Pohádky pro Emu (2016)

Pohádky pro Emu
76.9 %
 
 

Další název: Rozprávky pre Emu; The Fairy Tales for Ema

    Žánr: psychologický / milostný / příběh
    Země: Česká republika
    Premiéra v ČR: 3.11.2016        
    Délka: 114 min.
Petr Miller pracuje již řadu let pro imigrační úřad v Londýně. Zaběhaný rytmus jeho života jednoho dne přeruší podivný telefonát z Prahy. V nemocnici leží po autonehodě svobodná matka, která ho v případě nouze uvedla jako opatrovníka svého dítěte. Ema je totiž jeho dcera. Petr je naprosto šokován. Musí jít o nějaký omyl. Nemá děti a ani netouží je mít. Přesto nedokáže nad situací jen tak mávnout rukou. Co když je Ema opravdu jeho dcera a on je její jediná šance, jak se vyhnout dětskému domovu? Chlapovi, který byl do padesáti let zvyklý žít sám a rozhodně si nechce komplikovat život emocemi, převrátí soužití s osmiletou holčičkou život doslova vzhůru nohama. A navíc je mu v patách nesmlouvavá sociální pracovnice, a tak Petr musí učinit zásadní rozhodnutí: Pokud se chce stát právoplatným rodičem, je nutné najít pro Emu matku! Ve stejné chvíli se seznamuje s Marií, která podobně jako Petr žije pro svou práci a téměř ztratila naději na to, že ji potkají obyčejné radosti života. Marie se rozhodne oběma pomoci. Je třeba nemilosrdné úřednici předložit uvěřitelnou historku. Začíná hra na lásku… Ale jak skončí? I zázraky se občas dějí.

Nikdy není pozdě na lásku!
Romantický příběh zasazený do předvánoční Prahy sází na humor, lásku a naději, které v životě tolik potřebujeme. „Děti jsou možná to jediné, co v dnešním šíleném světě dává smysl a jsou to právě děti, které člověka dokáží změnit a donutí ho k nečekaným rozhodnutím,“ říká autor a režisér Rudolf Havlík o svém druhém filmu.
V hlavních rolích příběhu o lásce a naději se setkávají dvě velké filmové a televizní hvězdy současnosti – Ondřej Vetchý a Aňa Geislerová. Pro oba představují role v Pohádkách pro Emu odklon od dramatických postav, které doposud tvořily hlavní oporu jejich filmografie.

Falcon

režie:
Rudolf Havlík
 
 
hraje:
Anna Geislerová (Marie Urbanová), Ondřej Vetchý (Petr Miller), Ema Švábenská (Ema Pospíšilová), Vilma Cibulková (Nosková), Anna Polívková (Klára), Oldřich Vlach (Jan Miller), Marek Taclík (David Miller), Jiří Dvořák (Jiří), Jana Bernášková (Magda), Petr Čtvrtníček (kuchař), Věra Křesadlová (matka Marie), Andrea Hoffmannová (MUDr. Sojková), Nela Řehořová (Veronika), Jakub Volák, Miloslav Šmídmajer, Pavlína Šmídmajerová, Jitka Randárová, Daniel Krejbich, Marie Jansová, Ladislav Hampl, Petra Bučková, Beata Greneche-Král'ová, Jan Sedláček, Eliška Toperczerová, Magdalena Malinová, Anna Šabršulová (Jasmína), Rebeka Vetchá (Rebeka), Vladimíra Krčková (Koutná), Chieloka Nwokolo (imigrační úřednice), Joe Riley (imigrační úředník), Michal Šabršula, Kateřina Konečná, Barbora Zapletalová, Alessio Cialdi, Jindřich Knejfl, Barbora Mudrová, Michal Drážďanský, Martina Šmuková, Daniel Pešek, Hedvika Pešková, Roman Talman, Lucie Dušková, Lucie Jiskrová, Stanislav Mrva, Václav Tobrman, Anna Kašáková, Michal Liška, Martin Chroust, Radim Petřina, Helena Otrubová, Viktorka Čermáková, Kristián Otruba, Dominika Skolilová, Filip Skolil, Martin Radosta, Johana Jaklová, Emma Rudovská, Justína Drábková, Kühnův dětský sbor
 
 
námět:
Rudolf Havlík
 
 
scénář:
Rudolf Havlík
 
 
kamera:
Václav Tlapák
 
 
hudba:
Ondřej Konvička
 
 
kostýmy:
Jana Konečná, Kateřina Konečná
 
 
střih:
Boris Machytka, LS Film production
 
 
zvuk:
Martin Ženíšek
 
 
koproducent:
Michal Šabršula
 
 
masky:
Nevena Thielová
 
 
asistent kamery:
Otto Kobylák (grip), Edita Kobylák (II.grip)
 
 
pomocná režie:
David Jančar
 
 
fotograf:
Vojtěch Resler
 
 
výkonný producent:
Michaela Flenerová
 
 
producent:
Michaela Flenerová, Dana Voláková
 
 
vedoucí natáčení:
Eva Jindráková, Jan Hoffmann
 
 
vedoucí výpravy:
Jan Hoffmann
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.