Jeden svět
ohodnotit

Podivné dědictví

E poi lo chiamarono il magnifico

Další název:
El Magnifico; Magnifico, l'uomo dell'Est; Et maintenant, on l'appelle El Magnifico (FR); Podivné dedicstvo (SK)
Žánr:
Rok:
1972
Délka:
120 minut

Komentáře k filmu Podivné dědictví

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 27
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.9.2021
Taková milá blbůstka, u   které jsem se jako holka   hodně nařehtala. Teď už   mě tolik nebere, navíc jsem   modrým očím Terence Hilla   taky trochu odrostla, takže   mě víc baví ti tři   kumpáni, co se z toho   aristokratického zelenáče   na bicyklu snaží udělat   chlapa. Ovšem proti vtipným   spaghetti-westernům nic   nemám ani dnes, takže se   shovívavým úsměvem a slzou   nostalgie v oku uděluji   solidních 7*.
Rastaman33
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.9.2020
Jeden z nejlepších westernů   s Terence Hillem. Vtip, dobrý   den, dokonce i ta kráska   tentokrát ujde.
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.5.2020
Popravdě je tenhle   koprodukční film dosti   povedená westernová parodie.   Terence Hill je doslova   "k sežrání" a i   ostatní herci (přiznám se,   že většinu z nich ani   neznám) šlapou na jedničku.   I samotný scénář je docela   nápaditý a povedly se také   rvačky a další akční   sekvence. Suma sumárum   určitě bezvadná oddechovka,   která neurazí ani po   téměř půlstoletí.
palmac
Hodnocení:
Přidáno: 16.4.2018
palmac
Jeden z nejlepších   westernů, humor, rvačky   romantika, krásná příroda   i hudba. I když má silnou   konkurenci, protože:
Žabaři! Ani jedna   mrtvola! (Tedy kromě toho   koně co zdechnul sešlostí   věkem...)
SNCIS
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 5.12.2017
"Tvůj táta taky utekl   do svý starý vlasti kvůli   ženský... nějaká Viky mu   dělala problémy." -   "Královna Viktorie...   ano." - "Ty ji   znáš?" - "Jen z   doslechu." - "Máš   recht, někdy jí řikal Viky   z Kentu!" Terence Hill   jako týpek moula se kterého,   mají udělat 3 chuligáni   chlapa. Mne to moc nebavilo,   byla to spíše nuda. - 30%.
satyr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.4.2017
Vydařený špageti western,   absolutní pohodovka z nemehla   se stane vynikající   střelec, rváč a jezdec na   koni. Získá dceru   nejbohatšího rančera a lump   je vzkázán z městečka.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.4.2017
Tentokrát Terence Hill mile   překvapil. Banda desperátů   se zásadami, jenž má   změnit synka jednoho z nich z   anglického gentlemana na   chlapa s koulema. Výborný   nápad a skvělé herecké   obsazení. Pobaví i po   letech.
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.5.2016
Spaghetti western, který se   bere vážně a humorně   zároveň. Příběh s   modernějšího divokého   západu, který se stal   alespoň v Česku   vyhledávanou klasikou,   kterému se zub času snad   vyhýbá. Pobaví i po tolika   letech, což nedokáže jen   tak nějaký snímek. Sledovat   počínání naivního Sira   Thomase Morea na divokém   západě s hlavou v oblacích   a jeho tři bratry mající za   úkol z něj udělat   pořádného chlapa je prostě   nesmrtelným filmovým   zážitkem. A zásluhu na tom   mají naprosto všichni.   Režisér Enzo Barboni, který   stojí i za scénářem,   dokázal ukočírovat všechny   tak, jak to měl ve svých   představách. Terence Hill   už mě s westernovým   žánrem nemalé zkušenosti,   takže to byla pro něj   doslova hračka. V humoru se   vyloženě netlačí na pylu a   nechává se hodně prostor   právě i vážnosti. Čistá   komedie to tedy přímo není,   což snímku velice prospělo.   Dějství si po celé dvě   hodinky celkové stopáže   drží své přirozené tempo   a spolu s dobrodružnou   atmosférou a přirozeným   humorem vznikla nádherná   odpočinková podívaná.
Nasudr
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.1.2014
Trochu odlišný film od   známych filmov s Bud   Spencerom, menej bitiek, menej   nakladačiek, ale napriek tomu   príjemná oddychovka. Takýto   žáner má moje sympatie.
thejduk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.12.2013
Holy Joe, Bull a Opičák   Smith mají před sebou   náročný úkol, změnit   Toma, syna svého přítele na   klasického pistolníka. Není   to jednoduché, ale povede se   jim to. Stačí k tomu láska   a z jelimánka je opravdu   pistolník. T.Hill v hlavní   roli zvláštního westernu.
Naki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Bezpochyby se jedná o jeden z   mých nejoblíbenějších   filmů s Terenecem Hillem,   tenhle bourák má to   nejskvělejší za sebou.   Můžeme jen slintat po   takovém to zábavném   westernu, který měl i   romantický nádech v krásné   přírodě s krásnou   půvabnou herečkou Yanti   Somer a se skvělým   záporákem. Mladý Tomm   nepřišel jen za poznáním   dědictví, ale také aby   ukázal západu co ho čeká a   nemine... Ale než by Tomm   měnil západ, tak západ   změní Tomma, ačkoliv se   pravý chlap v něm skrýval   po celou dobu. Film s pravým   westernovým městečkem,   zápletkou a také typických   rvaček a zvukových efektů k   tomu. Musíme zmínit i tři   kumpány, který Tommovi   pomáhali Billa, Joe a   Opičáka, který by se ve   snímku postrádali nejvíce.   Nejhezčí na tom je, že se   na film můžete dívat   dokola, dokola se smát a   dokola vzbuzovat úžas.
payo1555
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.1.2012
Tak tanto legrační western   se líbil už tenkrát, kdy   jsem jako kluk chodil do kina   a bavilo mě sledovat, jak si   mladý učený gentleman   Terrence Hill poradí s   dědictvím.Mezi   nezapomenutelné scény   patřily ty, kdy bojoval o   pozornost mladé dámy.
Patrik581102
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.1.2012
Úžasně pohodový film.   Úsměvná komedie postavená   především na hláškách   (Zase záchvat agronomie"   a trošce bitek.
Když   si chci odpočinout od světa,   často si ho pouštím
logspid
Hodnocení:
Přidáno: 31.8.2011
Je to klasika   nejklasičtější je to   prostě super film.
Ani   nevím kolikrát jsem ho   viděl.Měl sem ho i na videu.
pravdomluvny
Hodnocení:
Přidáno: 13.1.2011
Můj velmi oblíbený film
Když ještě nebyla videa,   měl jsem nahraný alespoň   zvuk z filmu na páskovém   magnetofonu :-)Mimochodem,   nemáte někdo MP3 hudby, text   písně, akordy? Prosím,   pokud ano, pošlete laskavě   na mail:   pravdomluvny@centrum.cz   Děkuji - odměna možná.
sakro
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.1.2011
odlehčený divoký západ
Tenhle film patřil v době,   kdy se dostal do našich kin,   určitě k mým   nejoblíbenějším. Ale to   už je pár desetiletí. Dnes   už bych se asi nedopočítal,   kolikrát jsem jej v kině   viděl. Jak šel čas,   přišla záplava jiných   filmů a Podivné dědictví   zůstalo jen kdesi vzadu ve   vzpomínkách. Když jsem jej   objevil v TV programu, začal   jsem se na něj těšit jak s   nostalgií, tak ze strachem z   případného zklamání, že   už tou dlouhou dobou ztratil   to, co mě přitahovalo.   Naštěstí je pravý opak   pravdou. Kdysi byl nejlepší   z toho mála, co se k nám   dostalo. Dnes už můžu   srovnávat a i přesto jej lze   srovnat jen s málokterým   filmem. Je to klasika   nejklasičtější, jemně   vybroušený humor v drsném   prostředí. Přestřelky,   bitky i romantika a láska. S   hláškami se tady roztrhl   pytel. Vše je podmalováno   skvělou podmanivou hudbou a   zasazeno do překrásného   prostředí Plitvického   národního parku. Tento film   prostě nemůže urazit   naprosto nikoho. Je geniální   a kdo jej ještě neviděl,   ten nemá úplné filmové   vzdělání. A to je potřeba   rychle napravit.
vladous007
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.11.2010
Tenhle film se trochu vymiká   klasickému schématu komedií   Hill-Spencer, neboť děj   není soustředěn jenom na   rvačky (i když i tady je   jich dost), ale má i   zajímavou romantickou   zápletku a hlavně spoustu   nezapomenutelných hlášek v   původním dabingu. Škoda,   že na posledně vydaném DVD   je dabing jiný, kde celá   řada hlášek není a tak se   výrazně snižuje kvalita   filmu.
bombastic.1
Hodnocení:
Přidáno: 15.2.2010
Podivné dědictví
Tento film má šťávu umí   pobavit a rozesmát a to byl   smysl tvůrců i herců proto   " drž hubu němej"   a dej za deset
Out-Of-Way
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.1.2010
Tak trochu jiný western, ale   velice povedený. Není tu   sice Bud Spencer - a dovolím   si tvrdit, že tady by ten   sympatický chlap překážel.   Asi nejlepší komedie Terence   Hilla, mnoho povedených   vtipů a ti dva lovci odměn   se fakt povedli.
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.8.2009
Vyborne netoceny srandovni   western.
Fakt zajimeve   dedictvi......))))
Uz   jenom ten napad to natocit by   zaslouzil velkou pochvalu.
A T.Hill to zahral na   jednicku.......nikdy   nezapomenu,jak tam jezdil na   tom kole....to byla teda   sila)))
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.7.2009
parádní špagety western    
to to dílko se   velice povedlo obsazení je   dobré hlášky
jsou   skvělé
suil
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.4.2009
Moc zábavný film, kde je   plno hlášek. Staří   pistolníci nemohou pochopit,   proč se Thomas myje mimo   sezónu a jezdí na   bicyklu..Ke konci se ze   zhýčkaného kluka stane taky   pořádný   pistolník..samozřejmě   hlavní zásluhu na tom má   žena.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.8.2008
Průměrná podívaná, která   sice nefunguje jako western   ale občas je to docela   sranda. Terence Hill vyfasoval   docela netypickou roli ale   zhostil se jí velice dobře.
Petra.Barbie
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.5.2008
To pravé pro milovníky spaghetti westernů!
Studánkově modré oči   Terence Hilla omračovaly   fanynky nejprve z jeho   společných filmů s Budem   Spencerem, později se   objevovali i v sólovkách. S   Terencem jich moc uvedeno   nebylo kromě Dona Camilla,   kterého však nepovažuji za   výrazný film. Podivné   dědictví je hezké,   pohodové...máte-li rádi   kovboje, atmosféru Divokého   Západu z 2. poloviny 19.   století - tak je přesně pro   vás...pravda, v některých   momentech je trošku   nezáživný, ale není to až   tak výrazné. V závěru   filmu zní krásná písnička   v country duchu. Škoda jen,   že jde o další z filmů,   které na DVD nevyšly a   zůstávají odstrčené   stranou.
Faye
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.6.2007
Tenhle film, kromě   nezapomenutelných hlášek   ... „ Znám ženský co se   chytly na chlapy co je   skopali, ale takovou co se   chytla na knížky jsem   ještě neviděl“. Pro mě   navždy zůstane symbolem   pravdivosti úsloví, že   láska je skutečně slepá   ... „ Tolik jsem o tobě   snila lásko moje a věřila   jsem, že jednoho dne ke mně   přijedeš na překrásném   bílém koni" Potom   záběr na Toma,   cválajícího řekou na   bílém koni (viděno   zamilovanýma očima). A   realita? Polomrtvá (spíš   mrtvá) hajtra minutu před   skonem „Sedlo stojí 40   dolarů. A kůň i se sedlem   za 30.“ :-). Navíc Terence   a ty jeho modré oči...
aegis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.10.2006
Jedna z nejlepších   westernových komedií -   inteligentní humor, romantika   a výkony herců v hlavních   rolích nemají chybu. Škoda,   že u nás nevyšel s dabingem   na DVD, takhle je zatím jen   záznam z TV...
Dex
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.4.2006
Jedna z Westernových   komedií,kterou si rozhodně   nenechte ujít.Záletka   stejná jako u většiny   westernů,ale hromada   humoru.Romantika i akce.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih48378minih48378Veni, vidi, vici (2009) 
Veni, vidi, vici n
minih176378minih176378Sestřičky Modrý kód (2020) [TV seriál] 
Sestřičky Modrý kód n
minih128081minih128081Pach krve 6: Krvavý hotel (2014) 
Wrong Turn 6: Last Resort n
minih143387minih143387Tajemství zakázaného lesa (2016) 
Lost & Found n
minih47622minih47622Kurýr 3 (2008) 
Transporter 3 n
minih6549minih6549Dobrodružství Huckleberryho Finna (1993) 
The Adventures of Huck Finn n
minih126815minih126815Zkáza krásou (2016) 
Zkáza krásou n
minih187292minih187292Den první (1989) [TV film] 
Day One n
minih177479minih177479David Attenborough: Život na naší planetě (2020) 
David Attenborough: A Life on Our Planet n
minih32612minih32612Samota (2002) [TV film] 
n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Branky, body, vteřiny (1956) [...

19:56 - 20:10

12 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

20:00 - 20:50

8 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

38 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Prima - Showtime (2020) [TV pořad]

19:55 - 20:15

13 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190377
Osobností: 697524
Fotografií: 763185
Plakátů: 375837
Obsahů a biografií: 178000

Poslední komentáře

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Expend4bles: Postrad4telní (2023...

Návrat v dobrej forme...

Expend4bles: Postrad4telní
V nejakom článku som čítal   vyjadrenie Dolpha Lundgrena o   sklamaní zo štvrtého   pokračovania   Expendables.Určite mal na   mysli finančnú více >

Autor: pigal | Hodnocení: 8 / 10

Shromáždění starých mužů (1987) ...

Shromáždění starých mužů
Jestli máte rádi čistou   filmařskou práci, natočenou   podle výborné literární   předlohy, jste fanoušky   prvotřídního herectví v   podání více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10