teď si pamatuji na ty   záchvaty smíchu, které jsem měla během   svaťáku, protože mi neustále zněla hlavou   znělka první série - "já chtěl bych být   ten nejlepší, jak nikdo přede   mnou..."

Ta hudba totiž je vážně   prímová a hlavně šíleně chytlavá. Není   náhodou, že si cestou na přednášku občas   pouštím do ouška "Pikachu I choose   you" a další pokémoní fláky, stejně   jako to, že mi tu teď zní úvodní znělka na   Johto League Champions.

Ještě teď si   pamatuju na doby, kdy jsem stejně jako ostatní   ze třídy měla svoji sbírku pokémonů, ještě   teď mám pokémoními nálepkami polepené dveře   od skříně a šuplíky u stolu. Ach, kde jsou ty   doby, kdy jsem jako jediná ze třídy měla   zlatou kartičku Pikachua.

Hm, jenom o tom   mluvím, dostávám chuť se zas na nějaký ten   díl Pokémona podívat. No, uvidíme, až   skončí zkouškové. Do té doby - Pika, Pika!
setler
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.10.2010
Líbilo se mi to dřív a libí se mi to i teď,   jo asi si o mně spusta lidí řekne, že jsem   divnej ale mě to nezajímá koukám na to co se   mi líbí ne na to co se líbí ostatním. Navíc   jaký je rozdíl mezi tím když já koukám na   pokémony a čtyřicetiletý koukají na   Madagaskar?
Ghost99
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.7.2010
Pamatuji si na tu manii kdiž pokemon začinal   všechny ty kartičky,samolepky,sbirky atd   sledovalo to polovina lidi. v dětství mě serial   dětsně bavil v dnešní době už ne.ale i tak   to doporučuji mladší generaci rozhodně lepší   než sleddovat některe vymejvarny z disney   channelu.
green-tea
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 6.4.2010
Svého času velice oblíbený pořad mých synů.   Několikrát se mi pokoušeli vysvětlit pravidla   hry a podstatu jednotlivých Pokémonů, ale   naprosto neúspěšně - k jejich žalu jsem o to   nejevila sebemenší zájem. V duchu jsem si nad   filmovým vkusem svých dětí tiše zoufala, ale   klukům jsem jejich idoly nerozmlouvala, protože   v jejich věku jsem si na ty své (a že jich   bylo!) taky nedala od nějakých   "dospěláků" ani sáhnout. A vida -   přešlo pár let a... zrovna dneska jsem v   popelnici našla zbytky jejich někdejší   sbírky. Inu - všechna sláva,polní tráva!
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih5299minih5299Copak je to za vojáka... (1987) 
Copak je to za vojáka... n
minih154071minih154071Bajkeři (2017) 
Bajkeři n
minih58585minih58585Legenda o sovích strážcích (2010) 
Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole n
minih39923minih39923Ro(c)k podvraťáků (2006) 
Ro(c)k podvraťáků n
minih55957minih55957Číslo 9 (2005) 
9 n
minih126130minih126130Vinaři (2014) [TV seriál] 
Vinaři n
minih75548minih75548Konečná (2013) 
The Last Stand n
minih4484minih4484Borsalino (1970) 
Borsalino n
minih50855minih50855Pobřežní hlídka (1989) [TV seriál] 
Baywatch n
minih36362minih36362Co ta holka chce (2003) 
What A Girl Wants n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Pokémon: První film (1999)

 Pokémon: První film (1999)
Pokémon: První film n
Pokémon the First Movie Mewtwo Strikes Back
Žánr: animovaný
Země: Japonsko / Spojené státy americké
Režie: Michael Haigney, Kunihiko Jujama

(jiná verze filmu)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190470
Osobností: 697716
Fotografií: 763643
Plakátů: 376270
Obsahů a biografií: 178165

Poslední komentáře

Velký Jake (1971)

Velký Jake
Johna Wayne já jaksi   nemusím, ale jako Big Jake,   zřejmě díky dobrému   scénáři, jsem visel očima   na obrazovce. Ve filmu hrál i   jeho syn Patrick, spolu   natočili 11 filmů...

Autor: jarda53 | Hodnocení: 9 / 10

Andělské oči (1994)

Andělské oči
Tenhle film je dokladem toho,   že 90.léta byla z hlediska   naší kinematografie hodně   podivnou dekádou.Kvalitní   Hrabalova literární   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Těžká Barbora (1960) [TV divadel...

Potěšení

Těžká Barbora
Herecké výkony a hudební   doprovod Orchestr Karla Vlacha   vdechují tomuto kousku   neopomenutelný život.

Autor: Rostislav-Bartosz

Ohnivý máj (1974) [TV inscenace]

Ohnivý máj
Jedna ze série hodně   povedených televizních   inscenací z naší dávné   historie, které vznikly v   roce 1974. Tentokrát   církevní koncil v více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Šťastné a krvavé (2023)

Šťastné a krvavé
O tom, že existují skřítci   Elfové pro země, které o   vánočních svátcích   vyznávají reklamní postavu   Santa Clause společnosti   Coca-Cola, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 7 / 10