Podivný klid (1992) [TV film]

Podivný klid (The Sands of Time)

The Sands of Time

Další název: Sidney Sheldon's The Sands of Time

    Žánr: drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 173 min., dvoudílný
„Romantické drama o velké lásce mafiánovy dcery a uprchlého rebela podle románu Sidneye Sheldona 'Věř ve svého boha'.“
Dramatický příběh tří žen, které hledaly samotu za klášterními zdmi, se odehrává na pozadí bojů baskických povstalců proti španělské vládě v 70. letech 20. stol.

Italský mafiánský boss Angelo Carmine, zvaný ´Kmotr´ je kvůli svědectví svého osobního strážce odsouzen k doživotnímu žaláři. Jeho dcera Lucia ale svého otce pomstí. Udavače zabije a ukryje se před policií ve španělském klášteře. Nehodlá zde ovšem strávit zbytek života v modlitbách, chce jen v rouchu jeptišky vyčkat, až ostražitost policie poněkud opadne. Její plány jsou však nečekaně překaženy, protože je klášter přepaden vojáky vedenými plukovníkem Acocou, který pátrá po rebelovi jménem Jamie Miró.

Lucia a dvě skutečné jeptišky, kterým se podaří za dramatických okolností uprchnout, dostanou za úkol dopravit do bezpečí vzácný zlatý kříž. Mladé ženy cestou potkávají hlouček revolucionářů a přijmou jejich doprovod. Aby bylo riziko dopadení menší, společnost se rozdělí na dvě skupiny, které nadále putují po rozličných trasách. Obě jsou však vystaveny mnoha nebezpečenstvím a zažívají dramatická i milostná dobrodružství. Osudy všech dívek se naprosto změní…  Autor: Veronika42

režie:
Gary Nelson
 
 
hraje:
Deborah Raffin (sestra Megan), Michael Nouri (Jaime Miró), Amanda Plummer (sestra Graziella), Nina Foch (Ellen Scottová), Ramy Zada (Rubio), James Brolin (plukovník Acoca), Luigi Laezza (Benito Patas), Igor Galo (poručík), Slobodan Dimitrijević (plukovník Sostelo), Roddy McDowall (Alan Tucker), Elizabeth Gracen, Božidar Alić, René Auberjonois, Martin Balsam, Božidar Smiljanić (pan Seik)
 
 
námět:
Sidney Sheldon (stejnojmenný román)
 
 
kamera:
Slobodan Trninić
 
 
hudba:
Perry Botkin, Alberto de Almar
 
 
střih:
Donald R. Rode
 
 
výkonný producent:
Sidney Sheldon
 
 
producent:
Michael Viner
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.