Podivuhodná vůně dědictví (1969)

Podivuhodná vůně dědictví (Un merveilleux parfum d'oseille)
80 %
 
 

Un merveilleux parfum d'oseille

    Žánr: komedie
    Země: Francie
Jistý mladík (Y. Rénier) dostal pozvánku za účelem vypořádání dědictví na venkovské sídlo příbuzného, který zemřel. Na zámku se sešla skupina cca deseti dědiců. Ujal se jich pánův komorník, hlavní díl všeho měl zůstat v majetku nejstaršího dědice. Nastává pochopitelně klasická situace, kdy postupně vždy ten nejstarší za "prapodivných" okolností zemřel. Jeden měl jako koníček bádání v oblasti chemie - pochopitelně vyletěl i s laboratoří do vzduchu, další (F.Blanche) měl zase zálibu v historii - rád se oblékal do rytířského brnění - při jedné vyjížďce se mu splašil kůň a oba skončili pod parním válcem, atd. V závěru to vypadalo, že poslední tři nejmladší dědici se navzájem otrávili jedem podaným v nápoji a vše podle závěti poté mělo připadnout onomu komorníkovi.

Vzhledem k tomu, že se tento film vyskytl pouze v premiéře a tuším jedné repríze na tehdejším druhém programu ČT, po hlavní vysílací době a s titulky. Nedostal se tolik do povědomí českých diváků jako kupříkladu filmy s L.deFunesem, Belmondem, Richardem, atd.

režie:
Rinaldo Bassi
 
 
hraje:
Françoise Rosay (Louise de Kerfuntel), Francis Blanche (Loïc de Kerfuntel), Catherine Jourdan (Marianne), Yves Rénier (Yves de Kerfuntel), Noël Roquevert (Guillaume de Kerfuntel), Patrick Préjean (Hervé), Véronique Verlhac (Catherine), Hélène Dieudonné (Aline), Jean Carmet (Karl de Kerfuntel), Max Montavon (kolega Yvese), Hubert Deschamps (šéf Yvese), Roger Trapp, Claude Richard, Jacques Dufilho (Job), Michel Serrault (komisař Le Gac), Claude Beauthéac, Josette Buffet, Michel Galabru
 
 
scénář:
Rinaldo Bassi, René Havard (adaptace a dialogy)
 
 
kamera:
Guy Suzuki
 
 
hudba:
Jean Lemaire
 
 
střih:
Lilyane Fattori
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.